Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
Constipatie

Sugestii pentru prevenire si tratare:
* Faguri cu miere (se inghite si ceara).
* Drojdie de panificatie (cat o nuca), se consuma zilnic, cu o lingurita de miere de albine si un pahar de apa sau ceai.
* Arpacas fiert cu adaos de miez de nuca si miere (bun si pentru hipocalcemie si spasmofilie).
* Dovleac (pentru placinta) fiert cu apa, cat sa il cuprinda, cu adaos de miere si miez de nuca, dupa preferinta.
* Pepene galben, prune, pere, in stare proaspata, compot sau deshidratate.
* "Moare" (zeama) de varza acra, consumata ca atare, cu adaos de ulei.
* Tarate de grau umezite, luate dimineata, pe stomacul gol.
* Legumele din grupa verzei (varza, conopida, gulie, broccoli) in stare cruda sau preparate.
* Fructele de soc, sub forma de dulceata sau bautura alcoolizata.
* Salata de radacinoase (morcov, telina, sfecla rosie, ridiche neagra - buna si pentru dischinezii biliare).
* Multa miscare.
CHELMU MARGARETA - loc. Bogdana, jud. Vaslui

Noduli la sani si chisturi ovariene

Pentru noduli la san recomand urmatoarele tratamente:
* Se va elimina din alimentatie carnea de orice fel, timp de doi ani, sau toata viata.
* Interzis: alcool, cafea, condimente, suc acidulat de orice fel, tutun.
* In fiecare zi, la ora 10, se va manca salata de cruditati din: morcovi, mere, sfecla rosie, telina frunze si radacina, gulii, ceapa verde, usturoi, varza cruda, frunze de papadie bine spalate, frunze de patrunjel, frunze de leustean; toate tocate, peste care se pune ulei alimentar si felii de lamaie cu coaja cu tot. Nu se pastreaza de la o zi la alta.
* Ceai de tataneasa. Preparare: se pun peste noapte doua lingurite de tataneasa la macerat, in 1/4 litru apa; dimineata se incalzeste putin, se strecoara si se bea acest ceai cu inghitituri mici.
* Comprese cu terci de tataneasa pe ambii sani. Preparare: radacinile bine uscate de tataneasa sunt tocate foarte marunt (se pot macina), se amesteca cu o cana de apa fierbinte si putin ulei alimentar pana se formeaza un terci. Acest terci se pune cald pe o bucata de panza, se leaga sau se tine strans cu ajutorul unui sutien mai vechi. Dupa comprese se face un masaj usor in forma circulara, fara sa se apese, cu Lasonil sau alifie de filimica (galbenele).

Chisturi ovariene

Se prepara zilnic 1,5-2 litri de ceai, din urmatoarele plante: 300 g filimica, 300 g coada-soricelului, 300 g urzica vie. Se bea pe parcursul intregii zile, adaugandu-se in lichid si 3 linguri Bitter suedez.
Se pun:
* Comprese in dreptul ovarelor cu coada-calului, coada-soricelului (sa fie calde).
* Comprese cu Bitter Suedez in zona organelor genitale.
* Bai de sezut in fiecare seara cu: obligeana, tataneasa, coada-calului, coada-soricelului. Baia va dura 20 de minute, dupa care nu se va iesi din casa.
Este interzis orice contact sexual.
LAZAR TRAIAN - Arad, tel. 0257/23.35.43

Circulatia sangelui

Doresc sa vin in ajutorul cititorilor care se confrunta cu probleme legate de circulatia sangelui, colesterol marit, post-traume dupa operatie by-pass. Solutia este una simpla, si anume: amestecul de miere de albine (o lingura) si o lingurita de scortisoara pudra, consumat ca atare sau inclus in apa fiarta, ceai, lapte. Pentru mai multe detalii sau intrebari in legatura cu acest tratament sau alte probleme de sanatate raspund la tel. 0020103335341.
Multumesc redactiei pentru posibilitatea de a citi aceasta revista, chiar daca suntem departe de casa. Multa sanatate!
CIMPEANU CARMEN - Cairo, Egipt, e-mail: carmen_cimi@yahoo.com

Reumatism

Buna ziua, numele meu este Popa Matei si sunt din Calarasi. Ani de zile am suferit dureri reumatice, afectiuni ale incheieturilor la umeri, coate si genunchi. Degetele de la maini nu le puteam strange in pumni, deoarece ma dureau ingrozitor. Am urmat diferite tratamente medicamentoase si am aplicat diferite unguente, dar in zadar. Anul trecut mi-a scos Dumnezeu in cale un terapeut cu plante medicinale. La recomandarea dansului, mi-am cumparat un tratament pentru reumatism, ce consta intr-o tinctura de untul-pamantului (Tamus communis) si o alifie de untul-pamantului cu galbenele. Mi-am frectionat zonele afectate cu tinctura, dupa care mi-am dat cu alifia respectiva de doua ori pe zi. Inca din primele zile, am simtit o ameliorare puternica, dar am continuat tratamentul. Acum pot sa spun ca sunt un om fericit. Nu mai am probleme reumatice, iar degetele de la maini le pot misca in voie. Mai mult, sotia avea dureri de spate, de mijloc, si dupa ce a urmat si ea tratamentul, s-a vindecat complet.
Pe aceasta cale ii multumesc terapeutului ce mi-a recomandat acest tratament miraculos si il recomand cu incredere tuturor cunoscutilor. Am cumparat tratamentul de la BUZ SEVER, Poienii de Jos, nr. 40, jud. Bihor, firma "Tera Buz Plant", tel. 0744/63.65.99, 0727/64.37.68. Va doresc multa sanatate!

POPA MATEI - Calarasi

Diverse tipuri de cancere

* Se amesteca urmatoarele ingrediente proaspete: 500 g unt de casa (nesarat), 500 g untura (nesarata), 500 g miere poliflora, 500 g lamai (cu tot cu coaja), tocate marunt, 500 g cafea macinata (daca tensiunea este marita, se vor folosi doar 250 g cafea). Tratamentul incepe imediat, cu cate o lingura de amestec, luat cu 30 minute inaintea meselor principale. Nu se va face nici un alt tratament paralel cu acesta.
* Tratament cu aloe, miere si vin rosu. Reteta: 1,5 kg aloe vera sabur (planta in varsta de 3-5 ani) se trece prin masina de tocat carne. Inainte de taiere sa nu se ude timp de 5 zile. 3,5 kg vin rosu de 16-17gr. (se poate si de 15gr.), 2,5 kg miere de albine de mai. Toate acestea se pun intr-un borcan de sticla si se aseaza intr-un loc intunecos si racoros, timp de 5 zile. Se administreaza astfel: primele 7 zile, de trei ori pe zi cate o lingurita de ceai, cu doua ore inainte de masa, apoi de trei ori pe zi cate o lingura, cu una-doua ore inainte de masa. Durata minima a tratamentului este de 3-4 saptamani, de dorit o luna de zile.
Dumnezeu sa va ajute, caci speranta, credinta si dragostea sunt baza vietii noastre.
dr. VICTORIA STOICA - Aleea Snagov, bl. 4, et. 7, ap. 118, Cluj-Napoca

Program de eliminare a blocajelor la bila si coledoc

* Ora 8: o felie de paine prajita + branza de vaci.
* Ora 10-12: din 15 in 15 minute, se inmoaie un prosop in ceai de musetel cald, cat se poate suporta, si se aplica pe zona ficatului.
* Ora 12.10: se mananca o farfurie de gris cu lapte.
* Ora 12.15: se pune prima mamaliga fierbinte pe ficat (bine invelita in prosop).
* Ora 12.30: se beau pe nerasuflate 100 ml ulei de masline (sau de floarea-soarelui). Imediat se bea apoi zeama de la 2 lamai.
* Ora 12.45: se bea a doua suta de ml ulei si zeama de la 2 lamai.
* Ora 13: idem - a treia portie.
* Ora 13.15: a doua mamaliga fierbinte pe ficat. Se tine o ora. Tot timpul se sta pe partea dreapta.
* Ora 17: obligatoriu, se bea o ceasca de cafea neagra.
* Peste zi, se bea ceai de musetel.
Nu se mananca grasime si nu se consuma bauturi alcoolice o luna de zile!
Instructiuni: * 6 lamai - se storc si se impart in 3 portii. * 2 kg malai - se fac doua mamaligi din cate 1 kg de malai. * 100 g musetel - infuzie intr-un litru de apa, pentru udat prosopul si, separat, pentru baut in timpul zilei.
PAVEL TINCOCA - Iasi

Epilepsie

* Valeriana (Valeriana officinalis) combate crizele de epilepsie. In preajma momentelor de criza, se folosesc doze mici de pulbere de radacina de valeriana, 1/2 lingurita administrata din ora in ora. Nu se vor depasi 6-7 administrari pe zi pentru o persoana matura.
ATENTIE: Utilizarea in doze mari determina stare de lentoare mentala si somnolenta.
* Vascul (Viscum album). Adjuvant: 1-2 pahare de macerat la rece, zilnic, pe stomacul gol, timp de 2-3 luni. Maceratul se obtine astfel: o lingurita pulbere de vasc se lasa la macerat in 1/2 pahar cu apa, de seara pana dimineata. Se bea cu 15 minute inainte de masa. Atentie la toxicitatea vascului. Vascul de mar, prun, gutui, mar paduret, pin si brad are o toxicitate redusa, acesta este vascul bun.
* Branca-ursului (Heracleum spondylium) - mareste distanta dintre crizele epileptice. Se iau 2 lingurite de pulbere pe zi, in tratament de lunga durata.
* Aromatizari, in incaperea in care locuieste bolnavul, timp de minimum o ora zilnic, cu ulei volatil de busuioc (Ocimum basilicum).
* Bitter suedez. Intern: o lingura dimineata si o lingura seara, intr-o cana cu apa, luate pe stomacul gol. Extern: comprese cu bitter suedez in regiunea occipitala.
* Drojdie de bere. 3 lingurite pe zi, intre mese, pe stomacul gol, 20 zile pe luna, 10 zile de pauza, apoi se reia.
* Ulei de masline presat la rece. 1-3 linguri pe zi, cu 10 picaturi de suc de lamaie, dimineata, cu 20-30 minute inainte de micul dejun.
* Tinctura de propolis. 50 picaturi puse pe miez de paine, de trei ori pe zi, pe stomacul gol, cu o ora inaintea meselor principale.
* Argila 30% (30 g argila - o lingurita rasa la 100 ml apa). Se prepara cu 4-6 ore inainte de folosire. Cura dureaza 3 saptamani, cu 20-30 minute inaintea mesei. Se face o pauza de doua saptamani, dupa care se reia. In locul apei se poate folosi si ceai.
* Regimul alimentar: Alimente recomandate: orez, grau, orz, legume cu ulei presat la rece, produse lactate, toate fructele, oua (2 galbenusuri pe saptamana), spanac, urzici, laptuca, sucuri dulci de fructe, miere de albine neincalzita. Se vor bea sucuri: morcov+sfecla+spanac; spanac; morcov+ telina+spanac; morcov+sfecla+castravete; morcov+telina+patrunjel. Alimente interzise: carne, peste, bauturi alcoolice, toate intoxicantele (inclusiv medicamentele sintetice), fasole, bauturi fierbinti, ceai negru, cafea, usturoi, otet, ceapa, praz, alimente uscate ca: porumb, mei, ovaz, condimente iuti, ardei iute.
* Rugati-va la Dumnezeu, dimineata si seara.

RADU C-tin DULGHERU - str. N. Balcescu nr. 21, Turnu-Magurele, cod 145200, jud. Teleorman