MELANCOLII MUZICALE

Dana Ene
Insotit de paclele si ploile lui Bacovia, sfarsitul toamnei se prabuseste in melancolii. O stare de spirit care contamineaza si ofertele muzicale, pline de suspine si nostalgii. Concerte potrivite cu vremea de-afara si care ne fac sa asteptam cu nerabdare venirea iernii, inveselita de albul zapezii si de lumina Craciunului

Misia
Fado, pe scena Operei din Bucuresti


Daca nu ati reusit sa prindeti un bilet la concertul Mariza, o oportunitate excelenta de a asculta fado vi se arata luni, 29 noiembrie, cand pe scena Operei Nationale veti putea sa ascultati o alta voce valoroasa a Portugaliei: Misia.
Concertul a fost anuntat initial pentru Sala Palatului, dar a fost mutat apoi la sala Operei Nationale, datorita plusului de eleganta oferit de aceasta, un loc mult mai potrivit pentru un concert Misia.
(Biletele au preturi cuprinse intre 70 si 250 de lei si pot fi achizitionate online de pe site-urile myticket.ro, ticketpoint.ro, bilete.ro si de la casieria Salii Palatului, iar cele emise deja raman valabile.)

Horia Brenciu si HB Orchestra
Omagiu lui Frank Sinatra


Sambata, 4 decembrie, puteti finaliza o plimbare de seara prin Herastrau la "Hard Rock Cafe", unde invitati speciali sunt Horia Brenciu si HB Orchestra. Ei vor sustine un concert dedicat unuia dintre cei mai mari artisti muzicali ai lumii: Frank Sinatra. Daca ati visat vreodata la New York-ul anilor '40, Horia Brenciu si orchestra sa vor incerca sa va poarte in atmosfera acelor ani, oferindu-va o calatorie muzicala prin timp. Veti reasculta ritmurile nemuritoare ale unor piese celebre, care au fermecat generatii la rand: "My Way", "Strangers in the Night" sau "New York, New York".
(Biletele, in valoare de 40 lei, sunt disponibile pe www.ticketfan.ro, in reteaua magazinelor Flanco si la "Hard Rock Cafe". Locurile pot fi rezervate la nr. de telefon 021/206. 62.61.)

Demis Roussos
Indragostit de Romania si "frumusetile" ei


Tot pe 4 decembrie, de data aceasta la Sala Palatului, un senior al muzicii mondiale, Demis Roussos, venit pentru a patra oara in tara noastra, asteapta sa va incante cu melodiile lui pline de farmec.
Demis Roussos este unul din artistii straini care par a-si fi facut un obicei de a ne vizita in apropierea Craciunului. Solistul de origine greaca iubeste publicul roman si reactiile acestuia, modul lui fierbinte de a se manifesta, si nu in ultimul rand, este fascinat de frumusetea compatrioatelor noastre. De aceea a strecurat si Romania pe harta turneului sau mondial aniversar, 2010-2011. Concertul de la Bucuresti va cuprinde melodii de pe cel mai nou album al lui, "Demis" (2009), dar nu vor lipsi nici vechile slagare, cat si piese dedicate sarbatorilor de iarna.
(Biletele pentru acest eveniment se pot procura de la Sala Palatului, magazinele Diverta, Muzica, si online de pe www. myticket.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro si www.ticketpoint.ro. Iar pretul lor este cuprins intre 100 si 300 lei.)

Alexandru Andries
De Mos Nicolae, la Cinema "Patria"


Miercuri, 24 noiembrie, in Mansarda Carturesti, de pe str. Verona nr. 15, Alexandru Andries a lansat cel mai nou CD al lui - "Vec-Hit-Uri", ce contine o selectie de piese remasterizate, de pe albume care nu au ajuns la public - "Cantece pentru printesa", "Singur, singur", "Culori secrete", "Tacerile din piept" etc. De Mos Nicolae, pe 6 decembrie, la Cinema "Patria", incepand cu ora 19:30, Alexandru Andries va asteapta, alaturi de invitatii sai: Ioana Mintulescu, Eugen Tegu, Dan Byron si 6fingers, pentru un concert de "Vec-Hit-Uri".
(Biletele se gasesc la Cinema "Patria", Sala Palatului, Librariile Carturesti, magazinul Muzica, si online la blt.ro, bilete.ro.)

Festivalul International "Music Contaminations"

Asezat sub semnul ecologiei, festivalul International "Music Contaminations" are ca scop intensificarea schimbului cultural romano-italian. A ajuns la cea de-a patra editie, si ofera si anul acesta doua concerte deosebite:
1. Quartetto D'Archi Della Scala Di Milano.
Va avea loc la Sala Palatului, in data de 2 decembrie. In deschidere puteti asculta micro-recitalul formatiei Passione Ensemble.
Quartetto D'Archi Della Scala di Milano a participat la cele mai importante festivaluri de muzica de camera din Italia, dar si la evenimente din Franta, Germania, Statele Unite sau Brazilia. Este alcatuit din patru tineri extrem de talentati si premiati la nivel international, care au hotarat sa reinvie o formatie prestigioasa, infiintata in 1953 - "La Scala String Quartet".
2. Concertul Steve Vai si Evolution Tempo Orchestra, sub bagheta dirijorului George Natsis, va fi sustinut la Sala Polivalenta, in data de 8 decembrie 2010, ora 19.30. In deschidere vor evolua trupele Proconsul, George Baicea Band si Magnetofono (Italia). Steve Vai (Steven Siro), castigator a trei premii Grammy, a mai fost invitat in tara noastra si la Cerbul de Aur din 2009.
(Biletele pot fi cumparate prin reteaua de distributie Eventim, My Ticket si Librariile Carturesti, pretul unui bilet variind intre 190 lei si 40 lei, la concertul Quartetto d'Archi della Scala, si 190 lei si 40 lei pentru concertul Steve Vai).

Thomas Anders
Modern Talking se intoarce


Pe 10 decembrie, la Sala Palatului, un alt veteran al muzicii, Thomas Anders, alaturi de o trupa de acompaniament, va reinvia atmosfera salbaticilor ani ai muzicii disco. Va interpreta, pentru publicul bucurestean, legendarele piese Modern Talking: "Brother Louie", "Cheri, Cheri Lady", "You're my heart, you're my soul", "Sexy sexy lover" etc., dar si melodii de pe ultimul sau album, "Strong" (2010). Acesta din urma a primit discul de platina in Rusia, in numai cateva luni de la lansare.
(Va puteti procura bilete din magazinele: "Vreau Bilet" din Unirea Shopping Center, Carrefour Feeria - Baneasa Shopping City si Hypermarket Real Vitan, de la Sala Palatului si online pe www.vreaubilet.ro. Preturile variaza intre 90 si 300 de lei, in functie de categoria de loc.)