Zodiacul lunii decembrie

Tana Rosca
Cinci planete se perinda luna aceasta prin zodia Capricornului. Energia lor ne face sa privim viata cu seriozitate, sa ne gandim la laturile mai profunde ale existentei. Pentru multi dintre noi, profesia devine deosebit de importanta acum si va fi necesar sa luam decizii pe termen lung, in aceasta directie. 1, 13, 16, 21-22, 28 si 31 sunt zile cu o incarcatura energetica si emotionala deosebit de puternica, care ar trebui gestionata cu un curaj ghidat de intelepciune

BERBEC
Salt in cariera


Dorul de duca va da ghes, insa ar fi bine sa stati pe loc, macar pana pe 16, caci este o perioada in care nu este indicat sa porniti la drum. Aceia dintre dvs. care au de dat examene in prima jumatate a lunii ar face bine sa nu se grabeasca cu raspunsurile si nici sa conteste autoritatea examinatorilor. Relatiile cu rudele prin alianta pot trece si ele prin momente de dificultate in acest rastimp. In cazul in care aveti procese, va puteti astepta la anumite piedici.
BANI: Sefii dvs. au o atitudine favorabila fata de dvs. si pot decide o marire de salariu, in primele sapte zile ale lunii. Prin intermediul prietenilor dvs. este posibil sa gasiti ocazii de castig, incepand din data de 8.
CARIERA: Este luna cea mai potrivita pentru un salt semnificativ in cariera. Cel mai propice interval pentru a va face remarcati sau pentru a primi o promovare este 1-7. Pe de alta parte insa, Luna Noua din 27 faciliteaza ideile sau initiativele noi care, daca sunt incepute acum, se pot realiza in cursul anului viitor.
DRAGOSTE: In primele zile ale lunii este posibila o idila cu cineva mai in varsta sau cu unul dintre sefi. Va impresioneaza cei care stiu sa se descurce in viata si va pot invata si pe dvs. cum se face. Din 8 incolo e bine sa va lasati prietenii sa joace rolul de amorasi.
SANATATE: Incetul cu incetul, problemele legate de oase, dinti si ten incep sa cedeze. Cele care au tendinta sa persiste sunt cele legate de somn - insomnii sau dimpotriva, somn excesiv, neodihnitor.

TAUR
Greu la bani, usor la dragoste


Daca v-ati decis sa petreceti sarbatorile de iarna in tarile calde, cel mai bine ar fi sa porniti pana pe 7, iar de evitat sunt plecarile pe 13, 16, 21-22 si incepand din 28. Sau poate veti trece prin momente speciale, care va vor trezi nevoia de-a invata lucruri noi. Ar fi o idee buna si un moment propice. Daca dupa Luna noua din 27 va decideti sa cercetati un subiect nou, nu ezitati s-o faceti.
BANI: Micile neintelegeri, legate de bani, iscate pana pe 12, se pot rezolva printr-o comunicare rezonabila, ulterior insa comunicarea se strica. Pana la Luna plina din 12 va puteti astepta si la o oarecare rotunjire a veniturilor, probabil sub forma unei bonificatii. Cei cu care detineti resurse comune se pot situa pe pozitii radical diferite de dvs., ducand la conflicte, mai ales pe 13 si 16.
CARIERA: Incepand cu data de 8, devenirea dvs. profesionala intra pe mainile micului benefic, Venus, care se ingrijeste ca sefii sa va vada cu ochi buni. Ingrijiti-va si dvs. sa aiba ce vedea - in felul acesta va asigurati perspective bune pentru anul care vine.
DRAGOSTE: Primele zile ale lunii pot duce la reinnoirea sentimentelor fata de cineva drag, care poate locui undeva, departe. Grabiti-va incet, nu trebuie neaparat sa petreceti sarbatorile "in cuplu".
SANATATE: O viata intima activa este recomandabila, insa excesele pot duce luna aceasta la probleme. Pana pe 27 este bine sa gustati cu moderatie placerile simturilor.

GEMENI
Pe la mijloc


Categoric, va veti simti cel mai bine daca petreceti sarbatorile undeva departe de casa. O destinatie exotica v-ar prinde cum nu se poate mai bine, cel putin asa zic seducatoarea Venus si visatorul Neptun, stapanul marilor si oceanelor. Puteti porni la drum incepand cu data de 8, insotiti de binecuvantarea planetelor. Pe 22 puteti avea parte de un moment neobisnuit de frumos.
BANI: Investitiile dvs. pot fi inspirate, mai cu seama daca le faceti in primele sapte zile ale lunii. Din 13 incepand va puneti in priza capacitatile de negociatori, cu bune rezultate, dupa cum o promite Luna noua din 27. E cazul sa deveniti insa precauti cu incepere din 28, cand este posibil sa va lasati tentati de cheltuieli cam extravagante.
CARIERA: Daca ati supravietuit presiunilor si nu v-ati aruncat demisia pe masa, contextul incepe sa se normalizeze. Dar asta se petrece treptat, evoluati inca intr-un context destul de tensionat. 1, 13, 16, 21-22, 28 si 31 sunt zilele in care este indicata o atitudine concilianta.
DRAGOSTE: Multi dintre dvs. ajung la capatul rabdarii in preajma Lunii noi, aflata chiar in semnul dvs., si izbucnesc. Tensiunile exercitate de Marte, Mercur si Soare asupra vietii dvs. relationale isi spun cuvantul. Numarati pana la o suta inainte sa luati hotarari.
SANATATE: Organismul dvs. poate trece printr-un proces de regenerare, cu conditia sa continuati sa va protejati ficatul.

RAC
Robi ai muncii


Va puteti astepta la cadouri multe si bogate din partea lui Mos Craciun, deoarece anul acesta el primeste fonduri suplimentare din partea micului benefic Venus, care se pricepe ca nimeni altul la alegerea cadourilor. Contextul nu este inca grozav pentru calatorii, totusi ele nu mai sunt atat de riscante ca luna trecuta.
BANI: Afacerile merg de minune, incepand cu data de 8, iar pe 28, cand patroana banilor, Venus, se intalneste cu inspiratul Neptun, aveti doua posibilitati: sa cheltuiti peste masura sau sa dati o lovitura la care visati de mult.
CARIERA: Ritmul de la serviciu se anunta de-a dreptul infernal luna aceasta, spun Soarele, Mercur si Marte, care nu va lasa sa rasuflati la inceputul lunii. Lucrurile se normalizeaza treptat, o data din 12 si apoi din 21. Riscul e ca intre 21 si 26 sa fiti atat de obositi, incat sa deveniti nervosi fata de colegi.
DRAGOSTE: Un sfarsit de an glorios, din punct de vedere sentimental se anunta pentru dvs. Sentimentele care va leaga de partenerul de cuplu ating o profunzime iesita din comun si veti dori sa petreceti cat mai mult timp impreuna. Luna plina din 27 poate aduce consfintirea relatiei, sub forma unei cereri in casatorie sau macar a mutatului impreuna.
SANATATE: Pana pe 26 sunteti supusi unor eforturi mari, ceea ce poate duce la puseuri de tensiune sau de febra. Aveti grija sa va odihniti suficient inainte de Luna plina din 12, pentru a evita o infectie a cailor respiratorii.

LEU
Popularitate si bani


In cazul in care doriti sa initiati o actiune de grup, impreuna cu prietenii dvs., este bine s-o faceti inainte de Luna plina din data de 12. In felul acesta va asigurati de succesul proiectului dvs. Acelasi interval este potrivit daca doriti sa introduceti anumite schimbari in viata dvs. sociala, de exemplu daca va propuneti s-o faceti mai dinamica.
BANI: Perioada de maxima stramtorare a ramas in urma, iar aspectul frumos dintre marele benefic, Jupiter, si marele malefic, Saturn, pe care-l aveti acum in casa banilor, se mentine pana aproape de finele lunii. Vor exista insa si zile in care vi se recomanda precautie si o atitudine cat mai lipsita de emotionalitate, respectiv 1, 13, 16, 21-22, 28 si 31. Cel mai bine ar fi insa daca in datele respective v-ati tine departe de preocupari banesti.
CARIERA: Relatiile de munca joaca un rol deosebit de important pentru dvs. luna aceasta, dar impactul pe care-l aveti acum se va face resimtit inca mult timp de-acum incolo. Primele sapte zile ale lunii beneficiati de cea mai mare popularitate printre colegi. Comunicarea decurge excelent intre 13 si 27, in schimb din 28 puteti deveni irascibili.
DRAGOSTE: Momentele romantice incep sa marcheze viata de cuplu, incepand din 8 si pana la finele lunii.
SANATATE: Evitati excesele alimentare pe perioada sarbatorilor si faceti miscare incepand din data de 13, de preferinta sub forma mersului pe jos.

FECIOARA
Verde pe linie


Fiti pregatiti pentru noi momente dificile legate de viata de familie in zilele de 1, 13, 16, 21-22, 28 si 31. Evitati sa participati la discutiile cu subiect delicat, pentru ca va va veni greu sa va pastrati cumpatul sau obiectivitatea. Sunt zile nepotrivite pentru a lua decizii, tocmai pentru ca nu aveti cum sa va formati o perceptie corecta. Tot atunci este posibil si ca unele obiecte din casa sa se strice, iar in ciuda indemanarii dvs., n-ar fi indicat sa incercati sa le reparati singuri. Vestea buna este ca in primele sapte zile ale lunii si apoi din nou inaintea Lunii noi din 27 puteti avea noroc la jocuri.
BANI: Felul in care interactionati cu colegii, incepand din data de 8, este inspirat si impactul dvs. face sa creasca productivitatea, mai ales daca va numarati printre sefi. Daca activitatea dvs. duce la castiguri suplimentare, este de presupus ca va veti bucura si dvs. de o bonificatie.
CARIERA: Cu putina atentie la miscarile sefilor si un dram de diplomatie va puteti face remarcati in modul cel mai placut inainte de Luna plina din 12. Atitudinea si ideile dvs. pot trezi atentia celor de care depinde promovarea dvs.
DRAGOSTE: Aveti parte de o intreaga pleiada de oportunitati luna aceasta, dintre care cele mai spectaculoase sunt cele ce se ivesc pana pe 7, iar cele mai de perspectiva, in jurul Lunii noi din 27.
SANATATE: Venus se ocupa personal sa fiti intr-o forma excelenta de sarbatori, incepand cu data de 8. Lasati-o insa mai moale cu bautura in jur de 28.

BALANTA
Mai ales dragoste


Cel mai bine va prieste un Craciun autohton, ba mai mult, casnic. Asta pentru ca exista riscuri legate de calatorii, care se extind pana pe data de 28 inclusiv. Este deci mai cuminte sa stati pe-acasa si, daca doriti, sa va chemati si familia, incluzand si rudele prin alianta. In acest cadru se pare ca veti petrece cel mai frumos. Ocupati-va de punerea la punct a casei in primele sapte zile ale lunii - veti avea fie spor la amenajari, fie veti avea noroc de chilipiruri nesperate.
BANI: Din 8 incolo puteti ceda tentatiei de-a cheltui fara masura, pentru a-i rasfata pe cei dragi. Intrebati-va, in aceste situatii, daca darul dvs. este util sau luxos - si optati pentru prima varianta. Va puteti astepta ca si ceilalti sa vina cu cadouri impresionante.
CARIERA: Viata profesionala se poate dovedi frustranta luna aceasta, pentru ca intervin mereu lucruri care va scot din ritm. Decizii care se schimba, timpi morti pe care nu aveti cum sa-i planificati ori intarzieri nedorite. Zilele in care va va veni greu sa va pastrati calmul sunt 1, 13, 16, 21-22, 28 si 31.
DRAGOSTE: Micul benefic Venus, planeta iubirii si guvernatoarea zodiei dvs., isi face de lucru in Casa iubirii si a distractiilor inca din data de 8 si se asigura ca o sa petreceti sarbatorile cu sufletul plin de bucurie. Este posibil sa incepeti o relatie intr-un mod aproape magic in jurul datei de 28, cu senzatia ca v-ati gasit sufletul pereche.
SANATATE: Zilele mentionate la capitolul cariera sunt si zilele de risc cu privire la sanatate. Aveti nevoie de multa odihna.

SCORPION
Castigatorii lunii


Fiti pregatiti pentru o luna plina de evenimente incitante, vesti grozave, multe din strainatate, si succese academice, in cazul in care sunteti studenti. Relatiile dvs. de zi cu zi sunt pozitive si se poate crea un nucleu social, in mijlocul caruia va simtiti grozav. La drum n-ar fi insa bine sa plecati, incepand din data de 28, cand Marte poate provoca accidente la drum scurt sau disensiuni in cercul apropiatilor. Momentele petrecute acasa, in familie, incepand din data de 8, au un farmec aparte, iar sarbatorile petrecute in mod traditional va pot face sa traiti cu adevarat atmosfera lor.
BANI: Trei planete in Casa banilor va asigura ca aveti punga plina, dar Marte va poate imboldi si la cheltuieli necugetate, pana pe 27. Luna plina din 12 ar putea coincide cu un castig pentru dvs. si cineva cu care faceti afaceri.
CARIERA: Sfarsitul de an se anunta linistit, fara schimbari la orizont, nici in bine, nici in rau.
DRAGOSTE: Printre numeroasele persoane placute cu care intrati in contact in deplasarile zilnice se poate ivi si o persoana speciala, care va face inima sa bata mai repede, ori de cate ori o intalniti. Este posibil ca totul sa se limiteze la o idila platonica, dar daca puteti sa invitati persoana respectiva acasa la dvs., la o petrecere, pe 27 sau 28, lucrurile pot lua o intorsatura magica.
SANATATE: Cu cat circulati mai mult, cu atat energia dvs. se innoieste. Miscarea in aer liber va prieste cel mai mult.

SAGETATOR
Ninge cu bani


Incepand din data de 8, toate drumurile va duc in directia cea buna. Va puteti astepta la intalniri placute, la mici castiguri ocazionale, la admiratie din partea amicilor, care va asculta cu placere. Pana si rezolvarea unor chestiuni plictisitoare, de rutina, va poate duce in fata unui ghiseu, in spatele caruia se ascunde o fiinta simpatica si interesanta. Zilele de 1, 13, 16, 21-22, 28 si 31 sunt insa marcate de tensiuni, care va pot tulbura viata de familie. Daca veti fi atenti, va veti da seama ca dvs. sunteti cei care genereaza aceste tensiuni, care pot fi rezultatul unor acumulari de stres de ordin profesional.
BANI: Trebuie doar sa intindeti mana si sa-i culegeti! Micul si marele benefic, respectiv Venus si Jupiter, se gasesc impreuna cu Pluton in casa responsabila pentru castigurile dvs. salariale in primele sapte zile ale lunii si va puteti astepta la o crestere semnificativa a veniturilor dvs. directe. Un alt context promitator va culmina cu Luna noua din 27, data in jurul careia va puteti astepta la alte castiguri respectabile.
CARIERA: Este mai important ce se petrece in culise, decat ce se vede la suprafata. Tendintele subterane va avantajeaza, iar un loz mare se joaca in jur de 27.
DRAGOSTE: Luna plina din data de 12 va zambeste larg, mai ales daca sunteti intr-o relatie stabila, asigurandu-va sarbatori pline de bucurie.
SANATATE: Consumul nervos poate fi foarte mare pana pe 28, cu zile critice pe 5, 7, 10, 12, 13 si 16.

CAPRICORN
Evenimente pozitive


E foarte adevarat ca in viata dvs. se intampla acum o multime de lucruri interesante, dar va veti putea bucura de ele din plin doar daca veti fi suficient de relaxati - fizic, emotional si mental. Evenimentele pozitive din viata dvs. personala continua. Pana pe 7, cei doi benefici, Venus si Jupiter, se gasesc impreuna in semnul dvs. zodiacal, aspectul exact petrecandu-se pe 1 si 2. Efectul este minunat asupra tuturor relatiilor dvs. Si asupra starii dvs. de spirit. Planurile noi facute cu incredere si indrazneala pot fi realizate cu usurinta, mai ales daca le puneti in aplicare imediat dupa Luna noua din 27. Din 28 insa pot aparea si unele energii distonante, sub influenta lui Marte.
BANI: Primele sapte zile ale lunii sunt promitatoare din punct de vedere al asocierilor financiare inspirate. Poate fi insa vorba si despre noroc, sub forma unui dar bogat ori a unui castig gen Loto. La serviciu, veniturile dvs. au sanse sa creasca incepand din data de 8.
CARIERA: Luna plina din 12 poate anunta o perioada destul de agitata pentru cele doua saptamani care urmeaza. Treburile care se cer rezolvate pot fi multe si complexe, insa faceti progrese semnificative.
DRAGOSTE: Pana pe 7, nu va poate rezista nimeni, dupa aceasta data, va pot ignora persoanele grav bolnave sau total insensibile. Farmecul dvs. poate avea de suferit din 28 incolo, daca va lasati prada nervilor provocati de Marte.
SANATATE: Odihna, odihna si iar odihna, mai ales pe 1, 5, 7, 10, 12, 13, 16 si 31.

VARSATOR
Vise implinite


Pe data de 8, micul benefic Venus isi face intrarea in zodia dvs. si ramane acolo pana la sfarsitul lunii. Cu o asemenea insotitoare, va veti bucura de o stare de spirit placuta si echilibrata, farmecul dvs. personal va fi accentuat de prezenta ei si toate relatiile dvs. vor avea de castigat. Fiti pe faza, pentru a profita din plin de ocaziile sau vestile deosebite pe care le veti afla in preajma Lunii noi din 27, cand macar unul dintre visurile dvs. secrete se poate infaptui.
BANI: Echilibrul general ar fi unul bun, daca n-ar interveni zile in care sa fiti pusi in situatia de-a face cumparaturi neprevazute. In cazul in care prietenii va cer sa le dati o suma mai mare pentru cine stie ce achizitie extravaganta, ganditi-va ca si dvs. aveti destule cumparaturi de facut.
CARIERA: Exista un context care va favorizeaza, fara ca dvs. s-o stiti, poate mai multe persoane care au de castigat, daca va sustin. Din 28 insa, cineva poate declansa un complot impotriva dvs.
DRAGOSTE: In cazul in care sunteti in cautarea cuiva cu care sa petreceti in mod placut sarbatorile de iarna, acest cineva si-ar putea face aparitia in viata dvs. in preajma Lunii pline din data de 12. Idila se poate infiripa cu mare repeziciune, dar s-ar putea dovedi a fi nimic mai mult decat un foc de paie.
SANATATE: Intre 13 si 15 va sfatuim sa aveti grija ce si cum mancati, iar din 28 incepand puteti fi frustrati sau nervosi, ceea ce duce la migrene ori puseuri de tensiune.

PESTI
Profesia - teren minat!


Pe de o parte, viata dvs. sociala devine (daca este posibil) si mai activa ca pana acum, iar evenimentele care au loc in cercul dvs. de prieteni va fascineaza dar va pot si afecta profund intregul viitor sau macar intreaga viziune asupra vietii. Pe de alta parte, Luna plina din data de 12 va trage catre casa, catre intimitatea placuta in mijlocul familiei. Incercati sa va organizati de asa maniera incat sa petreceti suficient timp si cu prietenii, si cu cei de-acasa.
BANI: In primele sapte zile ale lunii veti putea obtine niscaiva venituri suplimentare, prin bunavointa prietenilor. Apoi urmeaza o perioada in care v-am sfatui sa fiti prudenti cu banii.
CARIERA: Va miscati pe un teritoriu minat, pana pe 27 inclusiv, dar pericolele cele mai mari de-a va pierde cu firea si de-a da curs unor provocari destul de grosolane se afla la mijlocul lunii. Numarati pana la zece, daca va vine sa luati decizii pripite.
DRAGOSTE: In cazul in care sunteti intr-o relatie stabila este bine sa va retrageti impreuna cu partenerul intr-un loc linistit, in care sa va relaxati. Pestii solitari ar trebui sa iasa in lume pe 27, cand Luna noua coincide cu conjunctia Venus-Neptun. Acest context va poate ajuta sa va intalniti sufletul pereche.
SANATATE: Orele de odihna si activitati recreationale petrecute incepand cu data de 8 pot avea un efect excelent asupra starii dvs. generale. Organismul dvs. e pus pe regenerare, cu conditia sa-i dati ragazul si linistea s-o faca.