ZODIACUL LUNII MAI

Tana Rosca
In fine, avem parte de o luna care ne promite prosperitate si pe parcursul careia domneste un frumos echilibru energetic. Aceste promisiuni vin, pe de o parte, din partea conjunctiei formate intre marele benefic, Jupiter, si visatorul Neptun, care devine exacta pe data de 21. Ea ne face sa ne deschidem sufletul fata de cei care au nevoie de sprijin din partea noastra, sa intram in rezonanta cu idealuri ce depasesc sfera stramta a propriilor interese. In acelasi timp, conjunctia amintita poate aduce bunastare, aproape fara efort. 16, 21 si 22 sunt insa zile in care efectul pozitiv al acestei conjunctii va fi temporar tulburat. Vor trece cum au venit

BERBEC
Armonie


Pentru dvs., aceasta s-ar putea dovedi cea mai buna luna a anului. Asta pentru ca Marte, stapanul zodiei dvs., va traverseaza zodia, alaturi de micul benefic Venus. Marte si Venus sunt doua principii opuse, masculinul si femininul, care atunci cand se intalnesc intr-o conjunctie genereaza armonie. Veti vedea cat de bine se simt cei din jur in compania dvs., iar dvs. insiva va veti simti la largul dvs. printre oameni. Faceti cu placere eforturi pentru a fi pe placul tuturor. Daca aveti talente artistice, luna mai va va aduce satisfactii si in acest sens, caci creativitatea dvs. este crescuta.
BANI: Sunteti foarte motivati sa faceti bani, si planetele va ajuta, cu conditia sa tineti seama de zilele neprielnice unor astfel de demersuri. Acestea sunt: 16, 20 si 21. Din 14 incepand, Mercur retrograd va ajuta sa reveniti asupra unor chestiuni ramase neclare din trecut.
CARIERA: 3 si 4 sunt zile in care va va veni greu sa pastrati justa masura intre impulsul de-a face neaparat pe plac sefilor si dorinta de-a va impune propriile decizii. Ulterior va veti inscrie pe directia potrivita.
DRAGOSTE: Sunteti foarte inclinati catre manifestarea fizica a sentimentelor dvs. amoroase, cu posibilitatea de-a face excese pe 3 si 4, cand puteti avea senzatia ca tot ce zboara se mananca. Emotiile va ajung din urma pe 9, odata cu Luna plina.
SANATATE: Inca pana pe 18 veti suferi de oboseala cronica si e cazul sa va menajati, ulterior intrati intr-un proces lent de refacere.

TAUR
Inainte si-inapoi


Zodia dvs. este traversata de Soare, pana pe 20, ceea ce va face bine, va energizeaza si va permite sa va manifestati insusirile cu mai multa naturalete. Actiunea lui benefica este insa contracarata intrucatva de Mercur retrograd, care intra in zodia dvs. pe data de 8, iar acest lucru va afecteaza comunicarea, deplasarile scurte si relatiile cu cei cu care obisnuiti sa interactionati in viata de zi cu zi. E drept ca aveti acum ocazia de-a discuta pe marginea unor chestiuni ce s-au desfasurat in trecut, insa si acest gen de conversatii ar trebui evitate pe 16, 20 si 21. Luna noua se intampla in semnul dvs. pe data de 24, si va ajuta sa luati ulterior initiative noi, privind viata dvs. personala.
BANI: In primele opt zile ale lunii este posibil sa aveti cheltuieli neprevazute, poate din urma, poate din pricina unor aparate care se defecteaza, de exemplu telefonul sau calculatorul. Este o perioada nepotrivita pentru achizitii sau afaceri. Energia se drege incepand cu data de 21.
CARIERA: Ideile dvs. devin tot mai interesante si sefii dvs. tot mai inclinati sa va dea ascultare, insa evitati sa le prezentati in zilele de 16, 20 si 21, cand contextul sufera modificari. In restul lunii, puteti ajunge sa fiti apreciati pentru viziune si poate chiar promovati.
DRAGOSTE: In prima jumatate a lunii sunteti avantajati, iar sentimentele dvs. pot atinge un apogeu in preajma Lunii pline din data de 9.
SANATATE: Excesele sunt tentante pe 3 si 4, in rest, totul bine.

GEMENI
Poticneli de comunicare


Planeta guvernatoare a zodiei dvs. va ajuta, pana pe 7, sa comunicati cu verva si inteligenta dvs. caracteristica, dar apoi intra in miscare retrograda. Sunteti afectati de aceasta schimbare intre 8 si 13, zile in care puteti fi lesne intelesi gresit, dar pe de alta parte este posibil si ca neintelegerile sa provina din faptul ca dvs. dati chix in comunicare. Daca aveti de dus discutii importante intre 8 si 13, ar fi de dorit sa le amanati. Pot aparea de asemenea intarzieri greu de explicat in comunicare. O utilizare inteleapta a acestui interval ar fi sa reexaminati ultimele trei luni din viata dvs, sa faceti reparatii prin casa sau sa reprogramati intalniri.
BANI: Cu Mercur retrograd in zodia dvs. nu ar fi intelept sa semnati contracte de nici un fel, mai ales din cele ce presupun activitati comerciale. Calatoriile sau relatiile dvs. cu strainatatea pot deveni insa, cu efort minim, un izvor de venituri (dar nu faceti demersuri in acest sens pe 16, 20 si 21).
CARIERA: Daca v-ati simtit tinuti in loc, poate din pricina unor greutati familiale, acestea se pot rezolva, macar partial, in jurul datei de 18. Ascensiunea dvs. se prefigureaza incet, dar sigur.
DRAGOSTE: In cercurile sociale pe care le frecventati apar persoane foarte interesante. Pe 3 si 4 ar fi insa bine sa fiti prudenti in avansurile pe care le faceti, in rest sunteti irezistibili.
SANATATE: Aveti nevoie de odihna si refacere intre 14 si 31, cand in corpul dvs. se petrec anumite schimbari.

RAC
Atentie la manipulari


Viata dvs. sociala se anunta interesanta, luna aceasta. Totul merge bine si frumos, pana pe 13, dupa care n-ar mai fi indicat sa luati opiniile amicilor dvs. drept puncte de reper. Este posibil ca unii dintre ei sa incerce sa va manipuleze, sau ca dvs. insiva sa doriti cu prea multa ardoare sa confirmati asteptarile care exista din partea grupului de prieteni, la adresa dvs. Ascultati-le parerile, fara a actiona neaparat in functie de ele. De reconsiderat ar mai fi si niste informatii care v-au ajuns la urechi pana pe 7 si care nu sunt neaparat adevarate. Embargoul pe drumurile scurte se ridica, incepand din 18, insa va recomandam totusi sa fiti atenti la iesirile scurte si la relatiile cu anturajul.
BANI: Daca luna aceasta vi se propune o afacere, mai ales in a doua jumatate a ei, rezultatele ar putea fi mai mult decat satisfacatoare. Evitati insa sa actionati in aceasta directie pe 16, 20 si 21.
CARIERA: Daca va manifestati precipitat bunele intentii pe 3 sau pe 4 este posibil ca ele sa fie gresit intelese sau gresit aplicate de catre superiorii dvs. ierarhici. Aveti tot timpul sa o faceti in restul lunii.
DRAGOSTE: Tot 3 si 4 sunt zilele in care partenerul dvs. de cuplu poate confunda entuziasmul dvs. pentru un proiect profesional cu afectiunea dvs. pentru cineva dintre sefi. Pentru indragostiti, luna plina din 9 este plina de promisiuni.
SANATATE: Intervalul 8-13 este nepotrivit pentru sport sau alte activitati care necesita o buna coordonare a miscarilor.

LEU
Rasfat in cuplu


In mai va sta bine cu drumul, cu exceptia zilelor de 3 si 4, cand sunt posibile oaresicare incurcaturi. In restul lunii puteti intalni personaje foarte agreabile, calatorind, cu care sa legati prietenii trainice. Succesul va surade si la invatatura, dar si in situatia in care aveti de facut aparitii publice. Pe 9 puteti constientiza cat de profunde sunt legaturile dvs. de familie - responsabila este luna plina.
BANI: Dupa un inceput de an cam pagubos, busuiocul incepe sa se dreaga, incepand cu data de 19, cand marele malefic Saturn incepe sa se miste direct, indicand deblocarea unor situatii. De acum incolo, banii care vi se cuveneau in urma unor intelegeri contractuale, care nu mai apareau, incep sa curga. Probabil cu taraita, dar este un inceput.
CARIERA: Ambitia dvs. este laudabila, insa Mercur retrograd va provoaca blocaje de comunicare, incepand din 14. Este vorba despre comunicarea cu sefii ori cu autoritatile.
DRAGOSTE: Acei Lei care sunt intr-o relatie de cuplu vor avea toate motivele sa multumeasca cerului pentru asta. De mult nu s-au mai simtit atat de admirati, rasfatati si acceptati. Pot aparea totusi usoare disonante pe 16, 20 si 21.
SANATATE: Emotiile puternice resimtite in primele zile ale lunii va pot provoca cresterea tensiunii arteriale.

FECIOARA
Facilitati la bani


Marele malefic Saturn se gaseste de la intai ianuarie in miscare retrograda (mai rau nu se poate) in zodia dvs. Ati tras ponoasele destul, caci luna aceasta, mai precis pe data de 18, planeta isi reia miscarea directa. Asta nu inseamna ca problemele voastre se vor rezolva ca prin farmec. Daca ati cugetat asupra acestora, se vor ivi modalitati pe masura intelepciunii la care ati ajuns de a aborda situatiile restrictive intr-un mod constructiv.
BANI: Exceptand zilele de 3 si 4, luna mai este foarte potrivita pentru afaceri ori investitii. Exista un raport foarte bun intre resursele materiale si capacitatea dvs. de a lua decizii corecte pe care sa le directionati.
CARIERA: Pe cat de clar decurge comunicarea dvs. cu sefii in primele sapte zile ale lunii, pe atat de mari pot fi incurcaturile provenite din scurtcircuite pe comunicare intre 8 si 13. Verificati toate informatiile de doua ori sau/ si comunicati prin intermediari. Situatia se remediaza din 21.
DRAGOSTE: Desi atitudinea dvs. in cuplu nu se schimba dramatic dupa data de 18, partenerului ii devine totusi clar ca sunteti ceva mai conciliant. In preajma lunii pline din data de 9, puteti intalni pe cineva care va va face inima sa bata mai tare.
SANATATE: Excesele alimentare pot deranja ficatul in jurul datei de 29. Pentru ca sunteti receptivi la ideea de profilaxie, puteti preveni astfel de neajunsuri printr-o dieta saraca in grasimi si alcool.

BALANTA
Echilibru sentimental


Pe cat sunt de recomandate calatoriile lungi si prezenta activa la cursuri pana pe data de 7, cu atat sunt de contraindicate drumurile lungi sau incercarile de a va remarca la scoala intre 8 si 13. Motivul? Pe 8, planeta comunicarii Mercur intra in miscare retrograda. In acest caz, se dovedeste specialista in a provoca intarzieri sau altfel de incurcaturi la drum ori de a provoca greseli de exprimare. Pe 3 si pe 4 ar fi bine sa aveti grija ca familia dvs. si partenerul dvs. de cuplu sa nu se intersecteze.
BANI: O actiune pusa in aplicare in ultimele zile ale lui mai poate da roade pana pe luna plina din 9. Intre 21 si 29 aveti mana buna la bilete de loto.
CARIERA: Cu sau fara stiinta dvs., ati fost tinta unor masinatiuni experte inca din prima zi a acestui an. Situatia devine mai transparenta incepand cu data de 18. Adversarii dvs. invizibili sunt inca activi, dar mult mai putin eficienti.
DRAGOSTE: Fie ca sunteti intr-o relatie stabila ori in cautarea unei relatii, mai va aduce impliniri. In cuplu domneste un echilibru admirabil dupa ce, pe 3 si 4, niste gesturi poate chiar tandre au putut fi gresit intelese. Relatii noi si fericite se pot inchega oricand luna aceasta, mai putin pe 16, 20 si 21. Din 29 incolo este posibil insa sa va pierdeti discernamantul.
SANATATE: In prima parte a lunii, mai precis pana pe 18, ar trebui sa tineti cont de oboseala cronica si sensibilitatea la nivelul genunchilor, dintilor si a tenului. O usoara imbunatatire se produce ulterior.

SCORPION
Cer senin


Orice probleme ati avut in trecut in legatura cu casa ori familia, acestea se pot rezolva spre deplina dvs. multumire luna aceasta. Intervalul optim este cuprins intre 21 si 29. Chestiunile care raman nerezolvate dupa 29 ar trebui insa amanate pana catre finele anului. Vesti bune si la capitolul viata sociala: anumite relatii importante care au fost temporar intrerupte pot fi reluate, cu precautie, incepand din data de 18.
BANI: Tot ce v-ati propus sa negociati sau sa transferati ar trebui finalizat pana pe data de 7, cand incepe un scurt, dar afurisit interval pagubos ce dureaza pana pe 13. Ajungeti la o stare de echilibru incepand din 21.
CARIERA: Evitand anumite efuziuni emotionale pe 3 si 4, toata luna va puteti baza pe relatiile dvs. impecabile cu colegii, ca o baza de promovare.
DRAGOSTE: Sentimentele dvs., destul de intense si-asa, pot atinge un maxim pe data de 9, cand luna plina in semnul dvs. va rascoleste emotional. Scorpionii singuri pot incepe fara griji o relatie dupa luna noua din 24.
SANATATE: Este posibil ca pe 3 si 4 sa fiti inclinati catre oarecare excese, dar in rest va bucurati de un echilibru foarte bun intre energiile yin si yang.

SAGETATOR
Sedusi si seducatori


Exista doua scenarii posibile. In primul, deveniti ca un far calauzitor pentru cei din anturajul dvs. cotidian, care va sorb de pe buze perlele de intelepciune. In cel de-al doilea, dvs. puteti cadea in admiratia unor persoane charismatice pe care le puteti cunoaste, cel mai probabil iesind cu amicii. In ambele situatii pot interveni insa dezamagiri pe 16, 20 sau 21. Fascinatia pe care o exercitati sau care va cuprinde se poate risipi partial sau de tot in ultimele zile ale lunii.
BANI: Iubirea e un lucru foarte mare. Dar dvs. aveti tendinta ca pe 3 si pe 4 sa demonstrati acest lucru prin sumele de bani cheltuite pentru persoana iubita. Evitati sa intrati in capital de dragul distractiilor.
CARIERA: Ascensiunea dvs profesionala parea (si a si fost) inca blocata, dar aceasta stare de fapt reprobabila se va schimba incepand din data de 18. Nu veti deveni directori executivi peste noapte, in schimb realizarile dvs. practice incep sa fie bagate in seama de catre sefi. Atentie insa la barfele de birou care incep pe 13.
DRAGOSTE: Dupa un mic hop, pe 3 si 4, multi sagetatori solitari se vor decide sa-si ofere inima. In cuplurile stabile, vremea-i schimbatoare: soare si 27 de grade pana pe 7 si "averse" izolate pe tot cuprinsul tarii intre 8 si 13. In 21 intervine stabilizarea.
SANATATE: Din 14 incepand, coordonarea miscarilor lasa de dorit, precum si rezistenta fizica. Poate sa apara si o sensibilitate la nivelul gatului si a cailor respiratorii superioare.

CAPRICORN
Brusca prosperitate


Aceia dintre dvs. care si-au dorit sa mai schimbe mediul inca de la inceputul anului si nu au reusit vor avea mai multe ocazii sa porneasca la drum incepand cu data de 18. Atunci, seful dvs, restrictivul Saturn, binevoieste in fine s-o ia la pas in miscare directa. Asta nu inseamna ca veti face ocolul lumii, ci doar ca sansele dvs. de a calatori, mai ales in interes profesional, incep sa creasca. La fel se intampla si cu aceia dintre dvs. care au aspirat fara succes la burse de studiu in strainatate.
BANI: Conjunctia Jupiter- Neptun va poate ajuta, punandu-va in valoare meritele de asa maniera, incat sa ajungeti la prosperitate printr-un efort nesemnificativ. O parte dintre aceste venituri s-ar cuveni sa fie directionata in scopuri caritabile. Intervalul optim este 21-29.
CARIERA: Atmosfera la serviciu se anunta delicioasa in primele sapte zile ale lunii: vesela, dar eficienta si marcata de spirit de echipa. Din 8 si pana pe 13 insa totul o ia razna degenerand in barfa, certuri si lipsa de coordonare.
DRAGOSTE: Pana pe 13, romantismul are toate sansele sa creasca si sa infloreasca. Mercur retrograd isi baga insa coada pe 14, facand ca sentimentele frumoase sa nu-si prea mai gaseasca o exprimare adecvata. Cea mai buna idee ar fi probabil sa faceti apel la mijloace de comunicare care sa se dispenseze de cuvinte.
SANATATE: Dispuneti de o buna mobilitate pana pe data de 7. Urmeaza un interval riscant pana pe 13. Energiile se armonizeaza din 21.

VARSATOR
Stralucire


Seducatoarea conjunctie dintre marele benefic Jupiter si inefabilul Neptun are loc in zodia dvs., cu un rezultat care nu poate decat sa va fie pe plac. Dincolo de faptul ca va ofera o stralucire aparte, un farmec cu tenta emotionala, va poate inspira si idealuri inaltatoare. Mai ales intre 21 si 29 va sta in putinta sa inspirati oamenii ce intra in contact cu dvs., schimbandu-le viata. Incercati totusi sa nu va lasati dusi de val pe 16, 20 si 21. Fiti insa atenti la urzelile celor care va invidiaza viziunea si succesul.
BANI: Stirile sunt cam amestecate. La capitolul venituri directe, situatia continua sa ramana imprevizibila. La capitolul investitii sau economii ( capital) anumite intarzieri sau obstacole pot fi inlaturate dupa data de 18.
CARIERA: Ceea ce ati pus in miscare in ultimele zile ale lunii aprilie ar putea fi fructificat in preajma lunii pline din data de 9, mai ales daca a fost vorba despre un proiect profesional initiat de dvs.
DRAGOSTE: Treceti prin doua intervale contradictorii, daca sunteti single. O dragoste noua, ce porneste promitator in primele zile ale lunii, se poate transforma intr-o belea intre 7 si 13. Daca vreti sa salvati ceva din consecinte, va sfatuim sa asteptati pana pe 21.
SANATATE: Infectiile care se pot face simtite mai ales pe 3 sau 4 sunt semne ca in interiorul dvs. se produce un proces de purificare, ce arunca resturile la suprafata.

PESTI
In prim-plan


A venit, in fine, momentul ca aliantele dvs. secrete sa dea roade sau ca aceia care va urmaresc in taina evolutia sa gaseasca momentul propice de a interveni pentru a va pune in valoare. In consecinta, nu ar fi cazul sa va mirati sau sa va speriati, cum faceti uneori, daca deodata, din neant, cel mai probabil intre 21 si 29, vi se va oferi ocazia de a va demonstra calitatile. Poate sa fie vorba despre compasiune, despre forma discreta si dezinteresata de a va oferi ajutorul, despre vreun talent ascuns sau despre cunostinte pe care le puteti avea in domeniul spiritualitatii sau misticii. In familie domneste o mare veselie pana pe 8, cand poate izbucni o adevarata debandada ce va dura pana pe 13.
BANI: Feriti-va de excese pe 3 si pe 4, iar urmarea va fi o echilibrare cat se poate de placuta a veniturilor dvs. directe. De huzurit nu huzuriti, dar puteti lua deciziile potrivite pentru a putea ajunge s-o faceti intr-o zi.
CARIERA: Daca aveti insusiri sau resurse ce nu sunt cunoscute de colegii dvs., ar fi cazul sa le scoateti la vedere luna aceasta, de preferinta inainte de data de 29. Impresia va fi puternica mai ales daca scoateti asul din buzunar, venind in ajutorul unui coleg.
DRAGOSTE: Cuplurile care reusesc sa reziste pana pe data de 18 vor avea mai putine dificultati de depasit dupa aceasta data. Partenerul dvs. devine ceva ceva mai rezonabil si ar fi bine sa raspundeti pe aceeasi lungime de unda, devenind ceva mai putin independenti.
SANATATE: Trai pe vatrai! Nimeni nu spune sa nu va bucurati de viata, evitati totusi "excesul de sare, zahar si grasimi". Altfel scadenta poate sosi incepand cu data de 29.