O noua metoda de testare a starii de sanatate: Sistemul EIS

Dia Radu
NOUTATI MEDICALE

De peste zece ani, specialistii Centrului de Consultanta Naturopata "Energy Plus" imbina cele mai noi descoperiri in domeniul fitoterapiei, cu rigorile stiintei medicale, pentru a invinge in lupta cu bolile acestui secol. O dovedesc nenumaratele scrisori de multumire de la cititori, sosite pe adresa revistei noastre. Ecourile primite ne-au determinat sa vizitam Centrul "Energy Plus", pentru a obtine, de data aceasta, mai multe informatii despre un sistem de testare revolutionar. De vorba cu d-na Ana Costea, cea care a infiintat si conduce cu devotament acest centru.

- De ceva vreme, cabinetul dvs. este dotat cu un Sistem EIS, de electroscanare interstitiala. Despre ce este vorba?

- Sistemul EIS este un dispozitiv computerizat, inventat de o echipa de medici, fizicieni, biologi si programatori ai unei firme americane, si certificat de Ministerul Sanatatii, cu ajutorul caruia noi supraveghem medical pacientii. Aparatul are marele merit, nu doar de a depista problemele existente, ci si de a putea detecta eventualele focare de boala, inaintea aparitiei semnelor clinice.

- Cum decurge analiza? In ce consta exact aparatul?

- Aparatul are o interfata conectata la computer si sase electrozi care se aplica pe corp, doi la nivelul fruntii, doi la nivelul palmelor si doi la nivelul talpilor. Pentru testare se foloseste un curent continuu de tensiune joasa, 1.28 V, care se aplica timp de trei minute. Acest curent traverseaza doar lichidul interstitial, nu si membranele celulare si capilare. Este deci un procedeu noninvaziv si nonagresiv. Rezultatul analizei matematice a masuratorilor este transpus pe ecranul computerului intr-un grafic. Procedura este foarte interesanta pentru pacient, deoarece scanarea globala, dar si a diferitelor parti ale organismului uman, poate fi vizualizata pe monitorul calculatorului. Informatiile preluate de la unitatea centrala sunt prelucrate intr-un program care afiseaza apoi parametrii starii de sanatate ai persoanei examinate, marcati cu diverse culori, de la albastru deschis (care marcheaza o usoara hipofunctie) pana la rosu (hiperfunctie severa). Este un program revolutionar, unic in lume, care implica pacientul la modul activ, facandu-l sa inteleaga cu usurinta disfunctiile prezente.

- Ce fel de informatii poate aduce acest aparat, avand in vedere ca nu analizeaza structura organului?

- Electroscanarea interstitiala furnizeaza informatii privind starea functionala a diferitelor organe (esofag, stomac, duoden, colon, intestin subtire, ficat, vezica biliara, splina, pancreas, rinichi, organe genitale, vertebre, trahee, bronhii, plamani, glande suprarenale, hipotalamus, hipofiza, creier, ganglioni limfatici), compozitia corporala, activitatea hormonala, neurohormonala si a neuromediatorilor, nivelul pH-ului, nivelul stresului oxidativ, riscurile de aparitie a unor afectiuni respiratorii, cardiovasculare, endocrine, imunologice, genito-urinare, metabolice, digestive, neurologice, psihice. Sistemul EIS este util si in cazul copiilor cu ADHD.

- Un aparat care promite tot. Mai e atunci nevoie si de clasicele analize?

- Sistemul EIS nu inlocuieste examenele medicale existente, nu se foloseste pentru diagnosticare sau tratarea bolilor. El poate atentiona pacientul ca exista o problema grava la nivelul unui organ, dar nu poate pune un diagnostic. Testarea prin EIS a devenit indispensabila in activitatea noastra, deoarece, pe langa avantajele prezentate anterior, EIS ne ajuta in desfasurarea consultantei si in situatiile in care pacientul nu poate sa-si descrie simptomele in mod obiectiv (le exagereaza sau subestimeaza) sau sufera de boli sau disfunctii care nu prezinta inca simptome. Testarea EIS este o metoda ieftina de control si dirijare a tratamentelor prescrise, deoarece aparatul ofera posibilitatea de a vizualiza simultan doua testari succesive ale aceluiasi pacient la date diferite. Cu o astfel de supraveghere terapeutica, putem afla foarte repede daca un tratament este eficient, daca exista sau nu efecte secundare.

- Cum se desfasoara analiza datelor furnizate de aparat?

- Interpretarea rezultatelor este partea cea mai interesanta a testarii. Aici intervine capacitatea de analiza a specialistului care o face! Daca o analiza standard dureaza maximum 30 de minute, ei bine, o analiza interactiva, asa cum efectuam noi, dureaza cel putin o ora. Interpretarea rezultatelor testarii (imagini grafice, coduri de culoare si diagrame) si raspunsurile la intrebarile persoanei testate devin adevarate "lectii" de anatomie si fiziopatologie. Pacientii sunt adesea uimiti de complexitatea functiilor si a relatiilor intre organele si sistemele corpului uman pe care le descopera cu ajutorul EIS si a explicatiilor primite. De exemplu, in urma testarii EIS, o persoana intelege cum o problema imunitara poate fi provocata de o disfunctie a glandelor suprarenale, o boala autoimuna se poate dezvolta si pe fondul unor perturbari ale sistemului digestiv, sau cum obezitatea creste riscul cancerelor hormono-dependente. Pentru noi este foarte important ca pacientul sa inteleaga pe deplin starea de sanatate in care se afla.

- Aveti si o strategie de tratament?

- Noi consideram ca pacientul trebuie sa beneficieze de toate posibilitatile de tratament, de la cel medicamentos, chirurgical, chimioterapie si radioterapie, pana la medicina complementara. Ii intocmim pacientului un dosar care include analize, fise, protocoale de tratament. Discutam mult timp cu el, pentru a vedea cat de deschis este fata de terapiile naturale. Cam 95% din cei care ne cer ajutorul au afectiuni oncologice, dar adesea ei sufera si de boli asociate (hepatita, hipercolesterolemie, diabet etc). Noi le solicitam analize medicale si diagnostic si de abia apoi ii oferim scheme de tratament pe termen scurt, ale caror efecte le monitorizam permanent cu sistemul EIS, pentru a le readapta continuu in functie de nevoile fiziologice. Nu in ultimul rand, produsele pe care le recomandam in schemele de tratament sunt produse naturale importate exclusiv de noi, pe care le-am cautat la cele mai mari firme producatoare din lume, caci lipseau de pe piata romaneasca. Sunt produse cu o concentratie maxima de substanta activa pe capsula, de la cele mai importante sase firme producatoare de pe piata de suplimente alimentare americana. Sunt produse extrem de bine verificate, decontaminate, purificate. Vorbim aici de o fitoterapie stiintifica de secol 21, nu de produse de calitate indoielnica, fabricate nu se stie unde, ce promit miracole si vindecari rapide.

- Care sunt preturile si ce ar trebui sa stie pacientii grav bolnavi care vor sa se programeze pentru o consultatie?

- Testarea prin EIS nu se recomanda doar celor bolnavi; orice persoana care doreste sa-si verifice starea de sanatate poate sa apeleze la ea. EIS nu trebuie sa fie utilizat in unele situatii cum ar fi: leziuni dermatologice in contact cu electrozii, purtatori de stimulatoare cardiace, purtatorii de tije sau proteze din metal, femei insarcinate dupa luna a sasea, lipsa unuia sau a mai multor membre.

(Informatii suplimentare se pot obtine de pe site www.energy-plus.ro. Programarile se fac la Centrul "Energy Plus" din strada Mircea Vulcanescu 92, tel. 021/316.43.92 sau 0733/35.40.00. In cadrul Centrului "Energy Plus" functioneaza si un magazin de unde se pot achizitiona produsele recomandate.)