ZODIACUL LUNII IANUARIE

Tana Rosca
Anul 2009, guvernat de Marte, incepe furtunos (se putea altfel?), cu doua eclipse. Prima, cea de Luna, se petrece in semnul Racului si ne poate induce tuturor sensibilitatea specifica zodiei, dar si sensibilitatea lui la bolile de stomac. Relatiile cu familia si cu femeile, generic, pot deveni dificile. A doua eclipsa este de Soare si se intampla pe 27, in zodia Varsatorului, de unde ne predispune la insomnii si ne afecteaza relatiile sociale. Planeta comunicarii, Mercur, intra in miscare retrograda pe 12 si ar fi bine sa reconsideram felul de-a comunica cu prietenii. Din 22, e bine sa revizuim modul in care comunicam la serviciu

BERBEC
Eroii muncii


Cu toata energia aceea puternica si pusa pe afirmare, cu care va inzestreaza Marte, visati sa infaptuiti lucruri mari. E foarte bine asa, cu conditia sa nu pierdeti din vedere faptul ca prezenta dvs. e necesara si in familie sau ca sunt necesare anumite amenajari prin casa, de care ar trebui sa va ocupati. In cazul ca neglijati aceste indatoriri, eclipsa de luna din 11 poate starni confruntari emotionale.
BANI: Micul benefic Venus va indeamna, incepand din data de 4, sa faceti acte caritabile. In schimb, este posibil sa faceti un ban in plus, facand cuiva o favoare sau printr-o colaborare ocazionala. Situatia dvs. materiala este stabila.
CARIERA: Aici se concentreaza intreaga dvs. energie si este de inteles, pentru ca nu mai putin de cinci planete insufletesc acest domeniu. Capacitatea dvs. de munca este iesita din comun. Cel mai bine va ies proiectele la care lucrati individual. Comunicarea cu sefii e afectata de Mercur retrograd din 22.
DRAGOSTE: In cazul in care in viata dvs. sentimentala apare o schimbare, poate fi vorba fie de o relatie secreta, fie de cineva cu un statut social ridicat, provenind dintr-un mediu diferit de dvs. In al doilea caz, exista posibilitatea ca lucrurile sa devina serioase, daca aveti grija la comunicare incepand cu data de 22.
SANATATE: Putem spune ca este de fier, caci acesta este metalul guvernat de dvs. Doar in jurul eclipsei de luna din 11 puteti trece prin stari fizice mai putin placute, care afecteaza stomacul sau, la femei, sanii.

TAUR
Creativi si exotici


Incepe un an in care va simtiti imbolditi sa va depasiti conservatorismul si sa faceti lucruri noi. Poate sa va implicati mai mult in viata sociala, sa deveniti mai vizibili. Poate doriti sa va largiti orizontul si incepeti un studiu. Poate sa calatoriti inspre destinatii exotice. Viziunea dvs. asupra lumii se poate transforma radical, iar in acest proces sunteti mai creativi din punct de vedere intelectual ca de obicei si mai deschisi inspre influente noi. Nu incercati insa sa-i convertiti pe cei care va inconjoara la noile dvs. idei. In cazul in care aveti procese pe rol ar fi bine sa procedati cu precautie si corectitudine.
BANI: Situatia dvs. este stabila, insa catre sfarsitul lunii pot aparea influente indirecte, anumite presiuni, posibil cu intentia de-a va impune sa va luati niste obligatii pe termen lung. Ceva interesant poate aparea in jurul datei de 25, dar verificati actele cu mare atentie inainte de-a semna.
CARIERA: Incepe ascensiunea! Marele benefic Jupiter se ocupa de succesul dvs. profesional incepand cu data de 6 ianuarie. si va face acest lucru tot restul anului. Atentie doar la eclipsa din 27.
DRAGOSTE: Tensiunile continua sa se acumuleze in relatie, unde va vine greu sa va manifestati cu naturalete. Din 4, Venus se straduieste sa dreaga busuiocul, dar ultima zi a lunii e cea mai grea.
SANATATE: Doar doua scurte tranzite lunare va pot afecta, pe 4-5, tensiunea, iar intre 16 si 18, rinichii sunt mai sensibili.

GEMENI
Seductia adancurilor


Multe incep sa se schimbe in bine, incepand cu data de 6, cand Jupiter va insufla incredere, curajul de-a gandi mai indraznet ca oricand si transforma curiozitatea dvs. vie, intr-una de-a dreptul nesatioasa, de-a afla tot ce n-ati reusit sa aflati pana acum. Sau sa va impartasiti cunostintele dvs. altora. Va atrag subiecte profunde, cum ar fi religia sau metafizica. Fiind priceputi manuitori de cuvinte, se poate sa va apuce pofta de scris - lasati-i frau liber! Se pot ivi de asemenea numeroase posibilitati sa calatoriti in strainatate ori sa va asociati cu persoane din strainatate. Doar eclipsa din 27 poate afecta temporar aceste frumoase perspective. Tensiunile de acasa se atenueaza incepand din 4, insa continua sa se acumuleze subteran, cu risc de explozie in ultimele zile ale lunii.
BANI: Ocupati-va de bani pana pe 5 inclusiv, ulterior puteti avea idei si ocazii bune de investitii, dar chestiunile banesti pot genera conflicte.
CARIERA: Micul benefic Venus va sprijina in cariera incepand din 4 si e foarte bine ca o face, caci fara el ati putea da de bucluc, iar problemele de fond sunt inca departe de-a fi rezolvate.
DRAGOSTE: Luna aceasta, energia dvs. afectiva se manifesta cel mai probabil sub forma de pasiune pentru un proiect profesional. Sau sa fie vorba despre o idila cu un sef?!
SANATATE: Nimic serios, atata doar ca intre 12 si 21 sunteti mai sensibili la raceli si la incheieturi, din pricina lui Mercur retrograd.

RAC
Invalmaseala de sentimente


Pregatiti-va bine pentru eclipsa de luna din data de 11, nu in sensul de-a va speria, ci pentru a accepta marea invalmaseala de sentimente care se pot ridica la suprafata cu aceasta ocazie. Lasati emotiile sa iasa, fara a va identifica cu ele si fara a incerca sa le atribuiti situatiilor sau persoanelor din viata dvs., pentru ca ele vin din alta zona, din trecut, poate chiar din copilarie. Deschideti-va si lasati-le sa plece, pentru a va elibera de trecut si a va transforma. Calatoriile si studiile se pot petrece pe un fond de stres in primele si ultimele zile ale lunii, in rest situatia este indulcita de micul benefic Venus.
BANI: Din data de 6, puteti gasi parteneri de afaceri de incredere, care gandesc pozitiv. Jupiter va ajuta sa atrageti cu usurinta resurse materiale, care pot sosi si sub forma de daruri, poate din partea rudelor prin alianta ori chiar sa primiti o mostenire in cursul acestui an.
CARIERA: Traversati o perioada in care sunteti animati de dorinta de liniste, nu de ambitie. In schimb, daca urmati cursuri de perfectionare sau calatoriti in interes profesional, din data de 4, aceste activitati va vor face placere.
DRAGOSTE: Relatia de cuplu este foarte intensa, dar din pacate reactiile emotionale ale partenerului dvs. pot deveni obositoare. Va puteti astepta la gelozie. Ar fi bine sa nu dati curs discutiilor pe aceasta tema, pentru ca ele nu pornesc dintr-o zona a rezonabilului.
SANATATE: Sunteti intr-o revenire lenta, dar aveti grija de dvs. in ziua de 11.

LEU
Alegeti graul de neghina


Sunteti animati de multa vointa, iar nevoia de afirmare e foarte puternica, mai ales in primele zile ale lunii. In consecinta, exista riscul sa fie vorba numai de dvs. in tot ceea ce intreprindeti si sa nu bagati de seama nevoile celor din jur. Eclipsa solara din data de 27 va va ridica anumite probleme legate de cine sunteti acum si cine vreti sa deveniti. Ar fi recomandabil sa va puneti de acum intrebari cu privire la acele parti ale personalitatii dvs. de care va puteti dispensa si cele pe care doriti sa le lucrati si sa le puneti in valoare.
BANI: Teama de-a va pierde securitatea financiara ramane pronuntata, dar se estompeaza odata cu intrarea micului benefic Venus in casa banilor, pe data de 4. In jurul datei de 22 poate sa apara o posibilitate neprevazuta de castig, eventual prin intermediul unui prieten. Mare prudenta in afaceri se recomanda in ultimele zile ale lunii, mai ales pe 31, cand interventia prietenilor este de evitat.
CARIERA: Este posibil sa va lansati activ in luptele pentru putere care se desfasoara la serviciu, ceea ce ar fi o idee neinspirata. Cel mai bine ar fi sa stati cu urechile ciulite la tot ce se discuta, dar sa ramaneti neimplicati.
DRAGOSTE: Cu exceptia eclipsei solare din 27, viata dvs. emotionala evolueaza spectaculos in bine, caci marele benefic Jupiter va aduce lumina in viata de cuplu, incepand cu data de 6.
SANATATE: Mare grija cu orice proces infectios, iar pe 27, straduiti-va sa nu puneti la suflet nimic, pentru ca inima sa bata in ritm normal.

FECIOARA
Un pas inainte, doi inapoi


Pendulati intre o atitudine tematoare si una sfidatoare si nu prea aveti controlul asupra succesiunii lor. Pe de o parte doriti ca lucrurile sa ramana asa cum v-ati obisnuit, pe de alta parte, va doriti schimbari radicale. Dar nu-i vina dvs. ca sunteti prinsi in cleste, intre ultraconservatorul Saturn si revolutionarul Uranus. Din 4 intervine Venus, intr-o incercare de mediere a conflictului, dar in ciuda prezentei sale, criza redevine acuta pe 31.
BANI: Imediat dupa data de 4 si apoi intr-un mod mai decisiv, va puteti trezi ca asociatul dvs. a facut o treaba buna cu banii. Examinati insa indeaproape ce presupune acest castig nesperat si nu semnati contracte in ultimele zile ale lunii.
CARIERA: Faptul ca anumite tensiuni de acasa sau legate de o casa s-au mai domolit va ajuta sa va concentrati mai bine asupra carierei. Pe 27 ar fi bine sa evitati orice interactiune cu colegii dvs., in rest va bucurati de protectia marelui benefic Jupiter, incepand cu data de 6.
DRAGOSTE: Pasionalitatea din relatia dvs. de amor este un prilej de bucurie pana pe 5, dupa care emotiile pot deveni prea intense, cu gelozii sau banuieli de tot felul. si viata de cuplu este problematica, desi Venus salveaza ceva din consecinte, incepand cu data de 4.
SANATATE: Energia ramane in continuare scazuta. Bolile cronice nu trebuie neglijate, caci altfel va veti resimti la finele lunii.

BALANTA
Mari iubiri


De unde in primele zile ale anului, legaturile de familie pareau cum nu se poate mai fericite, incluzand si rudele prin alianta, situatia se schimba din 6 incolo. Poate fi vorba despre relatiile cu membrii familiei, unde pot aparea conflicte, suspiciuni sau chiar manifestari mai drastice de agresivitate sau de chestiuni legate de casa dvs. sau o proprietate. E important sa nu cautati paiul din ochii celorlalti, pana nu ati fost la un oftalmolog care sa indeparteze paiul din propriul dvs. ochi. Cel mai bine ar fi sa apelati la opinia unui tert obiectiv.
BANI: Chiar daca nu va treziti cu ei in mana, sa stiti ca felul in care abordati problemele la serviciu, lucrand cu colaboratorii dvs., este de natura sa duca la o crestere a productivitatii, ceea ce in final inseamna tot bani. Puteti castiga si facand favoruri unor colegi.
CARIERA: Relatiile cu colegii se armonizeaza incepand din data de 4, ceea ce era cazul, caci nu prea figurati in topul popularitatii. Amabilitatea de care dati dovada poate fi pusa la incercare in ultimele zile ale lunii, cand ati face bine sa va stapaniti simtul critic.
DRAGOSTE: Din 6 incepe nu cea mai frumoasa luna, ci cel mai frumos an pe care l-ati avut de multa vreme, in chestiuni sentimentale, care la dvs. joaca un rol atat de important. Pentru Balantele care-si doresc copii incepe o perioada de fertilitate.
SANATATE: Membrele inferioare va dau de furca, evitati statul in picioare, caci nu stati bine cu circulatia venoasa.

SCORPION
Mai usor cu acceleratia


In viata dvs. au aparut de curand o multitudine de interese noi, eventual ca urmare a intalnirii unor persoane care v-au impresionat prin cunostintele lor si printr-un magnetism personal neobisnuit de pronuntat. Pentru ca ritmul vietii dvs. de zi cu zi se accelereaza, se poate sa va pierdeti rabdarea cu cei cu care aveti de-a face zilnic, cu vecinii sau rudele de gradul II si III. Atunci cand va expuneti ideile, incercati sa fiti ceva mai detasati si sa nu puneti la suflet atitudinea celor care nu sunt de aceeasi parere cu dvs. In fond, e dreptul lor. Capacitatea dvs. mentala este insa in crestere si rezistati la solicitari mari. La volan, se recomanda prudenta.
BANI: Cu toate ca interesul dvs. fata de bani, care a fost ani de zile un factor motivator major in viata dvs., a scazut, o duceti bine. Gasiti rezolvari creative, care se pot dovedi si productive. Miscati-va intre parametrii pe care ii stapaniti. In ultimele zile ale lunii, abtineti-va de la tranzactii.
CARIERA: Ianuarie este o luna in care relatiile sociale joaca un rol important pentru devenirea dvs. profesionala. Daca va targuiti cu sefii, aceasta va poate crea o stare de disconfort, mai ales daca pretind diverse lucruri de la dvs. Faceti-le pe plac si veti avea de castigat pe termen lung.
DRAGOSTE: Din 4, Venus vine sa indulceasca frustrarile din relatie sau daca acestea au devenit prea de tot, sa aduca in viata dvs. o pasiune-fulger, in jurul datei de 22.
SANATATE: Energia dvs. este exploziva in primele zile ale lunii si ar trebui directionata constructiv, de exemplu prin sport.

SAGETATOR
Absorbiti de cariera


Pe plan personal sunteti mai linistiti ca in anii din urma, ceea ce nu inseamna ca nu aveti inca probleme de rezolvat. Le abordati insa cu mai mult calm si mai multa intelepciune, calitati de care veti avea nevoie pentru a lucra constructiv la relatiile cu membrii familiei dvs. Procedati astfel incat daca unele se vor rupe, sa nu va puteti reprosa nimic. Aveti parte de energia lui Venus, incepand din data de 4, ceea ce inseamna ca prietenii va sunt de ajutor in acest demers. Totusi, ultimele zile ale lunii pot fi dificile.
BANI: Va aflati la inceputul unui proces in decursul caruia notiunile dvs. despre valorare - materiala sau spirituala - se vor schimba profund. Este posibil ca procesul sa implice la inceput unele pierderi, care vor fi compensate insa pe parcurs - cu TVA cu tot.
CARIERA: Luna aceasta va fi evident, atat pentru sefi, cat si pentru dvs., care va sunt punctele dvs. cele mai slabe. Cu toate acestea, treziti incredere si vi se incredinteaza mai multe responsabilitati, dar nu neaparat si o functie superioara. Ultimele zile sunt cele mai grele.
DRAGOSTE: Pericolul de-a va neglija viata sentimentala vine tocmai din faptul ca sunteti atat de absorbiti de cariera, iar cei dragi simt ca pentru ei ramane foarte putin timp si, da, foarte putina afectiune. Faceti-va timp pentru ei.
SANATATE: Dupa 6, veti constata ca va miscati mai putin rapid decat sunteti obisnuiti, in schimb, coordonarea poate fi mai buna.

CAPRICORN
Energie planetara


Incepeti anul cu o mare doza de incredere in capacitatile dvs., motiv pentru care va ambalati foarte tare. De aici, pot aparea probleme, pentru ca exista posibilitatea sa ajungeti la realizari impresionante, daca reusiti sa administrati cum trebuie redutabilele energii cumulate ale planetelor din semnul dvs.: Soarele (pana pe 19), Marte si Pluton (toata luna) si Mercur, din pacate retrograd, din 22. Incercati sa exprimati aceste energii, ramanand insa mereu atenti la felul in care ele ii pot afecta pe cei din jurul dvs.
BANI: Din 6, Jupiter se ocupa de cresterea veniturilor dvs., crestere care poate fi spectaculoasa. Feriti-va insa de orice miscare financiara pe data de 27, cand eclipsa de Soare va poate provoca un scurtcircuit, determinand decizii banesti defavorabile.
CARIERA: Faceti cursuri de perfectionare sau calatoriti in interes profesional, daca vreti sa progresati in cariera. Faceti o buna impresie publica, in cazul in care trebuie sa vorbiti despre profesia dvs, cu exceptia ultimelor zile ale lunii, mai ales 31.
DRAGOSTE: Aveti foarte mult de castigat daca renuntati la nevoia de-a va controla partenerul sau de a-i cere constant demonstratii de afectiune. Incercati sa va dati seama mai intai ca aveti astfel de porniri, apoi incercati sa aflati de unde provin, pentru a le depasi.
SANATATE: Surplusul de energie va ajuta sa accelerati procesul de slabire, care devine posibil cu putin efort, incepand din 6.

VARSATOR
Cu minte rece


Eclipsa de Soare se produce pe data de 27 in semnul dvs. si, in functie de cum intelegeti s-o abordati, va poate marca destinul timp de cel putin un an de acum incolo. Acordati atentie felului in care va impartiti energia intre indatoririle dvs. personale si cele publice ori profesionale. Va poate deveni mai clar ca oricand unde nu exista un echilibru bun, si cu aceasta ocazie, veti putea trece la revizuirea chestiunilor care nu functioneaza. Ceea ce veti afla astazi despre dvs. poate fi cat se poate de util, cu conditia sa nu va lasati influentati de emotii, ci sa ramaneti lucizi si rezonabili.
BANI: Venus, patroana banilor, sare in ajutorul dvs. incepand din 4, pentru a va ajuta sa descalciti o problema, probabil mai veche. Ea va da un deget, dar daca doriti sa-i luati toata mana, pe 31 veti ramane si fara degetul cu pricina. Conlucrati cu ea si veti face progrese importante.
CARIERA: In primele 5 zile ale lunii, aliantele dvs. secrete functioneaza, dar apoi intra in priza inamicii ascunsi. Este de preferat sa nu raspundeti la provocari, pentru ca ele nu vin din partea persoanelor cu care va confruntati direct. In spatele lor se poate afla altcineva.
DRAGOSTE: Aceeasi eclipsa din 27 poate evidentia masura in care relatia dvs. este viabila sau nu, daca traiti intr-o iluzie sau incercati sa corespundeti idealurilor partenerului.
SANATATE: In ziua de 27 ar fi bine sa acordati o atentie deosebita regimului alimentar si digestiei.

PESTI
Cu lipici


Venus vine alaturi de dvs. pe data de 4 si va ajuta sa petreceti o luna placuta, lipsita de asperitati. Prezenta dvs. este agreabila pentru cei care intra in contact cu dvs., in asa masura incat, daca doriti, puteti gasi solutii de conciliere chiar in cazul unor persoane cu care nu sunteti in prezent in termeni buni. Viata dvs. sociala incepe sa devina tumultuoasa si s-ar putea sa va dati seama ca puteti juca un rol mult mai important decat pana acum in cercul de prieteni. Lasati insa ca aceasta schimbare sa se produca treptat.
BANI: Veniturile dvs. nu cresc direct, aveti insa lipici si asta va ajuta sa va asociati cu cine trebuie, pentru ca impreuna sa obtineti castiguri financiare. Ideile dvs. pot fi inspirate, incepand din data de 4.
CARIERA: Tineti-va departe de coteriile de la serviciu, mai ales in perioada 12-21, si fiti cat se poate de rezervati pe 27, cand relatiile dvs. cu colegii barbati pot fi puse la grea incercare.
DRAGOSTE: Acel aer seducator pe care vi-l adauga Venus, din 4 incolo, poate fi suficient pentru a da gata pe cine doriti dvs. Se pare insa ca in jurul datei de 22, dvs. insiva cadeti prada farmecelor altcuiva. Pasiune va fi, dar nu de durata.
SANATATE: Din 6 ianuarie veti primi un supliment binevenit de energie de buna calitate. Ramane doar sa va ingrijiti pe data de 27, cand este bine sa stati linistiti, departe de agitatia lumii. Este inceputul unei perioade de refacere a fortelor.