Tarja Turunen la Bucuresti

Dana Ene
Soprana Tarja Turunen revine la Bucuresti, unde va sustine, in 22 iunie a.c., un concert la Sala Palatului.

Concertul face parte din turneul european Summer Storm 2009. Daca nu ati reusit s-o vedeti in cele doua concerte spectaculoase sustinute in Romania alaturi de Nightwish, primul la Sala Palatului din Bucuresti - SOLD OUT, si al doilea la Sala Polivalenta, si nici in cele doua concerte solo sustinute la Palatul Regal, Sala Auditorium, si la Sala Thalia din Sibiu, in decembrie 2005, sau daca pur si simplu doriti s-o revedeti pe superba finlandeza, aveti ocazia s-o faceti mergand la acest concert solo, organizat in luna iunie, de "Future Production" si "ARTmania". De pe acum, turneul se bucura de un real succes, biletele la majoritatea spectacolelor de anul acesta fiind vandute deja.
Declarata de multi drept cea mai stralucitoare stea a scenei muzicale finlandeze, Tarja Turunen a reusit sa uneasca doua lumi aflate la poli opusi, rock-ul si opera, devenind intr-un timp extrem de scurt una dintre cele mai cunoscute voci feminine ale muzicii rock internationale. Ea a fost solista celei mai iubite trupe de rock simfonic, Nightwish, din 1996 pana in 2005, de care s-a despartit destul de brusc, in urma unei scrisori deschise, semnata de catre colegii de trupa, prin care i se cerea sa paraseasca formatia. Principalele motive evocate au fost schimbarea radicala de atitudine a Tarjei si interesul ei tot mai mare pentru bani si celebritate. Cantareata a fost surprinsa de atitudinea lor, mai ales ca era unul dintre membrii fondatori ai trupei, si s-a declarat indurerata de aceasta despartire, comparand-o cu un divort. Dar a reusit sa-si revina si cariera ei solo a luat avant, cu albumul My Winter Storm", lansat in 2007. Albumul a obtinut discul de platina in Finlanda si cate un disc de aur in Rusia, Germania si Suedia. Piesa de debut, "I Walk Alone", inspirata din Requiem-ul lui Mozart, a primit critici pozitive din partea presei si a fanilor, iar clipul a fost intensiv promovat pe toate canalele muzicale. Si celelalte melodii de pe album au fost gustate de public, Tarja aflandu-se pe un drum ascendent in cariera ei solo.
In Bucuresti, Tarja Turunen va concerta pe data de 22 iunie, la Sala Palatului. (Biletele, de 70, 90, 110, 130 si 150 de lei, sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta, precum si online, pe www.ticket point.ro si www.myticket.ro, incepand cu data de 23 martie.)