Leacuri populare rusesti

Redactia
Polipi nazali

Sunt niste tumori glandulare care apar pe mucoasa naso-faringiana, in special la copii. Ei cauzeaza disconfort, impiedica respiratia si afecteaza vocea. Tamaduitorii populari din Rusia si Siberia recomanda bai cu sare (sare Epson), sau ulei de peste ca adaos la regimul alimentar. Si, zilnic, gargara cu apa calda cu sare (o lingura sare la un pahar cu apa calda).
* Sucul de sfecla rosie folosit ca gargara este de asemenea foarte recomandat. Sucul de coacaze, folosit atat ca gargara cat si ca bautura, este foarte eficace in unele cazuri. Frunzele de coacaz sunt, de asemenea, folosite sub forma de infuzie (aproximativ 3 g de frunze uscate la o cantitate de 200 ml apa fiarta. Se bea cald - un pahar de trei ori pe zi inainte de mese).

Alcoolism

O adevarata nenorocire a umanitatii, calamitatea alcoolismului nu este usor de vindecat, distruge atat corpul, cat si psihicul uman, fiind arareori recunoscut ca o boala.
Nicaieri aceasta calamitate nu a avut o mai mare raspandire ca in Rusia. Deoarece alcoolul a fost fabricat si vandut de stat, si pentru ca vanzarea lui reprezenta o parte importanta din bugetul guvernului, bautura a fost totdeauna foarte raspandita si alcoolismul ridicat. Si pentru ca alcoolicii rareori se considerau oameni bolnavi, ei niciodata nu cereau vreun ajutor medicului pentru starea lor. In Siberia, bautul are si azi un remediu considerat radical. Dar a te supune acestui tratament, fie barbat sau femeie, inseamna sa doresti sa fii vindecat. Tratamentul este neplacut si chiar dureros.
Medicatia pentru aceasta cura se bazeaza pe o varietate de muschi de pamant, care era fiert in apa, timp de 20 de minute. Fiertura trebuia bauta de pacient fierbinte si el trebuia sa fie treaz. Dupa ce a baut un pahar plin cu acest lichid, pacientul trebuia sa bea un pahar plin de vodca. Aceasta producea imediat o stare de voma cu dureri. Procedeul era repetat imediat, cu rezultate si mai drastice. In multe cazuri, procedeul se aplica de trei ori. La sfarsitul acestui tratament scurt si violent, pacientul era complet epuizat. De acum incolo, ori de cate ori mai incerca sa bea, reactia sa era aceeasi, chiar dupa ani de la tratamentul initial. Multi spuneau ca s-a format o alergie care tine toata viata si o repulsie impotriva alcoolului sub toate aspectele sale.

Angina pectorala

Medicina populara rusa trata cu succes aceasta boala cu boabe de maces, ce asigurau o vindecare completa, adesea in combinatie cu caprifoi si brancuta de pasune (floarea cucului).
Iata cum se pregateste infuzia de macese: intr-un vas se pun 7 pahare de apa clocotita. Se adauga 7 linguri cu macese (intregi sau sfaramate). Se acopera bine vasul si se inveleste intr-un material care retine caldura, lasand sa se infuzeze compozitia timp de 20-24 de ore. Apoi infuzia se strecoara, storcand macesele. Se pastreaza la rece. Se beau trei pahare pe zi, la mese. In ceai se poate adauga si sirop de macese. Da un gust bun si este o sursa de vitamina C.
In general, infuzia de boabe de maces este recomandata pentru toate bolile de inima. Nu poate cauza nici un rau si, in multe cazuri, s-a dovedit a fi foarte eficace.
In plus, oamenilor cu boli de inima vechi li se recomanda sa urmeze un regim alimentar evitand dulciurile si substantele bogate in amidon. Fumatul trebuie evitat - in special in cazurile de angina pectorala - deoarece nicotina cauzeaza adesea constrictia arterelor. Acelasi lucru cu cafeaua si ceaiul. Infuzia de macese indulcita cu sirop de macese este un inlocuitor excelent.
Practicantii populari recomandau celor care sufereau de angina pectorala sa manance ficat de vita si sa bea sange de bou. Oricum, macesul este singurul remediu considerat ca duce la o vindecare completa.