Puterea rugaciunii - "Fetita cu chibrituri"

Cititor Formula AS
"Tamaduieste, Curata, neputinta sufletului meu, invrednicindu-ma cercetarii tale, si sanatate, cu rugaciunile tale, daruieste-mi".

(Paraclisul Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu)

Am trait zile de mare cumpana pentru familia noastra micuta. Mama a fost in faza septica, din cauza unei grave infectii la rinichi si a hidronefrozei. Dupa trei luni de stat in spital, luni de chin, de lupta cu boala, cu prabusirea ei psihica si a noastra, dupa deznadejde, nesiguranta privind oportunitatea unei operatii, mai ales ca ni se spusese ca s-ar putea ca rinichiul sa fie scos, am hotarat de comun acord sa fie operata. Interventia s-a facut la inceputul lui iunie, fara a i se scoate rinichiul. Dar dupa operatie au aparut complicatii, s-a simtit foarte rau, iar pe 23 iunie, am aflat ca are cancer. Se impunea o alta operatie de scoatere a rinichiului bolnav (dar era prea devreme, nu se putea inca). Mama nu isi revenea. Au urmat si grave crize de colecist, cancerul se putea generaliza... A fost ingrozitor, am plans zilnic, nu stiam cum sa procedam pentru a o salva, pentru a ne lupta cu boala si cu timpul.
Cand auzeam de cancer aparut la cunostinte, prieteni, la alte persoane publice, empatizam si traiam momente de mare tristete si neputinta, rugandu-ne pentru ei, desi multi au fost infranti de aceasta boala cruda si vicleana.
Suntem persoane credincioase, care ne rugam, tinem post unele zile, dar greutatile vietii, problemele aparute ne impiedica de multe ori sa ajungem la biserica atat de des pe cat am dori. In vara asta fiind insa in concediu, iar sora mea aflandu-se in somaj, am reusit sa mergem mai des. Zilnic, ne-am rugat bunului Dumnezeu, Sf. Fecioare, Sf. Nectarie. Din iunie, am mers saptamanal la Biserica "Radu Voda", la icoana Sf. Nectarie Taumaturgul, izbavitorul de cancer, am citit Acatistul, am luat mir, ne-am rugat cu lacrimi, credinta si speranta. Am fost si la icoana facatoare de minuni a Sf. Fecioare de la Biserica Icoanei, la cea a Maicii Domnului vindecatoarea de cancer - Pantanassa din Biserica Sf. Nicolae, am citit acatistele lor, Paraclisul Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu.
Avem o situatie materiala modesta, si multi ajunsi din preajma noastra ne umilesc, nu avem ajutor decat la Dumnezeu, la Maica Domnului, la Sfinti. Eram disperate, nu aveam banii necesari pentru operatii. Din munca noastra am reusit sa platim doar prima operatie, pentru restul nu mai aveam nimic. Alte operatii, consultatii, analize, tomografii... Mamei nu ii spusesem ca are cancer, pentru ca ar fi distrus-o, ar fi renuntat sa mai lupte. Si noi am avut si mai avem zile in care suntem cu moralul la pamant, ne-am izolat, ne-am inchis in noi, am avut ganduri negre, dar ne-am rugat mereu, rugaciunea era ca un balsam pentru noi. Nu ne-am dorit niciodata foarte mult, de multe ori am privit in jur cu sufletul "fetitei cu chibrituri", dar cel mai mult am dorit sa fim impreuna cu mama, sa ne ajutam, sa ne plimbam, sa admiram natura, sa ingrijim animalutele noastre dragi... Era prea mult?
Dar gandurile noastre au fost auzite in cer. Dupa adanca rugaciune si speranta doar in Dumnezeu, Maica Domnului, Sf. Nectarie, o minune s-a produs: dupa o noua tomografie am aflat ca acest cancer al mamei nu e generalizat, rinichiul deocamdata nu a fost scos, mama se simte bine acum. Chiar daca "sabia lui Damocles" e deasupra noastra, pentru ca aceasta boala e "parsiva" si poate reaparea oricand, oriunde, continuam tratamentul, analizele, si ne rugam din tot sufletul. Singura nadejde este in parintii nostri spirituali, carora le multumim si dam marturie despre puterea lor - bunul Dumnezeu, Sf. Fecioara, Sf. Nectarie. Prin rugaciune si speranta, credem ca vom trece peste toate aceste obstacole.
V-am marturisit bunatatea si puterea ajutorului lor, indemnandu-va si pe dvs. sa va rugati din tot sufletul. Si incercati sa-i ajutati si pe altii, macar cu o vorba buna. Rugati-va si sperati!
ANCA si VANDA IONESCU