Fiti frumoasa, Doamna!

Adina Bran
Secretele seductiei

Cand v-ati verificat pentru ultima oara iradierea pe care o exercitati? Calitatea dvs. innascuta, dar atipita, de a atrage atentia? Nu e vorba doar de seducerea partenerului de viata - sot, amic sau iubit - ci de capacitatea de a iesi din rezerva, pentru a va putea pune in functiune forta interioara. Daca sunteti dispuse sa faceti o asemenea incercare, psihologii va ofera un veritabil program. Urmati-l, mai ales cand e vorba de dragoste

Ce anume le confera unor anumite femei o forta de seductie atat de magnetica, incat barbatii ingenuncheaza in fata lor? Pletele blonde, unduitoare, picioarele de gazela, talia subtire, de viespe? La prima vedere, asa s-ar parea. Nenumarate studii o dovedesc: "lovitura de fulger" e provocata de amanunte atragatoare. Exista, insa, si o a doua vedere, a carei forta e mult mai mare. Ea dovedeste ca iradierea erotica nu are nici o legatura obligatorie cu tineretea si frumusetea. Chiar si o femeie mai putin atragatoare poate sa aprinda un barbat. Taina seductiei se afla si in voce, in gesturi, in mimica fetei si in tinuta. Cu cat o femeie se afla intr-o mai mare armonie cu trupul ei, cu atat iradierea pe care o exercita este mai puternica. In concluzie: faceti tot ce va sta in putinta pentru a va simti bine in propria dvs. piele, bucurati-va de viata, aruncati pe fereastra idealurile perfectioniste, care nu fac decat sa va chinuie si sa va inserieze intr-un numitor comun. Ca sa actionati feminin, nu trebuie sa adoptati un aer de vampa si nici sa studiati atitudini sofisticate. Important este sa va puneti in evidenta propriul dvs. fel de-a fi si sa va activati capacitatile de seductie. Programul pe care vi-l prezentam va va ajuta.

1. Priviri expresive

Traiti cu ochii deschisi si privirile atintite. Observati constient evenimentele care se petrec in jurul dvs., oamenii, acceptati-le cu dezinvoltura privirile. Zambetul nu este interzis. Vreti sa mergeti ceva mai departe si sa faceti gheata sa se topeasca? Incarcati-va privirile de expresie (ea vine din interior), ajutati-o sa devina incandescenta. Va actiona ca un laser. (Daca aveti in casa o pisica sau un catel, exersati tensiunea afectiva a privirii pe ei. Cand ii mangaiati, bucuria si placerea pe care gestul le genereaza pot fi mutate in ochi. Veti simti concret, fara urma de gluma, cum privirile vi se "incarca" si ard.)

2. Miscati-va!

Nimeni nu e perfect! Nu va propuneti o silueta ca a papusilor Barbie, in schimb faceti sport. Miscarea regulata nu asigura doar supletea musculaturii si-a pielii, ci determina si o stare de spirit benefica. Un efect excelent asupra corpului feminin, caruia ii confera elasticitate si unduire, au: stretchingul, gimnastica yoga si miscarile de dans, executate pe muzica, in fata oglinzii (rotiri de coapse, de talie, de gat si de maini).

3. Propriul dvs. parfum

Parfumul pe care il folositi nu trebuie niciodata sa obtureze mirosul corpului dvs. El emana propriile sale substante olfactive, pe care adesea nu le bagam in seama, dar care exercita o putere de seductie cu mult mai accentuata decat parfumul de trandafiri.

4. Vorbiti viu

Ati observat vreodata cum vorbesc actorii americani? Cum stiu sa accentueze pe fiecare cuvant al frazei, de parca tocmai in clipa aceea l-ar inventa? E pur si simplu un spectacol de vitalitate emotiva, pe care europenii, cu vorbirea lor tocita si uniforma, au pierdut-o de mult. Chiar daca nu stii limba engleza, esti martor la un spectacol desavarsit: reinventarea adresarii. Nu degeaba se spune ca tonul face muzica. Totusi, putine femei sunt in stare sa-si foloseasca banda vocala pe toata intinderea si intensitatea ei. Nu e vorba sa jucati teatru ci, pur si simplu, sa participati la vorbire, la cuvintele pe care le spuneti. Incarcatura lor vitala si afectiva constituie o arma de seductie infailibila. Incercati! (Vorbitul la telefon e cel mai bun exercitiu. In loc sa raspundeti "mort" si "neutru" incercati sa va incarcati fiecare vorba in parte de energie interioara.)

5. Mers de regina

Faceti astfel incat aparitiile dvs. in locuri publice sa fie repede remarcate. Nu va furisati pe langa perete, cand patrundeti intr-o incapere cu multa lume. Straduiti-va ca fiecare pas sa va fie observat, fara a face din asta un spectacol. Nu e vorba sa mergeti pe varfuri sau sa dati din popou (atitudini ridicole), ci sa pasiti constient, dezvaluindu-va pas de pas personalitatea: capul sus, atitudine dezinvolta, privire vie. Un exercitiu excelent pentru o tinuta adecvata: plimbati-va prin casa cu un teanc de carti asezat pe cap.

6. Piele fina

Fiti generoase cu pielea dvs., doriti-i cat mai des binele: dusuri regulate, sapun, masaje, plimbare in aer liber, precum si produsele cosmetice adecvate. Beneficiile sub raportul seductiei vor fi mari (nici un barbat nu rezista la pielea parfumata si fina).

7. Sexy, dar cu masura

Pielea goala este frumoasa. Dar seductia ei sporeste masiv daca este pe jumatate acoperita. Desuurile matasoase si vaporoase, ciorapii fini nu lasa rece pe nimeni. Cand cumparati, bazati-va pe propriul dvs. gust. Lasati intuitia sa vorbeasca, e cel mai calificat sfatuitor. Feriti-va doar de exagerari si de prostul gust. Un minijup purtat cu o bluza urias decoltata face o senzatie trecatoare. E suficient sa apara alaturi o femeie cu adevarat eleganta si succesul s-a terminat. Purtate prea multa vreme, hainele sexy, provocatoare, sfarsesc prin a irita.

8. Scaparati chibrituri

Forta de seductie se propaga cel mai bine prin ochi. Ati uitat sa flirtati (urat cuvant, dar altul mai bun nu exista-n vocabular), nu-i nimic, lectia se poate reinvata. Priviti-i cu atentie pe cei printre care va aflati si selectati numai prezentele care va spun ceva. Nu va fie teama sa deschideti discutia. Antrenati-i in dialoguri usoare, dar vii. Scaparati chibrituri atunci cand vorbiti, aprindeti fiecare cuvant in parte si focul se va porni. Dincolo de seductia exercitata, veti trai deosebita placere a unei puternice vitalizari. Ati participat la vorbire si va simtiti motivate deplin. Satisfactia se citeste pe fata si place. De altfel, din zi in zi, veti fi tot mai destinse si mai convinse ca aveti o valoare de etalat. De atunci inainte, seductia dvs. nu se va exersa pe tinte marunte, persoane nedemne de atentia dvs. (exista si asemenea accidente), ci va opera selectii benefice, potrivite cu calibrul dvs. valoric.
__________________

8 sfaturi pentru a va aprecia la propria valoare

• 1 Gandirea negativa si pesimismul atrag dupa sine insuccesele. Ganditi si vorbiti pozitiv: "Stiu ce pot!", in loc de: "Oricum, nu sunt in stare s-o fac!".

• 2 Nu va mai ascundeti sentimentele! Exprimati-va direct si fara inconjur furia, supararea sau bucuria. Faceti o fata acra cand sunteti suparate si radeti atunci cand sunteti bucuroase.

• 3 Contraziceti partenerii de discutie! Nu va menajati colegii sau colegele, atunci cand nu sunteti de aceeasi parere cu ei.

• 4 Nu spuneti "da", daca in sinea dvs. ganditi "nu". Sustineti-va punctul de vedere. In loc de "s-ar putea sa...", spuneti clar "voi face..." si astfel veti castiga respectul celor din jur.

• 5 Nu refuzati complimentele, ci multumiti-le celor ce va adreseaza cuvinte de lauda. Chiar si "lauda de sine" poate sa intareasca increderea in fortele proprii. Cu conditia sa formulati autoaprecierile fara sa exagerati.

• 6 Recunoasteti-va slabiciunile in loc sa va scuzati sau sa va justificati.

• 7 Nu va comparati cu altii. Fiecare om este unic in felul lui, si dvs. la fel! Acceptati-va asa cum sunteti.

• 8 Exersati situatii in care nu va simtiti bine. De exemplu: daca va e frica sa tineti un referat sau o expunere, mariti treptat numarul lor. In felul acesta veti afla ca siguranta de sine poate fi deprinsa.