Cum devine "greul" usor
• Scoateti grasimea din supe si ciorbe. Preparati-le cu o zi inainte de a le manca si bagati-le peste noapte in frigider. Inainte de a le incalzi, grasimea inchegata se desprinde usor.
• Nu turnati niciodata untdelemnul direct din sticla in tigaie, e un exces de sute de calorii. Puneti-l dozat, cu o lingura (o lingurita = 28 kcal).
• In loc de smantana groasa, preparati sosurile cu iaurt sau lapte batut.
• Nu puteti rezista unei prajituri ornate cu frisca? Atacati-o! Dar mancati doar jumatate din ea. Principiul "cate putin din toate" e ideal.
• Digestivul de dupa un pranz copios poate sa fie inlocuit cu o doza de vitamina C: suc de lamaie amestecat cu putina miere sau un fruct proaspat.
• Ca sa nu exagerati vinul: puneti alaturi un pahar cu apa plata sau minerala si beti alternativ vin si apa.
Mancati chibzuit
• In loc sa taiati chifla de dimineata in doua, taiati-o de-a latul, ca painea. Rezulta felii mai mici, care dau sentimentul ca te saturi mai repede.
• Cand mancati felul cu carne, dupa fiecare folosire a furculitei si cutitului, puneti-le pe masa, langa farfurie. Cine mananca incet mananca mai putin. Sentimentul de satietate se instaleaza dupa 15 minute.
• Dimineata, la micul dejun, beti 2-3 cani de ceai verde. Stopeaza foamea, invioreaza la fel ca si cofeina.