Raspuns pentru MIHAELA D. - Bacau, F. AS nr. 886 - "Ajutati-ma sa scap de bolile care ma macina"

Redactia
ADRIANA VLAD - fitoterapeut, consultant nutritie - Deva, tel. 0254/23.10.61, 0726/76.15.57

Doamna Daniela, primul sfat pe care vi-l dau este sa renuntati la orice produs de sinteza. Dupa cum ati observat, aveti nevoie de un tratament naturist care, in timp, sa rezolve cauza afectiunilor dvs., nu doar efectele: chist pe tiroida, fibroame la sanul drept, chist pe ovarul drept, fiere lenesa, Helicobacter pylori.
De altfel, ati spus ca ati facut trei sedinte de acupunctura si fibroamele s-au retras, apoi au reaparut, tocmai fiindca nu s-a tratat cauza. Acupunctura este foarte eficienta in multe afectiuni, dar nu poate vindeca singura astfel de boli, ci doar in combinatie cu alte tratamente administrate intern, pentru a trata cauza, iar altele local (unguente, acupunctura, reflexoterapie, cataplasme) pentru a trata efectul.
Ca alimentatie, sa evitati consumul de condimente, excitante (tutun, alcool, cafea, cacao, ceai chinezesc, vitamina C si calciu), deoarece va afecteaza adenopatia la san si va deregleaza hormonal. Tratamentul naturist si homeopatic pe care vi-l recomand trebuie administrat sase luni, apoi se repeta investigatiile, dupa care putem fixa un eventual tratament de intretinere: * INTERN: Contour, Menoporem, Tuia, Branca-ursului, Profemina, Artrorem, Echinacea, Tonic ginecologic "E-lite". * EXTERN: cataplasme cu argila, unguent FAV1, FAV2, FAV3, Ovule ginecologice "Superforte".
Tonicul ginecologic "E-lite" si Ovulele "Superforte" se prepara in farmacia "E-lite Nutritia" din Deva.

Dr. IOAN GH. MARGINEAN - medic primar ORL - C.M.I. "SANOMED" Sibiu, tel. 0722/73.52.72

"Astmul alergic al cumnatei mele se agraveaza de la an la an"
(Raspuns pentru FELICIA COMSA, F. AS nr. 885)


In vestul Europei, in ultimii 10 ani, prevalenta astmului si a rinitei alergice a crescut de 3-5 ori, alergia la polen afectand 15-20% din populatie. Cauza cea mai frecventa de rinita alergica perena este expunerea la praful de acarieni si la alergeni de origine animala (caini, pisici, animale de companie). Rinita alergica este o boala imuna, ereditara, cu manifestari specifice la nivelul mucoasei nazale: obstructie nazala cu senzatie de nas infundat, rinoree seroasa (nasul curge continuu), stranut in salve, prurit nasal, hipo-anosmie (pierderea mirosului), tuse provocata de secretiile nazale care se scurg in faringe, cefalee, afectarea conjunctivelor cu lacrimare abundenta si dureri oculare. Astmul bronsic (asociat rinitei alergice) se caracterizeaza prin crize repetitive de dispnee suieratoare (wheezing), provocate de obstructia bronsica generalizata (edem, spasm si dopuri de mucus). Pe primul loc in planul terapeutic al rinitei alergice complicate cu astm bronsic se afla carenta alergenica, aceasta insemnand evitarea alergenilor din apropierea pacientului: polen, praf de casa, mucegai, pene si fulgi, plante si animale de casa. Va recomand urmatoarea schita de tratament:
* dimineata si seara, dupa mancare, se efectueaza lavajul (spalarea) foselor nazale cu o solutie salina (1 lingura sare gema la 1 litru apa calduta), sau solutii sterile din apa de mare (Rhinomer, Nazomer, Sterimar).
* se instileaza in fosele nazale cate 2 picaturi dintr-o solutie preparata (reteta proprie) si vitamina A uleioasa.
* 10 zile sedinte de aerosoli cu dezametazona/ flixotide nebules in ser fiziologic.
* pulverizati 20-30 pufuri de Ocnasept (deodorant-aerosol 100% natural) in aerul din incaperi, in special deasupra patului unde dormiti, in vederea optimizarii microclimatului ambiental si indepartarii alergenilor din aerul respirat.
* tratamentul fondului alergic si al crizelor de dispnee prin: hiposensibilizare, administrare de antihistaminice orale, antileucotriene, beta-agonisti, xantine, glucocorticoizi si simpaticomimetice, numai sub stricta supraveghere a medicului curant (ghidurile NICE/ BTS).
* completarea tratamentului alopat cu fito-gemoterapie: extract de coacaz negru, fiole buvabile 2 x 1 fiola/zi si ceai de trei-frati-patati, 2 cani pe zi.
* apiterapie: inhalatii cu o solutie hidroalcoolica de propolis concentrat 5-10%.
* terapie cu ultraviolete, doze eritem, in campuri toracice, la 2 zile interval.
* ionizari endonazale cu clorura de calciu sau hiposulfit.
* obstructiile importante ale foselor nazale (hipertrofia cornetelor, deviatia de sept, polipoza nazala) asociate rinitei alergice beneficiaza de mucotomie, septoplastie si chirurgie endoscopica a sinusurilor paranazale.

MIRCEA PEIA - specialist medicina complementara si reflexoterapie - Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24

"Mama mea are cancer mamar stadiul III"
(Raspuns pentru L. A., F. AS nr. 877)


Cum in prezent mama dvs. urmeaza protocoale de chimioterapie, este necesar sa stiti ca acest tip de tratament anticanceros include medicamente cu potential toxic pentru organism, dar utile multor paciente care prezinta neoplasm mamar. In esenta, scopul chimioterapiei este de a distruge orice celula canceroasa care se poate raspandi in alte zone ale organismului (os, ficat, plaman, creier), iar in cazul in care cancerul de san recidiveaza, chimioterapia poate stopa dezvoltarea tumorala, incetinind progresia bolii si ameliorand simptomele. Sigur ca exista si alte metode de tratament pentru cancerul de san, ca de exemplu radioterapia in post-operator, terapia hormonala pentru cazurile in care neoplasmul este pozitiv la receptorii hormonali (estrogen, progesteron), care pot favoriza cresterea celulelor tumorale si, mai nou, terapia biologica (imunizare) prin anticorpi monoclonali, ce are drept scop imbunatatirea sau stimularea raspunsului imun depresat.
Un tip de terapie biologica (metoda MOAB) include medicamentul Herceptim, eficient pe tumorile care produc cantitati crescute de proteina HER-2nen, ce se gaseste pe membranele celulelor canceroase.
MOAB poate imbunatati sistemul imunitar al persoanei cu cancer, interfereaza cu cresterea celulelor canceroase si actioneaza impreuna cu medicamentele antitumorale in scopul introducerii toxinei la nivel intratumoral pentru a o distruge. Imbucurator este faptul ca in prezent terapiile naturiste antineoplazice pot completa cu succes tratamentele alopate specifice acestui gen de afectiune, contribuind substantial, atat profilactic, cat si curativ in scopul combaterii neoplasmului mamar si a caracterului sau recurent (recidiva). Un astfel de tratament este compus, in general, din remedii care vizeaza stoparea si remisia formatiunii tumorale, capacitarea celulelor incompetente, impiedicarea diseminarii pe cale limfatica (metastaza) si ameliorarea starii generale in cazul in care pacienta urmeaza chimioterapie si prezinta efecte secundare neplacute. Per total, pot fi necesare remedii naturiste cu actiune citostatica (Napraznic, Saschiu, Catharantus Roseus), antitumorala (Ganoderma, Shitake, Maitake etc.), de sustinere pe parcursul chimioterapiei (Drojdie de bere, Armurariu, Sutherlandia), de inhibare a receptorilor membranari ai estrogenului (crucifere, Indol 3 - carbinol), precum si unele plante sau alimente eficiente in astfel de patologii - arbore de tisa, talpa-gastei, Momordica Charantia, sofran, cimisir, usturoi verde, legume si fructe bogate in beta-caroten (rosii, morcovi etc.), citrice, probiotice, alimente bogate in seleniu (peste, fructe de mare), ceai verde, curry, condimente (rozmarin, cimbru, oregano, busuioc, tarhon) si multe altele.
Dat fiind faptul ca mama dvs. se gaseste intr-un stadiu avansat de malignitate (T3), cu atingere ganglionara si limfedem, nu voi risca sa precizez o schema terapeutica, fara ca in prealabil sa purtam o discutie telefonica, prin care sa imi aduceti la cunostinta toate aspectele medicale importante pentru intocmirea unui tratament naturist personalizat. Sa auzim de bine!


Dr. IRINA SPUDERCA - medic specialist medicina de familie, Bucuresti, tel. 0723/51.07.37

"Sunt obosita si am probleme de exprimare"
(Raspuns pentru ANDA, F. AS nr. 890)


Sindromul oboselii cronice este o problema des intalnita in randul persoanelor adulte si se evidentiaza prin oboseala ce apare de la primele ore ale diminetii sau dupa masa de pranz. A existat un studiu facut pe mai multe persoane care sufera de acest sindrom si s-a constatat ca are o cauza nutritionala. Datorita rafinarii cerealelor din alimentatie ne lipsesc nutrientii importanti in refacerea celulelor noastre. Exista un program numit Pro Vitality care recupereaza foarte repede organismul, prin completarea cu nutrientii necesari si refacerea la nivel celular. Acest program ajuta si la cresterea imunitatii cu 37% in 21 de zile. Va doresc insanatosire grabnica!

PAUL NITU - Aleea Pod Giurgiului nr. 1, bl. 14, ap. 57, sector 5, Bucuresti, tel. 0728/90.33.12, e-mail: paulnitu1573@yahoo.com

"Am o secretie anala provocata de stafilococul auriu"
(Raspuns pentru SORIN ENACHE, F. AS nr. 892)


Va propun spre administrare cate 6 capsule pe zi din medicamentul Paraprotex, care datorita ingredientelor sale este un puternic antioxidant, cu rol important impotriva parazitilor! Are calitati dezinfectante, protejeaza organismul impotriva substantelor toxice si indeparteaza reziduurile din organism. Al doilea element al tratamentului este substanta Noni, cu care sa va ungeti in zona anala, de doua ori pe zi. Aceasta substanta contine compusi cu efect antioxidant, care contribuie la protectia celulelor impotriva radicalilor liberi.
Va doresc multa sanatate si numai bine, iar pentru orice alte informatii, pot fi contactat telefonic.