Retete de slabit

Rodica Demian
Otetul de mere

* Medicament popular cu numeroase intrebuintari, otetul de mere a fost redescoperit si lansat cu mare succes ca metoda terapeutica naturista, de doctorul american D.C. Jarvis. Dar in afara calitatilor lui de medicament, otetul de mere este si un mijloc ideal de slabit. In revista noastra s-a vorbit de multe ori despre el. Revenim acum cu o sinteza completa *

Acidul acetic si sanatatea

In fructele putrede, acidul acetic distruge bacteriile, virusii, ciupercile, parazitii. Aceasta se-ntampla pentru protejarea samburilor, atunci cand marul - de pilda - cade din pom pe pamant. Cand se infecteaza, animalele cauta instinctiv fructele putrezite si le mananca pentru ca acidul acetic le ajuta sa scape de bacterii.

Otetul de mere accelereaza digestia

Otetul de mere stimuleaza activitatea intestinelor, vindeca bolile digestive, elimina - impreuna cu fecalele - grasimile excedentare din organism, astfel ca acestea nu se mai depun.

Otetul de mere curata intestinul

Atunci cand nu ne hranim corect (de ex. prea multe dulciuri si faina alba), mucoasa intestinala se subtiaza din ce in ce mai mult. Ea se degenereaza pana ce se formeaza, din loc in loc, un strat cornos. Drept urmare, miscarea intestinului devine mai lenta. Adeseori, in mucoasa se cuibaresc bacterii sau ciuperci, iar aceasta este pur si simplu distrusa. Urmarea: metabolismul grasimilor se dezechilibreaza, iar moleculele de grasime, in loc sa fie eliminate, se ingramadesc in celulele adipoase. Urmand cura cu otet de mere, intestinul dvs. se curata, este eliberat de bacterii si ciuperci, astfel ca metabolismul grasimilor poate sa functioneze din nou fara probleme.

Otetul de mere produce hormoni care ard grasimile

Otetul de mere accelereaza producerea hormonilor de crestere: doar in felul acesta, topirea grasimilor poate functiona si noaptea la turatie maxima. Pentru a produce hormoni de crestere suficienti, seara trebuie sa consumati alimente bogate in albumina. Daca pe langa acestea beti si un amestec de otet de mere (adica 1 pahar de apa minerala sau de la robinet amestecata cu 1 lingura de otet de mere), albumina va fi descompusa in mod optim. Hormonii de crestere deschid celulele adipoase eliberand grasimile.

Otetul de mere taie foamea

Otetul de mere mentine stabil nivelul glicemiei, ceea ce potoleste senzatia de foame.

Otetul de mere stopeaza enzimele care ingrasa

Otetul de mere blocheaza la nivelul mucoasei bucale semnalele hormonale produse atunci cand mestecam dulciuri. Acestea actioneaza asupra organismului, fiind eliberate enzimele care ingrasa si favorizeaza asimilarea grasimilor.

Otetul de mere face hrana sanatoasa

Dupa o cura cu otet de mere va va fi usor sa alegeti mancaruri usoare, sanatoase, sarace in grasimi. In timpul regimului v-ati familiarizat cu o varietate de gusturi necunoscute inainte, ceea ce va va ajuta sa va abtineti de la "dulce", "sarat" si "gras" (care ingrasa).

CURA CU OTET DE MERE

Cum functioneaza cura de 3 zile cu otet de mere

Important este ca dvs. sa mancati pe zi trei mese principale si doua mese intermediare. Va puteti alege mancarurile, dar sa nu schimbati, ca volum, masa de pranz cu masa de seara.
Consumati intotdeauna otet de mere natural (daca este tulbure, cu-atat mai bine), pentru ca doar acesta contine toate substantele active. Preparati-l in casa sau cumparati-l de la tarani (apicultori).
Beti inaintea fiecarei mese (deci de 5 ori pe zi) un pahar de amestec de otet de mere cu apa. Ba chiar se recomanda sa beti un pahar si inainte de culcare.

Bauturi permise in timpul curei

Cafea, ceai negru, ceai de plante (fara zahar, doar cu inlocuitori), lapte degresat si apa minerala - respectiv apa de la robinet. Pe langa otetul de mere este bine sa beti pe parcursul zilei inca un litru de lichid.

Mesele intermediare

Intercalati dimineata si dupa amiaza cate o masa suplimentara. Alegeti-va, dupa pofta, una din cele prezentate in cele ce urmeaza:
* O portie de musli (cca. 120 g) cu 1 fruct si 125 g de iaurt slab.
* O felie de friptura de vaca pe o felie de paine prajita. Ca garnitura, castraveciori acri.
* O felie de paine de secara unsa cu o lingurita de unt si deasupra: 1/2 ou fiert taiat felii si presarat cu boia si sare.
* O felie de para cu o felie subtire de sunca afumata si o felie de paine prajita.
* 30 g fructe uscate (netratate cu sulf).

Micul dejun

(La alegere)

* Paine cu sunca si castravete
O felie de paine intermediara unsa cu o lingurita de unt si deasupra o felie de sunca slaba, garnisita cu un castravecior murat si o lingurita de maioneza dietetica. Foarte putina sare si piper.
* Mic dejun turcesc
Un ou tare taiat felii, 30 g castravete (tot felii), o rosie taiata cubulete, 50 g telemea si 5 masline. Toate asezate pe o farfurie si alaturi 3 felii de paine prajita.
* Mic dejun cu fructe
1 banana, 1 mar, o ceasca de mure sau afine, amestecate cu 1/2 pahar de iaurt si 2 linguri de fulgi de porumb sau ovaz.

Pranzul

(Alegeti-va un fel de mancare pentru fiecare zi)

* Salata de pui cu conopida
Caliti o ceapa taiata marunt intr-o lingurita de ulei vegetal, pana ce devine sticloasa. Adaugati 60 g de file de piept de pui taiat felii si prajiti carnea pana ce se rumeneste. Sarati, piperati. Amestecati ceapa, carnea de pui si 200 g de conopida fiarta si turnati deasupra un sos preparat din: 1 lingurita ulei vegetal si 2 lingurite de otet de vin.
* Sufleu de ciuperci cu castraveti
Se taie un castravete in bucati si se fierbe 5 minute in 1/4 l zeama de legume (vegeta cu apa). Se caleste o ceapa taiata marunt in o lingurita de ulei vegetal, pana ce devine sticloasa.
Se taie o rosie cubulete si se adauga impreuna cu 100 g de ciuperci la ceapa. Se condimenteaza cu sare, piper si boia si se mai dunstuiesc toate circa 5 minute. Apoi se presara deasupra o lingurita de patrunjel verde tocat si o lingurita de maghiran.
Se unge cu unt o forma de budinca si se aseaza mai intai bucatile de castravete, apoi amestecul de ceapa cu rosii si ciuperci. Se presara deasupra doua linguri de parmezan si se coace la cuptor 12 minute (la o temperatura de 200gr.). Se serveste cu orez fiert (4 linguri).
* Varza acra cu piure de cartofi
Se taie bucatele 125 g de varza acra si se amesteca cu un mar si o nectarina (ambele taiate) si o lingurita stafide. Se fierb in apa 12 minute, apoi se incorporeaza o lingura de smantana. Se fierb si se curata de coaja doi cartofi mijlocii si se zdrobesc cu furculita in trei linguri de lapte cald. Se adauga sare, piper si nucsoara si se servesc cu varza acra si fructele fierte.
* Piept de pui picant
Se prajesc 150 g piept de pui intr-o lingurita de ulei (scurt, pe ambele parti). Se scoate carnea si se tine la cald. Se arunca uleiul si se pune in tigaie o lingurita de unt in care sa caleste o ceapa taiata marunt. Se adauga 5 linguri de branza de vaci, o lingurita de sos picant la alegere, sare si piper. Se adauga carnea si se serveste cu 3 cartofi (mijlocii) fierti si curatati.

Cina

(si aici va alegeti pentru fiecare seara mancarea care va place)

* Cascaval pane
50 g cascaval (felii) se dau printr-un ou batut cu sare si piper, si pe urma prin doua linguri de pesmet. Se pun la prajit intr-o tigaie smaltuita si se lasa pana ce incepe sa se topeasca. Apoi se aseaza pe o felie de paine integrala si se presara deasupra cubulete de rosie, busuioc tocat si se stropeste cu putina zeama de lamaie.
* Omleta cu branza telemea
Se bate un ou cu o lingura de smantana, sare, piper, boia si nucsoara si se prajeste intr-o lingurita de unt. Cand este gata, se imparte in trei si se aseaza pe trei felii de paine prajita. Deasupra: 50 g branza telemea si o lingurita de patrunjel verde tocat.
* Branza cu fructe si paine prajita
Se taie bucatele o banana, un kiwi, o para si o nectarina si se amesteca cu 200 g de branza de vaci moale, si o lingura de miere. Se imparte in patru, se unge pe 4 felii de paine prajita. Deasupra: o lingurita de stafide.