SALVATI ROSIA MONTANA - SALVATI ROMANIA!

Redactia
Apelul Ligii Nationale a primarilor si consilierilor din Romania

"Este de ajuns un singur gram de cianura ca sa omori un om"

45 de tone de cianura vor fi folosite la Rosia Montana in fiecare zi - daca se aproba acest sinistru. Cianura ameninta viata noastra, a tuturor, pentru ca asa doresc unii care nu inteleg si, consideram noi, nu vor sa inteleaga marele pericol care ne paste pe fiecare in parte.
Este de ajuns un singur gram de cianura ca sa omori un om. Faceti singuri socoteala, ce drama ni se pregateste, ambalata in promisiuni desarte, mincinoase, de natura sa ne umileasca. Lumea este speriata, oamenii sunt infricosati si revoltati. Uniunea Europeana ne avertizeaza si ne recomanda sa nu indraznim sa folosim aceasta cianura. Un ministru, pe care l-am numi "falsuit", umbla cu o sticluta plina de apa cu cianura pe care, zice domnia sa, o bea in fiecare zi si nu are nimic. Nu a luat-o de acolo, ne minte, sa-i trimitem noi una veritabila.
Cianura nu dispare niciodata. Ea patrunde in pamant, nu poate fi oprita, se evapora in aer, intra in toate combinatiile chimice posibile, pasarile cerului mor, pestii si animalele care beau o singura picatura mor. Totul in jur este moarte si distrugere. E ceva infricosator si de nedescris.
E dureros, iresponsabil, o marsavie fara margini. Nu poate fi interpretat decat mincinos acest indemn din partea unor sfatuitori lupi deghizati, care, bineinteles ca nu vor mai trai cand urmasii ii vor blestema pentru "binefacerile" care le sunt oferite. Opriti genocidul, goniti lupii care vor sa sfasie inima acestui pamant!
Apelul nostru, al treilea pana acum, se alatura celor care lupta pentru salvarea Rosiei Montane.
Cianura, dublata de toate nenorocirile pe care le poate aduce, trebuie oprita, desfiintata si alungata. Aurul si celelalte minereuri de la Rosia Montana nu sunt de vanzare.