• Friptura din carne de miel va avea un gust picant daca inainte cu 2-3 ore de a se prepara se unge cu putin mustar si se frige inabusit.
• Carnea pentru fript pe gratar se da cu putina sare si se pune 20 de minute la congelator. Se obtine o friptura frageda, cu gust foarte bun.
• Pentru ca foile de clatite sa se pastreze calde sau pentru a le reincalzi, se pun pe o farfurie fierbinte (de preferinta de metal) care se aseaza pe un vas cu apa ce clocoteste.
• Clatitele dulci se parfumeaza cu zahar vanilat, cu coaja de lamaie sau cu putin rom. Clatitele sarate se vor condimenta putin cu verdeturi tocate, piper sau chiar mujdei.
• Rulada cu nuci se taie numai dupa ce se raceste.
• Pentru a da o aroma aparte ghiveciului, morcovii cruzi se spala si se tin o ora intr-un castron cu putin ulei si condimente.
• Maioneza va reusi fara cusur daca toate ingredientele (oua, ulei, mustar) vor avea aceeasi temperatura.
Cu stima si respect,MADINCEA LEONTINA - str. Martir Mihai Apro nr. 4, ap. 14, Timisoara, cod 300727
Va scriu pentru prima data si tin sa mentionez faptul ca asteptam "Formula AS" cu nerabdare, saptamana de saptamana. Apreciem toate articolele, pentru ca toate sunt de mare interes general. Fara sa exagerez, unele sunt creatii literare de inalt nivel. Tineti-o tot asa. Sper sa nu fiti afectati de criza financiara care-si arata "coltii".