Raspuns pentru ANISOARA BUCATARU - Tatarasti, F. AS nr. 898 - "Am o infectie pe colul uterin, in urma unei cauterizari"

Redactia
ADRIANA VLAD - fitoterapeut, consultant nutritie - Deva, tel. 0254/23.10.61, 0726/76.15.57, e-mail: elite.nutritia@yahoo.com

Doamna Anisoara, din pacate tot mai multe femei din Romania apeleaza la astfel de metode: cauterizari sau interventii chirurgicale asupra colului uterin. De multe ori acestea sunt inutile, sau, si mai grav, in urma lor, pacienta se trezeste cu tot felul de infectii si traumatisme. Eu cred ca e de preferat sa se incerce tratamente neagresive, inainte de a apela la cele chirurgicale, mai ales ca tratamentele naturiste au avantajul ca sunt lipsite de efecte secundare. In cazul dvs., mai mult ca sigur ca ati contractat un microb (posibil staphylococcus aureus) sau cauterizarea a fost foarte agresiva, incat v-a distrus flora microbiana si v-a dezechilibrat pH-ul vaginal. Indiferent de cauza, trebuie sa urmati un tratament serios, nu doar local, ci si intern, care sa actioneze in sange. Tratamentul trebuie sa aiba un efect cicatrizant, regenerant si antiinfectios. Astfel, local va recomand Superforte Ovulin (ovule ginecologice care refac flora si pH-ul vaginal, au efect regenerant, antiinfectios, cicatrizant si antitumoral asupra aparatului genital feminin). Acestea contin ingrediente naturale: miere, propolis, polen, laptisor de matca, extracte din galbenele, tataneasa, sunatoare, musetel, catina, cimbru, urzica, salvie, morcov, mumio si argila. Intern, administrati produse naturiste, in urmatoarea combinatie: Tonic ginecologic "E-lite", Lactobacili, Yucca, Beta Caroten, Imunostim, Tuia, Astragalus, Formula anemii, Ganoderma.
Superforte Ovulin si Tonicul ginecologic "E-lite" se prepara in farmacia "E-lite Nutritia" din Deva, str. Mihai Eminescu, bl. H1, parter.

"Vreau un tratament naturist pentru ovare polichistice"
(Raspuns pentru MAXIM DELIA, F. AS nr. 898)


In primul rand, va felicit pentru faptul ca refuzati un tratament cu anticonceptionale in favoarea unuia naturist. Marele avantaj al produselor naturiste este acela ca, administrate corect, in doze corespunzatoare, nu au efecte secundare si nu produc dereglari hormonale, precum anticonceptionalele. In cazul dvs., dereglarile hormonale e posibil sa fi aparut in timpul sarcinii. Chiar daca alaptati, puteti urma un tratament naturist, dar, pentru o reusita mai sigura, ar fi bine sa intrerupeti alaptatul, mai ales daca fetita are un an. Unele produse naturiste din schema de tratament nu se pot administra in doze concentrate in timpul alaptarii, si astfel efectul lor poate fi mai redus. Tratamentul dureaza 3-6 luni si se administreaza in doua etape.
* Intern: Tonic ginecologic "E-lite", Branca-ursului, Evening Primrose + E, Tuia, Beres Drops Plus, Profemina, Female Hormone Blend;
* Local: Superforte Ovulin.
Tonicul ginecologic si ovulele sunt produse naturale 100% care contin produse apicole (miere, polen, propolis, laptisor de matca) si unele extracte din plante si uleiuri esentiale. Acestea au o actiune remarcabila in afectiuni ginecologice: ovare polichistice, fibroame uterine, anexite, rani pe col, sterilitate, micoze etc. Au efect antiinflamator, antiinfectios, cicatrizant, antitumoral si reglator hormonal.
Superforte Ovulin si Tonicul ginecologic "E-lite" se prepara in farmacia "E-lite Nutritia" din Deva, str. Mihai Eminescu, bl. H1, parter.

MIRCEA PEIA - specialist medicina complementara si reflexoterapie - Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24

"Mama are melanom malign la gamba"
(Raspuns pentru ANA, F. AS nr. 910)


Din pacate, mama dvs. sufera de cea mai agresiva forma de melanom malign (melanom nodular), aflat in stadiul III, cu invadare ganglionara la nivel inghinal, dar fara diseminari secundare viscerale, ceea ce aduce o raza de speranta pentru viitor, chiar daca prognosticul bolii este rezervat. Este bine ca s-a trecut imediat la efectuarea exciziei formatiunilor tumorale si a ganglionilor atinsi, stopandu-se procesul evolutiv spre un stadiu superior, de malignizare, caracterizat de aparitia metastazelor. Ca raspuns la intrebarea dvs. ("Este necesara chimioterapia?"), va informez ca aceasta forma de tratament aditional se practica, de obicei, atunci cand melanomul malign s-a raspandit si la alte organe, insa, chiar si asa, eficienta terapeutica este discutabila, daca nu chiar nefavorabila. Chimioterapia are efect favorabil doar in cazul melanomului limitat la stratul cutanat superficial. In ce priveste radioterapia, ea se aplica, de obicei, atunci cand nu este posibila exereza tumorala (ceea ce nu e cazul mamei dvs.). In cazul terapiei biologice (imunoterapie) se pot utiliza Interferonul si Interleukina-2, insa, cu toate ca initial aceste medicamente au fost promitatoare, studiile clinice ulterioare au evidentiat cvasi-inutilitatea lor in tratarea melanomului malign.
Astfel stand lucrurile, necesitatea unui tratament naturist alternativ pare sa fie solutia salvatoare in cazul mamei dvs., tinand cont de eficacitatea terapeutica indoielnica a procedurilor alopate specifice melanomului malign.
Schema de tratament naturist
* Borago (limba-mielului) - util in majoritatea afectiunilor dermatologice (inclusiv cele neoplazice), prin efect imunostimulant si antitumoral direct asupra formatiunilor tumorale primare si recurente. Se administreaza conform prospectului.
* Drojin (drojdie de bere) - in cazul cancerului de piele, actioneaza prin stoparea multiplicarii celulelor maligne si remisia formatiunilor tumorale existente. Se tin cure de 60-90 zile, cu 2-3 saptamani pauza intre ele, administrandu-se cate 1 comprimat, de trei ori pe zi, inaintea meselor principale.
* Seva de mesteacan - actioneaza prin inducerea apoptozei (autodistrugerea) celulelor tumorale, fenomen datorat continutului in acid betulinic. Doza zilnica de seva este de 500 ml, primavara fiind anotimpul ideal pentru recoltarea acesteia. In cazul in care acest lucru nu va este la indemana, puteti utiliza decoctul din scoarta de mesteacan, la doza de 0,5 litri pe zi.
* Propolis, tataneasa, marul-lupului (tincturi) - se face o combinatie din aceste tincturi (in parti egale), cu care se aplica zilnic cataplasme pe zonele afectate (1-2 ore), dupa care pielea se lasa la aer liber pana la zvantare.
* Papaya - extractul obtinut din frunzele de Papaya are efect antitumoral puternic, explicabil prin stimularea productiei de citokine Th-1, care amplifica raspunsul imun al organismului si determina stoparea proliferarii tumorale. Se administreaza sub forma de capsule, cate 2 de trei ori pe zi, dupa fiecare masa principala.
In afara de aceste remedii, se mai pot utiliza produse cu actiune imunostimulanta si antitumorala precum: Ganozeolith, Cordiceps, Astragalus, Saschiu si Napraznic (citostatice naturale), uleiul de catina, extractul de cimisir, pulberile de galbenele si curry in amestec. Sa auzim numai de bine!

VASILE STANCIU - fitoterapeut, Bucuresti, tel. 0724/37.32.48, 0755/77.08.50

"Caut tratament pentru hepatita D"
(Raspuns pentru NASTASE ADRIANA, F. AS nr. 917)


Pentru a opri multiplicarea virusului hepatitei D, afectiune de care sufera fratele dvs., chiar si dupa tratamentul cu Interferon, este necesara depistarea sursei de transmitere si evitarea contactelor cu aceasta. Persoanele apropiate (sotia, prietena etc.) trebuie sa faca analize in vederea depistarii virusurilor B + D. Fratele dvs., aparent sanatos, era purtator de virus B. Numai in aceste conditii, virusul se "lipeste" de celulele hepatice, manifestarile in general fiind urmatoarele: pierderea poftei de mancare, ficat marit, jena sau durere sub marginea inferioara a coastelor - in dreapta, dureri articulare, ten palid, oboseala, intepaturi difuze abdominale.
Tratamentul cu Ribavirina si Interferon Alfa, in general, duce la vindecare, cu indicatia ferma ca toata viata bolnavul sa ia in doze reduse medicatia alopata sau naturista (Astragalus, Reishi, Schizandra, Super Turkey Tail, Tre-En-En etc.), pentru a preintampina recidivele.
Un regim alimentar adecvat, ceai sau capsule de armurariu (puternic hepatoregenerator in toate hepatitele cronice active de cauza virala sau alcoolica, ciroza etc.), Coenzima Q10 (60 mg/zi), Superoxid Dismutaza, Complex vitamina B, Colina, Inozitol si Niacina, constituie pentru fratele dvs. o varianta alternativa eficace. Zilnic, beti amestec de suc de legume verzi (sfecla, patrunjel, morcovi) - 6 luni si evitati proteinele de origine animala. Alcoolul, carnea, fumatul si efortul se vor evita. In paralel cu tratamentul se recomanda odihna, iar evolutia bolii se va urmari prin teste de laborator la trei luni.
Urmatoarele produse: Viusid, Essiac, Livecom si Extractul de muguri de carpen au actiune verificata in regenerarea tesutului hepatic si o puternica actiune antivirala.
Un mijloc eficient de protectie impotriva hepatitei D este vaccinarea contra VHB, tinand cont ca prima se dezvolta numai in prezenta celeilalte. Intrucat evolutia spre ciroza este adesea rapida, se recomanda tratament urgent.
P.S. Reveniti cu analize.

"De cateva luni am o contractura la pleoapa stanga"
(Raspuns pentru BRATU MARINELA - Sibiu, F. AS nr. 924)


Spasmele sau contractiile involuntare ce pot aparea la muschii trunchiului, membrelor, gatului, fetei, umerilor, bratelor si pleoapelor se datoreaza unei tulburari a reglarii inervatiei tonice a musculaturii netede sau striate si afectiunii ganglionilor bazali ai creierului. Clipirea rapida si exagerata a pleoapelor (blefarospasm) apare atat la copii, cat si la varstnici, uneori in asociere cu spasme faciale sau hemifaciale. In general, sunt afectate ambele pleoape, iar foarte des pot disparea spontan. Daca acestea se mentin 1-2 luni, se impune un consult medical de specialitate. Cazurile severe se trateaza prin injectare cu toxina botulinica in muschii orbiculari ai ochilor, spasmele fiind ameliorate. Faceti investigatii la medicul oftalmolog, cu indicatia de a analiza nervul oftalmic (ramura a nervului trigemen), ce da sensibilitate globului ocular si pleoapei superioare, si la un medic neurolog, pentru a exclude sau confirma un microaccident vascular cerebral, un anevrism de artera bazilara sau alte malformatii vasculare ce comprima nervul orbicular al pleoapelor.
Tratamentul naturist cuprinde: Agaricus Muscarius, Calciu Complex Bone Formula, Neurooptimizer, Reishi, Cataplasme oculare cu bitter suedez si Silur.