* Sa mancam laptele, nu si vaca *
Mancatorii de carne sa stie ca hrana lor de predilectie este totdeauna "cadavru", "mortaciune", "hoit" si contine unde omega - vibratia mortii. Oricare ar fi starea aparenta de prospetime, descompunerea incepe imediat dupa moartea animalului. Mancatorii de carne sa mai stie ca, la sacrificare, animalul fabrica cea mai puternica otrava - xantina - care nu dispare la fierbere sau prajire si induce in corpul uman o stare lenta de boala.
Daca un om mananca numai o singura molecula dintr-un animal, el isi impurifica matricea energetica si informationala, inclusiv cu psihicul acestuia. Sangele este pastratorul datelor despre corpul fizic, in el sta toata informatia privind bolile, simturile si trairile emotionale pe care le incearca animalele la taiere. Carnea este direct otrava si nu contine nici un element nutritiv, un putregai care ajunge in intestin ca ferment germinator de boli, care ne aduce informatia necrotica a mortaciunii si informatia groazei animalului sacrificat.
Intre felia de carne de porc si o felie de carne taiata din cadavrul bunicului - atat de drag, care se afla pe catafalc, nu este nici o diferenta, eventual aceea ca porcul a fost ucis, iar bunicul s-a sinucis lent, o viata intreaga. De aceea, sa nu consumam producatorul, ci produsul. Deci, sa mancam laptele si nu vaca, oul si nu gaina.
Modul de preparare a hranei vii
- Gatiti cu placere! -
Gandurile si sentimentele cu care gatiti, cu care va asezati la masa si cu care mancati hotarasc folosul si valoarea nutritiva pe care le are hrana respectiva pentru dvs.
Cea mai buna mancare, cel mai sanatos meniu natural se transforma in otrava daca atmosfera in care gatiti si mancati este tensionata.
Dupa cum se stie, sentimentele negative ale altor persoane transmit stari negative, iar gandurile pozitive atrag gandurile pozitive ale altor persoane. Toata aceasta lume invizibila cuprinde ganduri si sentimente, pozitive si negative, dupa natura lor constructiva sau distructiva, de iubire sau de ura, de pace sau de violenta. S-a estimat ca un milion de astfel de informatii sunt filtrate in fiecare secunda de sistemul nervos central al fiintei umane.
De aceea, este foarte important ca acolo unde cresc, unde se depoziteaza sau unde se vand alimente sa existe o vibratie pozitiva. Chiar acela care curata, pregateste, gateste sau serveste alimentele trebuie sa se simta inspirat, fericit si multumit.
O masa pregatita de cineva care a gatit cu placere are cu totul alt gust decat cea pregatita de un bucatar care in timpul pregatirii alimentelor s-a simtit prost, suparat sau speriat. Ambii bucatari pot pregati acelasi fel de mancare, dupa aceeasi reteta, dar gustul va fi diferit.
In India, exista si astazi traditia de a face baie inainte de a merge la bucatarie pentru gatit. O baie curata pe dinafara si pe dinauntru. Ea linisteste, armonizeaza si inlatura oboseala si depresia.
* Nu pregatiti mancarea pentru altii atunci cand aveti deranjamente stomacale, infectii respiratorii sau dermatologice.
* Alimentele trebuie pastrate in frigider, in cutii sau vase bine inchise si acoperite.
* Evitati atingerea alimentelor nepreparate de cele deja preparate, mainile trebuie sa fie spalate inainte de masa, dar si dupa ce ati umblat cu diverse legume, fructe, carne, peste sau dupa ce ati pus mana pe diverse animale. La fel, fructele trebuie sa fie tinute separat de restul alimentelor.
Cum trebuie sa mancam?
- Nu mancati cand sunteti obositi sau nervosi! -
Orice problema ar avea omul cand se aseaza la masa, trebuie sa faca un decupaj in timp: gandurile negre, grijile trebuie sa inceteze sa mai existe cand stam la masa. Tihna inseamna relaxare, iar aceasta din urma inseamna asigurarea conditiei de baza pentru functionarea perfecta a organelor implicate in actul nutritional.
* Nu va asezati la masa enervati sau prea obositi. Oricat v-ar fi de foame, trebuie mai intai sa stati intinsi pe o canapea 10-15 minute, cu ochii inchisi, incercand sa retraiti in amintire momentele cele mai placute ale zilei, de pana atunci. Dupa asezatul mesei, decuplati timpul intrand in rezonanta cu Divinul, El e stapan si al timpului. Spuneti "Tatal Nostru". Este bine ca rezonanta cu Divinul sa fie pastrata in tot timpul mesei. Imaginati-va ca odata cu mancarea absorbiti energii divine care, mergand la toate celulele corpului fizic, alunga orice spurcaciune fizica, chimica, biologica, energetica si informationala.
* Mestecati linistit mancarea, de cel putin 30 de ori fiecare inghititura, pana ce bolul alimentar (dumicatul) devine omogen si aproape lichid, deoarece eliberarea energiilor subtile, a energiilor superioare din alimente nu se face decat intr-o astfel de faza, pentru a fi absorbite la nivelul "cerului gurii" si sublingual. Esti asa cum mananci. Orice lichid trebuie sa stationeze un pic pentru a fi mestecat si apoi inghitit.
Mancatul in graba si in conditii improprii reprezinta semnarea politelor viitoarelor boli. Dar nu numai corpul este in pierdere, ci intreaga fiinta, pentru ca iti privezi corpurile subtile de absorbtia de energie - sursa de viata stocata in alimente.
* In timpul mesei nu se vorbeste, nu se asculta radio sau TV, nici macar muzica.
Mancatul cu cartea sau ziarul in fata sau mancatul in fata ecranului televizorului, insotit de dezbateri politice si familiale, pot traumatiza sufletul omului, pentru ca in timpul mesei informatia trece liber in subconstient. Este daunator sa iei masa cu omul pe care abia il suporti. Cea mai buna paine, mancata cu amaraciune, actioneaza asupra sangelui ca otrava. In timpul mesei, trebuie eliminat orice gand negativ, orice sentiment negativ. In situatia in care nu reusesti sa-ti realizezi tihna necesara in timpul mesei, este mai bine sa "sari" peste masa respectiva. Daca mancati cand sunteti bolnavi, hraniti boala, nu pacientul. Dupa ora 20.00, nu se mai mananca sub nici o forma.
***
Sanatatea noastra - sanatatea intregii omeniri - a fost rapita din mainile noastre si din cele ale medicilor de catre producatorii de hrana moarta si de catre cei de chimicale utilizate in alimente sau la obtinerea acestora. Acesti fabricanti de chimicale si tehnologii din industria alimentara, marii afaceristi, sunt cei raspunzatori pentru alimentele nenaturale, super-rafinate si tratate chimic din zilele noastre, si de toate daunele aduse pe scara larga sanatatii.
Esti la varsta la care trebuie sa te hotarasti sa treci la hrana vie. Mai tarziu vei suferi jugul destinului creat de tine, vei geme in mormantul pe care singur ti l-ai sapat "cu dintii", fara sa poti ridica piatra de pe el.
Biolog IOAN STEFANESCU