Sfaturi de sanatate experimentate in direct

Cititor Formula AS
Neoplasm bucal

Se amesteca: 1 l apa de la robinet, 1 g de verde malachit, 5 cm3 acid lactic. Se clateste gura de trei ori pe zi, timp indelungat. Verdele malachit se gaseste in magazine cu lacuri si vopsele, acidul lactic la farmacie. Prin contact, tesutul canceros este inactivat. La "Clinica buco-maxilo-faciala" din Cluj (str. Motilor nr. 33) sunt medici cu buna pregatire in domeniu.

Pentru vindecarea escarelor

Se inmoaie un tifon steril in ceai de pelin si se spala rana. Se curata cojile, apoi se pune pe rana tifon steril inmuiat in ceai, iar deasupra unul uscat, prins cu leucoplast, sa nu cada. Se repeta operatia de mai multe ori pe zi. Aveti rabdare, ca se vindeca.

Tratament pentru leucemie

Tratamentul consta in prepararea unui decoct de cereale din 5 soiuri: porumb boabe, grau, secara, ovaz, mei. Obligatoriu, ele trebuie sa fie din surse curate, netratate chimic. Din fiecare soi de seminte se ia cate o lingura si se pune la fiert in 2 l de apa. Pe parcursul fierberii se mai adauga apa fierbinte, astfel ca la final, cand cerealele s-au inmuiat, sa ramana 1 litru de lichid. Se strecoara si se beau cate 2-3 pahare pe zi (nu neaparat inainte sau dupa mese), dimineata, la pranz si seara. Gustul este acceptabil. Pare un tratament banal, dar a facut minuni. E cazul unui baiat vindecat, student, care mai face cate 10 zile pe luna acest tratament. De doi ani si jumatate analizele sunt de om sanatos.

Ciclu lunar pierdut

Tratamentul incepe acum, primavara. Se beau zilnic 2-3 ceaiuri dintr-o lingura de amestec maruntit care se opareste cu o cana de apa clocotita. Amestecul: 2 pumni cimbru, 2 pumni flori de coada-soricelului, 3 pumni de coaja de crusin, 1 pumn de sunatoare, 1 pumn de flori de fierea pamantului, 1 pumn de seminte de fenicul.
Dupa doua luni, se schimba leacul, se bea restul verii ceai de stir verde (1 lingura planta maruntita, oparita cu apa fiarta). Se bea toata ziua, cate putin, pana la culcare. In septembrie si octombrie, se bea din nou ceaiul de 6 plante. Apoi, pana in primavara se bea un ceai din foi de ceapa (o cana dimineata, pe stomacul gol, si doua cani din frunze de smochin - la pranz si seara, la culcare). Foile uscate de la 2 kg ceapa se fierb in 3 l de apa, pe foc mic, pana cand ceaiul capata culoarea rosie. Se bea cate o cana in fiecare dimineata, iar restul se pastreaza la rece. Ceaiul de frunze de smochine se face oparind 2 linguri de frunze uscate si maruntite cu apa clocotita. Tratamentul a fost urmat de sora mea, care s-a vindecat. Multa sanatate si reusita!
MINODORA LUCHIAN - Bucuresti

Cum se vindeca urciorul si giardia

Am sa va spun doua retete (leacuri) folosite de mine, cu rezultate 100% bune.
Urcior la ochi. Am avut la ochi trei asemenea urcioare, doua pe pleoapa de sus si unul in partea de jos a ochiului, foarte urate si mari. O doamna mi-a spus un leac foarte simplu si eficient: se face un ceai de musetel mai concentrat si se spala ochiul cu o bucata de vata umezita in el. Se sterge bine urciorul cu vata imbibata in ceai. Sa fie cat se suporta de cald. In trei zile, nu am mai avut nimic.
Pentru giardia. Se cumpara mai multe lamai, verzi si tari. Se taie in patru si se consuma samburii asa cum sunt. Samburii sa fie proaspeti, caci altfel sunt cam amari. Copiii iau cate 1 lingurita pe zi, adultii cate 1 lingura cu samburi, pana se simt bine.
Iar pentru dvs., cei de la "Formula AS", care realizati aceasta revista de neegalat, va spun ca sunteti niste oameni binecuvantati de Dumnezeu cu un mare har. Tineti-o tot asa!
FRATILOIU PARASCHIVA - str. Magura Vulturului nr. 18, sector 2, Bucuresti, cod 733181

Unguent pentru arsuri, furuncule, rani

Se prepara usor, dar cu atentie si rabdare. E nevoie doar de 100 g ceara de albine (se gaseste la Plafar sau la cei care vand miere la piata), ceara sa fie cat mai curata, si 250 ml ulei de floarea-soarelui. Intr-o craticioara se pune uleiul la incins, pe foc mic, apoi se rupe ceara bucatele mici si se pune sa se topeasca in uleiul incins. Intre timp, pregatiti alaturi un vas mai mare (o cratita sau castron de 3-4 l), cu apa rece. Dupa ce s-a topit ceara, o rasturnati usor in vasul cu apa rece. Pe fundul craticioarei mai raman impuritati de la ceara, care se sterg cu un servetel de hartie (nu se spala). Se scoate ceara din apa, se preseaza bine de tot (sa nu ramana apa in ea deloc), se rup bucatele mici si se pun din nou la topit pe foc mic, fara sa mai adaugam ceva. Se schimba apa din vas si, dupa ce s-a topit ceara, se rastoarna din nou in vasul cu apa rece. Se sterge iarasi bine craticioara cu servetel si din nou se scoate ceara din apa, se preseaza, se rupe bucatele mici si se pune la topit pe foc mic, pentru a treia oara. Cand ceara s-a topit, se ia craticioara de pe foc si, cu o lingura de lemn sau o spatula, se amesteca continuu pana se raceste si se face ca o alifie. Iese un borcan de 1/2 l si chiar mai mult. Se pastreaza la frigider. Cum se foloseste: se sterge locul afectat cu spirt sanitar, apoi se acopera cu un strat de ceara, peste care se pune o frunza de patlagina sau o folie de plastic, stearsa inainte cu spirt sanitar. Se panseaza, si dupa 24 de ore se va schimba pansamentul, procedand la fel, pana se vindeca locul. Alifia are proprietatea de a vindeca din interior spre afara, si nu lasa urme. Daca se simt intepaturi usoare e semn ca alifia lucreaza.
ELISABETA ABRUDAN - Brasov

"Cum am salvat viata unei femei care era in moarte clinica"

Cu multi ani in urma, am readus la viata o femeie care era in moarte clinica. Femeia traieste si astazi. Intr-o sambata, cu multi ani in urma, Ioana, o veche cunostinta de familie, a venit in vizita la noi impreuna cu sotul ei. Amandoi au calatorit de la Radauti, judetul Suceava, intr-o masina veche, tip Opel Capiten. Soferul a folosit drept combustibil metanol in loc de benzina. Femeia statea in masina pe bancheta din spate, fara aerisire buna. Motorul masinii fiind vechi, gazele scapate din fata motorului patrundeau in interior. Ajunsi la noi, Ioana a mers la baie, fiind insotita de sotia mea. In baie, Ioana a lesinat, nu mai respira, nu mai avea puls, iar globul ocular era intors peste cap. Repede am dus-o in camera si am culcat-o pe pat. Pe vremea aceea, aveam soba de petrol cu care ne incalzeam, iar pe plita sobei tineam doua caramizi care erau tot timpul fierbinti. Am lipit cate o caramida fierbinte pe talpa piciorului stang si drept, iar pe cap i-am aplicat comprese reci. Cam in circa 45 de secunde, femeia a deschis ochii, a oftat si a spus: "Ce usor este sa mori". Diferenta de temperatura creata a produs un circuit, de la picioare, caldura a urcat spre cap, iar frigul a coborat spre picioare, punand in miscare sangele si inima, care a inceput sa bata. Procedeul poate fi folosit pentru trezirea pacientilor din coma profunda sau mai putin profunda. Conditia este ca in toate cazurile sa existe in timp util caramizi fierbinti si comprese reci. In felul acesta vor putea fi salvate multe vieti.
GASCHLER CAROL - str. Saulescu nr. 10, Iasi, cod 700010

Masura de prim ajutor pentru inecati

De repetate ori am vazut la TV scene cu oameni inecati, scosi din apa, apoi supusi actiunii de resuscitare pentru invierea lor. Intre aceste doua momente: scoaterea din apa si resuscitare, nu s-a aratat niciodata momentul evacuarii apei din plamani si stomac, pentru ca resuscitarea sa aiba efect, altfel inecatul ramane mort. Cand am fost tanar, la mare, am participat la scoaterea din apa a unui copil de 15-16 ani inecat. La mal, un tanar mai mare ca noi, a spus: "Lasati-ma pe mine sa-l ajut!". L-a asezat cu fata in jos, s-a introdus intre picioarele lui, l-a prins cu bratele de abdomen, l-a ridicat la inaltimea coapselor si s-a invartit cu el de jur-imprejur. Datorita fortei centrifuge create, apa din plamani si stomac a siruit din gura lui, de jur-imprejur, evacuata cu putere. Dupa aceasta manevra, l-a asezat jos cu fata in sus si a inceput actiunea de resuscitare, apasandu-l ritmic pe piept, cu amandoua mainile. In circa un minut, copilul a deschis ochii. L-a acoperit cu haine uscate si l-a lasat sa doarma la soare, pe nisipul cald. Accidentul de inec nu se iveste doar la mare, ci si pe malurile numeroaselor rauri si lacuri din tara. Prin aceasta scrisoare, doresc ca metoda de evacuare a apei din plamani si stomac sa fie cunoscuta de cititorii revistei, ca prima actiune, dupa scoaterea lui din apa, ca sa poata ajuta in cazuri de inec. Cu stima,
DELIN C. - Bucuresti

Leac pentru toti cei bolnavi si aflati in suferinta: spovedania si rugaciunea

Citind fiecare numar al revistei "Formula AS" nu pot sa nu remarc cati oameni bolnavi cauta si cer ajutor prin intermediul acestei reviste. Voi incerca sa dau si eu cateva sfaturi care sper sa le fie de folos. Dragii mei, cereti sfaturi, mergeti la doctori, luati medicamente, dar nu uitati de Dumnezeu. Caci Dumnezeu este doctorul sufletelor si al trupurilor, El e cel care da tamaduire prin doctori sau prin minunatele sale cai. Cati dintre voi ati cautat doctori sufletesti? Poate nu multi stiu, poate multi au uitat ca bolile (in majoritatea cazurilor) sunt urmari ale pacatelor. Si de aceasta nu ne putem curati decat prin spovedanie. Acesta este primul pas dintr-un drum la capatul caruia vom primi cununa.
Urmatorul pas este rugaciunea. Rugaciunea bolnavului, a apropiatilor sai, a preotilor. Dumnezeu a lasat Sfanta Taina a Maslului tocmai pentru vindecarea sufletelor si trupurilor bolnavilor. Este un medicament indicat in orice boala pe care Dumnezeu vi-o da. De ce sa refuzati un asa medicament? Nu doare, nu costa si e un medicament sfant. De aceea trebuie luat cu multa credinta si speranta. Rugaciunea face minuni atunci cand este facuta din suflet. Rugaciunea catre Dumnezeu, catre Maica Domnului, catre Sfinti, toate reprezinta mici pasi pe lungul drum al insanatosirii. Acesta este un drum lung si pentru unii foarte anevoios, de aceea este nevoie de multa rabdare si credinta. Urmati acest drum si Dumnezeu va va da voua dupa credinta voastra.
Acestea sunt cele mai folositoare arme impotriva bolilor. Dar, repet, ele trebuie savarsite cu multa credinta si rabdare. Nu putem sa zicem o rugaciune sau sa mergem la Sfantul Maslu si sa asteptam sa primim vindecare. Trebuie sa staruim cu rugaciune, care vine din suflet si mai ales sa nu ne pierdem speranta. Caci, intr-un final, Dumnezeu ne va rasplati rabdarea si lacrimile. Sa va dea Dumnezeu sanatate si liniste sufleteasca!
IULIA - Sibiu