PUTEREA RUGACIUNII

Cititor Formula AS
Cu Dumnezeu inainte

Pasari rare, in urma cu cativa ani, scrisorile cititorilor nostri despre puterea de miracol a rugaciunii asteapta, astazi, cu sutele, sa vada lumina tiparului. Dovada vie ca in vremurile grele prin care trecem, Dumnezeu este osia lumii

"Izvor nesecat al minunilor"

I-am fericit mereu pe acei oameni care in nevoi au simtit binecuvantarea lui Dumnezeu. Mereu m-am rugat Lui cu drag. Dar iata ca, intr-o zi, am invatat sa ma rog si de nevoie, primind vestea unei posibile boli cu caracter malign. E greu de descris ce se mai poate simti in acele momente, asa incat singurul gand a mers la Sfantul meu drag care, iata, de 7 ani, m-a invatat sa il caut mai mult pe Domnul. Astfel, la povatuirea parintelui meu, m-am uns cu untdelemn de la candela care arde mereu langa sfanta sa racla (de la biserica Manastirii "Radu Voda" din Bucuresti), am citit si participat mai mult la slujbele Acatistului si Paraclisului Sfantului. Si iata ca, dupa aproape un an de zile, pot marturisi ca simt o imbunatatire a starii mele de sanatate, si ma pot bucura ca Domnul l-a ascultat si acum pe acest neobosit si pururea rugator. Iar numele sau este Sfantul Ierarh Nectarie, care pentru cei ce cred este un "izvor nesecat al minunilor". Aveti credinta si va va ajuta.
CRISTINA B.

"Nici vorba de cancer!"

Am 42 de ani si as vrea sa va povestesc, pe scurt, cum mi s-a schimbat viata, cu ajutorul rugaciunii. Pana nu demult, eram o persoana care se considera fara pacate prea mari si pe care Bunul Dumnezeu o iubeste si fara sa mearga prea des la Sfanta Biserica. De tinut posturi nici nu era vorba, spuneam ca nu pot, ca nu e nevoie. In schimb, sotul meu e foarte credincios, ceea ce cred ca m-a ajutat enorm si pe mine, fara sa-mi dau seama. Acum aproape doua luni, m-am gandit sa-mi fac si eu o analiza pe care orice femeie trebuie s-o faca de la o varsta, anume: testul Papanicolau. Surpriza a fost cumplita: suspiciune de leziuni precanceroase! Mai fac apoi si o alta investigatie. Rezultat: carcinom in situ! Ca rezolvare: histerectomie totala. Mai fac si o tomografie: tumora de 64/35 mm cu invazie! Va imaginati in ce stare eram atat eu, cat si familia mea. Plangeam si ma gandeam deja ca nu-mi voi vedea copiii mari, realizati, la casele lor (am o fetita in anul I de facultate si un baiat in anul I de liceu). La recomandarea sotului meu si a unor colege de serviciu, am inceput sa citesc, in genunchi si plangand cu disperare, Paraclisul Maicii Domnului si Acatistul Sfantului Nectarie. Am inceput atunci sa constientizez cate pacate am si ce mult m-am indepartat de Sfanta Biserica! Citind de mai multe ori cele doua puternice rugaciuni si mergand la biserica, am inceput sa ma linistesc si sa am un sentiment minunat, ca totul va fi bine si ca Bunul Dumnezeu ma iubeste! Am mers apoi la spital, pregatita si programata pentru operatie. Ajunsesem sa imi doresc sa ma operez si sa scap de boala ce ma ameninta. La spital, surpriza! Medicul ce ma consultase pana atunci si ma programase pentru operatie se uita pe CD-ul de la tomografie, imi mai face si alte investigatii si imi spune ca nu vede nici o tumora. Ma trimite cu CD-ul la un profesor universitar, pentru a doua parere si obtin acelasi raspuns: nu e nici o tumora! Mi se face o biopsie, rezultat: negativ, adica nici vorba de cancer! Sper sa nu fi plictisit pe nimeni, dar am relatat toate acestea pentru a arata inca o minune a Lui Dumnezeu, a Sfintei Sale Maicute si a Sfantului Ierarh Nectarie, marele vindecator de boli cumplite. Acum citesc zilnic cele doua puternice rugaciuni, care sunt hrana mea spirituala, si ma bucur de fiecare dimineata pe care Bunul Dumnezeu mi-o daruieste!
LILIANA ERASER

"Este adevarat! Rugaciunile sfintilor sunt ascultate de Dumnezeu!"

Stimata redactie,
Doresc sa ma numar si eu printre miile de cititori care scriu cu recunostinta si evlavie revistei cele mai citite din tara. Totodata, vreau sa aduc multumirile mele personale cat si gandul de bine ce se indreapta spre niste oameni adevarati, cei care scriu la aceasta minunata revista. Si eu, ca alti cititori, vreau sa aduc in lumina minunile infaptuite de Sfantul Ierarh Nectarie, marele facator de minuni, pentru ca lumea sa afle ca, intr-adevar, rugaciunile Sfintilor Parinti sunt ascultate de Dumnezeu.
La sfarsitul anului trecut, eram intr-un serviciu in care nu ma regaseam: nu era pe placul meu si tot ceea ce mi se promisese se arata, de fapt, a fi o minciuna. Mi-a fost greu sa recunosc "infrangerea", dar, cu ajutorul nepretuit al familiei, am stabilit ca mai bine renunt decat sa merg mai departe in ceva care nu facea decat sa ma traga la fund. Perioada in care am renuntat la serviciu nu era buna din nici un punct de vedere: criza incepuse sa se faca simtita si la noi, la inceputul anului nu prea se fac angajari, pe posturile pe care concuram se cereau persoane mai tinere si, de ce sa nu recunosc, tara noastra are persoane bine pregatite in toate domeniile. La doar doua saptamani dupa ce am inceput sa caut, intr-un numar al revistei mele preferate, "Formula AS", am citit un articol, am spus eu, scris acolo special pentru mine. O domnisoara din SUA povestea cum cu ajutorul Sfantului Ierarh Nectarie, citind Acatistul pe internet si rugandu-se, isi gasise serviciu intr-un post bine remunerat, intr-un domeniu care pana atunci nu o interesase, dar care se dovedea ca i se potrivea de minune. Si, peste toate, oferta finala ii venise in sfanta zi de 9 noiembrie, chiar ziua Sfantului Nectarie. Da, acest mesaj era pentru mine. Am inceput sa citesc Acatistul de pe internet, pentru cateva zile, apoi mi-am propus ca vinerea urmatoare sa ma duc la Manastirea "Radu Voda" din Bucuresti, sa ma rog la moastele Sfantului Nectarie. Acolo am aflat ca este bine sa mergi 6 saptamani la rand, 6 vineri, si sa citesti Acatistul, macar 40 de zile la rand. Ei bine, minunea s-a infaptuit! Am primit un telefon de la o firma serioasa, am inceput negocieri pentru un post bine platit, acei oameni deosebiti au vazut potentialul din mine si mi-au oferit ceva ce nu mai facusem, dar mi se potrivea. Mentionez ca ofertele finale au venit la implinirea celor 40 de zile, iar telefoanele sunau vinerea dupa ce ma intorceam de la "Sfintisorul meu", cum ii spun eu (poate parea deplasat, dar ii multumesc din suflet si tin sa fac public ajutorul lui, ca lumea sa cunoasca si sa se increada in rugaciunile Sfintilor). Iti multumesc, Sfant Ierarh Nectarie, mare facator de minuni! Oameni buni, aveti incredere si rugati-va la Sfantul Nectarie, ajutorul lui si rugaciunile lui jertfelnice sunt grabnic ajutatoare si iubite de Bunul Dumnezeu.
ANDA MILITARU

Postul Sfantului Anton

Va scriu povestea mea din doua motive: in aceasta perioada zbuciumata prin care trecem, marcata de multe lipsuri si probleme, e bine sa se stie ca exista Sfinti prin care Dumnezeu infaptuieste adevarate minuni. Unul dintre acestia este Sfantul Anton. Mie, acest minunat Sfant mi-a schimbat viata. Iata cum s-a intamplat: sunt o persoana credincioasa, dar nu habotnica. Acum cativa ani am trecut printr-o perioada mai grea, cand toate problemele au navalit parca deodata asupra mea si nu vedeam nici o iesire din situatia in care ma aflam. Intamplator, o prietena mi-a povestit ca merge in fiecare marti la o biserica catolica, duce o paine saracilor si se roaga Sfantului Anton, facatorul de minuni. Eu nu sunt catolica, dar ma consider destul de evoluata spiritual, ca sa-mi dau seama ca indiferent de biserica in care te afli, daca te rogi cu credinta, Dumnezeu te asculta. Am cumparat si eu carticica "Sfantul Anton, sfantul minunilor" si am inceput postul de 9 marti, cum scrie in carte. In prima zi am fost uimita, dar placut surprinsa de numarul mare de oameni, mai ales tineri, care se rugau la picioarele Sfantului. Cei care nu au in localitatea lor o biserica a Sfantului Anton se pot ruga acasa, dar e bine sa dea o paine unui sarac in fiecare marti. Dupa primul post, seara, am primit un telefon prin care am fost anuntata ca in mod inexplicabil datele problemei mele s-au schimbat si s-ar putea sa fie rezolvate. Mi-am zis ca e o coincidenta, dar dupa fiecare zi de marti, problemele mele luau o intorsatura favorabila. Incet-incet s-au rezolvat toate si pana la urma am iesit dintr-o situatie care la inceput parea fara rezolvare. Asa a inceput increderea mea in Sfantul Anton, despre care se spune ca Dumnezeu il iubeste atat de mult, incat nu ii refuza nimic si toti cei care ii cer ajutorul isi gasesc alinare. In acest fel am gasit rezolvare la problemele mai mari sau mai mici de-a lungul anilor. Familia mea a privit un timp cu uimire ce se intampla, dar nu le-am spus niciodata sa tina si ei postul, pentru ca am considerat ca fiecare trebuie sa o faca doar atunci cand simte ca are nevoie. Intr-o zi, fiica mea a venit acasa cu o carticica si mi-a spus ca incepe si ea postul. Se afla inaintea examenelor si avea nevoie de ajutor. Mi-a spus ca trece tot timpul pe la biserica sau citeste acasa rugaciunea catre Sfantul Anton si toate ii merg bine. Intr-o zi mi-a marturisit ca are o senzatie ciudata, dar foarte placuta, ca e tot timpul ocrotita de cineva din umbra. La fel ma simt si eu, si toata familia mea.
Din pacate, de multe ori nu observam minunile pe care Dumnezeu le infaptuieste prin intermediul acestor minunati sfinti. Dupa fiecare ajutor, am multumit Sfantului Anton si i-am promis ca ii voi raspandi cultul, dupa puterile mele, dar pana acum nu am facut-o. Iata si al doilea motiv pentru care v-am scris: ca sa ma tin de aceasta promisiune.
M.C.