La marginea prapastiei

Redactia
(Avertisment)

La intalnirea de acum cateva luni, pe care a avut-o cu Medvedev, presedintele Federatiei Ruse, Voronin a acceptat conditiile inaintate de Smirnov pentru unificarea "tarii". Voronin are nevoie de o majoritate constitutionala, in viitorul Parlament, pentru a duce la bun sfarsit planul de lichidare a statului Republica Moldova si a ne elimina ca neam de pe aceasta palma de pamant. La acea intalnire, Voronin s-a obligat sa schimbe pana si denumirea statului: Republica Moldova va inceta sa existe, in locul ei va lua nastere Republica Federativa Moldoveneasca. Ea va fi alcatuita din doua subiecte egale in drepturi actuala Republica Moldova si Transnistria. Si se va afla sub protectorat rusesc. Vor fi scoase in afara legii stema actuala si drapelul tricolor (este o conditie categorica a lui Smirnov, care a declarat ca nu va accepta sa se uneasca "sub drapelul romanesc" " "). Limba rusa va capata statut de limba de stat, "limba moldoveneasca" va fi trecuta la alfabet chirilic, chiar daca va fi si ea, formal, o alta limba de stat (dupa modelul Transnistriei, unde "limba moldoveneasca" e si ea de stat, dar pe care n-o mai vorbeste nimeni).
Mitropolia Basarabiei va disparea. Va incepe "vanatoarea de romani", sub motiv ca acestia nu respecta Constitutia, Statul s.a. Din pacate, acest plan diabolic si criminal de "transnistrizare" a teritoriului nostru pana la Prut a fost, se pare, acceptat de Barack Obama, presedintele SUA, la intalnirea pe care a avut-o acesta la Kremlin, cu presedintele rus Dmitri Medvedev, in schimbul "retragerii fortelor militare ruse din Transnistria". Ne aflam in pragul unui cataclism national. De aceea trebuie sa ne mobilizam ca aceste alegeri sa nu fie pierdute. E unica noastra sansa! Sa-i atentionam pe cei care sunt pregatiti sa-i mai voteze o data pe comunisti: veti deveni complici la toate crimele ulterioare ale acestora. Ca si Barack Obama. Votand pentru comunisti, nu veti vota pentru ei sau pentru Voronin, ci contra copiilor si nepotilor dumneavoastra. Lor le furati viitorul! Cu o indiferenta criminala, faceti ca ei sa devina niste straini in propria tara si s-o paraseasca in cautarea unui destin. Parasind-o, cine va ingriji de mormintele dumneavoastra? Credeti ca Voronin si urmasii lui? Sau organizatia locala de partid?! Ma indoiesc.
Acum comunistii fac totul ca sa ne certe: copii si parinti, nepoti si bunici, intelectuali si tarani. Ei si-au batut joc de noi opt ani de zile si-si vor mai bate joc multi ani, avand votul, adica mandatul dumneavoastra. Cand dansii sustin ca apara Patria, ei nu au in vedere si patria dumneavoastra, a noastra, a mosilor si stramosilor, a nepotilor si stranepotilor nostri. "Patria" lor si Patria noastra sunt patrii diferite.
"Patria" lor e un fel de "Rodina" cu votca pe gratis, in care ei vesnic sa petreaca si noi vesnic sa muncim. Ei ne "iubesc", dar numai ca oameni docili, ca servitori, ca lautari la mesele lor.
Pentru dansii, Patria e un loc unde ei si odraslele lor sa se simta bine, iar copiii nostri si-ai dumneavoastra sa le fie slugi lor si copiilor lor, si pe viitor, ea identificandu-se, de fapt, cu conturile lor bancare.
Ce au comun cu acest neam alde Tkaciuk, Vitiuk, Eremciuk, Misin, Radilov, Reidman, Todoroglo, Sipak, Bulgakov, Poleanski, Petrenko, Smilenko, Bondarenko, Mironik, Iovv, Belcenkova, Moiseev si inca atatia alti indivizi care ne urasc de moarte, care nu ne cunosc limba si pe care i-ati facut deputati cu votul dumneavoastra, ca astfel ei sa se lupte legal contra acestui popor, pe care tot ei l-au furat si saracit, ca azi acesta sa ajunga cel mai sarac din Europa?!
Ca sa va minta, ei sustin ca apara statalitatea, tocmai de cei care au creat acest stat, in care ei sa fie presedinti, ministri, deputati. Dar intrebati-i: cine dintre ei a votat Independenta, de ce in perioada de lupta pentru independenta si rupere de URSS, Voronin statea la Tiraspol (au nu chiar el pregatea secesiunea teritoriului din stanga Nistrului?!).
Ei vor sa ne indeparteze de Europa, facandu-ne ostatici ai Federatiei Ruse pentru totdeauna.
Ei pretind ca ar fi poporul! Ei, care conspira contra intereselor lui.
Ce drept au acesti straini de neam sa vorbeasca in numele poporului?! In numele dumneavoastra?! Ei nu sunt nici macar comunisti, ei reprezinta o mafie adunata intr-un clan. Averea lui Oleg Voronin, fiul presedintelui, se estimeaza actualmente la 3 miliarde de euro. Si asta, in timp ce un sfert de populatie moare de foame, un alt sfert e plecata in lumea amara, ca sa scape de comunisti, satele mor, republica e plina cu copii abandonati, cu batrani ramasi ai nimanui, ale caror pensii sunt cele mai mici din Europa s.a.m.d.
Lovitura de stat e a lor. Tinerii care au venit in Piata Marii Adunari Nationale in ziua de 7 aprilie s-au dus acolo cu inima curata, ei s-au adunat sa protesteze pasnic, alarmati de faptul ca li se fura viitorul. Provocarile care au urmat nu le apartin. Cei care au avut nevoie de ele au fost cei de la guvernare: pentru ca sa-i intimideze ulterior pe cei care nu le impartasesc optiunile, pentru ca sa compromita opozitia, pentru ca sa aiba motive sa se certe cu Romania (o conditie inaintata de Kremlin), pentru ca sa ne instraineze si mai mult de Europa. Ei au pus la cale si au realizat vandalizarile, ca sa puna din start capat maratonului de proteste care abia incepea si ca politia lui Voronin sa aiba argumente pentru represalii.
Ei sunt criminali! Ei au ucis! Ei i-au omorat pe Valeriu Boboc, un tanar de 22 de ani, pe Eugen Tapu de 26 de ani, pe Ion Tabuleac de 22 de ani, pe Maxim Caniscev de 20 de ani.
Ei au zvantat in batai peste 600 de tineri, ei au violat eleve, ei au calicit barbati si femei.
Mergeti din casa in casa, treceti de la om la om si spuneti-le adevarul despre primejdia care va paste pe dumneavoastra si pe copiii dumneavoastra!
Nu va lasati intimidati!
Nu va fie frica!
Adevarul va va face liberi, se spune in Sfanta Scriptura.

NICOLAE DABIJA
Foto: Vasile Soimaru (4)