"Baiatul meu a cazut intr-un anturaj din care nu mai poate iesi"

Cititor Formula AS
Sunt o mama disperata si as vrea sa va povestesc problemele pe care le am cu fiul meu, poate cineva a mai trecut prin situatia asta si imi poate da sfaturi.

Baiatul meu a cazut intr-un anturaj din care nu mai poate iesi. "Prietenul" lui, de fapt un vecin care locuieste chiar langa noi, nu il scapa din vedere, sunt nedespartiti si ii baga tot felul de prostii in cap. Sunt atat de nedespartiti, ca baiatul meu prefera sa doarma la el, decat acasa, si de cate ori ii atrag atentia, nici nu ma baga in seama. La sfatul lui, baiatul meu s-a lasat de facultate (caci si prietenul lui a facut-o cu cateva luni mai inainte). Acum are de gand sa plece la lucru in Italia, caci prietenul lui, care a fost cateva luni si s-a intors, are din nou de gand sa se duca la munca.
De cate ori incerc sa vorbesc cu fiul meu si sa-i explic ce este mai bine, ne certam si nu vrea sa auda nimic. In plus, prietenul lui a venit sa-mi spuna ca ar trebui sa-i acord mai multa libertate si sa-l las sa faca ce vrea (acest lucru mi s-a parut de un tupeu si de o nesimtire extraordinara). Acest prieten ii da telefon fiului meu de cateva ori pe zi, il scoate in oras la plimbare seara, tarziu, noaptea stau la filme pe calculator si in timpul zilei dorm amandoi.
Orice as spune si as face nu este bine, si trebuie sa le fac fata amandurora (fiului meu si prietenului, care are fata de mine o atitudine dispretuitoare si nesimtita). Acest barbat face din fiul meu si din familia mea ce vrea. Situatia a devenit de nesuportat. Ne certam fara incetare si atmosfera s-a inrautatit de cateva saptamani, de cand fiul meu refuza sa se mai duca la cursuri, la facultate.
Ce pot sa fac in conditiile astea?
Ce pot sa-i spun fiului meu si cum, ca sa-si dea seama ca acest prieten nu-i vrea binele?
Cum ar trebui sa ma comport cu fiul meu, ca sa ma creada si sa descopere singur adevarul despre adevaratele intentii ale prietenului sau?
Orice sfat este binevenit.
LYSA