Tangoul in festival

Dana Ene
"Otono de Tango"

E toamna si temperaturile au inceput sa scada, dar noi va propunem o metoda buna pentru a alunga frigul: tangoul. Un dans senzual, care a infierbantat imaginatia si inimile a milioane de cupluri, de la inceputurile existentei sale, in America Latina, la finalul anilor 1800 .
Sub titlul "Toamna tangoului" (Otono de Tango), se va desfasura la Bucuresti, in perioada 29-31 octombrie, "Festivalul international de tango argentinian", un eveniment organizat sub inaltul patronaj al Ambasadei Argentinei din Romania.
Peste 300 de dansatori si specialisti in domeniu, din tara si strainatate (Bulgaria, Turcia, Spania, Italia, Liban, Franta, Germania, Marea Britanie) si doi maestri renumiti de tango argentinian, dansatori si coregrafi - Ruben si Sabrina Veliz - se vor reuni la Bucuresti.
Sunt invitati sa ia parte la acest eveniment in special dansatorii de tango argentinian, cu varste cuprinse intre 25- 45 ani, care doresc sa-si imbunatateasca tehnica de dans, dar si iubitorii de arte frumoase, pentru care orice festival de dans reprezinta un moment de relaxare.
- Se vor desfasura workshop-uri de cate o ora si jumatate, in vederea dezvoltarii cunostintelor teoretice si practice ale participantilor: incepatori, intermediari si avansati. Iar pe parcursul celor 3 zile, studentii isi vor imbunatati calitatea miscarii si disciplinei corporale si vor invata pasi si structuri noi de compozitie.
- Se vor organiza seri dansante (milongas), la sfarsitul fiecarei zile de festival, si nu in ultimul rand, cei doi maestri dansatori de tango argentinian, Ruben si Sabrina Veliz, vor pune in scena un show extraordinar.
- Va exista si o expozitie de pictura si fotografie cu tema "TANGO", sustinuta de artisti romani.

Maestrii

Sabrina & Ruben Veliz sunt doi dintre cei mai talentati coregrafi si dansatori de tango din Argentina. S-au format in cadrul renumitului Ballet Brandsen, unde au activat timp de 8 ani. Din 1997, si-au inceput cariera "solo", formand unul dintre cele mai renumite cupluri de dansatori de tango. Cei doi maestri calatoresc in intreaga lume, pentru a le impartasi cursantilor si privitorilor bucuria dansului, a sentimentului si a pasiunii.
In martie 1998, au fost desemnati ca primi dansatori in spectacolul "Nueva Compania Tangueros", in care au activat pana in februarie 2001. In acelasi an au devenit celebri in SUA, la "Milonga Boulevard" din New York, datorita piesei lui Julio Cortazar, "Las Puertas del Cielo". Vestea talentului lor a strabatut fulgerator intreaga lume, astfel incat, pe 30 aprilie 2005, au fost invitati cu ocazia aniversarii Majestatii Sale, Regina Olandei, Beatrix, pentru a prezenta show-ul "Gallo Negro", a carui coregrafie a fost realizata special pentru acest eveniment. Cei doi argentinieni au fost singurii artisti straini care au evoluat la ceremonia din Haga.
(Mai multe detalii legate de "Festivalul international de tango argentinian" puteti gasi la adresa http://www.otonodetango.com/; sau le puteti obtine de la coordonatorii de proiect: Oana Danzer, telefon: 0723/39.78.71, e-mail:oanadanzer@yahoo.com, si Silviu Stafie, telefon: 0723/20.92.28, e-mail: silviu.stafie@gmail.com)