PUTEREA RUGACIUNII

Cititor Formula AS
"Numele nostru? O familie fericita"

Draga "Formula AS",
Incepem aceasta scrisoare prin a va spune ca suntem o familie fericita. O bucurie enorma, pe care, in parte, v-o datoram. Cititori fideli ai "Formulei AS", in paginile revistei am descoperit puterea rugaciunii si ne-am apropiat de Dumnezeu. Sunteti singura revista de pe piata romaneasca ce merita cumparata, iar noi o citim in familie, de la prima pana la ultima pagina.
Vrem sa va povestim, pe scurt, cum ne-a ajutat Dumnezeu, Maica Domnului si Sfantul Nectarie (descoperit in paginile "Formulei AS") sa fim trei in loc de doi, trimitandu-ne un ingeras drept dar, chiar in seara de Craciun.
Dar sa incepem cu inceputul: dupa ce am devenit o familie, si in fata lui Dumnezeu, prin casatoria in biserica, ne-am dorit un copilas care sa ne implineasca viata. Luna de luna, speram ca minunea se va implini, dar timp de cinci ani, nu s-a intamplat nimic. Poate pentru unii, cinci ani nu reprezinta o perioada prea lunga, poate sunt familii ce au asteptat si mai mult, dar atunci cand iti doresti cu ardoare un copilas, cinci ani inseamna enorm de mult. Mersul din doctori in doctori, tratamente si analize fara sir - nimic nu parea sa dea rezultate. Dar cum in toate necazurile exista si parti bune, dorinta si asteptarea ne-au apropiat pe unul de altul, relatia dintre mine si sotul meu s-a consolidat, ne-am descoperit cele mai adanci tainite ale sufletului. Dar momentul special pe care vreau sa-l subliniez in aceasta scrisoare este ziua in care L-am descoperit pe Dumnezeu, clipa in care am inteles ca la El trebuia apelat de la inceput si apoi la doctorii din spitale. Cu trecerea anilor, incepusem sa obosim psihic, si exact atunci am descoperit in "Formula AS" articole despre Sfantul Nectarie. Desi crestini, de-abia atunci ni s-a luat un val de pe ochi si am inteles ca doar prin rugaciune putem avea ingerasul visat. Si asa, incet, incet, ne-am apropiat de Dumnezeu, de Maica Domnului, de frumusetea rugaciunii si de Biserica. Cel de Sus ne-a ingaduit sa aflam despre Manastirea "Radu Voda" si sa ajungem la Bucuresti, la moastele Sfantului Nectarie. Mai apoi, am ajuns si la Casa Maicii Domnului din Efes, ne-am rugat si acolo pentru pruncul visat, asternandu-ne dorinta pe o hartiuta pe care am prins-o de un zid. Legenda spune ca Maica Domnului va afla direct de dorinta ta, din acel biletel. Si asa, prin post si rugaciune, ne-am convins ca absolut totul este posibil, numai sa fim sinceri in ceea ce cerem de la Dumnezeu. Si Dumnezeu ne-a implinit dorinta. Ingerul mult visat a coborat pe pamant, in bratele mele. Desi multi spun ca a fost o simpla coincidenta, eu sunt convinsa ca Dumnezeu, Maica Domnului si Sfantul Nectarie ne-au daruit aceasta minune: baiatul nostru, venit pe lume chiar in seara Craciunului.
Oameni buni, toti cei ce va doriti un copil sau o alta implinire sufleteasca, rugati-va cu credinta si nu uitati sa spuneti "multumesc", atunci cand dorinta va va fi implinita, staruiti cu rabdare, atunci cand vi se pare ca Dumnezeu nu va aude (mai ales atunci), fiindca El nu ne lasa niciodata cu mana intinsa in zadar.
O familie fericita
(Ne scuzati ca nu ne semnam, dar mai nou asta este identitatea noastra: o familie fericita!)

"Un mijlocitor catre Dumnezeu"

Singura certitudine pentru noi, pamantenii, este moartea. Indraznesc sa spun ca ajutorul Divin care se implineste cu fiecare rugaciune adresata sfintilor parca ar rasturna teoria de mai sus. Ne confruntam, tot mai des, cu foarte multe necazuri: boli groaznice, crime... Oare toate acestea nu ar putea fi provocari adresate credintei noastre? O punere la incercare a nevoii de Dumnezeu?
Personal, am simtit de nenumarate ori sprijinul concret, rapid si neconditionat al Sfantului Nectarie. In fapt, el este mijlocitorul nostru catre Creator. Cu merite mai mari sau mai mici, Sfantul Nectarie ne ajuta. Totul e sa avem credinta.
Asa cum se spune in Acatistul Sfantului Nectarie, in condacul al 9-lea, Sfantul apare in "vis sau chip tainic", risipind cu generozitate iubire fata de om.
Prin intermediul minunatei reviste "Formula AS" si a destoinicului si elevatului sau colectiv, doresc sa-i spun Sfantului Nectarie "MULTUMESC"!
VALERIA PATRASCU - Targoviste

"Maica Domnului l-a ajutat sa traiasca"

Ma numesc Raican Marioara Elena, si prin aceasta scrisoare vreau sa depun marturie ca rugaciunea ajuta, ca Dumnezeu nu te lasa la greu si ca ingerul pazitor ne vegheaza continuu. Am doi copii si doi nepoti. Acum 10 ani, baiatul meu s-a imbolnavit, si medicii i-au pus diagnosticul de accident vascular cerebral. Tratamentul nu a dat rezultat, dar un RMN facut la Timisoara, in 2001, a infirmat acest diagnostic, fara a i se pune, insa, altul precis. In 2001, a murit sotul meu, si boala baiatului s-a agravat, Atunci am apelat la post si rugaciune. Timp de 40 de zile, am citit Paraclisul Maicii Domnului si imediat dupa acel ritual, medicul neurolog din Deva mi-a trimis baiatul la Spitalul de neurologie din Bucuresti. Acolo, o doctorita minunata (dar si ajutata de Maica Domnului) a repetat mereu si mereu investigatiile, afland, in final, ca sufera de sindrom extrapiramidal, adica un Parkinson atipic. Imediat dupa tratament, baiatul si-a revenit spectaculos. Acum face tratamentul zilnic, boala stationeaza si el este foarte activ. A infiintat Asociatia Nationala Antiparkinson si ajuta multi bolnavi. Doctorita a spus ca daca nu se ducea atunci la Bucuresti, acum era mort de mult. Rugaciunea la Maica Domnului l-a ajutat sa traiasca.
RAICAN MARIOARA-ELENA - Piata Victoriei, bl. 2, ap. 9, Deva, jud. Hunedoara

"Un sfant grabnic ajutator pentru familia mea"

In anul 1999, vestea ca mama are cancer de col uterin m-a indemnat, cu lacrimi in ochi, sa cer ajutor la Maica Domnului. Disperata, dar si cu multa nadejde, am inceput sa citesc Acatistul Acoperamantul Maicii Domnului. Dupa 6 luni de la operatie, am aflat, in urma efectuarii analizelor anatomopatologice, ca nu s-a mai identificat tesut tumoral. In prezent, mama este bine, a si uitat de boala care a macinat-o acum 11 ani.
Intre timp, am descoperit si puterile miraculoase ale Sfantului Nectarie, care m-a ajutat de fiecare data cand i-am cerut ajutorul. Astfel, sotul meu si-a gasit linistea la locul de munca, dupa ce fusese schimbat de doua ori. Tot cu ajutorul rugaciunilor la Sfantul Nectarie, timp de 40 de zile, a fost admis la un concurs organizat pentru a ocupa o functie de conducere.
La sfarsitul anului 2009, de data aceasta, locul meu de munca era amenintat cu desfiintarea. Am crezut din nou in puterea miraculoasa a Sfantului Nectarie, i-am cerut ajutor, stiind ca nu-si va intoarce fata de la mine. Asa a fost. Dupa 40 zile de rugaciune si lasand totul in voia Lui, am aflat ca-mi voi pastra locul de munca.
De fiecare data cand sunt in necaz si neliniste, cer ajutorul Sfantului Nectarie, care se dovedeste grabnic ajutator pentru familia mea, mai ales ca baiatul meu este nascut pe 9 noiembrie, de ziua Sfantului.
Va doresc multa sanatate.
NICOLETA N. - Iasi

(Icoane pe sticla din Sibiel)