ZODIACUL LUNII IUNIE

Tana Rosca
Promitatorul dans dintre marele benefic Jupiter si visatorul Neptun continua si luna aceasta. Aspectul exact se mentine pana pe 11. In acest rastimp, suntem mai sensibili la suferintele si nevoile celor din jur si putem face treaba tare buna, daca ne mobilizam pentru o cauza nobila. Celor care de obicei sar sa-si ajute aproapele, acest tranzit le poate aduce castiguri surprinzatoare. Din 16 insa, Jupiter intra in miscare retrograda si ne vine usor sa exageram cu binele. E indicat sa facem exercitii de discernamant. Marte intra in Taur, din prima zi a lunii, zodie in care nu se simte grozav. Din fericire, Venus il urmeaza pe 7, dand semnalul unei perioade propice pentru decizii privitoare la bani. Mercur revine in miscare directa, tot de ziua copiilor

BERBEC

Relaxare benefica


In primele sapte zile ale lunii ramaneti in compania micului benefic Venus, caci planeta dvs. guvernatoare, Marte, a iesit de pe 1 din zodia dvs. Venus este o companie foarte placuta, atrage oameni agreabili in anturajul dvs. si va ajuta sa va relaxati. Ar fi bine sa petreceti timpul dvs. liber in compania prietenilor. Daca in viata dvs. exista relatii mai tensionate, puteti profita de prezenta amabilei Venus, pentru a ajunge la impacaciune - ea va va ajuta sa gasiti solutii amiabile si sa dati dovada de toleranta.
BANI: Din 8, accentul cade asupra banilor. Incepe o perioada ce va dura pana la inceputul lunii urmatoare, cand veti avea multiple ocazii de a face afaceri avantajoase. Este o perioada potrivita pentru a semna intelegeri financiare, de-a negocia si de-a face investitii. Demersurile incepute acum promit o buna dezvoltare in viitor. Evitati sa va mandriti cu posesiunile dvs. si sa cheltuiti banii in virtutea unor capricii.
CARIERA: Exista un proverb potrivit caruia cele mai bune mancaruri sunt cele care stau mult la cuptor - cam asa arata lucrurile si cu privire la cariera dvs. Intre timp, ocupati-va de aranjarea mesei, de antreuri, de salate, de bauturi...
DRAGOSTE: Pentru cuplurile stabile, primele sapte zile ale lunii sunt cele mai romantice, iar dvs. va revine onoarea de-a initia momentele speciale.
SANATATE: Procesul de recuperare a fortelor continua, intr-un ritm lent, dar constant. Tunsul si spalatul pe cap este nerecomandabil pe 14-15 si 23-24.

TAUR

Tandem cu Venus


In fine, puteti si dvs. sa comunicati si sa va faceti intelesi, caci de pe 1, planeta comunicarii, Mercur, aflata in semnul dvs., nu mai e in miscare retrograda. Grabiti-va sa descalciti eventualele incurcaturi pana pe 14, cat timp beneficiati de prezenta acestui abil negociator alaturi de dvs. Din nefericire, tot din prima zi a lunii, va treziti pe cap cu Marte (ca doar aceasta parte a corpului o stapaneste dansul). Aveti parte de el intreaga luna - si-un pic mai incolo - ceea ce va ajuta sa va afirmati individualitatea si sa luati decizii pe plan personal. Incercati sa menajati insa sentimentele celor cu care aveti de-a face.
BANI: Asocieri banoase pot deveni posibile incepand din 8, iar din 14 incepand va descurcati de minune cu activitatile comerciale ori cu negocierile. Un proiect nou poate fi inceput cu succes dupa Luna noua din 22.
CARIERA: In primele 11 zile ale lunii puteti avea succese remarcabile, mai ales daca stiti sa va aratati cooperanti si sa-i ajutati pe cei mai putin descurcareti decat dvs. Lucrurile merg in continuare bine, daca aveti grija ca dupa data de 16 sa nu va treziti in ipostaza de-a duce pe cineva in carca.
DRAGOSTE:Promisiunile dulci le aduce cu sine frumoasa Venus, pe 6, cand isi face intrarea in zodia dvs., pe care o stapaneste. O veti avea alaturi toata luna.
SANATATE:Organismul dvs. raspunde foarte bine la odihna si ingrijire, pe parcursul primelor sase zile ale lunii.

GEMENI

Verde la calatorii


Soarele intra in zodia dvs. pe 21, iar Luna noua se produce in semnul dvs. pe 22. Dupa aceea ar fi indicat sa demarati proiecte cu caracter personal, caci momentul este propice. Puteti sa aveti in vedere planuri care sa se extinda pe perioada unui an intreg. Calatoriile lungi si/ sau studiile va pot aduce satisfactii nebanuite, iar daca aveti de facut aparitii publice, succesul va este asigurat. In unele cazuri, impactul pe care-l aveti asupra audientei va scoate la suprafata stofa de vedeta.
BANI: In ultima parte a lunii va vin ideile sau energia necesara pentru a le pune in practica. Evitati insa manevrele banesti in jurul datei de 24, cand se pare ca nu percepeti corect raportul dintre veniturile dvs. directe si ceea ce va sta la dispozitie pentru afaceri ori investitii.
CARIERA: 18 se anunta o zi dificila din punctul de vedere al colaborarii cu superiorii dvs. ierarhici, dar in restul lunii, cunostintele dvs. mai speciale va vor ajuta sa va puneti in valoare.
DRAGOSTE: Legaturile personale se intensifica, pe masura ce se apropie Luna plina, care se intampla pe data de 9, scotand la iveala sentimentele care anima cuplul. Noi inceputuri sunt posibile imediat dupa Luna noua din 22. Varfuri emotionale se mai pot inregistra in ultimele doua zile ale lunii.
SANATATE: Agitatia nu va prieste de loc in primele zile ale lunii, care pot fi marcate de migrene si dureri ale articulatiilor, dar energiile dvs. tind sa se armonizeze cu incepere din data de 7.

RAC

Viata sociala


Viata sociala se gaseste categoric in prim-planul preocuparilor dvs., in aceasta luna. Nici macar cei mai casnici dintre Raci nu vor putea rezista invitatiilor insistente ale prietenilor. E drept ca cele mai frumoase ocazii de-a petrece timp de calitate in prezenta prietenilor dvs. se ivesc din data de 7 incolo, inainte puteti fi deranjati de anumite altercatii, ce se pot isca in cercurile pe care le frecventati, ori dvs. insiva puteti sa fiti cei care-si manifesta iritarea fata de anumite situatii. 6 si 18 nu sunt zile potrivite pentru a porni la drum, in restul lunii calatoriile decurg fara probleme.
BANI: Starea veniturilor dvs. directe ramane probabil neschimbata, in schimb puteti da lovitura la capitolul investitii ori afaceri. Puteti da peste parteneri de afaceri noi, care sa va trezeasca entuziasmul, asigurati-va insa de soliditatea resurselor acestora, inainte de-a trece la treaba. Asta mai ales daca ei apar dupa data de 15.
CARIERA: Ar fi cazul sa va disociati de manevrele de culise care pot fi intense, la serviciu, toata luna aceasta. Atitudinea dvs. poate fi subiectiva, mai ales in jurul datei de 9 si 22, cand lunatiile va accentueaza emotiile.
DRAGOSTE: Pe 23 si 24 va recomandam sa nu zgandariti sentimentele sau resentimentele mocnite ale partenerului dvs.
SANATATE: Luna plina din 9 si Luna noua din 22 sunt cele care pot provoca oscilatii temporare ale starii dvs. de sanatate, cel mai probabil la nivelul stomacului.

LEU

Stralucire


Stilul dvs. de viata monden va avea unde sa se desfasoare, in iunie. Veti putea straluci prin prezenta, in prima jumatate a lunii, iar din 15 incepand, si conversatia dvs. se va insufleti, devenind tot mai spirituala. Intervalul 15-21 este cel care va va permite sa va puneti cel mai bine in valoare, atat din punct de vedere al personalitatii si al felului in care actionati in cercurile pe care le frecventati, cat si prin prisma usurintei si expresivitatii in exprimare. Pe 23 si 24 s-ar putea sa va simtiti tinta unor rautati, puse la cale de personaje care prefera sa nu se expuna. Pastrati-va cumpatul si nu raspundeti la provocari.
BANI:Vremea restrictionarilor a trecut, acum puteti avea o atitudine constructiva, cu conditia sa va apucati de treaba cu prudenta, fara a sari etape. Zile nefavorabile pentru actiuni cu caracter financiar sunt 6 si 18.
CARIERA: La inceputul lunii s-ar putea sa aveti senzatia ca sefii dvs. sunt prea autoritari sau ca vor prea mult de la dvs., si nu va inselati. Din 7, micul benefic Venus va vine in ajutor iar colaborarea cu sefii se poate transforma intr-o placere. Daca aveti propuneri privitoare la noi proiecte, veti fi probabil sustinuti.
DRAGOSTE: Partenerul de cuplu va inconjoara cu atata atentie si tandrete, incat e greu sa gasiti ceva sa-i reprosati, mai ales in prima jumatate a lunii.
SANATATE: Pe 23 si 24 este posibil sa fie rascolite anumite infectii, pe care nu le-ati tratat suficient de atent.

FECIOARA

Orizont familial


Luna plina din data de 7 va face constienti de sentimentele care va leaga de familie, de cei dragi de acasa. Pentru ca e vorba despre o duminica, poate va decideti sa dati o petrecere rezervata doar rudelor dvs. apropiate sau sa va duceti sa va vizitati parintii, mai ales daca acestia nu locuiesc in aceeasi localitate cu dvs. Relatiile dvs. cu persoane sau institutii din strainatate vor fi intense si rodnice, luna aceasta. Plecarea in concediu este indicata, mai ales incepand cu data de 7. In cazul in care aveti de sustinut examene in iunie, sansa este de partea dvs., cu precadere tot din 7 incolo.
BANI:Cele mai bune zile pentru a face afaceri sau plasamente financiare sunt primele 7 zile ale lunii.
CARIERA: Influentele sunt destul de contradictorii - pe de o parte, doriti sa va evidentiati, ceea ce se poate cel mai lesne atunci cand actionati singuri, pe de alta parte, munca in echipa decurge splendid, dar aici meritele individuale se disting mai greu. Parca totusi cea de-a doua varianta va avantajeaza mai mult. Mult tact va trebuie pe 6 si 18.
DRAGOSTE: In relatia de cuplu se fac simtite mici imbunatatiri. Ele pot fi amplificate in masura in care ii acordati partenerului macar o parte dintre libertatile pe care si le doreste.
SANATATE: Facand abstractie de tendinta de ingrasare, insotita de retentie de lichide, in iunie va veti simti foarte bine. Iar acestea pot fi tinute in frau.

BALANTA

Fiori romantici


In luna iunie puteti pleca aproape oricand in concediu si sustine cu succes examene, mai putin in zilele de 6, 18, 22 si 26. Incurcaturile ce se ivesc pot proveni din graba si neatentie, deci faceti-va bagajele din timp, pe baza unei liste gandite judicios. In cazul examenelor, e de dorit sa nu va repeziti cu raspunsul, ci sa va acordati timpul de gandire necesar, pentru a fi siguri ca dispuneti cu adevarat de raspunsul corect. In alta ordine de idei, ar fi bine daca v-ati face un examen de constiinta, verificand daca ati reusit sa infaptuiti telurile pe care vi le-ati propus cu cativa ani in urma. Pentru a putea trece in alta etapa a existentei, trebuie mai intai sa terminati ce ati inceput.
BANI: Se poate ca un barbat sa va propuna cu insistenta o afacere, inca din primele zile ale lunii, dar de-abia din 7 incepand sunteti in pozitia de-a ajunge la o intelegere, care sa va favorizeze.
CARIERA: Ati face bine sa consolidati relatiile cu sefii dupa data de 22, cand acestia pot fi receptivi la proiectele initiate de dvs. Dar pana atunci, calitatea muncii dvs. trebuie sa fie impecabila, caci sunt si ochi ce nu va privesc cu bunavointa, iar greselile dvs. nu trec neobservate.
DRAGOSTE: In cuplurile stabile, pluteste o tenta clara de romantism pana cel putin pe data de 6. Balantele libere se pot indragosti oricand pana peste cap, in luna iunie.
SANATATE:Cu toate ca sunteti in revenire, este bine sa va crutati fortele in 6, 18, 22 si 26 - mai ales incheieturile.

SCORPION

Prioritati familiale


In primele zile din iunie puteti trage foloase in urma felului in care ati stiut sa ascultati si sa pastrati discretia asupra unor secrete la care ati avut acces. Pentru plecarea in concediu va recomandam ultimele cinci zile ale lunii. Relatiile familiale sunt deosebit de stranse luna aceasta si ele pot include si rudele dvs. prin alinata, cu care se pare ca va intelegeti deosebit de bine, mai ales in prima jumatate a lunii.
BANI: In cazul in care va ganditi de-o vreme la ceva nou, ar fi bine sa porniti de la resursele dvs. personale directe. Ar fi indicat sa va faceti un bilant in acest sens, in jurul datei de 7. In functie de acesta, puteti incepe ceva nou imediat dupa Luna noua din 22.
CARIERA: Relatiile cu colegii dvs. sunt cele care pot inclina balanta in favoarea dvs., iar acestea sunt cel mai bine aspectate in primele sase zile ale lunii.
DRAGOSTE: Indiferent de cat timp sunteti impreuna cu partenerul dvs., luna aceasta sigur nu va veti plictisi alaturi de el. In primele zile puteti avea de-a face cu un partener mai temperamental sau chiar certaret, insa situatia se schimba in bine, incepand din data de 7, cand se fac simtite sentimentele mai profunde care va leaga. 20 si 21 sunt zile in care partenerul nu va face nici un secret in legatura cu ceea ce simte.
SANATATE: Cele mai bune zile ale lunii, pentru sanatate, sunt primele sase. Sunt zile in care orice forma de ingrijire cosmetica ori corporala poate avea efecte spectaculoase.

SAGETATOR

Efuziuni sentimentale


In iunie, Luna plina se intampla in semnul dvs., semn ca viata dvs. personala si familiala devine o prioritate. Emotiile pe care le resimtiti acum sunt importante, pentru ca ele reflecta adevarata dvs. atitudine fata de problemele personale si de familie. Urmariti-le cu atentie si incercati sa va dati seama de unde anume provin ele. Este, de asemenea, o oportunitate pentru a netezi relatiile dvs. cu cei dragi, mai ales cu femeile din familie. Daca va dati seama, in jurul datei de 7, cand este Luna plina, ca doriti sa aduceti unele schimbari in viata dvs., sa stiti ca este o perioada potrivita, fiindca ele se pot produce usor, cu relativ putin efort.
BANI: Iunie este o luna mai potrivita pentru a va analiza situatia financiara decat de-a va implica in ceva nou. Din 22 si pana pe 26 e de preferat sa nu va ocupati deloc de probleme banesti. In cazul in care apare totusi o propunere imbietoare, dupa 22, consultati un expert asupra oportunitatii respective.
CARIERA: Pastrati-va calmul fata de colegii mai agitati in primele sase zile ale lunii si veti avea de castigat tot restul ei, in urma acestei demonstratii de toleranta. Din 7, veti gasi forma cea adecvata de colaborare cu colegii dvs.
DRAGOSTE: Luna plina, bat-o vina, poate fi facuta responsabila pentru efuziunile sentimentale la care sunteti predispusi, pe masura ce se apropie data de 7.
SANATATE: Evitati surmenajul si eforturile fizice mari in primele 6 zile ale lunii.

CAPRICORN

Luna prosperitatii


Ar fi grozav sa va puteti consacra mult timp familiei, pana pe data de 6, cand micul benefic Venus promoveaza armonia. N-ar fi o idee rea sa organizati actiuni de familie, de preferinta acasa la dvs. Tot Venus promite ca veti excela in rolul de gazda si ca va va face chiar placere sa va ocupati de pregatiri. In preajma Lunii pline din data de 7, va sfatuim sa fiti prudenti cu privire la persoanele de sex feminin, carora sunteti tentati sa le impartasiti anumite secrete sau sa le povestiti despre probleme personale.
BANI:Pentru dvs., iunie poate fi o adevarata luna a prosperitatii. Generozitatea dvs. este apreciata de catre cei pe care alegeti sa-i ajutati material, dar dupa data de 16, puteti sa va pierdeti din discernamant. Acest lucru se poate produce in doua feluri - fie alegeti sa sprijiniti persoane care n-ar prea merita efortul, fie va puneti pe cheltuit sume destul de mari, pe motiv ca le-ati castigat usor.
CARIERA: Discretia este recomandata in privinta colegilor dvs., prin preajma Lunii pline din data de 7. Tensiuni mai pot aparea in echipa de la serviciu si pe 18, 22 si 26. Fiti prudenti si precisi in enunturi.
DRAGOSTE: Este posibil ca in primele zile ale lunii sa nu fiti impresionati de eforturile cuiva de-a se apropia de dvs., insa din 7, se poate sa incepeti sa constatati calitatile persoanei respective.
SANATATE: Aveti multa energie, iar din 15 incepand, apare si mobilitatea. E vremea sa va apucati de exercitii.

VARSATOR

Primavara sentimentala


Sunteti imbratisati, cu dragoste, de energia marelui benefic Jupiter si de cea a sensibilului si empaticului Neptun. E lesne de inteles ca va simtiti bine, iar oamenii din jur par sa fie atrasi tocmai de aceste energii. Totul este bine si frumos, pana la mijlocul lunii, cand Jupiter intra in miscare retrograda (Neptun este deja retrograd), iar dvs. riscati sa va pierdeti intrucatva realismul. Dupa data de 15 ar fi bine sa nu va aventurati in asocieri cu persoane despre care sa nu fiti prea bine informati si nici dvs. sa nu va erijati in cunoscatori in domenii pe care nu le stapaniti foarte bine.
BANI:Sunt cateva zile in care ar fi mai bine sa va tineti departe de chestiunile banesti, si anume 6, 18 si 23-24.
CARIERA: Relatiile de serviciu par mai putin complicate decat sunt, iar intre 23 si 25 puteti fi tentati sa va apropiati de colegi care sunt lupi in piele de oaie. Tot in aceasta perioada, inamicii dvs. ascunsi pot deveni mai activi ca de obicei. Nu va incredeti in aparente si fiti amabili cu colegii, dar fara a incuraja familiaritatile si fara a raspunde, in cazul confesiunilor cu caracter personal.
DRAGOSTE: Primavara poate incepe pentru multi dintre dvs. de-abia acum, in iunie, din punct de vedere al dragostei. Feriti-va de miscari gresite pe 6, 18, 23 si 24 si veti putea dezvolta o noua relatie de iubire.
SANATATE: In ultima parte a lunii pot sa reapara simptome ale unor vechi infectii - acestea nu trebuie ignorate, ci trebuie tratate cu grija. Zile cu risc crescut: 23-24.


PESTI

Pauza inainte de bal


Macar o zi-doua daca va puteti lua liber, inainte de data de 15, pentru a va odihni si a va relaxa. Aceasta perioada este deosebit de buna pentru refacerea energiilor, in mod special daca va puteti retrage intr-un loc cu adevarat linistit, nu intr-un centru de vilegiatura, unde distractie inseamna de multe ori agitatie. Din 7 incepe vremea pentru distractii, alaturi de prieteni si nu numai. In orice fel de activitate de grup, reusiti acum sa va integrati de minune, poate si sa initiati anumite activitati, iar comunicarea verbala cu anturajul decurge si ea cum nu se poate mai bine. In cazul in care aveati in minte un proiect legat de casa, puteti sa incepeti sa-l puneti in practica dupa Luna noua din 22.
BANI: Daca vreti sa va mearga bine, ocupati-va de chestiunile banesti, in primele sase zile ale lunii, cand micul benefic Venus, patroana si peste bani, va sta alaturi, cu intentia de-a va rotunji veniturile directe.
CARIERA: Luna plina din 7 va afecteaza relatiile cu sefii, mai ales daca acestia sunt de gen feminin. Tot ce trebuie dvs. sa faceti este sa nu va lasati impresionati de manifestari cu o mare incarcatura subiectiva, ci sa va dovediti modesti si cooperanti, cum de altfel stiti prea bine s-o faceti.
DRAGOSTE: Ceva nou poate incepe din 22 incolo, doar ca la inceput situatia poate fi tensionata ori ambigua. Va recomandam sa stati intr-o "expectativa dinamica", cam pana pe 25.
SANATATE: Aveti un tonus bun, cel putin pana pe 15, iar pofta de mancare si somn poate fi crescuta.