Raspuns pentru RALUCA, F. AS nr. 893 - "Dupa ce am nascut am scaune cu sange"

Redactia
ADRIANA VLAD - fitoterapeut, consultant nutritie - Deva, tel. 0254/23.10.61, 0726/76.15.57, e-mail: elite.nutritia@yahoo.com

Multe femei au probleme cu hemoroizi si/sau fisuri anale, in special in timpul nasterii sau dupa ce au nascut. Aceste probleme netratate se pot asocia si cu un colon iritabil, care va da "sensibilitate la frig", crampe, gaze, simptome pe care le semnalati.
Desigur ca prima recomandare este referitoare la dieta. De multe ori, perturbarile digestive sunt produse datorita enormei varietati de mancare la aceeasi masa. Schimbati acest obicei. Iata cateva sugestii oportune: * orez integral, cu cateva verdeturi si salate crude; * cu porumb si cartofi se pot prepara mai multe feluri de mancaruri nutritive, impreuna cu salate crude; * alegeti preparate din soia, cu verdeturi fierte sau orez integral (fulgi de ovaz cu fructe).
Este de preferat ca la o masa sa nu se consume mai mult de doua sau trei feluri de mancare. De asemenea, evitati carnea, fainoasele si sosurile. Nu beti apa sau alte bauturi reci in timpul mesei. Apa bauta in timpul mesei este eliminata mai repede decat bolul alimentar si trage cu ea mare parte din sucul gastric, ceea ce face digestia mai lenta si acumuleaza gaze in intestine.
Ca tratament, va recomand in primul rand unul local care rezolva simptomele (sangerari, hemoroizi, inflamatiile si usturimile datorate hemoroizilor si fisurilor anale). Astfel, supozitoarele fitoapicole sub forma de crema solida Superforte Supozin contin o miraculoasa combinatie din miere, propolis, polen, laptisor de matca, sunatoare, galbenele, catina, musetel, tataneasa, uleiuri esentiale din salvie, pin, ienupar, geraniu, lavanda, mumio si argila. Au efect imediat, in doua zile opresc sangerarea. De asemenea, au efect calmant, antiinflamator, antihemoragic, cicatrizant pe colon si alte organe din bazin. Se administreaza in prima luna 1-2 pe zi, iar apoi cate 1 pe zi, timp de 3-6 luni, pana la vindecare.
Intern, va recomand o combinatie din urmatoarele produse: Salutil, Argila, Indole3-Carbinol, Tuia, Merisor, Suc concentrat de rodie, Obligeana, Salvie.
Superforte Supozin se prepara in farmacia "E-lite Nutritia" din Deva, B-dul Mihai Eminescu, bl. H1, ap. 3, parter. Informatii si comenzi la tel. 0254/23.10.61, 0726/76.15.57, e-mail: elite.nutritia@yahoo.com

VASILE STANCIU - fitoterapeut, Bucuresti, tel. 0724/37.32.48, 0755/77.08.50

"Vreau sa prelungesc viata tatalui meu, care la doar 54 de ani are cancer de pancreas"
(Raspuns pentru MONICA CIOROGARIU - Bocsa, F. AS nr. 896)


Afectiune cu pronostic general sever, cancerul de pancreas se dezvolta la persoane care fumeaza, la cele consumatoare de bauturi alcoolice si la cele cu pancreatita cronica. Considerat ca o glanda anexa a tubului digestiv, pancreasul are un rol capital in organism, celulele sale fiind specializate in fabricarea sucurilor pancreatice bogate in enzime (amilaza, lipaza) necesare degradarii alimentelor si in secretia insulinei.
Lipsa sensibilitatii receptorilor celulari din tesuturi la actiunea insulinei sau insuficienta acesteia duce la niveluri crescute de glucoza in sange si urina, aparand astfel diabetul zaharat.
Vizualizarea pancreasului se face prin tomografie computerizata si ecografie. O investigatie deosebita - colangio-pancreatografia endoscopica retrograda - permite urmarirea varsarii in intestin a sucului pancreatic si biliar, si localizarea exacta a tumorii (cap de pancreas, corp sau coada).
Alterarea starii generale, durerile la nivelul stomacului, cu iradiere in spate, cresterea in volum a splinei, icter, depresia, anxietatea si tulburarile digestive sunt doar o parte din simptomele acestei boli cu predominanta masculina, ce apare intre 45-70 de ani.
In cazul tatalui dvs., daca tumora este unica (insulinom), dupa stoparea metastazelor, ea ar putea fi extirpata chirurgical, evolutia fiind favorabila.
Cand tumorile sunt multiple si de mici dimensiuni, tratamentul este numai medicamentos (Diazoxid, Eudemine), fara posibilitate de excizie. Un regim alimentar sever, ceai antimetastazic (21 plante), produsele naturiste Tien Hsien Liquid, Essiac, Carctol, Ciuperca lui Dumnezeu si consumul de enzime complexe poate constitui un tratament salvator. Multa sanatate!

Dr. ANA COSTEA - Bucuresti, "Energy Plus", tel. 021/316.43.92, 0748/88.00.59

"Vreau un tratament pentru ovare polichistice"
(Raspuns pentru MAXIM DELIA, F. AS nr. 898)


Ovarul polichistic este un ovar pe care foliculii nu s-au mai rupt pentru eliberarea ovulului (nu s-a produs ovulatia) si au ramas sub forma unor chisturi. Manifestarile chisturilor ovariene pot fi hirsutism (pilozitate excesiva), ingrosarea vocii, acnee, alopecie, infertilitate, obezitate, menstre dureroase sau lipsa ciclului menstrual, hipertensiune arteriala, diabet zaharat tip II, depresie. Secretia anormala de hormoni creste riscul de aparitie a cancerului mamar si uterin. Analizele hormonale, nivelul glicemiei si al colesterolului sunt esentiale pentru elaborarea tratamentului natural. Exista o gama larga de nutrienti suplimentari care pot ajuta atat in atenuarea simptomelor sindromului ovarelor polichistice, precum si in reducerea incidentei chisturilor ovariene. Evident ca nu toate dintre ele sunt adecvate sau necesare pentru fiecare femeie. Contactati-ne pentru o consultanta naturopata gratuita, pe baza careia vom alege cele mai eficiente produse pentru dvs. Tel. 021/316.43.92, 0733/35.40.00, www.anticancer.ro, info@anticancer.ro

Ing. BOGDAN VICTOR - specialist in fitoterapie, reflexoterapie si bioenergie - Bucuresti, tel. 021/242.67.36, 0723/74.23.98

"Am o tumora care impune reconstructia vezicii urinare"
(Raspuns pentru BOGDAN ALICE - Bucuresti, F. AS nr. 899)


Stimata doamna, am fost impresionat de suferinta dvs. Doresc sa va ajut ca sa nu ajungeti sa urinati cu ajutorul sondei tot restul vietii. Va sugerez ca pentru carcinomul grad 2 papilar, cu invazia tesutului fibroconjunctiv subepitelial si alte recidive tumorale, sa faceti un tratament naturist cu ajutorul caruia mai multi bolnavi, cititori ai revistei "Formula AS", si-au recapatat sanatatea. (Vezi rubrica "Cititorii multumesc pentru vindecari" din F. AS nr. 625, 869, 828, 819 - pag. 9, 10 si 11 - si 828.)
Tratamentul pe care vi-l recomand este foarte laborios, fiind redactat pe 9 pagini si 7 planse, iar spatiul editorial este limitat. De acest tratament naturist au beneficiat multi bolnavi, in mod gratuit. La fel puteti beneficia si dvs., sunand la telefoanele: 021/242.67.36, 0723/74.23.98, ocazie cu care veti primi si alte detalii legate de tratament.

MIRCEA PEIA - specialist medicina complementara si reflexoterapie - Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24

"Am pulsul ridicat si il simt in ceafa"
(Raspuns pentru FLORIN MURESAN - Hunedoara, F. AS nr. 902)


Palpitatiile cardiace ocazionale reprezinta rareori un motiv de ingrijorare, daca luam in calcul faptul ca majoritatea lor nu necesita tratament medical. Insa, daca acestea devin deranjante, asa ca in cazul dvs., se impune in mod evident aflarea si eliminarea cauzei care a determinat fenomenul. In general, aritmiile se pot produce fara nici un motiv sau pot fi cauzate de factori care stimuleaza inima, precum stresul, tutunul, alcoolul, substantele care inhiba apetitul sau medicamentele pentru raceli si tuse care contin cafeina sau alti stimulanti.
Multi factori pot afecta activitatea electrica a inimii, determinand astfel aparitia problemelor de impuls electric, trimis de nodul sinusal cardiac pentru a declansa fiecare bataie cardiaca, impuls care se deplaseaza de-a lungul atriilor, iar apoi circula de-a lungul unei cai situate intre camerele superioare si inferioare ale inimii, cale denumita nodul atrio-ventricular. Astfel, afectarea arterelor coronare, hipertensiunea arteriala si insuficientele valvulare cardiace pot slabi miocardul, afectandu-i functia de pompa. Cu varsta, se produce slabirea naturala a inimii, fapt care poate conduce, de asemenea, la aparitia aritmiilor. Totodata, o aritmie se poate produce dupa un infarct, datorita cicatricei formate, care tulbura circulatia impulsului electric de-a lungul inimii. Mai mult decat atat, anumite medicamente utile in tratamentul afectiunilor cardiace pot produce aritmii, ca efect secundar. Alte probleme de sanatate ce includ o glanda tiroida hiperactiva sau un dezechilibru sanguin pot cauza, de asemenea, aritmii, fie ca este vorba de tahicardie, bradicardie, extrasistole, flutter atrial, fibrilatie sau bloc cardiac.
Cunoscand aceste aspecte si luand in considerare ca tahicardia, manifesta in cazul dvs., cat si celelalte tipuri de aritmii cardiace se impart in numeroase categorii (in functie de locul unde apare dezechilibrul electric la nivelul inimii), cred ca este necesar un consult medical de specialitate (medic cardiolog), mai serios decat cele efectuate anterior, care sa stabileasca exact tipul de tahicardie de care suferiti, cauza (cauzele) determinanta si tratamentul antiaritmic adecvat.
Insist asupra acestui aspect, deoarece, desi unele aritmii nu necesita tratament, altele cauzeaza simptome neplacute si pot fi un factor de risc pentru aparitia unor aritmii mai severe, caz in care tratamentul alopat este de obicei necesar. De altfel, nici tratamentul naturist antiaritmic nu poate fi instituit decat in completarea celui alopat, pe care il sprijina si il potenteaza.

Tratament naturist

In aceasta subgrupa de afectiuni cardio-vasculare se recomanda plante cu actiune sedativa generala, care au efecte favorabile in multe tulburari neurovegetative ale inimii, dupa cum urmeaza:
* Paducelul - indicat in tulburari circulatorii care se manifesta prin durere anginoasa precordiala, tahicardie, anxietate, vertij, dispnee. Dupa primele zile de la administrarea preparatelor din paducel, dispar sau se amelioreaza simtitor tulburarile de ritm cardiac. Se administreaza sub forma de infuzie, tinctura, pulbere din flori sau produse farmaceutice pe baza de paducel: Sedocalm, Extraveral, Crategus etc.
* Talpa-gastei - cu actiune cronotrop-negativa asupra cordului, reduce ritmul contractiilor cardiace prin excitare centrala vagala. Se administreaza la fel ca si paducelul, regasindu-se ca si acesta in produsele farmaceutice: Hipotens, Sedocalm, Ceai Leonorus (produs de "Rotta-Natura").
* Valeriana - preparatele pe baza de valeriana sunt recomandate ca sedative in diverse forme clinice de nevroze, in starile de excitatie manifestate prin palpitatii, tahicardie, insomnii, nervozitate etc. Se administreaza tot sub forma de infuzii, tincturi sau pulbere, de obicei in 3-4 doze pe zi, sau Extraveral, 2-3 comprimate pe zi.
* Levantica, ungurasul, roinita si saschiul sunt, de asemenea, plante importante in tratamentul aritmiilor cardiace si al tahicardiilor (atriale, ventriculare) in special.
Din regimul alimentar al suferinzilor de tahicardie nu trebuie sa lipseasca carnea de vita, cerealele integrale, painea neagra, vegetalele cu fructe verzi, fasolea, mazarea si crustaceele, pentru aportul de B6 si B12, magneziu si folati, elemente esentiale pentru un ritm cardiac optim. Sa auzim numai de bine!