Raspuns pentru ANONIM - Deva, F. AS nr. 890 - "Sufar de insuficienta cardiaca"

Redactia
ADRIANA VLAD - fitoterapeut, consultant nutritie - Deva, tel. 0254/23.10.61, 0726/76.15.57, e-mail: elite.nutritia@yahoo.com

Domnule "Anonim", va invit la cabinetul nostru din Deva, unde sambata, intre orele 9-14, recomandam gratuit scheme de tratament, diete si sfaturi de sanatate tuturor persoanelor, pe baza de programare. Daca au venit pana acum foarte multe persoane din tara si chiar din strainatate, poate reusiti sa ajungeti si dvs., mai ales ca sunteti devean. Dar daca aveti probleme de sanatate si nu va puteti deplasa, voi incerca sa va fac cateva recomandari prin intermediul revistei "Formula AS", cea care aduce in sufletele oamenilor o aripa de speranta, de intelepciune si de binecuvantare de la Dumnezeu.
Cum deseori insuficienta cardiovasculara este insotita si de edeme periferice (retinerea apei in tesuturi), se recomanda, pe de-o parte, reducerea consumului de sare din alimentatie, si pe de alta, administrarea de suplimente nutritive diuretice sau ceaiuri. Regimul alimentar trebuie sa fie echilibrat, bazat pe legume, fructe, lactate si fibre, cu putine condimente, alimente indigeste, din care sa lipseasca cafeaua, ceaiul rusesc si alcoolul. Fumatul este total interzis.
Ca tratament, va recomand o combinatie din produse naturiste care se administreaza intensiv cel putin trei luni, apoi in doze de intretinere toata viata: Lecitina, Coenzima Q10, Procardic Heart, EPA 3-6-9, Tonic Sedativ "Sorina".
Tonicul Sedativ este un preparat fitoapicol care contine miere, propolis, polen, extracte din valeriana, hamei, passiflora, salvie, paducel, talpa-gastei, tei argintiu, lavanda, orz, ovaz, sunatoare, vasc, uleiuri esentiale din lavanda, portocal si lamaie. Are efect calmant, sedativ, hipnotic si tonic cardiac. Se recomanda in insomnie, hiperactivitate, insuficienta cardiaca, depresie, anxietate si atac de panica.
Tonicul Sedativ "Sorina" se prepara in farmacia "E-lite Nutritia" din Deva, B-dul Mihai Eminescu, bl. H1, ap. 3, parter.

Ing. BOGDAN VICTOR - specialist in fitoterapie, reflexoterapie si bioenergie - Bucuresti, tel. 021/242.67.36, 0723/74.23.98

"Sufar de o boala foarte rara, crauroza"
(Raspuns pentru ELENA SASU - Targu Mures, F. AS nr. 899)


Suferinta dvs. se poate trata naturist prin regim alimentar, automasaj, terapie cu apa distilata si terapie mentala. Dieta: * In prima etapa, veti manca doar alimente care au statutul de medicamente naturale pentru afectiunea dvs., adica: orz, mei, orez (vechi de peste un an), fasole, porumb, legume verzi, banane, mar, ceai negru, cafea si alte bauturi fierbinti, bauturi alcoolice in cantitate mica (un paharel de tuica sau un pahar de vin pe zi). Dupa masa, obligatoriu, veti bea 200-300 ml apa.
Urmatoarele alimente sunt otrava pentru afectiunea dvs. Consumate chiar si in cantitati foarte mici, impiedica vindecarea: produse lactate, fructe acre, mandarine, portocale, ananas, piersici, prune etc., carne, peste, zahar, ulei, sare, susan, alimente grase, mancaruri grele, alimente fripte sau prajite, alimente fermentate (muraturi).
* Automasajul se refera la zonele reflexogene ale paratiroidelor, suprarenalelor, rinichilor, uretrei si a vezicii urinare. Aceste zone se pot masa manual sau prin procedeul "prin calcare", descris in continuare: se ia o lada din carton sau de lemn fara capac de 60-100 cm X 40-60 cm X 15 cm, pe fundul careia se pun boabe de fasole intregi, in strat de 1-2 cm. Masarea zonelor se realizeaza in acest caz prin calcarea pe fasole, alternativ, cu picioarele desculte. In acest caz, timpul de masaj este de maximum 3 minute, deoarece patru zone corespunzatoare a patru organe nu suporta masajul a carui durata depaseste 3 minute. Masajul este recomandat sa si-l faca bolnavul sau rude apropiate. Nu este indicat ca masajul sa fie facut de catre maseuri.
* Terapia cu apa distilata. Pe perioada tratamentului se recomanda a se consuma, in loc de apa obisnuita, apa de izvor sau apa minerala, apa distilata. Aceasta se poate procura de la PECO. Pentru a fi folosita, trebuie fiarta 3-5 minute si racita. Se pune in recipienti curati si se foloseste dupa necesitati. Cantitatea totala de apa distilata ce trebuie consumata este de maximum 90 litri. Aceasta cantitate se bea in functie de necesitatile organismului, neimpunandu-se anumite cantitati zilnice. Pe perioada cand consumati apa distilata, se recomanda sa nu beti alta apa. Consumul de apa distilata are o contributie substantiala la vindecarea bolii dvs.
* Terapia mentala. Un om care se confrunta cu o boala si are incredere in propriile rezerve ale organismului si are o mentalitate increzatoare in vindecare va determina corpul sa se mobilizeze in vederea insanatosirii rapide. Dorinta de vindecare duce la insanatosire, prin determinarea subconstientului sa se mobilizeze in acest sens, ceea ce in final determina creierul sa actioneze dupa informatiile stocate in celulele de acizi nucleici ADN si ARN, pentru orice afectiune. In acest sens, este bine sa spuneti de 10-15 ori, cu voce tare sau in gand, in fiecare zi, urmatoarele: "Trebuie sa ma fac bine!". "Ma fac bine!". "Doamne, Dumnezeule, ajuta-ma sa ma fac bine". Descurajarea, gandirea negativa referitor la suferinta trebuie eliminate si inlocuite cu gandire pozitiva si o buna dispozitie.

VASILE STANCIU - fitoterapeut, Bucuresti, tel. 0724/37.32.48, 0755/77.08.50

"As dori un sfat pentru boala mea, epididimita"
(Raspuns pentru BARICIUC VASILE - com. Siriu, jud. Buzau, F. AS nr. 892)


Inflamatie cauzata de o infectie cu transmitere sexuala, prostatica sau urinara, epididimita poate aparea la orice varsta, manifestandu-se prin durere la nivelul unei jumatati a scrotului, febra, tumefactie si inrosire a partii afectate sau scurgere purulenta la nivelul uretrei. Acest proces inflamator de origine infectioasa poate afecta un testicul prin cresterea lui in volum, caz in care diagnosticul poate fi mai complex - Orhiepididimita.
In ambele cazuri se fac unele investigatii precum: urocultura (din urina), hemocultura (din sange), palparea scrotului sau recoltare a lichidului ce se scurge din uretra, pentru a se identifica germenii implicati. Tratamentul alopat, sub indrumarea medicului, cuprinde medicamente impotriva durerii si inflamatiei si antibiotice (Doxicilina sau Ofloxacina), iar in caz ca boala e cu transmitere sexuala, se va trata si partenera.
Tratamentul trebuie urmat obligatoriu pentru a preveni unele complicatii cu repercusiuni asupra fertilitatii. Interventia chirurgicala se recomanda numai la nevoie. Naturist, baile combinate de coada-calului, coada-soricelului si marul-lupului, de trei ori pe saptamana, seara inainte de culcare, precum si suplimentele For Men Multigland Caps., Prostate Optimizer, Goldenseal si Cat's Claw va pot fi de un real folos. Multa sanatate!

MIRCEA PEIA - specialist medicina complementara si reflexoterapie - Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24

"Cum se trateaza candida la nivelul tubului digestiv?"
(Raspuns pentru BRANDUSA F., F. AS nr. 909)
Micozele reprezinta un mare capitol al patologiei umane, fiind afectiuni provocate de o categorie aparte de germeni (fungi), localizate atat extern (suprafata pielii si mucoasele), cat si intern - in profunzimea tesutului cutanat, a arborelui respirator, la nivelul unor organe ale aparatului digestiv si genito-urinar. Daca in mod normal, fungii nu cauzeaza nici o neplacere, desi traiesc in mod saprofit pe corpul uman, in anumite conditii (stres prelungit, hipoaciditate gastrica, imunodepresie, diabet necontrolat etc.), ei pot deveni patogeni si agresivi pentru piele, mucoase sau chiar pentru unele structuri interne, precum in cazul mamei dvs. In cazul infectiei cu Candida albicans, o cauza importanta a bolii este reprezentata de dezechilibrele florei intestinale, consecutive tratamentelor indelungate ori abuzive cu antibiotice sau corticosteroizi.
Totodata, o dieta in care predomina alimentele ce contin drojdie (aluaturi) sau carbohidrati rafinati (dulciuri) poate sta la baza patogenitatii acestei ciuperci, dificil de combatut, mai ales cand se manifesta la nivelul tubului digestiv.
Este important de stiut ca infectia cu Candida albicans la nivel intestinal face parte din tipul micozelor profunde, care, desi sunt benigne si cronice, se pot dovedi destul de severe in unele cazuri, prin lipsa de raspuns a organismului la antibioterapie sau la chimioterapicele uzuale. Tratamentul alopat specific acestui tip de micoza se realizeaza prin administrarea de Streptomicina, Griseofulvina, Ketoconazol, Clotrimazol, Rifampicina sau Iodura de potasiu (de la caz la caz). Totusi, chiar daca tratamentul principal al majoritatii infectiilor micotice este cel alopat, un rol important in procesul de vindecare il au si remediile naturiste, ca forma de terapie complementara asociata.
In acest scop, utilizati urmatoarele remedii:
* In uz intern se recomanda preparatele pe baza de Hidrastis canadensis, menta, brusture, papadie, sovarf, nuc negru (infuzii, decocturi, pulbere, tincturi).
* Plantele cu actiune antifungica - echinacea, gheara-matei, usturoiul, cimbrul, galbenelele si musetelul sunt utile in combaterea candidozei in asociere cu imunostimulante de tip Astragalus si Reishi.
* Incercati infuzia de galbenele, balsam de lamaie, musetel si soc - 2 lingurite in amestec la o ceasca, de patru ori pe zi.
* Uleiurile esentiale - levantica, arbore de ceai, smirna si cimbru - ataca direct microorganismul, distrugandu-l (efect puternic antifungic). Se administreaza cate 2-5 picaturi, la o lingurita de ulei neutru (masline), de trei ori pe zi, inainte de mese.
* Usturoiul este un antifungic puternic care trebuie consumat zilnic (cel putin 2 catei pe zi), in asociere cu iaurtul ce contine culturi vii de Lactobacilus acidophilus, cu rol de mentinere a echilibrului de bacterii benefice probiotice la nivel intestinal.
* Obligeana este si ea foarte utila in cazul candidozei intestinale, daca se administreaza sub forma de pulbere - 2-3 lingurite pe zi, timp de 2 saptamani. Sa auzim numai de bine!

"Am boala Peyronie"
(Raspuns pentru MIHAI - Deva, F. AS nr. 909)


Simptomele bolii Peyronie sunt adeseori usoare, si in aproximativ 3 din 4 cazuri, afectiunea trece de la sine, cu toate ca acest lucru poate dura mai multi ani. In prezent, se studiaza utilizarea vitaminei E si a unor substante cum sunt steroizii, colagenoza si verapamilul, in scopul de a rupe tesutul cicatriceal si placile (noduli duri) formate la nivelul corpilor cavernosi penieni, formatiuni care nu permit afluxul sanguin necesar dobandirii erectiei. In cazurile severe, interventia chirurgicala este o optiune care consta in esenta din indepartarea tesutului cicatriceal si al placilor, cu restabilirea irigatiei corpilor cavernosi si eliminarea angulatiei peniene (indoire). Ca tratament naturist, in formele usoare, se utilizeaza extractul din mladite de cimisir, gemoderivat cu actiune antiinflamatorie si antisclerotica - cate 50 picaturi diluate in 100 ml apa, de trei ori pe zi, inainte de mese. Sa auzim numai de bine!