Iulie in festival

Dana Ene
A venit vara si vantul de vacanta adie usor. Daca aveti chef de muzica, teatru sau dans, combinate cu drumetii, va propunem cateva destinatii interesante

SIBIU
ARTmania

Ajuns la cea de a patra editie, Festivalul de muzica de la Sibiu ARTmania - 2009 se va desfasura in perioada 17-19 iulie, in fosta capitala a culturii europene, renascuta din temelii. In ultimii trei ani, pe scena festivalului au fost prezente nume de rezonanta ale muzicii internationale, dovada ca frumoasa cetate medievala din Transilvania exercita o seductie inca puternica. Si anul acesta, sibienii sunt onorati de prezenta unor vedete de linia intai: Nightwish (Finlanda), Opeth (Suedia), My Dying Bride (Marea Britanie), Tristania (Norvegia) si Pain (Suedia).
Tot in Sibiu, pe 17 iulie, vor avea loc demonstratii stradale de film, cascadorie si arta scenica. Ele se vor desfasura in Piata Mare, incepand de la ora 18:00. In categoria acestor evenimente complementare festivalului, publicul va putea admira si spectacolul "fierbinte" oferit de artistii romani de la CRISPUS - "The Art of Fire", una din primele trupe din Romania care foloseste focul in spectacolele lor. Aceasta arta "a focului" isi are originile in Noua Zeelanda, facand parte din traditiile Maori. O sa aveti parte de adevarate momente magice, in care muzica live va fi combinata cu spectacolul flacarilor.
Tot in 17-19 iulie, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Sibiu, se pot urmari concerte de prelucrari folclorice - "Vechi Cantece de pe la Noi", care vor incepe in fiecare seara de la ora 19:00. Un alt eveniment de marca, cu multi adepti in Transilvania.
(Biletele pentru festival costa 110 RON pe zi si 180 RON abonamentul, si sunt disponibile in reteaua magazinelor "Diverta" si "Germanos", precum si online, pe www.ticketpoint.ro, www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro si www.myticket.ro)

BRASOV
Watumi Festival & Fringe

O alta cetate magnifica din inima Transilvaniei, Brasovul, isi deschide portile in vara aceasta pentru primul festival Fringe din Romania, ce va avea loc in perioada 22-26 iulie. Conceptul de Fringe s-a nascut in 1947, la Edinburgh, cand opt trupe de actori au jucat in afara programului, la primul Festival International de Teatru din Scotia, permitandu-le artistilor liber profesionisti sa se adreseze publicului in cadrul unei manifestari artistice de amploare.
Zeci de artisti din Romania, Franta, Anglia, Coreea, Belgia, Germania, Japonia si Turcia si-au anuntat deja participarea la evenimentul de la poalele Tampei. La Brasov, veti avea ocazia sa urmariti o serie de evenimente artistice din aria artelor scenice, vizuale, arta urbana, artizanat si, bineinteles, muzica. Daca veti trece, dusi de vacanta, prin Piata Sfatului, curtea Bisericii Negre sau Bastionul Tesatorilor, opriti-va o clipa. Veti avea parte de surprize placute... Prima Scoala Romaneasca din Schei, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Istorie, Casa Negustorilor si Pietrele lui Solomon isi rezerva, si ele, partea lor de arta stradala, consumata sub cerul liber, in miresmele verii, coborate din munti.
Artistii profesionisti si debutanti vor incerca sa doboare granitele dintre ei si public, spectatorii fiind invitati sa iasa din contemplarea pasiva si sa-si exploreze latura creativa, participand activ la evenimente. Prin natura sa, WFF raspunde unei cereri in crestere de arta neconventionala, adresandu-se publicului tanar si cultivat, dar si publicului matur sau consumatorului traditional de arta.
(Artistii doritori sa participe la Fringe Watumi Festival se pot inscriere online la www.watumi.ro)

BUCURESTI
B'ESTFEST

Daca sunteti bucuresteni si sorocul vacantei n-a sosit, oferiti-va o portie de muzica buna, participand la B'ESTFEST. Aflat deja la cea de-a 3-a editie, festivalul se va desfasura in perioada 1-5 iulie, in aer liber, la Romexpo. Printre capetele de afis se afla nume de marca precum: Santana, Moby, Motorhead, The Killers, dar si Patrice, The Charlatans si Gabriella Cilmi, iar in cea de-a 5-a zi vor canta Manowar si Holyhell.
B'ESTFEST-ul de anul acesta se va desfasura pe o suprafata totala de peste 30.000 de metri patrati, vor fi 2 scene si o arena, 200 metri de baruri, 5 restaurante, 30 de ore de muzica si artisti din 11 tari. Bineinteles ca veti putea dansa din nou la celebrele party-uri "Silent Disco" din Alto-Arena.
Ca o noutate, la finalul festivalului de anul acesta puteti pleca acasa cu un CD "B'ESTFEST Vol. 1", o compilatie ce contine 15 piese originale, semnate de 15 dintre artistii care au participat deja sau vor participa la aceasta editie: The Killers, Patrice, Ayo, Santana, Kaiser Chiefs, Nelly Furtado, Stereophonics, Marilyn Manson, Gabriella Cilmi, Reamon, Polarkreis 18, Moby, White Lies, Klaxons si The MOOoD. Pretul lui va fi 29.9 lei.
(Biletele pentru B'ESTFEST costa 130 lei in perioada 20 aprilie - 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare, iar cele pentru AFTERSHOCK - 100 lei si 150 lei, in functie de distanta fata de scena. Mai puteti procura si abonamente pentru 2, 3 si 4 iulie, in valoare de 270 lei, de la www.myticket.ro si in magazinele Diverta)