Raspuns pentru DANA - Israel, F. AS nr. 871 - "Pancreasul sotului meu nu mai lucreaza"

Redactia
MIRCEA PEIA - specialist medicina complementara si reflexoterapie - Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24

Probabil ca tocmai administrarea de insulina, in cazul sotului dvs. bolnav de diabet tip II insulino independent, a determinat atrofierea zonelor pancreatice insulinosecretoare (Langerhaus) si, implicit, diminuarea activitatii endocrine a pancreasului. De cele mai multe ori diabetul de tip II se trateaza numai printr-un regim alimentar bine controlat, insotit de administrarea sulfamidelor antidiabetice, rareori ajungandu-se si la necesitatea utilizarii de insulina injectabila. In astfel de situatii, tratamentul naturist trebuie sa vizeze atat actiunea hipoglicemianta, cat si, mai ales, o actiune regenerativa asupra celulelor Beta pancreatice (insulinoproducatoare). Cu alte cuvinte, sunt necesare remedii a caror substante active sa actioneze la nivel extrapancreatic, dar si intrapancreatic. Exista specii de plante eficiente din punct de vedere terapeutic, care actioneaza favorabil, chiar in lipsa celulelor pancreatice, sau, cum este cazul sotului dvs., in situatia in care fiziologia pancreatica endocrina este abolita din varii motive. Tratamentul adecvat acestui tip de afectare cuprinde urmatoarele remedii naturiste:
* Insuveg, produs obtinut din fructe de Momordica charantia si Momordica foetida, care actioneaza sinergic, atat la nivel pancreatic (regenerativ), cat si la nivel extrapancreatic (hipoglicemiant). Se administreaza conform prospectului.
* Daitab, produs ayurvedic, hipoglicemiant vegetal care sustine fiziologia pancreatica prin substantele active, mineralele si oligoelementele din plantele componente, la care se adauga zincul, cunoscut pentru rolul lui protector impotriva distructiei suferite de celulele Beta pancreatice. Se utilizeaza conform prospectului.
* Dianil-Penta, tonic pancreatic si adjuvant in managementul diabetului insulino necesitant, regenereaza celulele Beta pancreatice si stimuleaza secretia si eliberarea insulinei, scade glucoza conjugata din sange, proteinele plasmatice glicozilate si glicozuria. Se administreaza conform prospectului insotitor.
* Hrisca are efect hipoglicemiant, datorita chiro-inozitolului care creste sensibilitatea celulelor la glucoza si chiar mimeaza actiunea insulinei. Se utilizeaza sub forma de gris, obtinut din miezul bont al boabelor, sau sub forma de faina, peste care se toarna apa in clocot. Cantitatea zilnica trebuie sa fie de 300 g, repartizata in cadrul celor trei mese principale. Se mai poate combina cu legume si fructe de sezon sau cu miere.
In completare, se pot utiliza si alte remedii obtinute din frunze de afin, frunze de nuc, brusture, urzica, anghinare, frunze de dud sau produse farmaceutice recomandate in tratamentul diabetului zaharat care contin Ginseng siberian, rachitan, Aloe vera, schinduf sau scortisoara.
In final, doresc sa atrag atentia asupra consecintelor grave ale diabetului, reprezentate prin acumularea de leziuni, mai ales la nivelul rinichilor si al ochilor, si care antreneaza riscuri crescute de insuficienta renala si de orbire. Reducerea acestor efecte nefaste este posibila prin ajutorul pe care il poate oferi consumul constant de antioxidanti. In acest scop, recomand administrarea de produse antioxidante, obtinute din gheara-matei, seminte de struguri si scoarta de pin.

PAUL NITU - Aleea Pod Giurgiului nr. 1, bl. 14, ap. 57, sector 5, Bucuresti, tel. 0728/90.33.12, e-mail: paulnitu1573@yahoo.com

"Cum se poate stimula producerea spermei?"
(Raspuns pentru LULI NEGRY, F. AS nr. 870)


Solutia pentru rezolvarea problemei dvs. descrisa in revista este un tratament format din doua produse naturiste: Mega Zinc si Vital Man. Se administreaza cate 2 capsule pe zi, din fiecare produs in parte, timp de trei luni de zile. Zincul participa la functionarea normala a organelor reproducatoare si contribuie la mentinerea structurii sanatoase a pielii, iar Vital Man intensifica activitatea sexuala, creste libidoul si instinctele sexuale. Tratamentul cu aceste medicamente are o actiune benefica in cazul barbatilor, optimizand starea generala si conditia fizica. Pentru alte recomandari si informatii, pot fi contactat telefonic sau pe e-mail.

ADRIANA VLAD - fitoterapeut, consultant nutritie - Deva, tel. 0254/23.10.61, 0726/76.15.57, e-mail: elite.nutritia@yahoo.com

"Cum pot scapa fara operatie de noduli la san?"
(Raspuns pentru MARIOARA - Voluntari, F. AS nr. 865)


Faptul ca ati avut sapte operatii, dintre care una de neoplasm uterin, explica legatura dintre disfunctiile hormonale si nodulii la san. Orice problema ginecologica mai serioasa deregleaza hormonal si este in stransa legatura cu sanii. De aceea, toate aceste probleme se trateaza impreuna, prin tratamente complexe, care rezolva atat cauza, cat si efectul. Schema de tratament cuprinde remedii naturiste si homeopatice, care nu au efecte secundare. Tratamentul dureaza sase luni. In acest timp se recomanda sa excludeti din dieta carnea, prajelile, lactatele si produsele bogate in vitamina C. Va recomand: * Intern: Contour, Mabelle, Ginostema, Ulei Primula+E, Tonic Ginecologic "E-lite", Vitex, Astragalus, Phitolacca CH9, Thuya. * Extern: Ovulele ginecologice "Superforte", unguent cu rasina.
Ovulele ginecologice "Superforte" contin miere, propolis, polen, laptisor de matca, catina, musetel, sunatoare, tataneasa, galbenele, urzica, cimbru, morcov, salvie, mumio, argila, si au actiune antitumorala, cicatrizanta, antiinflamatorie, reglatoare a pH-ului vaginal, antimicotica, antiinfectioasa, stimulatoare a organelor genitale. Ovulele ginecologice "Superforte" si Tonicul ginecologic "E-lite" se prepara in farmacia "E-lite Nutritia" din Deva.

"Sufar de tulburari cumplite de menopauza"
(Raspuns pentru POPA FLORINA - Oradea, F. AS nr. 864)


Doamna Florina Popa, am avut rezultate remarcabile in tratarea simptomelor pe care le descrieti: emotie, suspin, bufeuri, transpiratii, migrene etc. cauzate de menopauza. Tratamentul consta intr-o combinatie din produse naturiste si remedii homeopate. Dureaza sase luni si se combina cu o dieta sanatoasa, din alimente bogate in fibre, oligoelemente si vitamine. Asadar: * Intern: Tonic ginecologic "E-lite", talpa-gastei+paducel+vasc, salvie, Calmoplant, Soyaklin, Menoporen, Tonic sedativ "Sorina", Lachesis CH9. * Extern: seara, se recomanda bai de plante, la care se adauga 10 picaturi de ulei esential de lavanda si 10 picaturi de ulei esential de portocal.
Tonicul ginecologic "E-lite" contine miere, propolis, polen, coada-soricelului, salvie, salcie, thuya, zmeur, angelica, mur, cretisoara, echinacea, lavanda, fenicul, marar. Este un complex de fitohormoni care are efect benefic in anexite, chisturi ovariene, fibroame uterine, dereglari hormonale, menopauza, noduli la sani, rani pe colul uterin, insuficienta ovariana, sterilitate, micoze.
Tonicul sedativ "Sorina" contine miere, propolis, polen, valeriana, hamei, passiflora, salvie, paducel, talpa-gastei, tei argintiu, lavanda, orz, ovaz, sunatoare, vasc, uleiuri esentiale de lavanda, menta, portocal. Are efecte sedative, hipnotice, calmante si de linistire a sistemului nervos si este recomandat in insomnie, anxietate, depresie, atac de panica, hiperactivitate. Tonicele se prepara in farmacia "E-lite Nutritia" din Deva.

VALERIA PETRIU - str. Lacurilor 12, Brasov, cod 500301

"De 7 ani am dureri in partea dreapta si vomit"
(Raspuns pentru GABRIELA - Spania, F. AS nr. 851)


Toate simptomele vin de la dischinezia biliara, care se activeaza la alimente grase si nepotrivite, la situatii de stres sau cand organismul este obosit. Majoritatea femeilor au aceasta disfunctie. Cea mai importanta este supravegherea regimului alimentar si se consuma cu prudenta preparatele care stiti ca va fac rau. Poate aveti si o alergie la anumite preparate. Dieta alimentara inseamna sa nu depasiti o lingurita de ulei pe zi, sa evitati carnea de porc, sucurile din magazine, chiar daca scrie pe ele ca sunt naturale. Mancati la discretie branza de vaci, supe din zarzavaturi, exclus fasole boabe, varza, carne, prajituri de cofetarie. Se recomanda peste (in ciorba sau fiert cu zarzavat). Renuntati la carnea de pasare, fiindca are multe substante chimice ce forteaza cresterea. Oua fierte moi, sau "romanesti", adica ochiuri fierte in apa, nu prajite. Ceaiuri, dimineata, pe stomacul gol, din rostopasca (Chelidonium Majus). Este antispastic si analgezic, in afectiuni ale vezicii biliare. Se pune 1 lingurita in 300 ml apa, se lasa la infuzat si se bea inghititura cu inghititura, 10 zile, cu 10 zile pauza. Daca este posibil, se sta 30 de minute pe partea dreapta. Urmatorul ceai este de tintaura (Centaurium Umbellatum). Acelasi mod de preparare si folosinta ca cel de rostopasca. Dreneaza foarte bine fierea, din ficat si vezica biliara. In timpul zilei, consumati ceai de maghiran (Majorana Hortensis) sau de levantica (Lavandula Angustifolia), sunt carminative in tulburari digestive. Daca suportati laptele si derivatele lui, puteti sa consumati seara, cu paine graham sau de secara. Ar fi bine sa nu consumati apa de la robinet, ci apa minerala. Ca fructe, toate sunt indicate, sucurile le puteti prepara acasa. Se consuma imediat, altfel se oxideaza. Puteti manca mere coapte, cartofi fierti sau copti, gris sau orez cu lapte, pilaf cu dovlecei sau morcovi, compoturi facute in casa. Nu renuntati la medicamentele recomandate. Ar fi bine sa deveniti propriul dvs. medic, sa nu trisati la ispitele gastronomice. Daca suferiti de foame, ar fi bine sa purtati in geanta covrigi, pe care sa-i aveti in caz de necesitate. Cand intervin probleme de stres, luati seara, cu doua ore inainte de culcare, 15 picaturi de tinctura de valeriana (Valeriana Officinalis). Are efect usor sedativ si va relaxeaza.