Dianne Reeves la Bucuresti

Dana Ene
Noutati muzicale

In urma cu doi ani, in cadrul primei editii a Bucharest Masters of Jazz Festival (2008), a uimit publicul spectator cu vocea ei minunata, fiind considerata revelatia evenimentului. Dianne Reeves va reveni la Bucuresti, unde va sustine un concert extraordinar pe scena Salii Palatului, pe 9 mai, incepand cu ora 20.00.
La cei 54 de ani, Dianne este considerata una dintre cele mai bune cantarete de jazz ale lumii si drept confirmare stau cele patru premii Grammy pe care le detine. Ea a castigat premiul pentru "Cea mai buna interpretare vocala Jazz", pentru fiecare dintre cele mai recente inregistrari ale sale: "A Little Moonlight" (2003), "The Calling" (2001) si "In The Moment-Live in Concert" (2000). Dianne Reeves este singurul artist care a reusit sa inregistreze un asemenea record - trei albume la rand laureate cu Grammy. In 2006, si-a repetat performanta, castigand pentru a patra oara un Grammy - cu cel mai bun album de jazz vocal, pentru coloana sonora a filmului "Good Night and Good Luck" (film care l-a avut pe George Clooney in rolul principal).
Canta de la 16 ani, cand s-a alaturat corului din liceu, obtinand alaturi de colegii ei premiul intai la un festival national de jazz. Aici a fost remarcata de trompetistul Clark Terry, care ii va deveni si mentor. Terry este un nume "temut" in lumea jazzului, un adevarat gigant, ce a cantat cu unii dintre cei mai mari artisti ai genului, ca: Charlie Barnet, Count Basie, Duke Ellington si Quincy Jones. El a intuit talentul tinerei eleve si nu s-a inselat, caci Dianne Reeves a fost nascuta special pentru jazz; vocea ei poate acoperi o paleta larga de influente, de la Carmen McRae pana la Billie Holiday. A fost prima artista care a semnat un contract cu Blue Note/ EMI, dupa reactivarea acestei marci, in 1987. Pana la acest contract, Dianne cantase timp de trei ani, din 1983 pana in 1986, cu Harry Belafonte, ca prim-solista in corul acestuia.
Dianne Reeves a mai cantat si alaturi de Lincoln Center Jazz Orchestra in cadrul unor proiecte Duke Ellington, pentru celebrarea Centenarului marelui artist. O inregistrare cu Daniel Barenboim si Chicago Symphony si un in concert la Carnegie Hall cu Sir Simon Rattle si Filarmonica din Berlin se inscriu printre cele mai aclamate aparitii ale artistei din ultimul timp.
Biletele pentru concertul de la Bucuresti pot fi achizitionate de la casa de bilete a Salii Palatului, magazinul Muzica, reteaua Diverta si online, pe site-urile www.biletoo.ro, www.bilete.ro, www. myticket.ro. Biletele au preturi cuprinse intre 50 si 200 de lei.