Raspuns pentru MIOARA FLOREA - Canada, F. AS nr. 824 - "Mama are dureri reumatice insuportabile"

Redactia
ADRIANA VLAD - fitoterapeut, consultant nutritie - Deva, tel. 0254/23.10.61, 0726/76.15.57, e-mail: elite.nutritia@yahoo.com

Durerea groaznica din osul pieptului pe care o acuza mama dvs. este cu siguranta de natura reumatica, deoarece se accentueaza la schimbari de vreme. Strict pentru acest simptom exista un remediu homeopatic, Rus toxiccondendron, care actioneaza ca antiinflamator, cand durerile apar mai ales la schimbarea vremii. Pentru ca durerile sa dispara definitiv, mama dvs. trebuie sa urmeze o combinatie de tratament naturist, cel putin 3 luni.
De asemenea, sa aiba grija la alimentatie. Sa nu consume alimente sarate, grasimi si produse condimentate. Pe langa tratamentul naturist, de doua ori pe an sa recurga la tratament balnear intr-o statiune cu specific reumatic din tara. Combinatia de tratament consta in produse naturiste si homeopatice si cuprinde mai multe etape terapeutice: de detoxifiere, de imunizare, de energizare si de regenerare a organismului. Astfel, va propun urmatoarea reteta: Intern: M.S.M. - 1 capsula, de trei ori pe zi; Rus toxiccondendron CH15 - 5 grame, de trei ori pe zi; salcie - 1 capsula, de trei ori pe zi; Tonic imunitar - 2 lingurite, de trei ori pe zi; Detoxifiant - 1 lingurita, de trei ori pe zi; Astragalus - 1 capsula, de trei ori pe zi. Extern: unguent Apireven, o data pe zi, se unge zona dureroasa; Supozitoare fitoapicole "E-lite" - 1 seara, sau la nevoie (cand durerile sunt mai accentuate). Tonicul imunitar si supozitoarele se prepara in farmaciile "E-lite Nutritia" din Deva.

"De cand nu am mai luat anticonceptionale, nu mai am ciclu"
(Raspuns pentru IOANA, F. AS nr. 880)


Amenoreea, adica oprirea temporara a ciclului menstrual si totodata anovulatia sunt suferinte ale organelor genitale feminine. Acestea pot aparea in circumstante patologice diverse: in boli infectioase, in boli cronice, dereglari hormonale, insuficienta ovariana, precum si in cazul unor emotii puternice sau socuri psihice. Este evident ca in cazul dvs. amenoreea s-a instalat in urma administrarii de anticonceptionale. Pentru a va regla hormonal si menstrual, trebuie sa urmati un tratament naturist si homeopatic din produse concentrate si dozate stiintific: Gynease, Nutritonic, Branca-ursului, Prementrid, IzGlobin, Kamaiany, Folliculinum CH15, Tonic ginecologic "E-lite" si Ovule ginecologice "Superforte".
Tonicul ginecologic "E-lite" contine produse fitoapicole cu efecte benefice in reglarea aparatului genital feminin. Acesta se recomanda in dereglari hormonale, mastoze fibrochistice, anexite, fibroame, chisturi ovariene, micoze si sterilitate.
Ovulele ginecologice contin o combinatie complexa din miere, propolis, polen, laptisor de matca, catina, galbenele, musetel, sunatoare, tataneasa, morcov, urzica, cimbru, salvie, mumio, argila. Actioneaza local, extern, pentru a trata diferite simptome in afectiuni ginecologice: amenoree, dismenoree, hipermenoree, inflamatii, infectii, rani, tumori in zona genitala.
Tonicul ginecologic "E-lite" si Ovulele ginecologice "Superforte" se prepara in farmacia "E-lite Nutritia" din Deva.

MIRCEA PEIA - specialist medicina complementara si reflexoterapie - Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24

"Mama mea isi simte tot corpul amortit, in special extremitatile"
(Raspuns pentru SILVIA - Bucuresti, F. AS nr. 850)


Citind cu atentie descrierea facuta cu privire la problemele de sanatate cu care se confrunta mama dvs., am inteles ca accidentul suferit cu ocazia ridicarii unor obiecte mai grele poate fi factorul declansator pentru manifestarea simptomelor actuale (parestezii), mai ales ca totul se petrece pe un teren hiperglicemic preexistent (diabet gr. II). In esenta, leziunile medulare sau ale nervilor periferici (tasari, pensari, protruzii etc.) pot avea ca efect amortirea sau perceperea de senzatii anormale, gravitatea tulburarii putand varia de la o amortire temporara, la paralizie permanenta.
Traumatismele care intersecteaza nervii spinali se produc cel mai frecvent in regiunea lombara si cea cervicala, afectand, de la caz la caz, membrele inferioare, controlul sfincterian vezical si anal, capacitatea respiratorie, ca si tonicitatea sau mobilitatea membrelor superioare si inferioare.
Compresia poate fi de asemenea rezultatul acumularii de lichid si a edemului format la nivelul maduvei spinarii, episoadele parestezice care se instaleaza putand dura de la cateva zile, cu tendinta de remisiune, sau persista si dupa resorbtia edemului in mod natural, sau prin extragerea de lichid (punctie) pe cale chirurgicala. Totodata, aspectele mai sus amintite se pot asocia cu o posibila neuropatie periferica pe fond diabetic, caz in care deteriorarea nervilor periferici a inceput mai demult.
In opinia mea, se impune efectuarea unor teste medicale suplimentare, in speta mielografie, tomografie computerizata nativa (fara substanta de contrast) sau RMN, care sa furnizeze informatii si imagini clare pentru diagnosticarea afectiunilor medulare. De asemenea, trebuie aflat gradul de deteriorare a nervilor periferici prin electromiografie, numai in acest mod putandu-se concluziona un factor etiologic (cauzal) clar. Diagnosticele deja puse - lumbago, coxartroza - sunt "subtiri" si nu pot reflecta pe deplin simptomele pe care le acuza mama dvs. Pana la aflarea unui diagnostic de certitudine va propun sa combatem sindromul parestezic prin urmatoarele remedii naturiste: Iedera - prin prezenta falcarinolului, extractul de frunze este leacul ideal indicat in mialgiile parestezice, sciatice, sacro-iliace si reumatice. Se poate administra sub forma de tinctura, ca atare - 3-4 lingurite diluate pe zi, sau sub forma de sirop preparat din tinctura 10%, 5 parti la 95 parti sirop de zahar (64% zahar, 36% apa), din care se iau 2-3 lingurite pe zi, inaintea meselor principale.
Uleiurile esentiale de cimbru si rozmarin sunt la fel de utile in combaterea paresteziilor. Se pot folosi atat in uz intern - 3-5 picaturi la o lingurita de miere de trei ori pe zi, sau extern, prin frictiuni energice (2-3 reprize zilnic) pe segmentele afectate. Tinctura de ardei iute are de asemenea un efect pozitiv, prin caracterul revulsiv si stimulant al microcirculatiei zonale, conferit de prezenta capsaicinei. Consumul de macris sau suc de macris - 1/4 pahar, de doua ori pe zi, este indicat in toate patologiile care se manifesta prin parestezii. Sa auzim numai de bine!

"Dupa o gripa netratata, sotia mea are noduli la ceafa"
(Raspuns pentru MIRCEA SUTA, F. AS nr. 850)


Conform descrierii dvs., este vorba de manifestarea unei adenopatii latero-cervicale, aparuta pe fondul unui status infectios preexistent (gripa), caz in care urmatoarele remedii sunt de un real folos. Pentru uz intern se vor utiliza tincturi de propolis si ghimpe, luate separat - cate 20-25 picaturi diluate, de trei ori pe zi, inainte de mese, la care se asociaza gheara-matei, pe care o regasiti in componenta produsului Imunostim-CPR (2-3 capsule zilnic). Pentru uz extern, se vor face cataplasme zilnice cu terci obtinut din seminte de schinduf macinate, alternativ cu masaje ale zonei afectate cu gel de Aloe-vera sau unguent cu extract de spanz.
Foarte utila in combaterea inflamatiilor ganglionare este asocierea cremei Artritin cu administrarea picaturilor de Vironal, produse promovate de firma "Energy Lignum Vitae", Cluj-Napoca. Sa auzim numai de bine!

VASILE STANCIU - fitoterapeut, Bucuresti, tel. 0724/37.32.48

"As dori un tratament naturist pentru vindecarea unui melanom nodular malign"
(Raspuns pentru FLAVIA MURESAN, F. AS nr. 880)


Neoplazie a sistemului melanocitar, melanomul malign se dezvolta din celulele formatoare de pigment melanic (melanocite), cauza principala fiind expunerea excesiva la soare sau activarea unor mici leziuni ale tegumentului (zgarierea alunitei in cazul dvs.)
Aceste tumori se deosebesc de alte cancere prin unele particularitati precum: evolutie foarte capricioasa (imprevizibila), aparitia pe leziuni preexistente (nevi-alunite), unde, din nefericire, potentialul de malignizare este foarte mare in special la nivelul ganglionilor limfatici sau al ficatului, polimorfismul clinic cu numeroase forme atipice inselatoare si pierderea pigmentatiei, caz in care foarte greu se stabileste diagnosticul.
Prognosticul este invers proportional cu grosimea tumorii. Copiii, adolescentii si adultii tineri de sex barbatesc ce se expun prelungit la soare si radiatii ultraviolete intre orele 11-17 supun tegumentul la un risc ridicat de aparitie a nevilor (alunite) de mici dimensiuni, care cu timpul vor creste. Femeile sunt afectate predilect pe gambe. De asemenea, barbatii care lucreaza dezbracati in soare (pe santiere, in agricultura etc.) sunt predispusi la a dezvolta melanoame maligne pe torace, spate, fata.
Melanomul nodular malign Clark, avand un nivel de invazie incipient al dermului (superficial), da sperante de vindecare atat in tratamentul alopat (dupa excizie), polichimioterapie-citostatice (vinblastina, vincristina, ciclofosfamina, decaris, imunomodulatoare), la indicatia medicului, cat si in cel naturist, folosind produsele: Tien Hsien Liquid, Myco Defense, Shiitake Maitake, Tre-en-en, Carotenoid Complex, regim alimentar si ceaiuri anticancer.
In paralel cu tratamentul sus mentionat leziunea se va unge zilnic cu alifie de galbenele "Melkfett", apoi se pune 2 ore pansament cu Bitter suedez - o luna - sau tinctura de propolis in amestec cu tinctura de tataneasa. Multa sanatate!

PAUL NITU - Aleea Pod Giurgiului nr. 1, bl. 14, ap. 57, sector 5, Bucuresti, tel. 0728/90.33.12, e-mail: paulnitu1573@yahoo.com

"M-am ingrasat in urma tratamentului cu insulina"
(Raspuns pentru SIMONA, F. AS nr. 882)


Greutatea corporala ideala si frumusetea unui corp bine proportionat constituie cheia sanatatii! Curele de slabire pot fi eficientizate prin consumul unor suplimente alimentare moderne, ale caror ingrediente active au un efect energizant. Va recomand un astfel de produs, numit CITRIMAX! Se administreaza cate 2 capsule inaintea fiecarei mese, iar efectele sale sunt urmatoarele: * Blocarea transformarii carbohidratilor ajunsi in organism din alimentele consumate in grasimi (prin inhibarea lipogenezei); astfel organismul va depozita mai putine grasimi! * Accelerarea termogenezei (arderea caloriilor) de catre organism in timpul alimentatiei, prin urmare, depozitarea nutrientilor va fi redusa.
Sperand ca v-am putut fi de folos, va urez, in incheiere, sanatate si implinirea tuturor dorintelor!