Draga "Formula AS"...

Cititor Formula AS
"Cum se va da asaltul asupra Rosiei Montane!"

(Text semnat de ION LONGIN POPESCU, F. AS nr. 854)

"Oare chiar vom lasa sa se intample asta?"

Nu uitati ca proiectul de la Rosia Montana va fi varful aisbergului, pentru ca se pare, deja, pradatorii astia inraiti si-au pregatit continuarea. Tot prin presa s-a scris ca au cerut deja licente de explorare si eventual exploatare pentru inca 5-6 pui: Bucium, Baita, Baisoara, Certeje-Brad, Zlatna-Hanes. Asta inseamna ca nu doar cei trei munti de la Rosia Montana vor fi rasi, urmeaza distrugerea integrala a Apusenilor. Nu stiu cum sa facem noi, toti cei care nu-i vrem cu nici un chip pe nemernicii astia (si suntem cei mai multi), ca sa se ridice tara, sa nu lasam sa se croseteze toate aceste urzeli ingrozitoare. Din pacate, greutatile, spaimele, necazurile de zi cu zi din aceasta perioada i-au facut pe romani sa fie insensibili la tot ce se intampla. Blazarea si neputinta au pus stapanire pe tara. Multi zic ca nu sunt de acord, dar nu mai au chef sa se implice, sa iasa si sa-si strige nemultumirea. Parca suntem in transa, nu mai reactionam. Si de toate astea vor profita cei de la companie si preasupusele lor slugi, toti regizorii acestui scenariu sinistru. Iar atunci cand lumea se va trezi din transa, va fi prea tarziu. Se vor uita uimiti in jur, nu vor mai recunoaste locurile in care vietuiesc, si vor crede ca au fost teleportati intr-o alta lume, poate pe o alta planeta, in alt timp. Poate nici nu-si vor mai aminti de verdele padurilor si de frumusetea salbatica a Apusenilor. Tragic! Si copiii nostri ce vor face, unde vor trai? Vom fi multumiti de mostenirea pe care le-am lasat-o? Cred ca Dumnezeu nu ne va ierta daca vom lasa sa se intample toate astea.
UTIU MIRELA

""Insula Serpilor" de la Rosia Montana"

(Text semnat de ION LONGIN POPESCU, F. AS nr. 856)


"Boc nu va fi alaturi de tradatori"

Dupa deznodamantul evenimentelor ce vor urma la Rosia Montana, Boc va fi asezat in istoria Romaniei alaturi de marii moti, si in nici un caz alaturi de tradatorii Ion Dragos (deputat in Dieta de la Budapesta) in cazul revolutiei de la 1848 sau Stefan Trifu si Nutu Maties, acestia din urma ajutand la arestarea lui Horia si Closca, capii rascoalei pe care au condus-o. Altfel, nu stiu, zau, daca ar mai avea ce cauta la Rachitele!
LUPU NICOLAE

"Parintele Teofil Paraian"

(Interviu realizat de CLAUDIU TARZIU, F. AS nr. 858)


"Sa pretuim timpul"

Alaturi de cativa mari duhovnici care ne-au mai ramas: parintele Arsenie Papacioc, Parintele Ioan de la Sihastria Raraului, Parintele Calistrat, Parintele Irineu, si Parintele Teofil ne indeamna cu ganduri bune sa pretuim orice clipa, caci viata trece ca vantul si nu ne dam seama de acest lucru decat in clipa dinaintea mortii. Nu stim ce ne rezerva viitorul, dar prezentul trebuie sa il traim in credinta, nadejde, smerenie si dragoste. Asa sa ne ajute Dumnezeu la toti.
GEORGEL P.

"Singuratatea mierlei"
(Reportaj semnat de CATALIN APOSTOL, F. AS nr. 858)


"Te iubesc, Crina!"

Crina, puiule, te iubesc. La asa un palmares, meriti toata admiratia unei bunicute care inca mai urca munti si mai viseaza drumetii. Evident, nu de talia ta. Dar bucuria inaltimilor si emotia privelistilor ti-o inteleg perfect. Ai mare grija de tine si de partenerul tau de drum, taticul. Dumnezeu sa va ocroteasca pasii, iar acolo sus, in singuratatea culmilor, trimite-i o micuta rugaciune, copil deosebit.
IONITA LUCIANA

"Orice parinte si-ar dori un copil ca tine!"

Bravo Crina! Esti o minune de fata, de la care noi, adultii, si in special adolescentii, avem foarte multe de invatat. Orice parinte si-ar dori un copil ca tine! Aceasta extraordinara fata ar trebui promovata si invitata in emisiuni, nu "specimenele" care apar astazi peste tot la televizor si ne intoxica cu aroganta, lipsa bunului simt si a moralitatii lor. Oare cand va face ceva un organism avizat (CNA-ul), pentru ca aceste fiinte nocive sa dispara de pe micul ecran si in locul lor sa apara adevaratele valori, de la care avem atatea de invatat? Crina ne poate da oricand o lectie de viata, supravietuire si daruire, chiar daca are doar 14 ani!
POPA POPA

"Bravo, Coco! Felicitari!"

Nu stiu care e urarea voastra, a alpinistilor, dar eu iti doresc sa reusesti sa urci pe cat mai multe varfuri! Multa bafta! Articolul asta m-a facut sa-mi dea lacrimile! De fericire si mandrie! Felicitari si d-lui Catalin Apostol.
GEORGIANA ANDREESCU

"Felicitari, "Formula AS"!"

Partea foarte trista este ca prima pagina a ziarelor romanesti este plina cu vedete de toate felurile, una mai ieftina ca alta, iar articole de felul asta gasesti mai greu. Felicitari pentru "Formula AS" ca scoate in evidenta oameni cu care sa ne mandrim!
CIUPULIGA VIORICA

"O poveste frumoasa despre fericire"

Acest articol este, intr-adevar, o poveste frumoasa despre fericire. Nu-ti ramane decat sa-i urezi lui Coco sponsori generosi si vreme buna!
HORIA STOICHITA

"Iti multumim ca existi"

Iti multumim ca existi, Crina, si ca prin ceea ce faci ne mai trezesti si noua o mierla in suflet. Sunt o mare iubitoare de munte, dar nu in sensul de competitie pe care il practici tu. Esti o adevarata comoara pentru noi, romanii. Dumnezeu sa-ti calauzeasca pasii pe cararile si traseele vietii tale alaturi de cei dragi.
ELENA BOANGIU

"Tu esti omul frumos"

Crina, tu esti omul frumos de care vorbeste Dan Puric, dar care din pacate se vede tot mai rar, din cauza uratului care ne inconjoara. Dumnezeu si Maica Domnului sa te aiba in paza. Felicitari pentru Catalin Apostol, ca a pus in atentie o asa minune de om.
ANICA PALCONI

"Felicitari parintilor"

...Un inger in lume... Un inger de copil. Bunul Dumnezeu sa te pazeasca oriunde mergi. Succese. Sanatate intregii familii. Felicitari parintilor.
PESS ADRIAN

"Felicitari!"

Felicitari "Formula AS", ca ne aratati ca astfel de oameni exista si ii aduceti in sufletele noastre.
VIOVIOD

"Renastem din cenusa"

Dupa ce comunismul ne-a stricat caracterul, am vazut rezultatele in anii de dupa '89 (si le vedem si acum). Si din toata nebunia asta din jurul nostru, uite cum apar si povesti frumoase, exemple despre care putem vorbi si cu care ne putem mandri. Felicitari parintilor ca te-au crescut cu dragoste si pasiune si succes in tot ce faci in viata, draga Crina!
MARCEL ENE

"Oile fermecate"

(Text semnat de PARASCA FAT, F. AS nr. 859)


"Sa luptam pentru apararea obiceiurilor strabune"

Ma bucur la citirea fiecarui numar din "Formula AS". Sunteti intr-adevar niste asi in reportajele voastre minunate. Eu am doar 14 ani, sunt inca mica, nu am nici o grija, insa de pe acum incep sa deprind ceea ce e frumos si sanatos pentru mine. Acest reportaj m-a miscat deoarece e intocmit tocmai in Maramures, judetul meu drag. Trebuie sa precizez ca eu stau dincoace de muntii Gutai, dinspre Baia Mare inspre Cluj, insa si la noi in zona, oieritul e o indeletnicire destul de deasa. E frumoasa aceasta viata. E frumos felul cum cei in varsta pastreaza neclintit aceasta traditie. Ar trebui ca in Romania noastra draga sa luptam pentru pastrarea obiceiurilor strabune. In final, va doresc multa putere de munca, caci fie criza usturatoare, pana ce usuca tot, eu sunt sigura ca pe dvs. nu va va afecta. Sunteti minunati. Va apreciez si va doresc cat mai multe numere. Cu drag,
SORINA-MARIA BUDA

"Ce reportaj frumos!"

Ce grai curat si bogat in intelesuri! Astept cu nerabdare revista ca sa citesc asemenea materiale care imi umplu sufletul de mireasma florilor de primavara. Oieritul este ocupatie straveche pe plaiurile Romaniei. Numai ca astazi, fiii ei nu mai doresc sa duca mai departe traditiile, ci prefera sa culeaga capsuni in Spania. Vor sa aiba totul de la inceput si daca se poate muncind putin si fugind de responsabilitati. Pacat! Sufletul poporului roman sta tocmai in asemenea traditii si ocupatii. Multumesc ca existati!
CRISTINA LUNGU

"La multi ani, Dan Puric!"

(Text semnat de SILVIA KERIM, F. AS nr. 859)


"L-as asculta ore in sir"

Scumpa doamna Silvia Kerim, cuvintele mele nu pot exprima ce port in suflet cand citesc randurile dvs., cu atat mai mult acum, cand ele il descriu pe acest roman extraordinar care sarbatoreste o jumatate de veac... Sa ne traiasca si sa ne hraneasca cu minunea talentului sau! L-as asculta ore in sir si-as visa sa fie mai multi printre noi, claditi ca el. Atunci Romania si-ar regasi matca. Cu deosebita stima si pentru dumneavoastra.
ANDRA FILIP