Draga "Formula AS"...

Cititor Formula AS
"Romanii, un popor postitor"

(Text semnat de COSTION NICOLESCU, F. AS nr. 860)

"Aer respirabil..."

Slava Domnului ca se poate respira aer curat si in presa, cu astfel de articole! Cu parere de rau, presa e tare poluata, cu multe necuratii. Ar fi bine sa existe cat mai multe indemnuri bune, si daca s-ar si urma, ne-am curati de multe pacate. Sa dea bunul Dumnezeu sa fie cat mai multi romani care in Vinerea Mare sa ajuneze si sa se umple apoi de Lumina Invierii lui Hristos! Doamne ajuta!
ELENA ULEIA

"Sa fim crestini cu adevarat"

Un articol foarte profund, bine documentat. Ce s-a intamplat oare cu valorile noastre ancestrale?!... Mai vibreaza in noi emotia credintei, ca pe vremea bunicilor nostri, dragostea de aproape, de cel cu care faci casa (sot/sotie) si infrunti toate ce ti le scoate in cale viata, ca la apusul ei sa fii un om mai frumos sufleteste, impacat cu tine si cu Dumnezeu, cand vei inchide ochii? Ar trebui sa reflectam mai des la cat de efemere sunt toate pe lumea asta, iar tot ce avem e bine sa fie impartit cu ceilalti semeni. Nu luam nimic cu noi pe lumea cealalta, doar gandurile, amintirile si rugaciunile pentru noi si pentru cei dragi.
ANGI B.

"In urma unui sindrom de oboseala cronica, am crezut ca viata mea s-a sfarsit"

(Text semnat de ing. EUGEN SBORA, F. AS nr. 861)

"M-am "reparat" datorita sfaturilor primite"

Va multumesc ca ati avut amabilitatea sa impartasiti din experienta dvs. Cred ca prin acest gen de articole, revista "Formula AS" este foarte puternica: transmite din invatatura ei celorlalti. Chiar eu m-am "reparat" multumita sfaturilor citite. Totul e sa intelegi bine cum functioneaza organismul. E un miracol cand un om invata sa se cunoasca. Nu ne nastem cu un manual de reparatie, dar putem, cu atentie si rabdare, sa il redactam. Atat imi pare rau, ca in ziua de azi specialistii nu sunt apreciati la adevarata valoare, sunt marginalizati, si pe locul pe care ar trebui sa stea, sunt numiti niste incapabili, numai pentru ca au pile si relatii, si nu fac decat ceea ce li se spune sa faca. De aici a venit criza mondiala: din distrugerea valorilor si promovarea soldateilor de plumb si, mai ales, din faptul ca nu mai exista notiunea de responsabilitate. Oare ce se va mai intampla? Anul 2000 ne-a intors cu sute de ani in urma si ne-a adus din nou in sclavagism. Pacat. Spunea odata un arab: rasa umana e falimentara! Asa e din pacate. Stiinta a progresat, dar oamenii au regresat...
POPA DORINA

"Raiul nebunilor"

(Reportaj semnat de BOGDAN LUPESCU, F. AS nr. 861)

"Spitalul suspinelor"

Spre rusinea mea, nu am citit pana acum nimic din creatiile dvs.! Sunteti un scriitor adevarat, domnule Bogdan Lupescu! Am sa va urmaresc cu atentie. Sper sa ma mai intalnesc si cu alte texte, la fel de frumoase, care sa va apartina. Am sentimentul foarte placut "ca v-am descoperit"! As fi dorit foarte mult sa pot scrie eu aceasta poveste. Cred ca, cu niste extensii, ar fi putut deveni un frumos roman, pe care eu, in "nenebunia mea", l-as fi intitulat: "Spitalul suspinelor", pentru ca atmosfera, minunat descrisa de dvs., nu e deloc "nervoasa"; nu exista nici o nebunie acolo! Va felicit! Literatura dvs. merita sa fie cunoscuta. Cu mult respect,
TURCU IOAN

"Foarte frumos articolul!"

Pentru mine, nu oamenii astia sunt nebuni, ci cei care sunt in jurul nostru si sunt grozav de inumani. Din articol am inteles ca cei din castel cauta normalitatea, deci sunt umani. Mai e ceva ce nu credeam ca e adevarat: noi, romanii, nu suntem uniti, din pacate. Nu stiu de ce, nu stiu daca asa a fost intotdeauna in istorie, dar e un punct foarte slab, deoarece azi, mai mult ca oricand, ar trebui sa fim impreuna la greu. Foarte frumos articolul!
DORINA

"Am citit cu multa emotie aceste randuri"

Un articol superb, care da mult de gandit! Am citit cu multa emotie si placere aceste randuri. Mi-ar placea sa trec si eu prin experienta dvs., sa cunosc cu adevarat aceste fiinte pe care noi, asa-zisii oameni sanatosi, le condamnam si fugim de ele. Uneori sunt mult mai "oameni" decat noi toti, cei aflati in "libertate". Sunt mai liberi, pentru ca invata sa se bucure de lucrurile simple, o atingere, un zambet, un cadou fara valoare materiala, insa plin de valoare sentimentala. Am uitat cat de mult ne umplu sufletele aceste mici gesturi, adevaratele bucurii! Va multumim pentru povestire!
CORINA ALINA MIRICA

"Unde sunt nebunii de fapt?"

Chiar azi de dimineata am vorbit cu o prietena ce lucreaza intr-un stabiliment pentru batrani. Noul plan financiar, sau nu stiu cum i-a zis ea, este facut pe o "medie" de pacienti. Se fac economii la hrana, imbracaminte, medicamente, pampersi, dezinfectante... Era femeia ingrozita... Totusi, sunt si ei oameni... Si cand ii vizitezi, te intrebi unde sunt nebunii, de fapt, afara sau inauntru?
ROXANA STERIU

"Despre dragoste, cu scriitorul Marius Chivu"

(Interviu realizat de DIA RADU, F. AS nr. 861)


"Culori, intr-o zi innorata de primavara"

Citind randurile scrise si un picut printre ele, concluzionez inca o data ca tineretea mintii, a sufletului, care, indubitabil, isi au originea si isi iau seva din iubire, sunt adevaratele valori pentru care viata merita traita. Speranta ce te face sa deschizi zilnic ochii... pentru noua zi! Un articol ce da un amalgam de culori vesele unei zile innorate de primavara!
LUCIA ICHI

"Reportaj pe inima deschisa"

(Text semnat de FLORENTIN POPA, F. AS nr. 862)

"Multumim pentru atata emotie!"

Multumesc, domnule Florentin Popa, pentru ce si cum ai putut sa ne transmiti atata emotie. Multumim bunului Dumnezeu ca a trimis pe pamant, la Targu Mures, acesti "ingeri" datatori de viata, minunati medici, oameni in fata carora ne plecam adanc, cu mult respect si infinita recunostinta. Bunul Dumnezeu sa va ocroteasca, oameni buni! Sunt fericit ca sunt contemporanul dvs. Va rugam sa nu ne parasiti niciodata! Va multumim ca existati!
IOAN TURCU

"Sistemul nu recompenseaza performanta"

Ceea ce simte o mama ce asteapta la usa salii unde este operat puiul ei nu poate fi descris. Nici recunostinta pe care o simte fata de medicii cu mainile lor fermecate, ce au salvat viata unui copil de 5 ani. Si nici indignarea fata de sistemul romanesc, cand vede ca acelasi medic, tanar si atat de priceput, se chinuie cu aceleasi maini maiestre sa porneasca motorul obosit si inghetat al unei Dacii (stra)vechi. Din pacate, "sistemul" nu recompenseaza performanta cu limuzine.
CORINA NICULET

"Exista miracole"

Si mama mea a fost operata de d-l dr. Suciu, acum cateva luni. Acum este bine, multumesc lui Dumnezeu. Si dr. Suciu, si dr. Capalna... sunt adevarati specialisti.
CRISTINA APOSTOLESCU

""Piramidele" de la Sona"

(Reportaj semnat de AURORA PETAN, F. AS nr. 863)

"Cred ca sunt formatiuni naturale"

Sunt biolog si am umblat destul de mult pe teren. Vreau sa-mi exprim o parere personala, referitor la aceste formatiuni de la Sona, si anume, ca ele pot fi naturale. In Transilvania exista in mai multe locuri fenomene asemanatoare: Fanatele Clujului, Suatu (ambele sunt rezervatii naturale) etc. La o privire mai atenta, se poate observa ca ele sunt de fapt parti din versantul dealului, desprinse datorita alunecarilor de teren. Daca formatiunile de la Sona ar fi fost situate pe loc plan, atunci da, s-ar fi putut face legatura cu activitati antropice; cum insa ele se afla pe versantul unui deal, este posibil ca in trecut sa fi avut loc una sau mai multe alunecari de teren, care au deplasat inspre vale parti din versantul dealului. Ulterior, ploile, vantul si alti factori fizici au modelat relieful, acesta ajungand la forma actuala.
IOAN GHIRA

"Arheologia noastra doarme somn greu"

Asta se intampla in istoriografia noastra! Mai mult ca sigur sunt tumuli, morminte princiare aflate pe teritoriul tarii, provenind inca din preistorie. Numite si maguri, movile, gorgane. Se gasesc si la sud de Dunare, pe teritoriul locuit de traci sau pe teritoriul Daciei Moesia. Intens explorate acum de catre bulgari, ei au scos la lumina comori nepretuite, mult aur, comori nemaiintalnite nicaieri in lume. Si le promoveaza, dezvolta turismul mondial! La noi, se afla sute, dar neglijate, nivelate cu buldozerul, iar arheologia noastra doarme somn greu.
BADEA BADEA