20 de trucuri pentru alungat kilogramele

Redactia
1. Pentru femei ocupate si stresate

Reduceti tensiunea

Stiti, cu siguranta, ca putina relaxare v-ar prinde bine. Si v-ar ajuta sa dati jos kilogramele in plus. Pentru ca stresul continuu provoaca o productie sporita de cortizol, ceea ce usureaza depunerea grasimii, mai ales in zona abdominala.

Dormiti bine

Cine doarme mai putin de 6 ore pe noapte risca sa se ingrase. "Oferiti-va", pur si simplu, o ora de somn in plus. Face bine la piele si va ajuta sa fiti mai concentrate si mai calme.

Planificati miscarea

Faceti putin loc in agenda dvs. saptamanala si treceti acolo "miscare": de 2-3 ori pe saptamana, cel putin o jumatate de ora.

Cumparati ca hamsterii

Reinnoiti-va regulat proviziile - acasa si la birou - cu legume proaspete, fructe si condimente.

2. Pentru gurmande

Nu va faceti mustrari de constiinta

Va strica placerea de a manca. Mai bine alegeti - in mod constient - o mancare care sa va placa, pe care sa o savurati, urmand sa reduceti caloriile alta data - mai multe legume a doua zi, sau activitate mai intensa.

Refaceti echilibrul

Ce bine ca exista sportul! Pentru ca o miscare sanatoasa va permite sa mai depasiti masura si in fazele de slabire.

Optati pentru portii mici

Branza frantuzeasca irezistibila, placinte, masline marinate... Nu va abtineti! Dar consumati-le in portii reduse.

Planificare pe durata lunga

Abordati un nou stil de viata, cu miscare mai multa. Pentru ca placerea de a manca este arareori un fenomen trecator.

3. Pentru ne-amatoarele de sport

Fixati-va obiective clare

Incepeti cu inceputul: incercati mai multe sporturi, pana ce-l gasiti pe cel potrivit. Dupa care fixati-va obiective exacte: "Fac asta trei luni si daca nu-mi place, pot sa renunt". Si practicarea sportului trebuie sa devina o obisnuinta.

Combinati sportul cu placerea

De exemplu, alergati intr-un parc, mergeti la sala cu prietena dvs., faceti sauna dupa ce inotati.

Antrenamente comprimate

Chiar si o jumatate de ora de antrenament poate face sa functioneze metabolismul in asa fel incat in urmatoarele ore organismul sa arda mai multe calorii. Dar atentie la intensitate! Mai ales incepatorii.

Intensificati activitatea de zi cu zi

Este ceva foarte util, dar pentru sedentare trebuie sa devina o obligatie!

4. Pentru fanele fast-food

Folositi contraponderea

Fructele si legumele - morcovi, ardei, gulii - coboara balanta in favoarea dvs. Rontaiti-le intre mese sau chiar inainte de a merge la Mc Donalds.

Doar de trei ori

Limitati consumul de fast-food la 3 zile pe saptamana. In restul timpului, gatiti! Si daca nu reusiti, concentrati-va atentia asupra unor mancaruri gata gatite, dar sanatoase.

Uitati-va bine

Intre pizza si pizza poate fi o diferenta de 500 de calorii. Alegeti-o pe cea mai saraca in grasimi. De multe ori, valorile nutritive sunt trecute pe lista de bucate.

Fara meniuri fixe

Evitati meniurile fixe sau ofertele XXL - chiar daca sunt mai ieftine. Pentru ca va alegeti - pe gratis - cu pernute de grasime pe solduri. Nu e o afacere buna.

5. Pentru mame

Nu fiti galeata de gunoi

Pentru ca tot ce ramane pe masa, de la biscuiti la resturile din farfurii, desi par nimicuri, contin o multime de calorii.

Fiti exemplu

Sigur ca vreti ca micutii dvs. sa manance multe legume si fructe. Cea mai buna cale: aratati-le dvs. cum s-o faca. Si - in treacat - mai dati si dvs. niste kilograme jos.

Ingaduiti-va cate ceva

Si nu este vorba de o bucata de ciocolata, seara, pe canapea, ci de putin timp pentru dvs. inseva: un masaj, cursuri de yoga, intalniri cu prietenii.

Participati

Copiii inseamna miscare. Lasati-va si dvs. atrase: afara, la locul de joaca, oriunde. Si zbenguiti-va impreuna cu ei. Alternativa: oferte pentru sport, cu program paralel pentru copii.