Reduceti tensiunea
Stiti, cu siguranta, ca putina relaxare v-ar prinde bine. Si v-ar ajuta sa dati jos kilogramele in plus. Pentru ca stresul continuu provoaca o productie sporita de cortizol, ceea ce usureaza depunerea grasimii, mai ales in zona abdominala.
Dormiti bine
Cine doarme mai putin de 6 ore pe noapte risca sa se ingrase. "Oferiti-va", pur si simplu, o ora de somn in plus. Face bine la piele si va ajuta sa fiti mai concentrate si mai calme.
Planificati miscarea
Faceti putin loc in agenda dvs. saptamanala si treceti acolo "miscare": de 2-3 ori pe saptamana, cel putin o jumatate de ora.
Cumparati ca hamsterii
Reinnoiti-va regulat proviziile - acasa si la birou - cu legume proaspete, fructe si condimente.
2. Pentru gurmande
Nu va faceti mustrari de constiinta
Va strica placerea de a manca. Mai bine alegeti - in mod constient - o mancare care sa va placa, pe care sa o savurati, urmand sa reduceti caloriile alta data - mai multe legume a doua zi, sau activitate mai intensa.
Refaceti echilibrul
Ce bine ca exista sportul! Pentru ca o miscare sanatoasa va permite sa mai depasiti masura si in fazele de slabire.
Optati pentru portii mici
Branza frantuzeasca irezistibila, placinte, masline marinate... Nu va abtineti! Dar consumati-le in portii reduse.
Planificare pe durata lunga
Abordati un nou stil de viata, cu miscare mai multa. Pentru ca placerea de a manca este arareori un fenomen trecator.
3. Pentru ne-amatoarele de sport
Fixati-va obiective clare
Incepeti cu inceputul: incercati mai multe sporturi, pana ce-l gasiti pe cel potrivit. Dupa care fixati-va obiective exacte: "Fac asta trei luni si daca nu-mi place, pot sa renunt". Si practicarea sportului trebuie sa devina o obisnuinta.
Combinati sportul cu placerea
De exemplu, alergati intr-un parc, mergeti la sala cu prietena dvs., faceti sauna dupa ce inotati.
Antrenamente comprimate
Chiar si o jumatate de ora de antrenament poate face sa functioneze metabolismul in asa fel incat in urmatoarele ore organismul sa arda mai multe calorii. Dar atentie la intensitate! Mai ales incepatorii.
Intensificati activitatea de zi cu zi
Este ceva foarte util, dar pentru sedentare trebuie sa devina o obligatie!
4. Pentru fanele fast-food
Folositi contraponderea
Fructele si legumele - morcovi, ardei, gulii - coboara balanta in favoarea dvs. Rontaiti-le intre mese sau chiar inainte de a merge la Mc Donalds.
Doar de trei ori
Limitati consumul de fast-food la 3 zile pe saptamana. In restul timpului, gatiti! Si daca nu reusiti, concentrati-va atentia asupra unor mancaruri gata gatite, dar sanatoase.
Uitati-va bine
Intre pizza si pizza poate fi o diferenta de 500 de calorii. Alegeti-o pe cea mai saraca in grasimi. De multe ori, valorile nutritive sunt trecute pe lista de bucate.
Fara meniuri fixe
Evitati meniurile fixe sau ofertele XXL - chiar daca sunt mai ieftine. Pentru ca va alegeti - pe gratis - cu pernute de grasime pe solduri. Nu e o afacere buna.
5. Pentru mame
Nu fiti galeata de gunoi
Pentru ca tot ce ramane pe masa, de la biscuiti la resturile din farfurii, desi par nimicuri, contin o multime de calorii.
Fiti exemplu
Sigur ca vreti ca micutii dvs. sa manance multe legume si fructe. Cea mai buna cale: aratati-le dvs. cum s-o faca. Si - in treacat - mai dati si dvs. niste kilograme jos.
Ingaduiti-va cate ceva
Si nu este vorba de o bucata de ciocolata, seara, pe canapea, ci de putin timp pentru dvs. inseva: un masaj, cursuri de yoga, intalniri cu prietenii.
Participati
Copiii inseamna miscare. Lasati-va si dvs. atrase: afara, la locul de joaca, oriunde. Si zbenguiti-va impreuna cu ei. Alternativa: oferte pentru sport, cu program paralel pentru copii.