Raspuns pentru OANA SIMONA - F. AS nr. 901 - "Tata a fost operat de cancer la colon si metastaza hepatica"

Redactia
Centrul de consultanta naturopata "Energy Plus" Bucuresti, tel. 021/316.43.92, 0733/35.40.00 e-mail: info@anticancer.ro www.anticancer.ro

Deoarece nici o recomandare eficienta nu se poate face doar pe baza diagnosticului sau a catorva analize, va rugam sa ne contactati pentru studierea dosarului medical si elaborarea unui program de tratament. Rezultatele bune obtinute de pacientii cu situatii asemanatoare care au urmat tratamentele naturale recomandate in Centrul de Consultanta Naturopata "Energy Plus" ne indreptatesc sa speram ca va putem fi si dvs. de ajutor.
(Raspuns valabil si pentru DIOGENT, "Cum sa ma ingrijesc, avand hepatita si pancreatita cronica?", F. AS nr. 901)

MIRCEA PEIA - specialist medicina complementara si reflexoterapie - Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24

"Am o tumora tiroidiana si n-as vrea sa ma operez"
(Raspuns pentru ANA - Deva - F. AS nr. 907)


Inteleg pe deplin reticenta dvs. in privinta interventiei chirurgicale, mai ales ca, anterior, ati mai fost operata de doua ori, tot la nivel tiroidian, insa marimea nodulului ridica semne de intrebare serioase cu privire la evolutia (posibila malignizare) acestei formatiuni. Este adevarat ca nodulii tiroidieni sunt formatiuni relativ frecvente si rareori canceroase, dar nici nu pot fi tratati superficial, tocmai datorita pericolului carcinogen pe care il reprezinta, stiut fiind si faptul ca incidenta cancerului tiroidian este mult mai frecventa la femei decat la barbati. Astfel, formele cele mai obisnuite de cancer tiroidian sunt: papilar - care tinde sa se intinda la ganglionii limfatici de la nivelul gatului si folicular - care se poate extinde la plamani si spre alte zone mai indepartate ale organismului. In plus, exista si o forma mai rara de cancer tiroidian (medular), care apare frecvent la membrii aceleiasi familii si poate fi asociat cu o afectiune ereditara rara, denumita neoplazie endocrina multipla (MEN) tip 2.
Totodata, aveti un risc crescut de a dezvolta un cancer tiroidian daca ati fost expusa la cantitati mari de radiatii, daca ati facut un tratament radioterapic la nivelul capului sau gatului sau daca ati avut pe cineva in familie cu cancer tiroidian medular ori feocromocitom. Trebuie sa intelegeti ca nu pledez obligatoriu pentru interventia chirurgicala (tiroidectomie), mai ales ca nici nu precizati clar despre ce tip de nodul tiroidian este vorba (benign sau malign), insa este de datoria mea sa va aduc la cunostinta riscurile la care va expuneti in cazul in care situatia scapa de sub control. Mai mult decat atat, desi practic personal medicina naturista si ii acord importanta cuvenita, asta nu inseamna ca pot face abstractie de cazurile in care tratamentul naturist trebuie doar sa vina in completarea metodelor alopate de tratament, si cand numai abordarea naturista a unei patologii cu potential carcinogen poate fi insuficienta sau chiar riscanta. Sigur ca, la urma urmei, alegerea va apartine si, in consecinta, sunt dispus sa va pun la dispozitie o schema de tratament naturist pentru resorbtia nodulilor tiroidieni. In acest sens, contactati-ma telefonic!

"Sora mea are trombocitoza si colesterolul marit"
(Raspuns pentru MARCOV ELENA - jud. Bacau - F. AS nr. 907)


In cazul hipercolesterolemiei, tratamentul naturist este compus din urmatoarele remedii:
* Extract din mladite de maslin - gemopreparat indicat in ateroscleroza si hipercolesterolemie, se administreaza cate 50 picaturi diluat in 100 ml apa, de trei ori pe zi, inaintea meselor principale.
* Lecitina + L-Carnitina - formeaza un tandem redutabil in combaterea dislipidemiilor, avand un rol important pentru metabolismul lipidelor, in transportul si metabolizarea acizilor grasi in mitocondrii, arderea grasimilor si transformarea lor in energie. Aceste suplimente se administreaza conform prospectului.
* Ulei de nuca - este un puternic anticolesterolemic, situandu-se in acest sens inaintea uleiului de soia si uleiului de germeni de porumb. Se administreaza cate o lingurita de 3 ori pe zi, dupa mese.
Se mai pot utiliza in acelasi scop (hipocolesterolemiant) si produsele: Omega 3, uleiul de luminita-noptii, uleiul de samburi de struguri, Golden Yucca, schinduf (3-4 lingurite boabe/zi), care intervine in metabolismul lipidic reducand LDL-colesterolul si protejand sistemul cardiovascular de aparitia ateromului, aterosclerozei si ischemiei cardiace.
In privinta trombocitozei, lucrurile stau putin mai complicat, deoarece nu mentionati cauza determinanta. Chiar si asa, va recomand sa utilizati Ginsengul (3x1 capsule/zi), din urmatoarele motive: in urma administrarii de ginsenozide (25-100 mg/kg corp), oral, se constata stimularea producerii de prostaciclina si reducerea trombogenezei, practic linia de biosinteza a trombocitelor la nivelul maduvei osoase hematogene. Drept urmare, numarul trombocitelor va scadea. Un efect similar il are si Ganoderma, care pe langa multiplele proprietati terapeutice include si actiunea antiagreganta asupra plachetelor sanguine. Sa auzim numai de bine!

Dr. ION SECRIERU - medic medicina generala cu competente naturiste, specialist in nutritie, Clinica Vitalmed, Brasov, tel. 0268/41.21.84, 0723/19.51.11

"Caut tratament naturist pentru Borrelia Burgdorferi sau boala Lyme"
(Raspuns pentru LAURA BACHINSCHI - Braila, F. AS nr. 908)


Va recomand un tratament complex al dr. Hulda Clarc. Este complex si de durata, dar cu rezultate optime. * De trei ori pe zi, cu 30 minute inainte de mese, se va lua cate 1 comprimat de Purofort, pe o perioada de 10 zile (in continuare se va lua o zi pe saptamana). * Zilnic se va bea 1 litru ceai Gano Sod. * Dupa perioada de 10 zile cu Purofort, se va administra Ganoderma, capsule (cate 1 capsula de 5 ori pe zi, timp de 7 zile, apoi cate 1 capsula de trei ori pe zi, timp de 7 zile si, in final, se va trece la cate 1 capsula, de 2 ori pe zi, dimineata si la pranz, pe o perioada de minimum 3 luni). * Se recomanda un regim alimentar fara proteine animale. * Pe perioada de tratament se vor efectua 4 proceduri de CF (curatarea ficatului) si CDFB (cura de dezintoxicare fiziologica benefica). * In tratament se vor include neaparat procedurile cu aparatul Zapper, care distruge acest agent patogen care provoaca boala. Rezultatele vor fi peste masura asteptarilor si vor depinde si de eforturile depuse. Va doresc sa va faceti bine!

Dr. LUCIA MUNTEANU - apifitoterapeut, consultant nutritie, specialist medicina complementara si biorezonanta - Bucuresti, tel. 0744/20.73.60

"Am o infectie a prostatei cu Enterococcus fecalis"
(Raspuns pentru MIRCEA B. - Targu-Mures, F. AS nr. 914)


Enterococcus fecalis este unul dintre cei mai virulenti agenti patogeni. Infectiile pe care le produce sunt relativ rare, dar, din nefericire, sunt foarte agresive si, de obicei, refractare la tratament, intrucat agentul bacterian a capatat, in timp, o rezistenta uimitoare la mai toate antibioticele. Eu am obtinut rezultate foarte bune utilizand un amestec complex din extracte de fructe, cum ar fi Garcinia mangostana, merisor, afine etc. (Este cunoscut faptul ca extractul de afine contine proantocianine, care inhiba aderenta fimbriilor bacteriene de epiteliul glandular si astfel blocheaza inmultirea bacteriilor care determina infectiile.) Alaturi de aceasta, recomand produsul Para Protex, cu rolul sau antibacterian si antiseptic, uleiul de oregano, iar pentru refacerea florei nepatogene, acea flora care are rolul de a proteja si de a apara mucoasa, care este distrusa prin administrarea repetata de antibiotic, recomand administrarea de Lactobacili. In functie de rezultatele investigatiilor biochimice, bacteriologice, de istoricul exact al afectiunii dvs. si de tratamentul urmat in antecedente, se va face o schema de tratament individualizat. In paralel, veti primi informatii despre masuri de prevenire a reinfectarii. Se vor consuma zilnic aproximativ 2-3 litri de apa alcalina, fiind evitata constipatia si infectiile urinare, care trebuie cu orice pret prevenite, de asemenea, normele de igiena locala sunt foarte importante.