ZODIACUL LUNII OCTOMBRIE

Tana Rosca
Luna incepe cu un Mercur revenit la sentimente mai bune, deci in miscare directa. Putem sa reparam eventualele greseli comise in comunicare, cel mai usor pana pe 10. Pe 4 si 5, prietenii ne pot ajuta sa luam decizii bune sau sa privim lucrurile dintr-un unghi nou, avantajos. Aspectul armonios intre Soare si Jupiter promite ajutor din partea autoritatilor si reusita cauzelor drepte in instanta. La mijlocul lunii, relatiile pot deveni neobisnuit de intense, poate din pricina unor schimbari care se impun. La sfarsitul lunii, marele malefic Saturn iese din zodia Fecioarei si intra in Balanta

BERBEC
Toamna pasionala


In cazul in care aveti de gand sa initiati schimbari in viata de familie sau sa intreprindeti ceva legat de casa, inceputul de luna este cum nu se poate mai potrivit pentru asemenea demersuri, in special zilele de 4 si 5. In cazul in care va confruntati cu o problema care cere o decizie pe care nu reusiti s-o vedeti, consultati-va prietenii. Acestia pot veni cu idei originale, dar eficiente, la care nu v-ati fi gandit singuri.
BANI: Este o idee buna sa porniti o afacere sau o investitie, indata dupa Luna noua. Proiectul va lua avant dupa data de 27, iar daca este nevoie sa semnati contracte sau sa negociati termeni cat mai avantajosi, faceti acest lucru in ultimele trei zile ale lunii.
CARIERA: La inceputul lunii se produc ajustari, deoarece Mercur a fost retrograd si asta a afectat intrucatva relatiile dvs. de munca. Va fi insa relativ usor sa neteziti eventualele penaje ciufulite. Micul benefic Venus se ocupa de armonizarea relatiilor dvs. colegiale, pana la mijlocul lunii.
DRAGOSTE: Planeta dvs. guvernatoare, impetuosul Marte, vine pe 17 sa va accelereze bataile inimii. Din motive emotionale, desigur. Puternica energie martiana nu va va lasa sa va multumiti doar cu un sarut sub clar de luna, ci va va umple de pasiune.
SANATATE: Dupa incercarile repetate de luna trecuta, petrecute pe un fond de oboseala cronica, incepe refacerea. Mercur va face atenti la punctele slabe, iar Venus permite o mare eficienta a procedeelor de ingrijire corporala, pana pe 15, dar va sporeste si pofta de mancare.

TAUR
Salt in cariera


Viata dvs. sociala se imbunatateste sensibil luna aceasta, iar cu sprijinul amabilei dvs. planete guvernatoare, Venus, veti putea inregistra adevarate succese diplomatice. Puteti purcede din prima zi a lunii cu manevrele tactice, caci de-acum, si planeta comunicarii Mercur e in miscare directa, iar relatiile cu cei din anturajul dvs. cotidian, care au avut de suferit luna trecuta, se pot insanatosi. Contextul astrologic va este favorabil in acest sens pana la mijlocul lunii. Din 17 incepand, aveti nevoie de tact pentru a solutiona niste tensiuni familiale.
BANI: In prima jumatate a lunii sunteti mai preocupati de cheltuirea banilor decat de producerea lor. Este o perioada pe care ar fi bine s-o dedicati cu buna stiinta distractiilor, cu grija totusi, sa nu depasiti masura.
CARIERA: Viata profesionala se va desfasura in ritm alert, incepand din 11, dar nu veti fi suprasolicitati, fiindca din 15, vi se alatura Venus, care se ingrijeste de bunul mers al lucrului in echipa, asigurandu-va si de relatii placute, atat cu esalonul inferior, cat si cu cel superior. Un salt semnificativ in cariera va poate surprinde placut in ultimele zile ale lunii.
DRAGOSTE: Relatiile de iubire se pot reechilibra pana pe 15. Relatiile de parteneriat, stabile deja, se dinamizeaza incepand din data de 24.
SANATATE: Pe 4, cand e Luna plina, va sfatuim sa stati cuminti in casa si sa va odihniti. Puteti fi usor ipohondri in primele zile ale lunii, dar apoi energia dvs. se echilibreaza.

GEMENI
Marea iubire


Dupa o luna in care v-ati simtit tinuti pe loc, ba chiar bumbaciti din toate partile, nu va vine sa credeti ca vi se deschid noi perspective. In cazul multora dintre voi, acestea se pot manifesta sub forma unor calatorii, care din varii motive nu au putut fi intreprinse. In cazul altora, poate fi vorba despre un nou nivel, pe care il atingeti la studii, ceea ce va poate pune intr-o lumina cat se poate de favorabila. Cert este ca, din 13 incepand si pana la finele lunii, gasiti cuvintele potrivite pentru a face impresie buna si a lega noi prietenii.
BANI: Din 11 si pana pe 18 se recomanda prudenta in investitii. In cazul in care faceti afaceri, ar fi de dorit sa va verificati, cu discretie, partenerii. Oricat de promitatoare ar fi proiectele care vi se propun, apelati la un specialist care sa studieze datele contractuale.
CARIERA: Perspectivele sunt imbucuratoare, mai ales daca veti sti sa va folositi de contextul favorabil care se poate ivi pe neasteptate la inceputul lunii, in special pe 4 si 5. Actionati rapid si asumati-va riscuri moderate. Din 24 incepand, noul dvs. statut poate deveni incontestabil.
DRAGOSTE: Cei care asteapta inca marea iubire pot fi cuprinsi de acest sentiment coplesitor in jurul datei de 29, cand micul benefic Venus si marele benefic Jupiter isi dau mana pentru a crea situatia perfecta.
SANATATE: Incepand cu data de 24, nivelul energiei dvs. creste, dar sunt posibile puseuri de tensiune sau tulburari de ritm cardiac.

RAC
Spor la bani


Energicul Marte, care va traverseaza in continuare zodia, va mai poate face sa va pierdeti cumpatul, dar pe 4 si 5 ar trebui sa-i fiti recunoscatori, caci va ajuta sa luati, poate pe neasteptate, sau la indemnul unor prieteni, o decizie curajoasa. Poate fi vorba despre ceva important pe plan personal sau despre hotararea de-a va apuca de un nou domeniu de studiu. Este important sa indrazniti, caci acest aspect intre Marte si Uranus ii ajuta pe cei cutezatori, dar ii lasa cu buzele umflate pe cei ezitanti. Plecarea lui Marte din zodia dvs., care se produce pe data de 16, va fi totusi un prilej de bucurie pentru toti Racii, caci v-a fost greu sa suportati energia lui.
BANI: In privinta banilor, Marte se dovedeste insa de un real folos, incepand cu data de 17. Este posibil sa intreprindeti ceva nou, eventual sub influenta unui barbat tanar si energic sau dvs. insiva sa va vina o noua idee de-a face bani.
CARIERA: Treceti printr-o luna mai degraba pasnica, dar daca ati inceput un proiect nou in a doua parte a lunii trecute, el poate fi completat pe placul sefilor dvs. in preajma Lunii pline din data de 4.
DRAGOSTE: Tensiunile in cuplu se vor face simtite incepand din data de 11 si pot culmina cu o rupere in ultimele zile ale lunii. Se prea poate ca familia dvs. sa fie cea care exercita o influenta nedorita asupra cuplului dvs.
SANATATE: Dupa solicitarea si extenuarea din luna trecuta, intrati intr-o faza neutra, care va permite sa va refaceti energiile risipite.

LEU
Limpeziri sentimentale


Deplasarile scurte va pot aduce surprize de proportii, luna aceasta. Pe 4 si 5 va puteti intersecta cu prieteni, in circumstante cu totul si cu totul surprinzatoare, sau cei cu care va intersectati in mod curent va pot face bucurii. Si pe 11 va puteti astepta la ceva placut, de asta data este vorba fie despre o ocazie sociala, cand se poate sa va dati seama cat de mult sunteti apreciati, fie de descoperirea unei persoane pe care o considerati un mentor sau un protector.
BANI: Incet-incet, situatia dvs. financiara ia o turnura spre bine, cu conditia sa nu semnati contracte ori sa conduceti negocieri in jurul datei de 4. Perioada de crestere a castigurilor se extinde pana pe data de 14. Intelegerile incheiate incepand din 12 se pot dovedi stabile si de lunga durata.
CARIERA: Este de dorit sa fiti moderati in enunturi in jurul datei de 11 si de 15. Urmarile pot fi mai nefaste, daca va ia gura pe dinainte in 11, pe 15 exista posibilitatea de-a ajunge mai usor la o conciliere.
DRAGOSTE: In acele cupluri in care domnesc incertitudini sau confuzii, se va ajunge la claritate, probabil in modul cel mai amiabil cu putinta, incepand din data de 14. Limpezirea va veni cel mai probabil din partea partenerului, iar pe acest fond, finele lunii poate anunta momente speciale in viata de cuplu.
SANATATE: Tulburarile pot interveni in jurul zilelor de 11 si 15, cand puteti raci usor sau contracta boli infectioase. Se mai poate si ca infectii latente din organismul dvs. sa se activeze, la nivelul aparatului uro-genital.


FECIOARA
Succes la... slabit


Crizele mari au ramas, din fericire, in urma. Pentru ca ati fost insa atata timp intr-o stare de tensiune, puteti sari in sus din te miri ce fleacuri. Acest risc exista in mod special pe data de 4, vizand mai ales maniera dvs. de-a comunica, ce poate fi excesiv de critica. Data de 10 va poate aduce un eveniment neobisnuit, o surpriza, sau va poate face pe dvs. insiva sa reactionati intr-un mod neasteptat (dar placut celor din jur). Puteti fi mai aventurosi si mai spontani ca de obicei si ar fi bine sa nu incercati sa controlati aceste impulsuri.
BANI: Luna aceasta veti avea probabil mai multe ocazii nesperat de bune de-a va rotunji veniturile, dar este bine sa stiti si cum sa procedati in acele situatii. 11 este, de exemplu, o data propice afacerilor, nepotrivita insa pentru negocieri si semnari de contracte. La fel de ambigua este situatia de la sfarsitul lunii, cand un potential castig generos poate fi subminat de rivali ascunsi - data critica fiind 29.
CARIERA: In cea de-a doua jumatate a lunii apare un paradox - cu cat atmosfera printre colegi devine mai placuta si se lucreaza mai cu spor, cu atat mai indarjiti devin inamicii dvs. din umbra.
DRAGOSTE: Daca aveti grija cum vorbiti cu partenerul de cuplu pe data de 4, se poate ca pana pe data de 14, atmosfera sa se imbunatateasca in mod semnificativ.
SANATATE: In cea de-a doua parte a lunii, aceia dintre dvs. care s-au ingrasat mult in ultima vreme au mai multe sanse in lupta cu kilogramele. Si activitatea ficatului se corecteaza.


BALANTA
Creativitate


Va puteti astepta la zile neobisnuit de frumoase in octombrie, care va pot schimba in bine perspectiva asupra vietii, in general, si asupra viitorului dvs., in special. Una dintre aceste zile este data de 11, cand puteti avea o revelatie cu privire la capacitatile dvs. creative. Ideile care va vin in jurul acestei date pot fi deosebit de valoroase. Este bine sa le notati pentru a nu irosi contextul favorabil. La finele lunii, micul benefic Venus, guvernatoarea semnului dvs., pe care il si traverseaza, face un aspect frumos cu marele benefic Jupiter. Il veti putea trai cel mai bine luand o vacanta si plecand undeva, departe. O asemenea escapada va e de folos si ca sa prindeti puteri, caci marele malefic Saturn intra in zodia dvs. pe 30 si va va afecta circa doi ani de zile de acum incoace. Incepeti prin a va proteja relatiile de familie.
BANI: Activitatile productive se intetesc incepand cu data de 24, iar in jurul datei de 29 puteti da o lovitura serioasa, cu foarte putin efort.
CARIERA: Daca ati scapat pana acum de manipulari distructive, puteti incepe sa va linistiti. Nu raspundeti la provocari pe 4 si veti vedea cum lucrurile se intorc in favoarea dvs.
DRAGOSTE: Este greu sa ramaneti singuri luna aceasta, caci stelele pun in scena o piesa romantica, cu dvs. in rolul principal, iar spectacolul se va desfasura in jurul datei de 11 si apoi din nou la sfarsitul lunii.
SANATATE: Este sensibil mai bine ca luna trecuta, dar in preajma zilei de 4 ati face bine sa evitati eforturi care sa solicite incheieturile bratelor.

SCORPION
Ceata se risipeste


Se prea poate ca la inceputul lunii sa fiti destul de derutati, stare ce nu va place si nici nu va caracterizeaza, dar situatia se schimba din 24, odata cu intrarea Soarelui in semnul dvs. Acesta va reda sensul propriei identitati, scotandu-va din confuzia zilelor precedente. Veti avea de-a face, sub o forma sau alta, cu secrete, unele dintre ele fiindu-va foarte utile, cum ar fi cele la care puteti avea acces in jurul datei de 11, iar apoi, din nou, in ultimele trei zile ale lunii. Aceste perioade va permit sa incheiati aliante discrete, avantajoase tuturor partilor implicate.
BANI: In cercurile sociale pe care le frecventati puteti gasi persoane cu care sa faceti si afaceri, pana pe data de 14. Ulterior, sunt posibile niste castiguri ferite de ochii lumii, care se pot dovedi substantiale, daca dati dovada de obisnuita dvs. discretie.
CARIERA: Initiativele sau proiectele noi pe care le abordati incepand din 17 sunt indraznete si pot reusi. Incepand cu data de 30 este insa posibil ca unul dintre sefii dumneavoastra sa se transforme intr-un inamic, fara ca dvs. sa stiti de unde vi se trag anumite neajunsuri.
DRAGOSTE: Este mai bine ca prietenii dvs. sa nu va cunoasca intentiile si opiniile, ca sa nu poata interfera cu succesul amoros deosebit de care va bucurati pe 4 si 5. Va va merge foarte bine, pana pe 16.
SANATATE: Cuvantul cheie este "refacere", iar perioada optima este 11-15.

SAGETATOR
Spor de imagine


Viata dvs. sociala este foarte dinamica pe parcursul acestei luni si se anunta, de asemenea, plina de succese. Astfel, pe data de 11, marele benefic Jupiter, stapanitor peste zodia dvs., face un frumos aspect cu Soarele. Prieteniile cu barbatii pot sa va aduca un spor de prestigiu ori puteti cunoaste si face impresie buna unei personalitati pe care o admirati. Aceasta circumstanta favorabila poate avea urmari pozitive si in viitor. Un aspect poate si mai fericit se formeaza la finele lunii, cand marele benefic Jupiter isi combina in mod armonios energia cu micul benefic Venus. Prezenta dvs. este un deliciu pentru cei din jur. Evitati totusi sa va dedati unor excese.
BANI: 11 si 15 sunt zile in care ar trebui sa lasati deoparte preocuparile banesti, caci puteti deveni victima unor inselatorii. Afacerea din 15 ar putea fi abordata mai incolo, de preferinta in ultimele zile ale lunii, dupa ce verificati datele problemei.
CARIERA: In cazul in care apare vreo samanta de cearta cu sefii, pe 4, faceti efortul de-a fi concilianti. Rezultatele pozitive nu vor intarzia sa apara. Pe 14 este posibila o promovare, iar din 30 incolo, marele malefic Saturn nu va va mai aduce in cale obstacole.
DRAGOSTE: Sagetile lui Cupidon sunt atintite asupra dvs. pe 11 si la sfarsitul lunii. Persoana care va poate cuceri poate sa va fie prezentata de prieteni.
SANATATE: Inima, pardalnica de ea, poate bate mai repede sau mai inegal decat va e pe plac la sfarsit de luna, dar acest lucru nu se intampla, daca stiti sa va faceti timp pentru odihna.

CAPRICORN
Noi oportunitati


Lupta acerba pe care a purtat-o autoritarul Saturn, guvernatorul semnului dvs., cu Uranus, s-a incheiat, ceea ce inseamna ca vi se deschid noi oportunitati de studii sau se ivesc ocazii de-a pleca in strainatate, poate cu contract de munca. Este optim sa va ocupati de aceste chestiuni pana pe 14, cu exceptia zilei de 4, cand nu este bine nici sa semnati vreun contract, nici sa negociati si nici sa porniti la drum.
BANI: Perspectivele promitatoare care se ivesc in jurul datei de 11 sunt intr-adevar de bun augur, insa s-ar putea ca asteptarile dvs. sa fie exagerate. Mai realist arata ofertele pe care le puteti primi in cea de-a doua jumatate a lunii, mai ales cele din 29, cand puteti castiga o suma respectabila, intr-un fel care sa va faca placere.
CARIERA: Aici va va afecta Saturn, timp de peste doi ani, incepand din data de 30. Aveti grija sa nu deveniti egoisti. Incercati sa ramaneti concilianti cu cei cu care sunteti in conflict. Daca baza dvs. profesionala este serioasa, puteti incepe insa o ascensiune importanta.
DRAGOSTE: Puteti face o pasiune neasteptata pentru cineva, pe 4 sau 5, ori puteti trece printr-o situatie in care sa aveti revelatia importantei partenerului dvs. de cuplu in viata dvs.
SANATATE: Va veti simti mai bine decat luna trecuta, mai ales daca aveti grija ca pe 4 si 5 sa va menajati bratele, in special umerii.

VARSATOR
Progrese rapide


Octombrie se poate dovedi una dintre cele mai frumoase luni ale anului pentru dvs., pentru ca marele benefic Jupiter, care va traverseaza zodia, face mai multe aspecte placute cu alte planete. Din 14 incepand, Jupiter redevine direct si astfel puteti face progrese mult mai rapide in directia atingerii obiectivelor dvs. Fiti pe faza si pe 11, cand veti putea intalni pe cineva de la care sa aveti multe de invatat, dar si in ultimele zile ale lunii, cand cei doi benefici, Jupiter si Venus, lucreaza la unison in favoarea dvs. Calatoriile pot fi foarte reusite in acest context.
BANI: Un noroc neasteptat poate sa dea peste dvs. pe 4 si 5, pe care-l puteti rata insa, daca sunteti prea critici. Fiti atenti sa menajati sensibilitatile celor implicati si veti avea de castigat.
CARIERA: Puteti face progrese pe plan profesional, incepand din data de 24, cu conditia de-a sti sa acceptati autoritatea sefilor dvs., dar sa va expuneti, totusi, punctul de vedere. S-ar putea ca pe 29 sa aveti dificultati in gasirea unei abordari potrivite.
DRAGOSTE: Micul malefic Marte isi baga coada in relatia dvs. de parteneriat, incepand din data de 17. Pentru ca marele benefic Jupiter este de partea dvs., puteti fi deschisi in discutarea problemelor care exista in relatia de cuplu si va puteti pastra obiectivitatea in discutii.
SANATATE: 11 si 15 sunt zile in care sunteti sensibili la infectii, iar simptomele in acest sens nu trebuie ignorate.

PESTI
Toamna insorita


Dupa atata frig si ceata (la figurat, desigur), Destinul se indura sa va rasfete, pe neasteptate, pe 4 si pe 5. Va veti bucura de surprize placute, cu atat mai mult cu cat reusiti sa evitati, pe 4, discutii provocate de partenerul de cuplu ori de asociere. Un alt motiv de satisfactie apare incepand din data de 14, cand persoanele care va sustin cu discretie sau mentorii dvs. pot actiona din nou in favoarea dvs. Se mai poate sa cunoasteti pe cineva care sa va inspire din punct de vedere spiritual sau ca dvs. insiva sa indrumati persoane care cauta raspunsuri la marile intrebari ale vietii.
BANI: Evitati sa derulati activitati concrete legate de investitii sau afaceri cu altii pe 11 si 15, caci s-ar putea ca proiectele care va intereseaza sa aiba laturi ascunse sau cei care doresc sa va coopteze sa aiba intentii nu tocmai oneste.
CARIERA: Intrati in priza incepand din data de 17 si energia dvs. este de admirat in masura in care nu deveniti prea autoritari cu persoanele care lucreaza in subordinea dvs.
DRAGOSTE: Multi dintre dvs. au inceput o relatie luna trecuta, dar cei care nu s-au indragostit atunci se pot trezi amorezati pana peste cap pe 4-5, cand puteti fi apucati de o pasiune subita. In cazul in care sunteti deja intr-o relatie, n-ar fi bine sa dati curs acestor sentimente, caci acest context nu aduce cu sine, de obicei, relatii stabile.
SANATATE: In cea de a doua parte a lunii veti fi mai energici ca altadata, mai precis incepand cu data de 17.