"Doresc ca ceea ce faceti sa fie ca un ecou de trezire"

Cititor Formula AS
Stimati si onorati ASI!

Ma aplec din nou cu respect, stima si apreciere, in fata domniilor voastre. Fac acest lucru de asta data drept multumire pentru campania pe termen lung ce o propuneti tuturor ce va sunt apropiati (si nu numai), despre "Basarabia, altfel decat o stiti". Doresc sa fie cat mai lunga aceasta campanie, la cat material exista, vreau sa ma plictisiti cu cat va dura si cate lucruri noi as putea afla. Ca si in alte situatii de pur romanism (un ex. ar fi Rosia Montana) pe care le-ati slujit (chiar daca tov. Iliescu Ilici Ion, din totala supusenie si slugarnicie fata de sovietul suprem, a respins categoric tentativa de unire a Basarabiei cu tara), doresc ca ceea ce faceti sa fie ca un ecou de trezire pentru cei ce conduc tara, in a vedea cu adevarat ce indatoriri au, in loc de hotie, coruptie si minciuna.
Doresc sa fiti sanatosi, iar Dumnezeu sa ajute pe toti cei ce slujesc binele, dreptatea si adevarul.
EUGEN BEJAN - e-mail: eugenbejan@yahoo.com

"Fara valori, o comunitate se duce"

Doamna Sanziana Pop si intreaga redactie a revistei "Formula AS",
Sunteti de admirat pentru modul in care perseverati in a oglindi si salva Romania normala, a bunului simt, a autenticului si firescului. In timp ce clasa politica se preocupa de chiverniseala si fudulie in functii, balacarindu-se in media, "Formula AS" recupereaza trecutul, cultura si omul simplu, face o educatie pentru valori, fara de care o comunitate se duce. Apreciez aducerea Basarabiei in constiinta noastra vinovata, ii uitam si-i etichetam pe basarabeni, nu avem nici un proiect cultural si mediatic de prezenta a acelei romanimi in opinia publica romaneasca, prinsi, cum suntem, de interesul imediat si de o fericire ce mereu ne scapa din maini. In aceasta vara, am vazut doua manastiri - Strehaia si Gura Motrului, care prin stil, arhitectura, pictura si prin expresia lor brancoveneasca, sunt marci ale identitatii noastre, dar vai, in ce hal au fost lasate de stat, Biserica, de atatea comisii si institutii de salvare a patrimoniului istoric si cultural. Nu credeam ca suntem atat de inconstienti, de nepasatori cu valorile trecutului. M-am convins ca avem o mare problema de responsabilitate si identitate Tocmai de aceea va multumim pentru ceea ce faceti si va salut cu mult drag din inima Ardealului multicultural, dar romanesc.
VASILE RUS - e-mail: vasilerus48@gmail.com

"Cineva, acolo Sus, va iubeste"

Dragi redactori ai revistei "Formula AS",
Sunt o fidela cititoare a publicatiei dvs. Ma numesc Suciu Voica si locuiesc in Iasi, dar sunt studenta in Cluj-Napoca, la Chimie. As dori sa adaug si eu niste cuvinte de lauda la adresa ziarului, desi sunt convinsa ca primiti in fiecare zi astfel de mesaje. Imi place foarte mult ceea ce scrieti si nu pot spune ca e ceva ce nu citesc din ziar, dar prefer anumite rubrici ce au intaietate in lectura mea: "Cititorii intreaba", "Cititorii raspund", "Din lumea necuvantatoarelor", "Spiritualitate" si acum, cand stau si ma gandesc mai bine, as vrea sa le insir pe toate, pentru ca toate imi sunt dragi.
In familia mea, toata lumea citeste revista. Tata o cumpara, pentru ca el iese mai des in oras, si restul (doua persoane) o citim pe nerasuflate. Poate tot ceea ce va scriu pare banal si pompos, dar este un simplu adevar pe care il simte o cititoare a dvs. Va apreciez, de asemenea, si initiativa de a ajuta oamenii necajiti. Dati dovada de multa credinta si, poate si de aceea, acolo Sus, cineva va iubeste. Va multumesc pentru locul pe care-l ocupati in sufletul meu si va imbratisez cu drag.
SUCIU VOICA - Iasi