1. Regimul alimentar conform VARIANTEI I si BG1 (regimul pentru boli grave), stabilite cu multi ani in urma de Valeriu Popa, si cu ajutorul carora multi bolnavi s-au facut bine.
2. Masaj (automasaj).
3. Administrarea de Apisan-Forte.
4. Terapia mentala.
1. Regimul alimentar
a) Regimul alimentar VARIANTA I.
Acest regim trebuie tinut din momentul in care luati cunostinta de el si pana cand medicul, in urma analizelor, va declara vindecat. Pe perioada urmatoare, a regimului BG1, regimul VARIANTA I se sisteaza.
Regimul VARIANTA I imparte alimentele in 3 categorii: alimente recomandate; alimente intezise; alimente care nu fac parte din grupele de mai sus, dar care sunt, de asemenea, nocive, in cazul cancerului de colon.
Alimente recomandate: orez, grau, grau incoltit, porumb, portocale, linte, fasole (boabe mari - se va inlatura pielita de la boabele de fasole dupa fierbere), mazare dulce, spanac, morcov, dovleac, castravete, sfecla, conopida, varza, toate produsele lactate (lapte dulce, lapte nefiert prins, cas proaspat fara sare, branza de vaci cu miere de albine, cascaval fara sare) - cu exceptia iaurtului si a branzei telemea, iepure salbatic, fazan, struguri, cirese, curmale, migdale, stafide si fructe dulci (banane, piersici, pere, prune, mere Golden, pepene verde, miere de albine - miere vie).
Alimente interzise: vita, porc, berbec, peste, bivol, pasare, verdeturi (ceapa verde, praz, usturoi verde, ridichi, frunze de patrunjel), pastai de orice fel, fasole, soia si produse din soia, cartofi, ciuperci, otet, fructe acre (mere acre, prune necoapte, ananas, lamaie), bauturi alcoolice, ceai, cafea si alte bauturi, sare, fructe prea coapte (banane de culoare maro, prune moi, pere), muraturi, oua.
Graul incoltit se prepara dupa urmatoarea reteta, numai din grau care respecta testul de incoltire.
Prepararea graului incoltit
Se ia grau din ultima recolta. Se cerne prin sita, ca sa cada corpurile straine.
Joi dimineata la ora 6 se pune la incoltit 1 kg grau, intr-o oala emailata, cu o capacitate de 5 litri. Se spala graul cu apa rece, pana cand se obtine o apa curata. Apoi se umple oala cu apa limpede si se pune intr-un loc ferit. La ora 14 si ora 22, se scurge apa in care a stat graul si se spala din nou, pana ramane apa curata. Se umple din nou oala si se lasa la o parte. Vineri la ora 6, se scurge apa si se transfera graul in strecuratoare. Puneti strecuratoarea sub jetul de apa.
In timpul spalarii NU amestecati graul.
Spalarea trebuie sa dureze numai cateva secunde.
Se va repeta spalarea din 8 in 8 ore, adica la orele 6, 14 si 22, pana cand iese embrionul (coltul) de 2 mm si radacinile de 5 mm.
Aceasta se obtine sambata pe la pranz, sau cel mai tarziu seara. Se pune graul in sticle cu gatul larg (de lapte), care se vor astupa cu dopuri de plastic (sa nu intre aerul) si se pun la frigider. Din 1 kg de grau se obtine 1,5 kg grau incoltit. Aceasta cantitate ajunge pentru o saptamana. La o masa se pot manca 125, 100, 75, 50 grame. Se poate combina cu miez de nuca, fructe si miere de albine sub forma de piure, obtinut prin masina de tocat carne (inoxidabila). Mai intai se trece miezul de nuca, apoi graul incoltit si la urma fructele. Se adauga cantitatea de miere si se amesteca bine. (Nu se recomanda a se folosi grau cumparat din piata sau magazinele Plafar, ci direct de la tarani.)
Test de incoltire a graului
* Se cumpara graul.
* Se curata de impuritati si de boabele de grau sparte.
* Din cantitatea ramasa, ce reprezinta doar boabe intregi si de culoare aurie, se iau 100 de boabe si se pun la incoltit pe vata inmuiata in apa. Boabele nu trebuie sa fie acoperite cu apa, ci doar umezite.
* Daca din 100 de boabe incoltesc minimum 85 boabe graul se foloseste.
* Daca din 100 boabe incoltesc mai putin de 85 de boabe graul nu se foloseste. In acest caz graul are un efect toxic.
* Daca graul testat nu se poate folosi, se cumpara alta cantitate, de la alt producator si se face din nou testul de incoltire.
b) Regimul BG1 (boli grave 1)
Acest regim trebuie tinut 42-45 de zile, din clipa in care v-ati procurat cele necesare regimului, adica: grau pentru incoltit, care a trecut testul de incoltire, irigator pentru clisme si spalaturi vaginale, orez nedecorticat (se gaseste la magazinele Plafar), apa distilata, miere de salcam vie, telina, radacina de patrunjel, gulie verde sau ardei gras, sfecla rosie moale, Apisan-Forte, ceai de salvie, ceai de cimbrisor (cimbrul de cultura nu este bun), mere, seminte crude de bostan, nalba mare, plantele pentru clisma si documentatia (teorie + planse) in baza careia va veti face automasajul conform punctului 6 aliniatul 2 din regimul BG1.
REGIMUL BG1 este urmatorul:
1. Ora 7.30 - Terapia cu ulei. Dupa trezire, primul gest sa fie scuiparea salivei adunata in gura. O lingura de ulei de floarea-soarelui sa mesteca 20 de minute stand in fotoliu: se racleaza limba indepartand stratul albicios-galbui depus. Se clateste gura cu apa sarata (o lingurita de sare la o cana) si se repeta raclajul limbii de 30 de ori. Apoi se perie de cateva ori limba cu periuta de dinti destinata anume acestui scop. * Se pune apa pe foc in doua vase de 2-3 litri si se prepara infuziile pentru clisma si spalarea vaginala. * Se pregateste apa calda pentru igienizarea dupa clisma.
2. Ora 8 - Terapia cu malai. Se ia in gura o lingura de malai si se mesteca stand in fotoliu 10-15 minute, pana cand incepe sa se scurga saliva. In acest moment, se lipeste de dinti alta periuta decat cea folosita in terapia cu ulei si se lasa sa se scurga saliva intr-un castronas sau farfurie. Apoi se clateste gura cu apa sarata.
3. Ora 8.30 - Clisma. Se strecoara infuzia calda de plante in irigator (temperatura se controleaza cu cotul in dorinta de a fi cat mai calda) si in pozitia genupectorala se introduce canula (dupa ce s-a uns anusul cu ulei de masline). Inaintea defecarii se face un masaj pe burta in jurul ombilicului, in sensul acelor ceasornicului. Trebuie folosita toata cantitatea de infuzie (2 litri) in cate reprize puteti. De fiecare data se unge canula din nou cu ulei. Cu apa calda pregatita inainte, se face igienizarea stand cu fundul intr-un lighean.
4. Ora 9 - Spalarea vaginala (in cazul femeilor). Se strecoara infuzia calduta de nalba mare in irigator, si stand cu fundul in ligheanul gol (sau pe prosop), se introduce canula in vagin si se asteapta pana cand se scurg cei doi litri de infuzie din irigator.
5. Ora 9.30 - Sarituri pe varfuri. Se deschide fereastra si in fata ei se fac 100 de sarituri pe varfurile picioarelor, miscand bratele si respirand in acelasi ritm (se poate incepe gradat cu 10-20 de sarituri). Daca sanatatea nu va permite, veti face exercitii de gimnastica cu mainile, 5-10 minute.
6. Ora 10 - Orezul. 4 linguri de orez nedecorticat (sau obisnuit) se spala intr-o cana si se lasa pana la ora 11.
Se executa automasajul zonelor indicate in desen.
7. Ora 11 - Masa 1. Orezul, pregatit cu o ora inainte, se inghite boabe intregi sau mestecate. Apoi se bea o jumatate de litru de apa distilata. Toata operatiunea sa dureze o ora.
8. Ora 12.30 - Pregatirea mesei 2. Se rad si se amesteca bine cu o lingura de lemn: 5 linguri de grau incoltit, 2 linguri de telina (mica), 2 linguri de radacina de patrunjel (gros), 1 lingura de gulie verde (nu rosie) sau 1 lingura ardei gras, 2 linguri de sfecla (moale), 1 lingura de miere de albine (miere vie), 2 linguri de mere. Ca desert se mananca o lingura Apisan-Forte (se foloseste tot o lingura de lemn).
9. Ora 13 - Masa 2. Toate cele de mai sus se amesteca bine si se servesc cu o lingura de lemn. Obligatoriu masa dureaza o ora.
10. Ora 14 - Se pune in functiune distilatorul si se fac 2-3 litri de apa distilata.
11. Ora 16 - Masa 3. Se bea o cana de infuzie de salvie neindulcita (250 ml de apa distilata data in clocot si o lingurita de salvie).
12. Ora 18 - Masa 4. Se mananca 100 de bucati de seminte crude de bostan. * Se bea o cana de infuzie de cimbrisor (250 ml de apa distilata data in clocot si o lingurita de cimbrisor).
13. Ora 19 - Se pregatesc infuziile pentru clisma si spalatura vaginala.
14. Ora 20 - Somniferul. Se curata 4 mere Ionathan, iar coaja se infuzeaza in 250 ml apa distilata cu captarea aburilor (cand clocoteste apa, intr-un vas cu capac, se ridica capacul si se toarna repede in vas cojile pregatite pe o farfurioara, iar capacul se pune la loc). Apoi se opreste focul, se pune vasul deoparte 10-15 minute cu capacul pus si se adauga ulterior o lingura rasa de miere. Apoi se consuma cojile de mere, iar zeama se soarbe incet cu lingura. Toata operatia trebuie sa durere 45 de minute.
15. Ora 21 - Se face clisma si apoi spalatura vaginala.
16. Ora 21.30 - Culcarea in pat, cu fereastra deschisa 10 minute, apoi somnul.
Pregatirea infuziei pentru clisma
Se clocotesc 2 litri de apa distilata intr-un vas de 3 litri. Se pun 2 linguri de rostopasca si se infuzeaza timp de doua minute. Apoi se lasa 10 minute sa stea cu capacul pus ca sa se raceasca.
Infuzia pentru spalaturi vaginale se face identic, dar cu nalba mare (flori sau radacini), tot 2 linguri.
2. Masajul sau automasajul
Acesta se face pe perioada regimului BG1 obligatoriu si pe perioada regimului VARIANTA I timp de minimum 6 luni.
Automasajul zonelor de pe talpi (vezi plansa) se face timp de 10 minute dimineata si 10 minute seara. Cu buricul degetului mare se maseaza zona in sus si in jos, cu destula putere cat sa simtiti o usoara durere.
Daca nu dispuneti de timp, puteti folosi urmatorul procedeu: intr-o lada de carton sau lemn de 60-100 cm x 40-60 cm x 15 cm, se pun boabe de fasole intregi sau pietris margaritar in strat de 1-2 cm. Masarea zonelor se realizeaza in acest caz prin calcarea pe fasole sau pietris, alternativ, cu picioarele desculte. In acest caz, timpul de masaj este de maximum 3 minute, deoarece patru zone corespunzatoare a patru organe nu suporta masajul a carui durata depaseste 3 minute.
3. Administrarea de Apisan-Forte
Se ia o lingura de 25-30 g de Apisan-Forte de trei ori pe zi, timp de doua luni, 2 linguri pe zi timp de doua luni si o lingura pe zi timp de doua luni.
Se ia o lingura dimineata pe nemancate (25-30 g). Pentru a se scoate preparatul din borcan se va folosi o lingura de lemn umezita cu apa. A doua si a treia lingura se iau la pranz si seara, dupa masa. Se interzice folosirea lingurilor de metal. Cantitatea ce se mananca la pranz si seara se consuma ca un desert.
4. Terapia mentala
Un om care se confrunta cu o boala si are incredere in propriile rezerve si are o mentalitate increzatoare in vindecare va determina organismul sa se mobilizeze in vederea insanatosirii rapide. Dorinta de vindecare duce la insanatosire prin determinarea subconstientului sa se mobilizeze in acest sens, ceea ce in final determina creierul sa actioneze dupa informatiile stocate in celule de acizii nucleici ADN si ARN, pentru orice afectiune. In acest sens este bine sa spuneti de 10-15 ori, cu voce tare sau in gand, in fiecare zi, urmatoarele: Trebuie sa ma fac bine! Ma fac bine! Doamne Dumnezeule, ajuta-ma sa ma fac bine!
Descurajarea, gandirea negativa referitor la suferinta trebuie eliminate si inlocuite cu gandire pozitiva si o buna dispozitie care se pot obtine printr-o munca interesanta si o petrecere normala a timpului liber.
fitoterapeut ing. BOGDAN VICTOR tel. 021/242.67.36 (numai intre orele 19 - 22)