Profetiile Cometei Hartley

Adina Mutar
Pe 20 octombrie, cometa Hartley 2 a trecut cel mai aproape de Pamant, la 17,7 milioane de kilometri, strabatand constelatia Auriga. Ca o paunita, cu o coada albastru-verzuie si o coroana alba, Hartley aduce mesaje de dincolo de sistemul nostru solar si de dincolo de perceptia celor mai multi oameni. Profetiile legate de cometa au o vechime de peste 500 de ani si par sa se infaptuiasca

Gwenyth Luptak, un astrolog britanic, a analizat trecerea cometei Hartley 2, maiestuoasa "Printesa a Ghetii", cum a numit-o, in contextul altor evenimente ceresti. Este a patra ei trecere incepand din 1986, cand a fost observata de astronomul australian Malcom Hartley. Luptak o considera o mesagera a "pachetelor speciale" destinate pamantenilor. Hartley orbiteaza Pamantul si Jupiter, formand legaturi profunde cu mitologicul "Rege al Zeilor", supranumit de astrologi "Marele Benefic". Jupiter inseamna abundenta, dezvoltare, minte deschisa, filosofie, dar si manie, actiuni curajoase care nu exclud violenta, daca nu se poate altfel. Emana o uriasa forta protectoare. Din primavara, Jupiter se afla intr-o conjunctie apropiata cu Uranus. Aceasta combinatie planetara este extrem de expansiva, trezind forte eliberatoare. Sparge perceptia clasica asupra mediului. Retrograde in Pesti, ambele planete dezvolta o deschidere maxima spre spiritualitate si iubire universala, spre umanism si valorile acestuia. Ceea ce nu a fost permis pana acum, va fi la indemana. Libertatile, daca nu se dau, se iau. Planeta Venus retrograda, chiar si dupa ce isi schimba miscarea, nu va avea vibratii normale, pana la 20 decembrie. Energia umana devine mai introvertita, iar afacerile pe care le guverneaza devin mai ascunse, mai greu de perceput. La nivel global, actiunile majore se amana pentru o vreme. O pauza scurta pentru a se reorganiza si adopta marile planuri. Situatia financiara si posesiunile mobiliare si imobiliare vor fi in continuare elementele de baza ale miscarilor de mase. Atitudinea maselor devine din ce in ce mai emotionala, mai subiectiva. "Frontul" afacerilor la nivel international va cunoaste actiuni rasunatoare si reactiuni violente. Nu este o perioada buna pentru angajamente pe termen lung in domeniul financiar. Dar este cea mai buna perioada pentru a rezolva sau clarifica probleme vechi, care pandeau din umbra, inclusiv trebuie regandite politicile fiscale, taxele. Guvernele, companiile, firmele trebuie sa adopte o strategie de prevenire a unor crize, si o modalitate in sensul acesta ar fi aceea de a face stocuri de bunuri vitale. Nici un proiect nou nu trebuie sa debuteze acum.

Unda verde pentru umanisti

Interesant este faptul ca Hartley apare pe cerul nostru cand Venus - zeita ce patroneaza femeile - si Marte - reprezentantul razboinicilor - se afla intr-o conjunctie care de pe Pamant se va vedea ca un W, la primavara, si ca un M, la toamna viitoare. Simbolurile femeii (W) si al barbatului (M) aduc un plus de intelegere pentru astrologi: cand "Printesa Ghetii" isi va plimba trena prin constelatia Cassiopeea, cunoscuta ca "Doamna pe jilt", o figura feminina de rang inalt, cunoscuta la nivel international, va iesi in prim-plan. Si va forma un front al femeilor puternice, hotarate sa impuna barbatilor cu functii majore la nivel statal o revizuire a politicilor agresive.

Astrologul Gweniyth

Luptak aduce in prim-plan si o alta simbolistica a trecerii cometei: iesirea la lumina a francmasonilor si a idealurilor umaniste ale masoneriei. Cei care raspund in primul rand la apelul cosmic sunt rozacrucienii. Misteriosii si mereu ascunsii rozacrucieni! "W" si "M" au semnificatii speciale pentru initiatii in misterele lumii. "Stalpii" care sustin puterea isi dezvaluie clar formele. Este o invitatie pentru a dezvalui marile strategii la nivel global. Este vremea unor evenimente majore pentru pamanteni. Mai intai, evenimentele debuteaza cu moartea unei personalitati la nivel mondial. Este "tributul" cerut de "Printesa Ghetii". Moartea aceasta va fi urmata de aparitia unui "invatator", a unei personalitati de o spiritualitate de necontestat. Frontul de "vestale", femeile unite impotriva agresiunii, il va sustine si-l va sluji in sensul propagarii ideilor sale umaniste, care este posibil sa clatine sistemul de credinta cu care am crescut.

Previziunile lui Paracelsus

Luptak considera ca evenimentele ce vor urma trecerii cometei Hartley 2 vor fi asemanatoare cu cele din 1572, cand o supernova s-a aratat in Constelatia Cassiopeea. Legat de "steaua albastra care strabate Cassiopeea", fizicianul, botanistul, alchimistul, astrologul Paracelsus (1493-1541) scria: "Va fi la fel de stralucitoare ca Venus si va aduce un mesaj special pentru omenire, acela ca, in timp ce regulile ceresti sunt imuabile, Pamantul va cunoaste schimbari convulsive in ordinea lumii". Paracelsus vedea in maiestuoasa aparitie un semn al marilor revolutii care vor veni dupa el. "Nimic din ceea ce trebuie scos la lumina nu va ramane in intuneric, iar o fiinta de lumina, care inca nu a aparut, va veni si va dezvalui multe taine ale existentei". Astronomul si alchimistul Tycho Brahe (1546-1601) a asociat aparitia "minunatei stele" cu imparatul austriac Rudolph al II-lea, un initiat, patron al societatilor oculte, pionier al revolutiei stiintei. Brahe scria ca aparitia stelei marcheaza cea de a saptea revolutie, care va inaugura "Varsta de aur". "O parte din Marea Lumina este acum la indemana initiatilor si-i va ilumina pana la un anumit grad, apoi, o conjuctie planetara semnificativa va revela profetiile aduse de "steaua din 1572". Este ca steaua Bethleemului, care i-a calauzit pe pastori. Va da semnalul pentru restaurare. Pentru instaurarea Varstei de Aur!", scria Brahe. Francis Bacon (1561-1626) a fost una dintre personalitatile "chemate" la datorie de luminoasa stea. Nepot al umanistului Anthony Cooke, Francis a primit o educatie care i-a format cariera de filosof, om de stiinta, scriitor, om de stat. In 1573, Francis si fratele lui, Anthony, au intrat in Colegiul Trinity, unde Bacon si-a fundamentat telurile umaniste. In locul filosofiei scolastice, Bacon a pus metoda de investigare a naturii in folosul umanitatii. Emblema folosita de societatea umanista la care s-a afiliat Francis Bacon era lumina care sparge intunericul. Literatura vremii, ideile filosofice, experimentele, toate se bazau pe principiul luminii care inlatura intunericul, la propriu si la figurat. Pentru ca toate lucrarile publicate de Bacon erau spre folosul omenirii, material si spiritual. Era "dimineata care fura noaptea, topindu-i intunecarea", dupa cum se exprima Shakespeare. Telul unic declarat de Bacon era ca "fiii oamenilor sa paseasca pe calea cunoasterii si intelegerii, prin studierea legilor Naturii, in folosul rasei umane". Atunci s-au pus bazele marii revolutii stiintifice si industriale din sec. 20.

Renasterea unei noi Atlantide

Un element decisiv in lupta "iluminatilor" l-a adus conjunctia Saturn - Jupiter din iarna anului 1603, evenimentul ceresc prevazut de Brahe. Atunci a pasit in fata fizicianul, matematicianul, astrologul, cabalistul Robert Fludd (1574 - 1637), adeptul lui Paracelsus, aparator al rozacrucienilor, care a explicat in "Tractatus Apologetici" semnificatia acelei conjunctii: "La 29 decembrie 1603, Saturn a pasit 8 grade 39 minute in Sagetator. Aproape in acelasi timp si la aceeasi pozitie, Jupiter a intrat si el in Sagetator. Marte se afla si el in conjunctie, in timp ce Soarele si Venus se afla in acelasi semn zodiacal. Este momentul cand Fratia Rozacruce trebuie sa-si inceapa adevarata misiune, de restaurare a lumii pe baze umaniste!". Era, oricum, un semnal ca fratiile sa devina mai deschise catre "profani", dupa o perioada de activitate in cel mai mare secret. Din 1604 a inceput, intr-adevar, internationalizarea rozacrucienilor si a telurilor lor umaniste, ca si lupta impotriva celor care doreau sa tina popoarele in intuneric, supuse si inrobite de legi injuste. Francis Bacon a insemnat anul 1603 si a insirat planetele Mercur, Jupiter, Saturn, alaturi de zodiile Sagetator, Varsator si Capricorn, pe pagina de titlu a manuscrisului "Valerius Terminus". Dupa cum avea sa noteze in "The Advancement of Learning", "am inteles ca actiunea si contemplarea vor duce la cunoastere si demnitate umana, asa cum ne-a aratat conjunctia dintre Saturn, planeta contemplarii, cu Jupiter, planeta societatii civile si a actiunii". De atunci, s-a dedicat Marii Instaurari! A ce? A unei stiinte pierdute, odata cu o civilizatie straveche, pamanteana, care o crease, dupa cum scria in "Noua Atlantida". Rozacrucienii, in publicatiile din 1623, chemau si ei la instaurarea "varstei de aur", pierduta odata cu civilizatia avansata care a gandit-o pentru oameni. In "manifestul" lor, "Universal Reformation", apelau la conducatorii europeni "sa nu tina doar pentru stiinta lor marile secrete ale lumii". Ce putea sa insemne acest indemn? Ce stiau conducatorii europeni si erau presati sa faca public? Rozacrucienii au fost mereu misteriosi si retinuti cu explicatiile. Ei nu dezvaluiau, ci indemnau la dezvaluirea unor secrete pe care le stiau si ei. M. Waite, in "Istoria Rozacrucienilor", publica mai multe astfel de "instigari": "Un singur lucru sa fie clar si noi stam de veghe sa se afle, o muritorilor! Dumnezeu nu se ascunde pana la sfarsitul lumii, El vrea ca omenirea sa fie invadata de lumina grandioasa a adevarului si astfel sa i se usureze mizeria in care se scufunda!".

O alta "noua ordine mondiala"

Asa cum remarca astrologii actuali, omenirea se afla in prezent in aceeasi stare de "infometare de libertate si cunoastere". Se simte la nivel mondial o neacceptare a structurilor conducatoare, care s-au departat de telurile umaniste. Se vorbeste tot mai mult de guvernul mondial, care nu este in slujba omenirii, ci cauta doar s-o subjuge prin mecanisme financiare. Oculta financiara este impartita: una duce un razboi crunt pentru mentinerea la putere a dolarului, in timp ce alte "monede" se lupta aliate ca sa-l rapuna, dar se lupta si intre ele pentru suprematie. Toate aceste "razboaie monetare" le suporta popoarele. In acest context conflictual, liderii europeni incearca sa impuna legi care sa-i subjuge si mai rau pe cei ce muncesc. Nelinistea, neastamparul popoarelor subjugate tind sa degenereze in revolte si poate in revolutii, razboaie interne. Un razboi intern poate fi evitat prin izbucnirea unui razboi extern, asa ca profetia unui alt razboi mondial, in secolul in care traim, are mari sanse sa se infaptuiasca. Inegalitatea dintre tarile bogate si cele sarace atinge cote inadmisibile, ceea ce favorizeaza aparitia conflictelor mondiale. Marii astrologi ai lumii prevad ca acest proces de eliberare a omenirii este unul convulsiv si se va incheia abia in 2025. In acest context, aparitia "Printesei Ghetii" aduce un mesaj clar, tot pentru initiati: iesiti la lumina si aduceti lumina! Conduceti masele spre adevarata ordine mondiala, pe principii umaniste, nu robita ocultei financiare. Asa cum arata Francis Bacon in scrisorile sale: "Cand puterea se rupe de iubire si lumina nu poate decat sa aduca distrugere. Starea si bucatica de paine a celui sarac si opresat au fost cele mai scumpe in ochii mei. Am urat din suflet cruzimea si am cautat sa aduc bunastare tuturor oamenilor. Daca a fost cineva dusmanul meu, eu n-am fost dusmanul lui. Am gasit placere doar in carti si-n creaturile naturii, pe care le-am gasit in curti, pe campuri, in gradini, adica in templul lui Dumnezeu. Am iubit Lumina Lui, cea care da viata spirituala si materiala. Aduceti-va aminte: sa nu lasati Lumina sa fie inghitita de fortele intunericului! Aduceti-va aminte: sa nu lasati creaturile Domnului in mainile lacome ale opresorilor! Cand se va arata lumina albastra a iluminarii pe cer, e timpul renasterii si reasezarii ordinei mondiale pe principii umaniste!"

Conflicte care pot fi evitate

Acea "lumina albastra" este considerata de astrologi a fi cometa Hartley 2, in conjunctura astrala semnificativa: conjunctia Venus-Marte in aceeasi parte a cerului, de la 3 octombrie, apoi tranzitarea celor doua planete a semnului Scorpion. Se poate sa asistam la tentative de lovituri de stat sau de palat, la deposedari violente de putere si de bunuri, la rapiri ale unor personalitati, la lupte cu actiuni disperate ale unor popoare asociate, pana la anumite grade, cu Scorpionul: Japonia, Yemen, Letonia, Noua Zeelanda, Malaezia, Singapore, Brunei, Palestina, Rusia, Marea Britanie, Trinidad Tobago. Conflicte care pot fi dezamorsate inainte de a izbucni! Depinde doar de politicieni ce solutii adopta. Mai ales ca "Printesa Ghetii" prefigureaza si descoperiri epocale, pentru care e nevoie de liniste. Vom asista in urmatorii ani la cercetari cu rezultate spectaculoase legate de magnetism, de energii subtile, de rezonanta, care vor aduce un nou confort, mai ieftin si imbelsugat, care vor rezolva multe probleme de existenta, inclusiv de sanatate. Octombrie 2011 va aduce un alt mesaj astral: ploaia de meteoriti draconici, care se asteapta sa aiba o densitate de 750 de meteoriti pe ora. Acest lucru semnifica, din punct de vedere astrologic, o intetire a evenimentelor majore, care convulsioneaza structurile sociale. Procesul de eliberare din structurile invechite nu mai poate fi stopat. Dar poate urma o cale pasnica.

A Cincea Lume a indienilor Hopi

Si indienii Hopi considera cometa Hartley "steaua albastra care va dantui in furca cerului si-si va scoate masca, marcand sfarsitul unui ciclu si inceputul altuia". Indienii si-au transmis din generatie in generatie profetia si instructiunile pe care trebuie sa le indeplineasca populatia Hopi, pentru a ajuta omenirea sa inteleaga ca trebuie sa treaca la un nou nivel de constienta si constiinta. O vreme va fi razboi si lipsa de credinta, dupa care Taiowa, Creatorul, isi va dezvalui adevarurile si-si va relua locul meritat in credinta, in A Cincea Lume. Profetiile indienilor Hopi, atat de citati in ultimul timp ca "apostoli" ai sfarsitului lumii, merg, de fapt, pana la a Noua Lume. Si nici dupa aceasta nu se va sfarsi omenirea, ci nu va mai avea nevoie de indrumari, pentru ca va fi inteles care ii este rostul pe Pamant si cel de dupa, de pe taramul lui Taiowa! Ei sustin ca Taiowa si-a lasat gravate pe pietre (Tiponi), din vechimea vechimilor, adevarurile pe care oamenii trebuie sa le priceapa si ca ei, Hopi, sunt pastratori ai acestor adevaruri, pe care trebuie sa le aduca la cunostinta omenirii, in situatii critice, pentru a se putea proteja si a pasi in noul ciclu. Fiecare clan Hopi pastreaza un ritual aparte, iar impreuna mentin in armonie fortele naturii, in respect pentru viata, pana la marea schimbare. Daca aceasta va veni dinspre Est, nu va veni cu distrugeri mari, dar daca va veni dinspre Vest, "nimeni sa nu se catere pe varfuri sa se uite, caci nu va supravietui". Indienii se refera strict la cele Patru Colturi unde locuiesc ei, in Arizona, New Mexico, Utah si Colorado. Cat despre restul lumii, vor exista doi lideri inteligenti, care vor avea grija de popoare. Unul va purta o zvastica solara, un simbol stravechi al luminii si al puterii masculine a puritatii, iar celalalt, o cruce de forma celtica, avand liniile rosii, simbol al puterii feminine. Acestia, impreuna cu doi Frati Albi, "care nu au luat pamanturile nimanui" si care-i protejeaza pe indieni, vor lucra ca omenirea sa fie salvata, purificata si unita in ideologie! In prezent, lumea se afla in Koyaanisqatsi, "o stare de agitatie care necesita o noua cale de viata". Este starea premergatoare conflictelor sangeroase care preced A Cincea Lume. Dar exista un semn care vesteste apropierea Marii Schimbari: cand indienii Hopi vor zbura spre alte planete cu "nave fara aripi"! Deci, mai e timp!