Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
Salina la domiciliu, pentru nas infundat


Cu peste 20 de ani in urma am fost operat pentru deviatie de sept. Dupa aproape un an, respiram la fel de dificil ca si inainte de operatie. Un medic ORL-ist mi-a facut rost de un medicament injectabil adus din SUA. Mi-a injectat prima jumatate din continut in interiorul nasului, iar peste o saptamana, a incercat sa-mi injecteze si cealalta jumatate de produs, dar mi-a atins un nerv, am lesinat brusc si m-am trezit lungit in pat. Am incercat tot ce se gasea in farmacii pentru nas infundat, dar fara rezultat. In urma cu doi ani, am intalnit pe un drum din Prahova un carutas care vindea bolovani de sare din localitatea Predealul Sarari. Am cumparat un bolovan de vreo 8 kg si l-am pus pe un scaun langa pat (cam la 30-40 cm distanta fata de nas). Asa mi-am construit cea mai simpla salina artificiala, de care sunt foarte multumit, si pe care o recomand celor care vor sa incerce solutia mea de... 2 lei.
ALEXANDRU DUMITRU

Daca vreti sa scapati de hemoroizi...

In cele ce urmeaza descriu procedeele pe care le-am folosit pentru tratarea afectiunilor hemoroidale, de care am suferit zeci de ani. Pe parcurs, am utilizat fel de fel de procedee, inclusiv bai fierbinti, cu diferite plante - total ineficiente. Potrivit unei reclame, m-am prezentat la Centrul "Procto-Med" din Bucuresti, unde mi s-a propus extirparea excrescentelor prin operatie. Am refuzat. In mod cu totul miraculos, am obtinut 100% eficienta, utilizand o reteta notata cu multi ani in urma in agenda mea, obtinuta de la o batrana, specialista in medicina naturista. Iata reteta: * Frictionarea cu perseverenta, dimineata si seara, a zonei exterioare, cat si in interior, in profunzime, a anusului. (Durata unei sedinte - 4-6 minute) * Personal, am practicat frictionarea umezind degetul in ulei de ricin, procurat de la farmacie, medicament miraculos in tratarea ulceratiilor in general, dar si a cancerului in stare incipienta. * Spalarea cu apa si sapun a intregii zone, dupa defecare, si aplicarea locala de ulei de ricin. * Se recomanda aplicarea, intre fese, a unui tifon pentru protejarea lenjeriei. * Fie ca acest procedeu, cu inclusiv rezultatele lui, sa ramana inscris in analele medicatiei naturiste, in tratarea afectiunilor hemoroidale. Eventuale explicatii in plus ofer la tel. 0339/88.63.67.
COCOS GRIGORE - B-dul Dorobantilor, bl. A56, sc. B, ap. 45, Braila

Remediu simplu pentru rinita alergica

Am suferit personal de rinita alergica. Aveam nasul infundat ori de cate ori se schimba vremea si foloseam multe batiste, ziua si chiar noaptea. Am scapat de acest neajuns cu urmatoarea reteta: Se fierbe un litru de apa potabila, se lasa sa se linisteasca dupa fierbere si, cand inca este calda bine, i se adauga o lingurita cu varf de sare grunjoasa de bucatarie. Se agita bine continutul pentru a se dizolva sarea complet. (Acesta este serul fiziologic.) Se umple o ceasca (cu gura mai larga) de 100-150 ml cu apa de mai sus, cand este calduta (nu calda). Deasupra unui lighean-chiuveta etc., cu capul aplecat in fata, se introduce nasul in lichid si cu degetul aratator se astupa prin apasare o nara, iar pe nara libera se trage apa incet si cu atentie, pana se simte cum patrunde apa in sinusuri. Cand simtiti ca apa trasa pe nas vine in gura, se va scuipa si se va sufla usor nasul. Se repeta operatia cu nara cealalta. Procedeul se repeta de 5-6 ori intr-o sedinta si se face de 6-7 ori intr-o zi, timp de 4 zile la rand. Se mai repeta la nevoie.
Prin acest tratament se vindeca: sinuzite, memorie inceata, nas infundat, circulatia in zona creierului, a nervilor optici, rinite alergice.
(Nu folositi Rinofug, Bixtonim, Fedrocaina, deoarece duc la pierderea mirosului si la alergii.)
GHEORGHE AFLOREI - str. Herculane nr. 5, ap. 7, Cluj-Napoca

Medicament stravechi pentru infectiile respiratorii: capaceala

In copilaria mea, petrecuta intr-un mic sat din frumoasa Bucovina, suferintele respiratorii erau frecvente in viata copiilor, pe care bunicii si parintii nostri le tratau cu faguri cu miere de albine sau cu miere capacita, adica miere care continea capacelele de ceara de la celulele fagurilor cu miere. Este bine sa folositi si ceai de cimbru sau menta indulcit cu miere de albine. Ambele procedee se fac dimineata, inainte de micul dejun, si seara, inainte de culcare. Lucrand 30 de ani ca biolog in domeniul medical, am fost preocupat de explicarea actiunilor terapeutice ale produselor naturale. Flora microbiana care persista in organismul nostru este adaptata la toate antibioticele actuale si acestea nu-si mai fac efectul nimicitor asupra lor. Am constatat ca acest procedeu este recomandat si de medicul american D.C. Jarvis, din Barre, statul Vermont, care mai recomanda si cate o lingurita de otet de mere in lichidele (apa, ceai, suc etc.) pe care le bem. Toate cele mentionate conduc la o schimbare a biochimismului mediului interior (sange, plasma, lichid intercelular etc.) distrugand microbii cauzatori ai bolii, oriunde se vor afla in organism.
ENCIU NICANOR, pens. biolog - str. Baisoara nr. 9, ap. 83, Cluj-Napoca

Un sirop miraculos

Doamne ajuta! Suntem un grup de colegi de serviciu si locuim in Ploiesti. Am intalnit, intamplator, un medicament despre care va comunicam si dvs. Se cheama Sirop superconcentrat (prin presare la rece) pentru afectiuni respiratorii, cu efect expectorant. Este un amestec de 11 plante medicinale, cu efect de exceptie. L-am utilizat, fiecare dintre noi, cand am fost foarte raciti: nas infundat, gat, faringe, tuse seaca, stari proaste, in special noaptea etc. La ora actuala, suntem convinsi ca ar ajuta foarte bine si in gripa aceasta noua despre care se vorbeste atat. Siropul poate fi procurat de la urmatoarea adresa: Depozit naturist - AMBRA, U DOREL, Dobresti, jud. Bihor, cod 417240, tel. 0744/39.29.94, 0745/75.03.45.
Cercetator pensionar CARMEN NICHITA - e-mail: ca.nichita@yahoo.com

6 retete contra bolilor pulmonare

Inca din tinerete, am suferit de bronsiectazie (diagnosticata la Cluj, prin bronhoscopie). Faceam dese infectii supurate si tuse chinuitoare, astfel incat boala ceda pentru scurta vreme doar la antibiotice. In cele din urma m-am vindecat prin tratament naturist, pe care vi-l recomand cu incredere: 1. Pulbere de flori de coada-soricelului, de trei ori pe zi cate o lingurita (are proprietati aseptice si dezinfecteaza cavitatea bucala si caile respiratorii. Contine principii active amare, care dreneaza bila si ajuta stomacul si colonul. Sa nu faceti ceai ca sa nu se distruga principiile aseptice). Tineti in gura cate o lingurita de flori si o mestecati ca pe o guma de mestecat. Nu are gust neplacut, ci doar e putin amaruie. 2. Miere cu hrean. In 1/2 kg miere, se pun 100 g hrean ras fin. Se amesteca bine si se lasa la macerat 7-8 zile. Se ia o lingura pe zi din acest macerat, cu doua ore inainte de mesele principale. 3. Suc de sfecla. Inca din antichitate, sfecla rosie este cunoscuta ca adjuvant si fortifiant in afectiunile pulmonare grave. Se consuma zilnic 200 g de suc, combinat cu suc de mere si morcovi. Se poate face si ceai de sfecla rasa: 2,5 kg sfecla se oparesc cu 8 l apa fiarta. Se consuma pana la 2 l pe zi. (Pastrand proportia de 1 kg sfecla la 3/2 l apa fiarta, se poate face un lichid proaspat in fiecare zi.) 4. Tratament cu radacina de tataneasa. Se amesteca circa 5-10 cm de radacina de tataneasa proaspata, data pe razatoare, cu miere. 5. Pentru intarirea imunitatii organismului este foarte bun laptisorul de matca, ori polenul. Se ia dimineata o lingurita inainte de masa. Lingurita sa fie neaparat din plastic sau din lemn. 6. Sirop de hrean. Se da pe razatoare o radacina de hrean, se adauga 2 linguri de miere, se amesteca bine si se lasa o ora la macerat. Se strecoara, presand continutul intr-un tifon. Resturile care raman se pun la fiert, cu putina apa, cat sa le acopere. Dupa ce hreanul se inmoaie, se strecoara, se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca impreuna cu siropul crud. Recomandari: in tuberculoza pulmonara, bronsite cronice si afectiuni ale cailor respiratorii.
Tratamentul de baza este pulberea de flori de coada-soricelului, ori flori de musetel. Se obtin rezultate exceptionale, dar trebuie rabdare si perseverenta. Daca doriti, eu va pot trimite pachete cu pulbere de coada-soricelului, recoltate cu grija din fanetele zonei. Multa sanatate!
VICTORIA BORLEA - Aleea Petuniei, bl. 21, ap. 22, Sibiu

Dieta alimentara pentru refacerea florei intestinale

Refacerea florei intestinale se rezolva prin dieta selectiva. Nu se consuma la inceput decat suc de morcov, de patru ori pe zi, si apoi se introduce si suc de cartofi cruzi. Cantitatea este in functie de toleranta. Dupa cateva zile (daca scaunele diareice s-au rarit) se consuma zeama de la tarate oparite, orez fiert, la care se adauga taratele rezultate de la zeama, iaurt crud de o zi (din lapte nefiert, de la tarani). Acest regim se tine o luna, pana la refacerea completa a florei intestinale.

Sfaturi pentru a invinge cancerul

* Cancerul este generat in special de blocarea sistemului limfatic (a ganglionilor) cu grasimi neutilizate de organism (colesterol). Prevenirea cancerului se poate face prin eliminarea totala a grasimilor animale, timp de trei luni, cand se consuma numai fructe (dimineata, pe stomacul gol), legume (salate si sucuri acrite cu lamaie) si cereale fierte foarte putin (grau integral, tarate, orez, hrisca, malai) la care se adauga legume crude sau muraturi (desarate putin).
* Un cancer incipient poate sa dispara daca se tine doua zile pe saptamana post negru (nu se mananca si nu se bea nimic) si se fac multe rugaciuni. Dimineata, activitatea poate fi normala, dar dupa-amiaza se sta intins pe pat (ficatul cere odihna pentru a neutraliza puternicele toxine din organism, iar rinichii pentru a le elimina). Regimul de mai sus se tine pana la vindecare.
Plantele pentru ceaiuri antitumorale se consuma in cure scurte de 2-3 saptamani, cu pauza de o luna.
FLORICA - Deva, jud. Hunedoara

Soricul de porc si arsurile

Soricul proaspat de porc este foarte eficient in arsuri. Se da prin masina de tocat si se amesteca pana devine o pasta. Se aplica pe arsuri si se lasa sa-si faca efectul. Se produc vindecari fara cicatrici. Pasta nesarata se poate pastra o vreme in frigider.
Dr. IOANA BARGHISAN - str. Gh. Doja nr. 21, Fagaras, jud. Brasov

Arsuri si dureri de limba

Am vazut ca multa lume se plange in revista de arsuri si dureri ale limbii. A fost si cazul meu, am suferit luni de zile, am facut tot felul de analize, dar cauza nu a fost depistata, am incercat tot ce am citit peste tot: propolis, bitter suedez etc. Rezultat zero. Atunci, am apelat la ultima speranta: gazul distilat. Se ia dimineata, pe stomacul gol, o lingurita de petrol. Rezultatul a inceput sa se arate dupa doua zile. Am urmat cura aceasta 10 zile, timp in care durerile au disparut, limba a inceput sa arate normal, fara pete rosii, a disparut si flora saprofita care se gasea pe limba.
DANA ANDREI - loc. Deta, jud. Timis