Raspuns pentru IOANA - Ramnicu Sarat, F. AS nr. 841 - "Sufar de endocervicita hemoragica"

Redactia
MIRCEA PEIA - specialist medicina complementara si reflexoterapie - Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24

Desi in inflamatiile minore ale colului uterin (cervicite) nu este neaparat necesar tratamentul, in cazul dvs., dominat de simptome cu conotatii dureroase, contractii si crampe uterine, se impune luarea unor masuri corespunzatoare, care sa vizeze, pe langa combaterea statusului inflamator, si atenuarea spasticitatii zonale, precum si anihilarea agentilor patogeni (bacterii in special) care determina simptomatologia. Remediile indicate in astfel de situatii sunt urmatoarele:
* Hyper-Gin - capsule cu proprietati dezinfectante, bactericide, antiinflamatoare, hemostatice si calmante, recomandate in toate inflamatiile si infectiile cu localizare genitala, dar si in tulburarile de menopauza sau leucoree. Se administreaza 1-2 capsule de trei ori pe zi, in cure de 10-14 zile.
* Traista-ciobanului - benefica in majoritatea afectiunilor cu localizare genitala la femei, constituie un antihemoragic uterin foarte puternic si se administreaza sub forma de pulbere - 1 lingurita, de trei-patru ori pe zi, inainte de mese.
* Rostopasca - indicata in infectii genitale cu Papiloma virus, Candida si Trichomonas, se utilizeaza sub forma de instilatii vaginale profunde, cu infuzie combinata in proportii egale cu radacina de tataneasa, tuia, musetel si eventual marul-lupului. Instilatii se fac seara, cu o ora inainte de culcare, pana la disparitia simptomatologiei.
* Calin - produsele bazate pe calin au actiune calmanta si spasmolitica pe segment uterin si se administreaza limitat, doar 7 zile pe luna, sub forma de infuzie din flori sau decoct din scoarta - 2 lingurite la o cana de apa clocotita, 3-4 cani pe zi. Tot in scopul combaterii contractiilor si spasticitatii se pot folosi produse care au la baza extracte de banutei, sanziene, stanjenel, valeriana sau ienupar.
* Shecure-sirop - produs ayurvedic reglator al functiilor uro-genitale la femei, util in unele infectii (uretrite, cistite, cervicite). Se utilizeaza conform prospectului.
* Propolis - proprietatile antibacteriene, antifungice si cicatrizante ale propolisului il recomanda ca remediu terapeutic in domeniul vast al bolilor ginecologice, si in special in vindecarea colpitelor, endocervicitelor, a pseudoeroziunilor colului uterin sau a pruritului vaginal cauzat de dezechilibrele hormonale, la femeile aflate la varsta instalarii menopauzei, si chiar in sindroame postmenopauzale.
In cazul administrarii propolisului (tinctura, ovule etc.), in combinatie cu pastura si polenul, se obtine un efect tonic asupra muschiului uterin, realizandu-se astfel si o stimulare insemnata a troficitatii locale. Sa auzim numai de bine!

Dr. Li Luo Xi - specialist in medicina traditionala chineza - Bucuresti, tel. 021/210.41.64, 0788/86.43.33

"De 15 ani am hernie hiatala cu esofagita de reflux"
(Raspuns pentru ILEANA POPESCU - Pitesti, F. AS nr. 877)


Pentru hernie hiatala si esofagita de reflux, va oferim posibilitatea unei consultatii gratuite la cabinetul de tratamente naturiste al d-lui dr. Li Luo Xi, specialist in medicina traditionala chineza (str. Vasile Lascar 169, Bucuresti). Pentru relatii suplimentare, contactati-ne telefonic.

"Ajutati-ma sa ma vindec de mastoza chistica"
(Raspuns pentru VALY - Bucuresti, F. AS nr. 880)


Pentru mastoza chistica, dar si pentru celelalte disfunctii pe care le aveti, va oferim consultatie gratuita la cabinetul de tratamente naturiste (str. Vasile Lascar nr. 169, Bucuresti). Contactati-ne telefonic.

SPIRIDON MARIA - distribuitor autorizat de produse naturiste - Galati, tel. 0766/31.98.20

"Fiul meu sufera de atacuri cumplite de panica"
(Raspuns pentru FRATILA CONSTANTIN, F. AS nr. 878)


Raspunzand solicitarii dvs. de a vi se indica un tratament eficient pentru reducerea atacurilor de panica si chiar disparitia lor, va recomand cu caldura produsele urmatoare: Rhodiolin, Protect 4 Life, Coenzima Q10, Stress Management, Panax Ginseng, Noni. M-am confruntat si eu cu atacuri de panica in urma cu un an, dar acum sunt bine. La mine, ele au debutat in urma cu 6 ani cand, in urma unui divort dureros, am avut manifestari similare cu ale fiului dvs.: o spaima ingrozitoare, ca se prabuseste pamantul sub propriile picioare, ca ti se vrea moartea, ca esti amenintat de-un pericol iminent etc. Sanatate si multa speranta in ajutorul lui Dumnezeu!

PAUL NITU - Aleea Pod Giurgiului nr. 1, bl. 14, ap. 57, sector 5, Bucuresti, tel. 0728/90.33.12, e-mail: paulnitu1573@yahoo.com

"Am tensiune oscilanta"
(Raspuns pentru RODICA POPESCU - Bucuresti, F. AS nr. 895)


Stimata doamna, solutia naturista pentru remedierea starii dvs. de sanatate se numeste Protect 4 Life si se administreaza cate 3 tablete pe zi. Acest supliment alimentar imbunatateste circulatia sanguina, are efect antitrombotic si normalizeaza tensiunea arteriala. Datorita faptului ca imbunatateste circulatia sanguina, administrarea acestui produs amelioreaza simptomele ce apar odata cu imbatranirea, creste capacitatea de munca, accelereaza cicatrizarea ranilor, este util in tratamentul tromboflebitelor. Va urez multa sanatate si numai bine!

VASILE STANCIU - fitoterapeut, Bucuresti, tel. 0724/37.32.48, 0755/77.08.50

"Exista tratament naturist pentru balanita eroziva?"
(Raspuns pentru VALENTIN POENARI - Bucuresti, F. AS nr. 896)


Asociata frecvent cu fimoza, balanita se manifesta prin inflamatia mucoasei glandului penisului (inrosire) si edematierea cavitatii preputiale (umflatura, basici), cauza fiind urina care contine diversi germeni infectiosi, parazitari sau fungi (Proteus, Klebsiella, E. Coli), o igiena deficitara (neglijarea spalarii preputului cel tarziu la 2 zile), contactul sexual cu persoane infectate cu candidoza, prezenta "smegmei" mai mult de o saptamana la nivelul pliului preputului.
Tratamentul acestei afectiuni neveneriene consta in spalaturi cu musetel si marul-lupului, solutii slabe de acid boric, Fenosept, dupa care se aplica o pasta cu apa continand antibiotice, anticandidozice si Hidrocortizon.
Produsele naturiste Goldenseal Root, Cat's Claw, Total Cleanse Kidneys in paralel cu urmatoarea reteta (talc, oxid, zinc, acid boric 0,15 g, dermatol aa 7 g, Cloramfenicol 1 g, glicerina 12 g, hidrocortizon acetat 0,30 g, stamicin - 3 drajeuri fin pulverizate si apa Q.S. (pentru o pasta moale) va poate fi de un real folos pentru a depasi aceasta neplacere. Multa sanatate!

"Exista alt tratament pentru boala Crohn in afara celui de sinteza?"
(Raspuns pentru MARINA STEFANESCU - Elvetia, F. AS nr. 897)


Afectiune inflamatorie cronica, ce poate atinge orice parte a tractului digestiv, boala Crohn se caracterizeaza prin ingrosari ale peretelui intestinal, ulceratii discontinue cu proliferare, submucoasa si aspect de piatra cubica, fisuri, granuloame si fistule. Frecvent afecteaza ileonul terminal si colonul, provocand ileita acuta sau cronica si complicatii precum: ocluzie intestinala, perforatii, fistule in colon, vagin, vezica urinara si in tesuturile moi adiacente.
Datorita malabsorbtiei sarurilor biliare exista pericolul de formare a calculilor biliari de colesterol si calculi urinari de oxalat. Cauza bolii nu este pe deplin elucidata, insa se crede ca acest proces infectios este declansat de un gen de bacterii gram-pozitive (Mycobacterium Paratuberculosis) ca urmare a consumului de lapte.
Diagnosticul precis, pus prin sigmoidoscopie-colonoscopie sau C.T. poate evidentia prezenta unor abcese si anse intestinale putin ingrosate, stricturi sau fistule ce necesita tratament cu medicamente imunosupresive si corticosteroizi sau, uneori, interventia chirurgicala. Daca in urma unei diete bine structurate si a tratamentului naturist cu urmatoarele produse: Goldenseal Root, Jarro-Dophilus, Lactoferin, Gastritix, Tre-en-en, Thimus Plus Caps, in combinatie cu infuzie din: radacini cerentel, musetel, menta, sunatoare, urzica moarta (3 cani pe zi, dupa mesele principale), starea de sanatate devine normala, se poate renunta la terapia de intretinere alopata generala (Metronidazol, Ciprofloxacin, Azathioprina sau 6-Mercaptopurina). Ii doresc fetei multa sanatate!