Tratamente externe cu urina

Cititor Formula AS
Stimati si buni prieteni,

In randurile care urmeaza va trimit cateva retete experimentate pe mine si pe prietenii mei, cu rezultate foarte bune. Cu toate ca urina este considerata o "rusine", ea este un prim ajutor in multe probleme de sanatate. Dovada sunt si leacurile care urmeaza si pe care eu le-am experimentat cu folos.

Urina ca produs cosmetic

In fiecare dimineata, imi pun in ochi cateva picaturi de urina si totodata ma ung pe fata, pe gat si pe maini. Pe 3 iulie am implinit 47 de ani si nu am nici o cuta pe gat, nici un rid pe fata, ochii imi sunt expresivi (m-am vindecat pe aceasta cale de conjunctivita, iar pe alti prieteni i-am vindecat de alte infectii oculare), dioptriile mi-au scazut, buzele mele sunt intotdeauna moi, rosii (fara sa ma fi rujat vreodata), nu am nici un cos, nici o pata, un ten perfect. Dupa o jumatate de ora, ma spal pe locurile unse cu ceai de tei.

Bai generale cu urina

De doua-trei ori pe vara fac o baie generala cu urina. Intr-un vas smaltuit, adun urina timp de trei zile, pe care o incalzesc la temperatura corpului, o pun intr-un lighean mare, si cu buretele imi ung corpul timp de o jumatate de ora (urina se raceste foarte greu), dupa care incep sa-mi frec pielea si cu deosebire coatele, genunchii, calcaiele, degetele de la picioare. Nu va puteti imagina ce se ia de pe piele, cate impuritati pe care nici un sapun de pe lumea asta nu le scoate. Dupa o asemenea baie iti ramane efectiv o piele roz, catifelata, ca de bebelus.

Bai impotriva transpiratiei de la picioare

Tot cu urina adunata trei zile si incalzita se pot face bai la picioare impotriva transpiratiei urat mirositoare, dupa care picioarele umede se baga in sosete, se acopera cu pungi peste care se pun alte sosete. Pentru sapte bai sunt necesare cam trei saptamani, dar efectul este garantat. Tot in timpul acestor bai (care trebuie sa dureze o jumatate de ora) cei care au bataturi scapa de ele fara nici o problema. Se inmoaie si se desprind singure.
ANA-MARIA BISTRITEANU - Vaslui

________________________


Tratament popular cu oua, pentru boli de piele si eczeme

As dori sa puneti la dispozitia persoanelor suferinde urmatorul tratament popular pentru boli de piele, eczeme etc. Precizez ca a fost urmat cu succes de o fosta colega, care a scapat de o eczema puternica, asociata cu vitiligo. Precizez ca si vitiligo s-a ameliorat. Nu vindecat, ci ameliorat. Le doresc tuturor succes!
Tratamentul consta in comprese sau bandaje fixe, aplicate cu un unguent obtinut din galbenus de ou fiert foarte tare, apoi incalzit la flacara unei lumanari. Iata cum procedati: galbenusul se infige intr-o furculita sau pe o andrea, si se tine deasupra flacarii de la lumanare. Galbenusul incalzit va da picaturi de "suc", care trebuie adunat pe o farfurie sau ceasca. Cum observati ca picatura galbenusului prajit la foc se mareste, puneti un vas dedesubt. Cum pica prima picatura, o asteptati pe urmatoarea. Este nevoie de mult timp, dar unguentul obtinut este pretios si da rezultate pe masura. Cantitatea de oua se alege in functie de suprafata de piele atinsa de boli, eczeme. Uneori, sunt suficiente doua oua, alteori o suta de oua, sau doar douasprezece. Cu unguentul obtinut, se unge un tifon steril si se aplica pe locul bolnav. Se schimba o data pe zi sau, si mai bine, o data la doua zile. Sa nu se fixeze bandajul decat daca persoana trebuie sa munceasca, deoarece absoarbe unguentul pretios. In cazul folosirii bandajului, sa se foloseasca o hartie cerata, care sa impiedice absorbirea unguentului de catre tifon si fasa. Sa se continue tratamentul cu multa rabdare si incredere. Vindecarile sunt sigure si fara recidive, netoxice, definitive. Va multumesc, scumpa revista "Formula AS".
Cu prietenie vesnica,
LAVINIA VASILINIUC - str. Dunarii nr. 51, bl. J100, sc. B, ap. 8, Rosiorii de Vede, Teleorman