Guns N'Roses la Bucuresti

Dana Ene
Toamna muzicala a Bucurestiului se anunta la fel de bogata in roade ca vara.

Marti, 21 septembrie, pe scena Romexpo din Capitala, vine una dintre cele mai iubite trupe rock ale anilor '80-'90: Guns N'Roses. Dupa decenii de asteptare, fanii vor avea parte de o intalnire cu unul dintre cei mai adulati solisti rock din toate timpurile: Axl Rose.
Trupa americana Guns N'Roses a luat fiinta in 1985, schimbandu-si de mai multe ori componenta in jurul unei axe fixe: Axl Rose. Asemeni majoritatii trupelor rock, nici din istoria acestui grup nu lipsesc povestile legate de abuzul de droguri si alcool, cat si perioade de glorie absoluta, urmate de prabusiri. Dupa ce americanii au stralucit ca o torta la finalul anilor '80, la jumatatea anilor '90, s-au stins, intrand intr-un con de tacere si umbra. Uitarea n-a coborat insa asupra lor. Pana in prezent, au vandut 100 de milioane de albume in intreaga lume, dintre care peste 46 de milioane numai in S.U.A. Fiecare CD a intrat in topul Billboard, in topurile europene, dar si in cele din Asia si America de Sud, recordul la vanzari fiind atins de "Appettite For Destruction" (1987), cu peste 38 de milioane de exemplare la nivel mondial. De la infiintare si pana in prezent, in discografia Guns N'Roses figureaza sase albume de studio, trei EP-uri si un album live, dar si multe alte compilatii.
Dupa o pauza de 15 ani, de la albumul "The Spaghetti Incident" (1993), in noiembrie 2008, cand nimeni nu mai astepta mare lucru de la ei, trupa revine cu un nou album, "Chinese Democracy", dublat de un turneu mondial care va include si tara noastra. Albumul a fost primit cu oarecare reticenta si s-a bucurat de aprecieri amestecate din partea criticilor. A debutat pe locul 3 in topul Billboard 200, dar in final s-a vandut in peste 5 milioane de exemplare in intreaga lume, ba chiar are si un disc de platina acordat de RIAA.
Formula actuala a trupei Guns N'Roses este: solistul Axl Rose, chitaristii Ron "Bumblefoot" Thal si DJ Ashba, Richard Fortus chitara ritmica, basistul Tommy Stinson, la clape Dizzy Reed si Chris Pitman, iar la tobe, Frank Ferrer. Zvonul aparut pe site-ul lui Axl Rose, conform caruia turneul de anul acesta a fost anulat, a fost dezmintit de managerii formatiei. Este rezultatul unei glume proaste, a unui hacker.
Pentru concertul din tara noastra, puteti cumpara bilete la categoria: VIP - tribuna, in functie de pozitionare: 266,3 lei si 298,2 lei; Golden Circle - in fata scenei: 191,7 lei; Normal Circle - 127,8 lei. Biletele pot fi gasite in excusivitate prin Reteaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, librariile Humanitas si online pe http://www.eventim.ro.