Ora ceaiului a sosit

Redactia
Pentru ca ceaiul sa fie bun, nu e suficient sa torni apa fierbinte peste frunzele uscate. Transformati prepararea ceaiului intr-un ritual. Sfaturile de mai jos va vor fi de folos

• Alegeti o apa "moale" - plata, de izvor, de fantana, dar in nici un caz de la chiuveta, fiindca e plina de clor. Apa "moale" pune mai bine in valoare aroma plantei, iar principiile active se dizolva mai usor. Apa "aspra" concentreaza substantele amare.

•  Ceaiul chinezesc isi lasa toata aroma daca il preparati ca pe o infuzie, separat, intr-un ibric de ceramica. Dupa 2-3 minute, il turnati prin strecuratoare in ceasca de baut.

•  Ceaiul ramane mai multa vreme fierbinte daca inainte de a-l turna, clatiti cana cu apa clocotita.

• Cana de ceai nu trebuie spalata cu detergenti. Dunga maro care ramane pe marginea ei se numeste "patina ceaiului" si face parte din protocol.

•  Cana de ceai nu trebuie folosita pentru alte bauturi (cafea, alcool). Aroma tipica a ceaiului se distruge.

•  Cumparati ceaiuri bine ambalate. Frunzele sunt foarte sensibile si iau mirosurile dimprejur.

•  Ceaiul verde, recomandat pentru efectul lui de slabire si anticancerigen, nu le este recomandat si femeilor insarcinate. Diminueaza buna dezvoltare a embrionului.

•  Ceaiul verde de calitate poate fi folosit de mai multe ori. Plicul se reopareste cu apa, dar in cantitate mai mica, pentru ca gustul sa ramana ca la inceput.

•  Ceaiul verde are timp ideal de infuzare 90 de secunde.

•  Ceaiul negru trebuie lasat la infuzat 3 minute. In felul acesta, substantele iritante continute in el nu mai ataca stomacul si intestinele.