Retete stravechi, incercate, deci sigure

Cititor Formula AS
REUMATISM

Fiere de porc si alcool

Un kilogram de fiere de porc sau de vita (se ia de la abator) se da prin masina de tocat carne si se amesteca cu un litru de alcool de 90gr.. Se lasa 7 zile la soare. Vara, ne ungem cu preparatul pe tot corpul si ne intindem la soare 2-3 ore, pentru a transpira. Capul il protejam cu o palarie de paie, in care punem o frunza de brusture. Repetam procedeul zi de zi, ori de cate ori e soare.
Dupa baia de soare, nu ne spalam, ci imbracam o camasa mai veche pe care o lasam pe noi si noaptea, caci si noaptea preparatul va intra si mai bine in piele. A doua zi ne spalam bine pe tot corpul.
Cu o singura sticla din acest preparat se vindeca orice reumatism aflat in faza incipienta; cu doua sticle, avem liniste un an-doi. Tratamentul trebuie repetat.

Bai cu vreji de rosii

Se taie, toamna, vrejii care raman dupa culesul tomatelor. Se iau 2-3 tulpini si se fierb 20 de minute, intr-un litru de apa. Se fac bai ale zonelor dureroase sau se pun comprese. Repetate an de an, baile ne tin articulatiile flexibile ca in anii tineretii. Fiertura de vreji se poate reincalzi si folosi de doua-trei ori.

Bai de ovaz

Puternic anti-reumatice sunt baile de paie de ovaz adunate cand da spicul, dar si mai tarziu. Se fierb in apa, se fac bai de 20-25 de minute.
Bune sunt si baile de frunze de paltin, de pleava de fan, de frunze de nuc, de cetina de brad, de boz (toata planta), de castane salbatice.

Bai cu bicarbonat

Se fac 15 bai cu bicarbonat de sodiu, o lingura si jumatate la un litru de apa fiarta. Produc un efect excelent. Apa de la o baie se reincalzeste de doua ori.

Covaseala de grau

1 kg grau curat, 1,100 kg zahar, 50 g drojdie se pun intr-un vas mare, in 5 litri de apa curata. Se amesteca si se lasa 21 de zile la covasit. Se strecoara. Se beau cate 100 ml pe zi.

Sunatoare cu miere

Un pumn de floare de sunatoare se pune intr-un litru de apa ce da in clocot. O lasam sa fiarba 10 minute descoperit, apoi se lasa sa se raceasca 15 minute. Se strecoara si se pune intr-un vas peste un kilogram de miere. Se adauga 1/4 litru rachiu de drojdie. Se amesteca bine si se pune la sticle. Se ia cate o cescuta, cu 15 minute inainte de masa.

SCIATICA

Terapie cu jar de lemne

Atat sciatica, cat si lumbago se pot vindeca la tara, astfel: facem foc mare in soba, tragem jarul la usa sobei si impingem lemnele in fund, in soba. Ne asezam cu partea bolnava spre dogoare. Alaturi punem un lighean cu apa foarte rece. Cand ne-am infierbantat, ne stergem cu o carpa cu apa rece peste sale, apoi stam in continuare, 20 minue, de doua ori pe zi. Procedeul trebuie repetat 10 zile.

SINUZITA

Boala poate fi prevenita, daca de la primele simptome frecam fruntea cu ambele palme, incepand de la centru spre exterior, apasand puternic. Se repeta masajul de 30 de ori.
Daca totusi am ajuns la sinuzita, o vindecam in 24 ore, astfel: din ora in ora luam cate o gura de faguri de miere, mestecand incet un sfert de ora. Ceara ramasa poate fi inghitita si ea, nu prezinta pericol pentru stomac. Dupa 12 ore, se produce desfundarea sinusurilor. Dar pentru desavarsirea tratamentului, mai luam 6 dimineti la rand cate o gura de faguri de miere.

GASTRITA

* Un kg radacini de patrunjel se fierb in doi litri de apa, pana scade la jumatate. Impartim ceaiul in 7 portii. Se beau dimineata, la distanta de 10 minute. Lichidul sa aiba temperatura camerei.
* Doua linguri de caimac de lapte se bat bine cu doua galbenusuri si doua lingurite de miere, pana se face un fel de unt-crema. Intreaga cantitate se ia de trei ori pe zi, inaintea meselor cu 1/2 ora. Prima portie trebuie luata imediat dupa trezire, pe stomacul gol, la distanta cat mai mare de micul dejun.

ANEXITA, LEUCOREE, REGLAREA CICLULUI, NEPUTINTA DE A RAMANE INSARCINATA SI DE A PURTA SARCINA

Planta minune care face toate aceste vindecari e papura rosie sau stanjenelul de balta, un dar al lui Dumnezeu facut oamenilor. Poporul o numeste buruiana pentru vatamatura. Are radacini pivotante, rosii, floarea galbena, frunzele ca sabiile, si inaltime 1/2 metru. (A nu se confunda cu obligeana.) Ambele cresc in locuri apoase, helestee, iazuri, rauri lente, la marginea lor.
Puterea plantei e in radacina. Ea se culege in prima jumatate a lui aprilie, si din a doua jumatate a lui iulie inainte. Radacinile se scot cu harletul, se spala bine, se curata de perisori si putreziciuni si se zdrobesc. Se pun la macerat in rachiu de drojdie sau de prune (tarie de 50gr.), cam sapte radacini la o sticla. Se tin la umbra. Dupa 12 zile, preparatul e gata.
Se administreaza cate 15-20 ml, cu o jumatate de ora inaintea celor trei mese de peste zi.
Peste radacinile ramase dupa golirea lichidului turnam iar rachiu. Se lasa 6 zile la macerat, apoi se consuma. In timpul tratamentului este oprit consumul de bauturi alcoolice.

DIAREE

* Ceai din pielite scoase de pe miezul nucilor noi. Excelent!
* Un varf de cutit de praf de ghinda se ia cu putina apa, dupa ce ghinda a fost prajita si macinata.
* Ceai de frunze si de samburi de gutui.
* Ceai de frunze si de samburi de piersic.
* Ceai de frunze de fragi.
* Orez fiert, impreuna cu zeama lui, indulcit si amestecat cu iaurt. Ajuta mult, mai ales pruncilor.
* Ceai de frunze de mur.
* O bucata de zahar, o lingurita de ulei, zeama de la o jumatate de lamaie. Se freaca bine toate componentele, pana se topeste zaharul. Se face un ceai de musetel, se lasa sa se raceasca, apoi se dau bolnavului ambele leacuri. 24 de ore nu se mananca nimic, ci se bea numai ceai de musetel.
* Ceai de lemn de prune, foarte bun si pentru animale.
* Apa albuminoasa: batem doua albusuri de ou, in 50 ml de apa rece. Se da din ceas in ceas, cate o lingura, copiilor mici.
* Mancam afine.
* Dimineata si la amiaza ne spalam cu apa rece pe bust, vreme de un minut. Umblam dimineata desculti in apa recisoara, vara, apoi turnam apa rece pe genunchi, un minut.

DURERI DE CAP SI VOMA IN MASINA, VAPOR, AVION

* O injectie combinata din vitaminele B1 si B6.
* Mancam inainte de a ne urca in avion o bucata de slanina cu paine.

FLEBITA

* Frectii cu tinctura de galbenele sau cu alifie de galbenele.
* Polen de flori de castan si bai cu orice soi de castane, comestibile sau salbatice.

TENSIUNE MICA

Leac e borsul proaspat din tarate de grau, baut in loc de apa. Dupa doua-trei luni, tensiunea va deveni normala si stomacul va fi vindecat.

ULCER LA STOMAC

* 1 kg miere de albine, 1 kg lamai trecute prin masina de tocat cu coaja cu tot (fara samburi), 1 kg de ulei de masline sau floarea-soarelui. Se amesteca bine toate cu o lingura de lemn. Se pun la racoare si intuneric 10 zile. Se iau cate trei linguri pe zi, cu 5 minute inaintea meselor principale. In timpul tratamentului sunt oprite toate bauturile alcoolice.
* 1 litru tuica de prune sau 1 litru drojdie de vin de 45-50gr. se amesteca cu un litru de ulei de masline. Se scutura bine sticla pentru a se forma o emulsie. Se iau 50 de grame, cu 5 minute inaintea fiecarei mese. In 14 zile vom fi vindecati. O singura sticla e de ajuns pentru tratament. In acelasi timp, bem zilnic un ceai de menta si unul de coada-soricelului. Iar daca avem o usoara afectiune la ficat, vom bea un ceai de menta si unul de pojarnita.

ARTEROSCLEROZA

Leacul bolii sunt semintele galbene de mustar. Se ia inaintea mesei de pranz si de cina cate o lingura si jumatate de seminte. Se inghit nezdrobite, timp de o luna. Apoi se intrerupe tratamentul doua luni, si continuam in acest ritm un an. Fiecare lingura de seminte se ia cu putina apa.
Pentru o reglare a circuitului sangelui e recomandabil ceaiul de vasc. O cura de 5-6 saptamani, cu doua ceaiuri baute pe zi, foloseste enorm intregului organism. Cura se poate tine un an.

TENSIUNE MARITA

Prajim fasole boabe alba, pana devine cum e cafeaua, o rasnim si o facem pulbere. Se iau cate doua linguri cu 5 minute inaintea fiecarei mese, timp de 4 zile. Echilibrul tensiunii se tine si cu ceai de urzici, zeama de patrunjel, zeama de pastai verzi de fasole, consum mult de ceapa si de usturoi, ceai de cimbru.

VEDERE SLABA

Reteta pentru revenirea vederii e folositoare chiar si la varsta inaintata de 80 de ani. Dupa aplicarea ei, lepadam ochelarii. Se iau ca masura doua borcane de 800 g. Se umplu cu morcovi rasi pe razatoare mica, apoi razatura se varsa intr-un lighean. Cele doua borcane se umplu iar cu miere de albine si se toarna peste morcovi. Mai luam 1 kg de lamai si le trecem prin masina de tocat carne, cu coaja cu tot. Le turnam si pe ele peste morcovi. Se amesteca totul bine. Compozitia se pune la frigider, sa nu fermenteze. Se ia cate o lingura inaintea fiecarei mese. Bauturile alcoolice sunt interzise. La nevoie, reteta se poate repeta.

DURERI DE GAT

Se beau doua ceaiuri de nalba de camp pe zi, dimineata si seara. Taiem planta proaspata sau uscata, o intindem pe o carpa, o stropim cu rachiu si facem din ea o compresa. Durerile vor trece in doua zile, ba chiar si intr-o zi.
Daca avem amigdalita, tocam frunze de urzica creata, le amestecam cu slanina ranceda si le punem sub forma de compresa la gat. La amestec punem si putina sare.
* Sa se puna o cataplasma de smochine taiate, unse cu untdelemn.
* Gargara cu ceai de viorele. Are efect sigur.

Preot NICOLAE GREBENEA - Piatra Neamt