Si intestinele au nevoie de igiena!

Florentin Popa
COLONHELP

Multe din suferintele carora nu le gasim vindecare isi au cauzele in intestine. La loc de frunte se afla colonul, un adevarat rezervor de materii aflate in stare de putrefactie. O cale spre bine este produsul natural COLONHELP, un detoxifiant cu efect pozitiv, si cand e vorba de frumusete, si de slabit

Dintre toate organele corpului omenesc, colonul este cel care acumuleaza cantitatea cea mai mare de toxine. In lipsa unei alimentatii naturale, bogate in fibre, colonul nu mai poate evacua la timp resturile alimentare, care fermenteaza si intra in putrefactie, facand din intestinul gros o adevarata "groapa de gunoi" a organismului, cu consecinte sumbre asupra sanatatii. Multe din bolile cu care ne confruntam in ultima vreme isi au radacinile in depozitele toxice din colon: oboseala, iritabilitatea, alergiile, durerile de articulatii, afectiunile pielii si ale parului si, mai presus de toate, imunitatea. Motive suficiente pentru a va informa despre existenta unui produs naturist romanesc dedicat exclusiv detoxifierii colonului. Interviul care urmeaza de adreseaza in primul rand persoanelor ce se confrunta cu suferinte cronice ale sistemului digestiv, precum si celor ce considera ca e mai bine sa previi boala, decat sa te lupti cu ea.

Ing. PAUL AILINCAI - "Mai multa educatie, mai putina medicatie"

- Lansati pe piata remediilor naturale din Romania, un produs prezentat la standarde internationale. Cum se explica competenta dvs. in materie, avand in vedere ca sunteti de profesie inginer silvicultor?

- Tocmai profesia mea explica pasiunea pentru plante si dragostea pentru natura. Interesul pentru medicina complementara a venit insa ceva mai tarziu, din necesitate. Prin 2002, sotia mea a avut o stare generala foarte proasta, acuzand un numar mare de simptome: dureri insuportabile de cap, abdomen, piept, probleme de circulatie, si chiar un inceput de hemipareza. Am fost cu ea la majoritatea spitalelor din Bucuresti, consultand foarte multi doctori, in speranta ca ne-ar putea ajuta, insa in ciuda numeroaselor investigatii, de la analize de sange, RMN-uri, punctii in maduva si altele, diagnosticele au fost contradictorii. Ultimul a fost cel de accident vascular cerebral, care, la un consult in Italia, s-a dovedit a fi eronat. In acele momente grele, cand nu stiam ce sa mai facem, am intalnit un vechi prieten, de profesie farmacist, Ade Zephyr, care a fost de parere ca starea grava a sotiei mele se poate datora unei toxicitati foarte ridicate a organismului si s-a oferit sa ne ajute. Am acceptat tratamentul de detoxifiere propus si dupa aproximativ 5-6 luni, sotia mea a avut o vizibila ameliorare, iar la scurta vreme, am vazut-o sanatoasa din nou. Din acel moment, convins de puterea vindecatoare a remediilor naturale, m-am hotarat sa sprijin financiar intreaga activitate de cercetare si sa ma implic personal in ea. Ulterior, incurajati de succesele obtinute cu tratamentele noastre urmate de cunostinte si prieteni, am inceput sa facem demersurile pentru infiintarea unei companii de prim rang, Zenyth Pharmaceuticals, prin care sa producem suplimente alimentare cat mai eficiente, imbinand solutiile medicinei moderne cu cea complementara. De aceea, si motto-ul nostru preferat este: "Mai multa educatie, mai putina medicatie!".

- De ce este atat de importanta detoxifierea colonului?

- Pe cat de atenti suntem la igiena exterioara, consumand tone de apa si de sapun, pe atat de putin realizam importanta igienei intestinale, care se realizeaza in primul rand printr-o alimentatie corecta, bogata in fibre naturale. Resturile alimentare, toxinele si deseurile metabolice din colon nu sunt evacuate integral. Ele stagneaza in acest organ, sunt supuse unui proces de fermentatie si putrefactie prelungit, timp in care sunt partial reabsorbite si repuse in circulatie. Acest proces, denumit "autointoxicare", are ca efect obosirea ficatului prin supraincarcarea lui cu toxine, ceea ce duce in timp la debilitarea organismului, scaderea imunitatii si crearea conditiilor pentru instalarea diverselor afectiuni cronice sau acute.

- Cum se produce autointoxicarea cu metabolitii proprii?

- Mucoasa peretelui intestinal este iritata din cauza stagnarii resturilor alimentare degradate. Raspunsul organismului la aceasta iritare este o productie sporita de mucus (acelasi raspuns la iritatie il avem cand inspiram aer cu mult praf, iar plamanii si sinusurile secreta o cantitate sporita de mucus, tocmai pentru a favoriza expectoratia). Prezent in exces, mai ales in cazul unui tranzit lent, acesta poate ingloba materii fecale din colon, ramanand lipit de peretii intestinali sau in pliurile colonului, formand o asa-numita "placa mucoida". In plus, chiar si metabolitii corpului (acizii si sarurile biliare, produsii de metabolism ai azotului rezultati din degradarea proteinelor), daca nu sunt eliminati la timp, pot deveni iritanti pentru peretele colonului si chiar precancerigeni. Nu intamplator, majoritatea cancerelor de colon sunt localizate in partea terminala a colonului, in rect si sigmoid, exact acolo unde stagneaza cel mai mult materiile fecale.

- Cum actioneaza ColonHelp? Cum reuseste sa debaraseze colonul de deseuri?

- ColonHelp este o combinatie inspirata de seminte de in, psyllium, chimen, oregano, patrunjel, coriandru si argila. Produsul se prezinta sub forma unui supliment din fibre si plante cu proprietati detoxifiante care, administrate in combinatie cu lichidele, isi maresc de cateva ori volumul si curata, asemenea unui burete delicat, intregul tub digestiv. Spre deosebire de laxativele clasice, care actioneaza in general la nivelul sistemului nervos, stimuland peristaltismul colonului (insa obosind nervos intestinele si creand in acelasi timp dependenta), ColonHelp umezeste si lubrifiaza peretele intestinal, ajutand la eliminarea depunerilor fecale si a mucusului in exces. In plus, fibrele continute stimuleaza in mod natural si peristaltismul. Administrat in combinatie cu iaurtul, ColonHelp restabileste echilibrul florei bacteriene intestinale, cu efecte directe asupra imunitatii organismului.

- Am vazut poze socante pe internet, cu eliminari de "placa mucoida" de pe peretii colonului. Este normal acest fenomen?

- Notiunea de placa mucoida este extrem de controversata intre firmele ce comercializeaza produse destinate curatirii colonului si unii medici gastroenterologi, care sustin ca ei nu au gasit asemenea formatiuni in interiorul colonului la pacientii consultati, iar ca acele eliminari de placa mucoida ar fi, de fapt, doar rezultatul interactiunii dintre produsul de curatire propriu-zis si mucusul din colon.
Din punctul meu de vedere, cel mai important indiciu asupra corectitudinii interpretarii curatirii intestinale nu este atat forma eliminarii, cat mirosul: atunci cand scaunul este compus din materii fecale negre, de o consistenta aparte si cu un miros foarte urat si puternic, cu siguranta este vorba de materii aflate de mult in colon, intrate in putrefactie.

- Cum putem sti daca avem sau nu nevoie de o detoxifiere intestinala?

- In principiu, orice persoana care nu consuma alimente bogate in fibre, care nu face suficienta miscare si nu consuma 1,5-2 litri de lichide pe zi, are, cu siguranta, nevoie de dezintoxicare. Doresc sa atrag atentia ca nu trebuie sa fii absolut deloc specialist ca sa poti "diagnostica" un nivel ridicat de toxicitate. Cearcanele de sub ochi pot indica probleme la nivelul rinichilor, iar cele duble pot indica o toxicitate intestinala grava. Un inel alburiu in jurul irisului ochilor poate indica un surplus de colesterol. Tenul pamantiu indica afectarea ficatului, la care foarte probabil contribuie si colonul. Abdomenul proeminent, obezitatea, diabetul si colesterolemia ridicata sunt tot atatea indicii pentru nevoia de dezintoxicare. Constipatia cronica, tranzitul lent, balonarile, intolerantele si toate tulburarile de la nivelul tubului digestiv, inclusiv cele hepatice, reclama de urgenta o detoxifiere intestinala. Pe langa toate acestea, detoxifierea este recomandata ca adjuvant valoros in orice terapie, pentru ameliorarea majoritatii bolilor cronice.

- Exista vreo diferenta intre curatirea colonului cu ColonHelp si alte metode, cum ar fi clismele sau hidrocolonoterapia?

- Procedurile pe care le-ati mentionat ajuta la curatirea colonului, dar ar putea fi considerate mai degraba complementare cu produsul nostru, decat concurente. Atrag atentia ca doar clismele terapeutice, care se fac cu o cantitate de lichid mai mare de 1,5-2 litri, sunt cele care au capacitatea de a curata intregul colon. Fata de cele doua proceduri, curatirea cu ColonHelp are avantajul ca este foarte usor de efectuat de orice persoana, nu necesita aparatura, instructiuni sau conditii speciale, se poate administra acasa sau in deplasare, nu are efecte adverse si este cu siguranta o procedura mai placuta, deoarece se respecta calea naturala de evacuare. In plus, efectele benefice produse de ColonHelp se manifesta la nivelul intregului tub digestiv, nu numai al colonului.

- Cum se face cura de dezintoxicare cu ColonHelp?

- O cura de dezintoxicare se face in general 1-3 luni de zile, insa pentru rezultate optime si care sa dureze in timp, se recomanda o prima cura completa, de trei luni.

- Care sunt primele beneficii vizibile dupa o cura de dezintoxicare?

- Cel mai vizibil efect este regularizarea tranzitului intestinal: 1-2 scaune pe zi "la ceas", cum le place unor clienti sa afirme. De asemenea, se constata reducerea balonarilor, a crampelor abdominale si a refluxului gastric, prin normalizarea digestiei si a tranzitului, si o toleranta mult mai buna la unele alimente, care anterior nici nu puteau fi consumate. Persoanele cu hemoroizi sau fisuri anale au raportat o diminuare a simptomelor, datorata efectului laxativ al produsului, si de protejare a mucoaselor. S-a observat si reducerea colesterolului si a trigliceridelor din sange, datorita efectului fibrelor solubile din compozitie, dar si reducerea glicemiei, cu circa 20-30%, prin reducerea maximelor de absorbtie a glucozei la nivel intestinal, dupa mese. Majoritatea consumatorilor au raportat ca au slabit cateva kilograme cu ColonHelp, fara a-si modifica dieta. Efectul se explica prin accelerarea metabolismului si prin inhibarea senzatiei de foame (fibrele se umfla cu apa si actioneaza in stomac ca un "balonas gastric", inhiband apetitul). In afara de acestea, se constata un somn mai bun, imbunatatirea energiei si cresterea imunitatii, un ten mai curat, privire mai luminoasa, precum si o stare generala de bine.

Ten frumos, abdomen plat

- Sa intelegem ca produsul ColonHelp are efecte benefice si asupra frumusetii?

- Dupa o cura de detoxifiere a colonului, multe persoane au avut un ten mai curat ori au observat ameliorarea unor probleme dermatologice serioase, cum ar fi acneea cronica rozacee, unele forme de psoriazis, eczeme etc. O explicatie ar fi ca prin detoxifierea intestinala se imbunatatesc, in primul rand, functiile ficatului, care este degrevat de o sarcina importanta - cea a neutralizarii toxinelor din intestine, lucru ce poate ajuta in cazul afectiunilor mentionate. In urma unei cure complete cu ColonHelp, tenul devine mai curat, ochii mai luminosi, mai limpezi, iar parul mai stralucitor. In plus, prin reducerea balonarilor se obtine usor un abdoment mai plat si se pot slabi cateva kilograme, fara un efort prea mare.

- Oferiti-ne cateva argumente pentru care cititorii revistei noastre ar trebui sa prefere ColonHelp celorlalte produse cu destinatie similara.

- In primul rand, produsul nostru este pe deplin natural, fara nici un adaos chimic. Sunt multe suplimente pe piata care pretind ca sunt naturale, iar ca ingrediente folosesc indulcitori, aromatizanti "identic" naturali, conservanti si alte substante chimice. Din aceasta cauza, si termenul nostru de garantie este unul foarte redus, de doar 4 luni. In al doilea rand, ColonHelp este singurul curatitor intestinal care contine in mod natural acizi grasi vegetali de tip Omega 3, in cantitate terapeutica. Produsul nostru nu contine crusin sau siminichie, plante laxativ-purgative puternice prezente in alte remedii si care dau dependenta daca sunt folosite pe termen lung. Un alt aspect important este ca formula ColonHelp este gandita in mod special sa actioneze sinergic cu aminoacizii din iaurt, pentru refacerea naturala a florei intestinale. Nu in ultimul rand, ColonHelp are un suport informativ deosebit: am pus la dispozitia publicului un site de internet, cu zeci de articole de interes, precum si cu marturii reale, de la oameni din tara noastra care au consumat acest produs.

- Cat dureaza o cura completa si de cate doze de ColonHelp avem nevoie?

- O cura completa dureaza trei luni, fiind necesare 3 cutii de ColonHelp (administrat cate 2 lingurite pe zi).

- Este nevoie de o dieta alimentara speciala in timpul curei de dezintoxicare?

- In mod clar, in cadrul unei cure de dezintoxicare trebuie sa incercam sa reducem cat mai mult cantitatea de toxine pe care o aducem in organism (preparate din carne, grasimi, fainoase) si, neaparat, sa nu uitam de consumul ridicat de lichide, si de cat mai multa miscare in aer liber. Persoanele fara probleme majore de sanatate, care doresc sa ia ColonHelp in scop profilactic, nu au nevoie neaparat de schimbari majore in dieta. In schimb, daca sufera de afectiuni cronice, pe care doresc sa le tina sub control, dieta trebuie respectata conform fiecarei afectiuni in parte.

- De unde poate fi procurat produsul dvs.?

- ColonHelp este produs de catre compania Zenyth Pharmaceuticals SRL. Persoanele interesate il pot comanda prin internet, pe site-ul www.ColonHelp.ro, la tel. 021/337.33.33 sau se pot prezenta direct la sediul distribuitorului nostru principal din Bucuresti, B-dul Unirii nr. 27, bl. 15, sc. A, et. 4, ap. 10.

MARTURII

Dr. ELENA HANCU - Piatra Neamt, medic specialist in geriatrie si gerontologie, presedinta Fundatiei de Ingrijiri Comunitare din Piatra Neamt: "In vara anului 2008, am facut un studiu pilot pentru testarea efectelor produsului ColonHelp, pe cinci pacienti voluntari. Toti aveau simptome asemanatoare, suferind de diabet zaharat de tip II, in asociere cu hipertensiune, sindrom dislipidemic (hipercolesterolemie, hipertrigliceridimie), constipatie cronica si obezitate. In urma unei cure de 3 luni, am constatat urmatoarele imbunatatiri generale: reglarea tranzitului intestinal la cei constipati, la 1-2 scaune zilnice; scaderea medie in greutate de 3-5 kg; un control mai bun al diabetului, prin reducerea glicemiei, de la valori de 190 mg/dl, la aproximativ 140-150 mg/dl; scaderea valorilor colesterolului si trigliceridelor, de la 250-300 mg/dl pana aproape de pragul normal superior; scaderea trigliceridelor de la 190 la 140 mg/dl. De asemenea, valorile hipertensiunii s-au redus la trei dintre pacienti. Am constatat atenuarea vizibila a disconfortului digestiv (balonari, indigestii, flatulenta) la toti pacientii. Rezultatele au fost foarte promitatoare si intentionam sa facem un studiu clinic mai amplu, fundatia noastra permitand urmarirea riguroasa, in timp, a pacientilor.
(Salutari cordiale din Piatra Neamt colectivului redactional si cititorilor revistei "Formula AS!".)"
PUSA H., 55 de ani, economist: "Urmez programul de curatire cu ColonHelp de o luna si jumatate si va pot spune ca pana de curand sufeream de constipatie cronica. In prezent, am un tranzit intestinal excelent, iar balonarile au disparut. In plus, ochii mei sunt mai putin incetosati si nu mi se mai rupe parul, care acum este mai lucios si mai sanatos."
ELENA R., profesor pensionar, 65 de ani: "Sufar de colon iritabil de multi ani si am facut o cura de trei luni cu ColonHelp. La inceput, am avut scaune cu multe mucozitati si cateodata dureri de burta, mai ales daca uitam sa consum suficienta apa. Dupa doua saptamani, tranzitul s-a reglat perfect si nu am mai avut de atunci nevoie de medicamentele de care eram, efectiv, dependenta. Concomitent, in timpul curei, am observat cu surprindere ca nu ma mai dor articulatiile si nu am mai luat pastile antiinflamatorii. De asemenea, parul meu a devenit mai rezistent, se rupe mai putin atunci cand ma pieptan. Am incredere deplina in acest produs si l-am recomandat pana acum multor prieteni."
LUCIA C., 61 de ani, pensionara: "Am luat ColonHelp la recomandarea unor prietene. Cel mai mult m-am bucurat sa vad ca, dupa doua luni, tensiunea mea, de la 17-18, s-a stabilizat la 13-14. Acum am tranzitul intestinal perfect reglat, ma simt mai usoara, mai energica, am slabit 2-3 kg si mi s-au rarit crizele hepatice. Inainte de cura aveam foarte des insomnii, insa acum dorm foarte bine."
MARIAN S., 34 de ani, Barlad: "Sufar de colon iritabil de mult timp si m-am hotarat sa incerc un tratament naturist. Am luat ColonHelp timp de trei luni si sunt impresionat de rezultate. M-a ajutat inca din primele zile. Ma simt mult mai bine, starile de rau au disparut complet si continuu administrarea cu o cantitate mai mica de ColonHelp."
STEFANIA BEJAN, 33 de ani, medic radiolog: "Dupa cinci saptamani de cura cu ColonHelp m-am simtit foarte bine. Am pierdut 5 kg din surplusul pe care il aveam, cu un minim efort alimentar. In plus, am mai multa energie, pofta de viata, tranzitul intestinal este normal, iar dimineata nu ma mai trezesc obosita. Recomand cu caldura acest produs tuturor celor interesati."
ALINA BOICIUC, 30 de ani: "Am avut constipatie si migrene frecvente, pentru care trebuia sa iau calmante destul de des. Dupa ce am inceput o cura de dezintoxicare intestinala cu ColonHelp, am avut surpriza sa constat ca, dupa numai cateva zile, migrenele mele au disparut si nici nu au mai aparut de atunci. La mine, constipatia s-a rezolvat ceva mai tarziu, insa am respectat programul si am consumat 2 litri de apa pe zi. Dupa doua luni, pot sa spun ca toate problemele s-au rezolvat si sunt incantata de acest produs."