"Tuturor celor ce sufera de probleme stomacale le recomand argila d-lui Bocan"

Cititor Formula AS
In urma lecturarii articolului din "Formula AS" despre tratamentul cu argila, am apelat la d-l ing. Mircea Bocan - recunosc, cu oarecare rezerve, deoarece nu puteam concepe existenta unui panaceu natural.

Totusi, m-am gandit ca, fiind ceva natural, nu are cum sa-mi dauneze. Problema mea era destul de veche si ma obisnuisem cu ea, daca se poate spune asa. Aveam arsuri cumplite la stomac, care se calmau (nu de tot), doar cu medicamente si, uneori din disperare, apelam la bicarbonatul de sodiu, neindicat de medici. Incurajat de declaratiile cititorilor revistei, am inceput tratamentul cu argila. Prima surpriza a fost sa observ ca nu avea un gust rau, asa cum mi-l imaginasem. In fiecare seara imi pregateam o portie de argila, pe care o consumam a doua zi dimineata, pe stomacul gol. In primele zile am constatat ca scaunul devenise moale si mai urat mirositor decat de obicei. D-l ing. Bocan mi-a explicat ca nu este nici o problema, deoarece ma curat de toxine. Am continuat tratamentul pana la trei saptamani. Pot sa zic cu mana pe inima ca arsurile s-au rarit si, in final, au disparut. Inca un lucru benefic mi s-a intamplat in cele trei saptamani de cura: fiind un fumator destul de inrait, mi-a scazut apetitul pentru tigara. De atunci au trecut vreo patru ani si pot sa zic ca hiperaciditatea apare foarte rar, doar atunci cand consum usturoi, ceapa, vinete sau mancaruri cu bulion.
As mai vrea sa va povestesc si cazul sotiei mele, care avea o alergie destul de urata pe dosul mainilor, mai ales vara, cand mergea cu bicicleta si se expunea la razele soarelui. Avea o mancarime care nu se calma cu nimic si pielea devenea din ce in ce mai solzoasa. Fiind cadru didactic, initial a crezut ca s-a molipsit de raie la scoala si a mers la medicul de familie (in localitate nu avem dermatolog). Acesta i-a spus ca probabil face alergie la ceva substante si i-a dat o gramada de alifii, dar degeaba. De fiecare data cand iesea din casa si razele soarelui ii cadeau direct pe maini, mancarimea revenea. Solutia era sa umble cu manusi - dar vara pare caraghios. Apoi s-a apucat si ea sa-si faca impachetari cu argila. Isi prepara o alifie din argila si si-o aplica pe maini zilnic, inainte de culcare. A observat ca mancarimea se calma atunci cand punea argila, iar dupa doua saptamani, a disparut definitiv. De atunci, nu a mai avut probleme deloc. Daca inainte pielea din zona respectiva era solzoasa, acum s-a refacut total si si-a recapatat culoarea si elasticitatea normala.
Recomand din suflet argila "Algo" tuturor celor care au probleme stomacale, pe care nu le-au putut rezolva cu medicamente. Mai multe informatii despre aceasta argila puteti gasi pe internet, daca dati cautare pe "Argila Algo Bocan".

OPREA IOAN FLORIN (44 ani) - Ocna-Mures, tel. 0788/37.55.62