Zodiacul lunii Noiembrie

Tana Rosca
Primele zile ale lui noiembrie aduc cu sine tensiuni considerabile, din mai multe directii. Se duce o lupta intre vechi si nou, intre Saturn si Uranus, intre tiparele vechi si rigide (Saturn) si nevoia de-a le indeparta fara menajamente (Uranus). Din ceea ce ramane in picioare, se poate trece la o reconstructie cat se poate de promitatoare, incepand din data de 19, cand se implica insusi marele benefic Jupiter. Principalul eveniment astrologic al lunii este trecerea definitiva a dificilului Pluton din Sagetator in Capricorn, pe data de 27

BERBEC
Oportunitati banesti


Va simtiti tinuti in chingi de anumite circumstante exterioare, care nu va permit sa aduceti schimbarile la care va ganditi de mult. Probabil ca acesta este motivul pentru care va doriti sa porniti la drum - pentru a va distanta si a castiga o noua perspectiva. Este insa riscant sa o faceti in primele cinci si ultimele sapte zile ale lunii. Intre 8 si 12 drumurile si studiile va aduc mari satisfactii, iar daca aveti de facut vreo aparitie publica, veti face o impresie puternica si placuta.
BANI: Multiple ocazii de afaceri ori investitii se ivesc intre 5 si 23, zile cum nu se poate mai potrivite pentru a duce tratative, a semna contracte, dar si a face tranzactii banesti directe. Actionati insa doar incepand din 6. In cazul in care aveti pe teava un proiect nou de care va ocupati singuri, ar fi bine sa va grabiti sa-l puneti in practica inainte de Luna plina din Taur, din data de 13.
CARIERA: Micul benefic Venus incepe sa se ocupe de reusita dvs. profesionala incepand din data de 13, ajutat de marele benefic Jupiter, deja prezent, iar din 28 li se alatura si planeta puterii, Pluton.
DRAGOSTE: In cazul in care ati sucombat tentatiei si ati inceput o aventura, 4 si 5 pot fi zile in care sa fiti expusi fara menajamente, probabil cu repercusiuni asupra unor relatii de prietenie.
SANATATE: Odihna este foarte importanta, la fel si protejarea sistemului osos, care este foarte sensibil luna aceasta. In mod special sunt vizati genunchii. Zilele cele mai dificile sunt 4 si 5.

TAUR
Conflicte la serviciu


Micul benefic Venus, patroana zodiei dvs., ajunge in aceeasi zodie cu Jupiter, marele benefic, si de acolo va invita la drum. Calatoriile, de preferinta lungi, intreprinse incepand din data de 13, care, iata, luna aceasta va aduc noroc, se pot solda cu amicitii sau cu cunoasterea unor persoane care va inspira, prin cunostintele si personalitatea lor. In cazul in care erati in cautarea unui mentor, din 19 incolo este foarte probabil sa-l gasiti.
BANI: Cu conditia sa evitati intervalul periculos 3-5 noiembrie, veti avea parte de o luna plina de activitati cu frumos potential de castig. Bani gheata se intrevad pana pe 12, idei noi pot aparea din 24, iar punerea lor in practica este optima imediat dupa Luna noua din 27.
CARIERA: O situatie confuza generata de sefi sau de faptul ca dvs. insiva n-ati inteles exact ce anume vi se cere poate exploda intr-un conflict nedorit, pe 4 si 5, dar se poate si ca niste turbulente in viata personala, in aceste zile, sa va faca distrati la serviciu, cu consecinte nu tocmai placute.
DRAGOSTE: Aveti de-a face cu un partener temperamental. Pana pe 14, din fericire, planeta comunicarii Mercur intervine in favoarea cuplului, intre 5 si 23. In aceasta perioada, discutiile cu un partener deschis pot fi deosebit de productive, cu conditia sa ascultati realmente ce are de spus.
SANATATE: Primele patru zile ale lunii sunt cele in care va gasiti in forma maxima. Ulterior trebuie sa va ingrijiti insa de intretinerea acesteia.

GEMENI
Hatis de probleme


Multe tensiuni ingropate de ani de zile pot iesi la suprafata luna aceasta si aveti nevoie de rabdare si echilibru pentru a gestiona ceea ce se intampla. Este vorba despre un amalgam de probleme, familiale si profesionale, care va prind intr-un hatis de contradictii. 4 si 5 sunt zile contraindicate pentru deplasari, lungi ori scurte. De evitat sunt mai ales cursele intreprinse in interes de serviciu. Orice s-ar intampla, nu va grabiti.
BANI: Planetele care ne povestesc despre bani, respectiv Venus (bani proprii) si Pluton (banii si resursele altora sau pe care le detinem impreuna cu cineva) se aduna treptat intr-o casa astrologica de unde va asigura prosperitatea. Venus isi face aparitia pe 13, iar Pluton pe 28.
CARIERA: E foarte posibil ca la serviciu sa aveti impresia (corecta, de altfel), ca va ajung lucrurile din urma. Pe 3 si 4 puteti fi surprinsi de reactiile unora dintre sefi, pe care ii credeati prieteni si puteti fi tentati sa lasati totul balta. Ar fi un moment nepotrivit s-o faceti. Daca va ganditi sa plecati, contextul v-ar favoriza de-abia din 28. Oricum, solutii creative se pot ivi din 19 incolo.
DRAGOSTE: Influentele asupra cuplului sunt contradictorii, dar in primele 12 zile ale lunii, planeta iubirii se ocupa de gasirea unor solutii pasnice. Comunicarea incepe sa functioneze din 24.
SANATATE: Pana pe 16 dispuneti de o energie de invidiat, iar intre 17 si 23 energiile corpului se primenesc.

RAC
Fiori de toamna


Sunt multe planete care va trezesc pofta de-a calatori, de-a schimba peisajul, insa ar fi contraindicat sa porniti la drum in primele cinci zile ale lunii sau in ultimele sapte. Tot in acest rastimp ar fi bine sa fiti foarte bine pregatiti la scoala, caci dascalii sunt cu ochii pe dvs., iar daca le atrageti in mod neplacut atentia, va vor tine minte mult timp de-acum incolo. Cineva din anturajul dvs. apropiat, o ruda sau un vecin mai in varsta, ar putea depinde de ajutorul dvs. Aveti mult spor in rezolvarea problemelor casnice si familiale, pana pe 4.
BANI: Fiti extrem de precauti cu banii la inceputul lunii, in mod special in zilele de 4 si 5, cand va puteti da peste cap serios echilibrul financiar, in cazul in care cedati insistentelor unei persoane iubite.
CARIERA: Tineti-va deoparte de agitatia care se poate starni intre colegii dvs., intre 3 si 4, si vedeti-va de treaba, caci puteti lucra intr-un ritm egal si eficient pana pe 12, ajutati de micul benefic Venus. Apoi lucrurile tind sa se precipite, mai ales dupa Luna noua din 27.
DRAGOSTE: Racii singuri au toate sansele sa intalneasca pe cineva, dar ar fi bine sa se fereasca de cei care se apropie prea vijelios de ei in primele zile ale lunii. Noi interese romantice se pot ivi pana pe 23. In cupluri, domneste o armonie ce se aseamana cu o luna de miere.
SANATATE:Functiile organismului dvs. sunt intr-un echilibru foarte bun pana pe 12. Ulterior, Marte va aduce o portie de energie in plus.

LEU
Unda verde


Cu exceptia zilelor de 4 si 5 este bine sa va faceti timp pentru a va pune la punct casa, sub forma unor mici reparatii sau achizitii. Pana pe 23 este oportun sa va puneti la punct" si relatiile de familie, sa mai stati de vorba cu rudele pe care le-ati neglijat in ultima vreme sau sa-i chemati in vizita pe verisorii dvs. preferati.
BANI: Este posibil sa fiti supusi unor presiuni, din partea unor parteneri de afaceri, pe cale sa ia initiative care va afecteaza, fara acordul dvs. Fiti deosebit de atenti in acest sens, pe 3 si 4. Interventia dvs. ar fi bine sa fie temperata, deoarece altfel respectiva asociere risca sa se desfaca. Un reviriment spectaculos se poate intampla incepand 19 si pana pe 25.
CARIERA: Relatiile cu colaboratorii dvs. devin din bune excelente, incepand din data de 13, cand Venus se decide sa se alature marelui benefic, Jupiter, ocupandu-se de raporturile dvs. de munca. Pe 28 vine si Pluton. Categoric nu veti avea de ce sa va plangeti - puteti cuceri cu usurinta bunavointa unor persoane importante.
DRAGOSTE: Pastrati-va calmul pe 4 si 5 si veti vedea ce bine vor decurge relatiile dvs. amoroase. Sunteti relaxati, jucausi si plini de farmec, ceea ce va face foarte atragatori. Relatiile incepute imediat dupa Luna noua din 27 pot deveni relatii de durata, bazate pe sentimente profunde. Relatiile stabile se pot improspata.
SANATATE: Intre 19 si 25, organismul dvs. va ajunge la o stare de echilibru optim.

FECIOARA
Cu Saturn in coaste


Se poate sa resimtiti luna noiembrie ca fiind cea mai apasatoare luna a acestui an, dar nu va grabiti sa acuzati soarta sau persoanele din viata dvs., pentru ca treceti prin ce treceti. Tensiunile sunt in primul rand interne, fiind cauzate de prezenta lui Saturn in zodia dvs., care dureaza din toamna lui 2007. Se ajunge la un punct culminant, din pricina opozitiei pe care Saturn o primeste din partea lui Uranus, ce guverneaza sistemul nervos central. Daca in viata dvs. are loc o rasturnare brusca, asta se intampla pentru ca nu v-ati schimbat atitudinile invechite. Fiti toleranti pe 3 si 4, cand starile conflictuale ating apogeul. Veti putea gasi rezolvari neasteptat de bune, intre 19 si 25.
BANI: Primele patru zile ale lunii sunt cele mai indicate pentru a semna contracte, a duce tratative sau a efectua tranzactii banesti.
CARIERA: Deplasarile scurte pe care le faceti din motive profesionale pe 4 si pe 5 nu sunt de bun augur, deci ar fi de dorit sa le incredintati altor colegi, in masura in care asta se poate.
DRAGOSTE: Oricat de multe neplaceri exista in viata dvs., viata emotionala nu lasa cu nimic de dorit in cazul Fecioarelor aflate la inceputul unei relatii. Cele singure pot intalni o mare iubire din 13 incolo. Relatiile stabile sunt insa amenintate serios de opozitia Saturn-Uranus.
SANATATE: La inceputul lunii este de preferat sa evitati consumul de sedative sau alcool. Orice substanta toxica va poate afecta serios.

BALANTA
Locul unu: familia


In primele patru zile ale lunii aveti o mare precizie si claritate in comunicare, deci daca vreti sa va faceti intelesi cu usurinta in vreo problema personala, acestea sunt zilele cele mai indicate. Chestiunile de familie trec in prim-plan luna aceasta, cand contextul astrologic va ajuta sa va mutati intr-o casa mai spatioasa sau sa achizitionati una, sa incepeti sa lucrati acasa sau sa porniti o afacere de familie. Este insa important sa evitati deciziile privitoare la aceste initiative in prima parte a lunii, si sa le pastrati pentru perioada 19-25.
BANI: 4 si 5 sunt zilele in care nu e deloc recomandabil sa va ocupati de chestiuni banesti. In rest, va puteti diversifica sursele de venit, pana pe data de 23, ocazii vor fi destule. Veti fi intr-o forma foarte buna pentru negocieri. De capital nu este insa bine sa va atingeti, nici pentru investitii.
CARIERA: Chipul prietenos al unora dintre colegi poate ascunde alte sentimente fata de dvs. Un coleg mai in varsta va poate afecta cariera, mai ales pe 3 si 4, daca va faceti cunoscute nemultumirile la adresa sefilor.
DRAGOSTE: Problemele legate de bani, posibil cei cheltuiti pentru distractii, pot declasa discutii cu scantei, pe 4 si 5. Este bine sa platiti separat, daca iesiti cu persoana iubita, iar daca vine vorba despre bani, schimbati subiectul.
SANATATE: Sistemul imunitar este foarte vulnerabil, iar urmarile se pot manifesta cel mai usor pe 3 si 4.

SCORPION
Cam pas-pas!


Sunteti plini de viata si de hotarare, cu Marte, unul dintre cei doi guvernatori ai zodiei dvs. in semnul dvs., pana pe 16, insa energia lui navalnica se cere controlata. Va va veni destul de greu s-o tineti in frau pe 4 si 5, cand cineva din familie va poate supara rau de tot. Este posibil ca cearta ce izbucneste sa fie ireconciliabila. Pentru a nu se ajunge acolo, ar fi necesar sa acceptati ca alti membri ai familiei dvs. privesc aceleasi lucruri din cu totul alta perspectiva. Acceptati aceasta perspectiva - nu este nevoie sa fiti de acord cu ea, acceptati doar dreptul persoanei de-a adopta alta atitudine.
BANI: Feriti-va de speculatii, mai cu seama pe 3 si 4, dar ulterior, daca va manifestati creativitatea prin prisma riscului calculat, puteti ajunge fie sa va reprofilati, intr-o directie mult mai rentabila, fie sa transformati un hobby, la care ati devenit foarte priceputi, intr-o noua sursa de venituri.
CARIERA: Fiind atent si tragand cu urechea la zvonurile ce se vehiculeaza la serviciu pana pe 4, veti putea afla care sunt potentialii dvs. inamici. Abtineti-va insa de la comentarii.
DRAGOSTE: Relatiile de prietenie si cele de dragoste sunt in dizarmonie, la inceputul lunii. Din pricina prietenilor puteti pune punct unei relatii amoroase sau invers. Pe 3 si 4 este bine sa va distantati de orice influenta, pentru a evita o decizie gresita.
SANATATE: Evitati riscurile ce decurg din efort brusc sau prea mare pe 4 si 5. Intre 17 si 23 functiile organismului se reechilibreaza.

SAGETATOR
Bonus profesional


Sunteti exuberanti pana catre mijlocul lunii, dar cei de-acasa pot interpreta buna dvs. dispozitie ca nepasare, si astfel se poate ajunge la confuzii si neintelegeri, cu precadere in zilele de 3 si 4. Din fericire, fiind flancati de micul benefic Venus, pana pe 12, veti gasi o solutie plina de umor, pentru a indrepta lucrurile. Daca este vorba despre un conflict intre doi membri ai familiei dvs., este de preferat sa nu interveniti, deoarece nu cunoasteti dedesubturile.
BANI:Cei mai multi dintre dvs. stau bine, dar cine a spus ca trebuie sa va multumiti cu atat? Evitati speculatiile pe 3 si 4 si pastrati-va resursele pentru cea de-a doua parte a lunii. Din 13, micul benefic Venus, patroana banilor, va asigura ca puteti castiga mai bine, facand ceva ce va place, iar Pluton va poate aduce, din 28, accesul la resurse substantiale.
CARIERA: Luna noua din 13 marcheaza o accelerare a ritmului la serviciu si poate si o incarcatura suplimentara la capitolul indatoriri. In schimb va ofera posibilitatea de-a va pune in valoare, ceea ce poate duce la o promovare.
DRAGOSTE: In cuplurile stabile se pot produce ciocniri pe 3 si 5, insa Venus in semnul dvs. va ajuta sa va pastrati cumpatul si sa faceti ce trebuie pentru a ajunge la dulcea impacare. Atitudinea amabila si concilianta dureaza pana pe 12.
SANATATE: Faceti exercitii usoare seara, pentru a scapa de energia nervoasa acumulata peste zi, altfel puteti avea probleme cu tensiunea.

CAPRICORN
Decizii importante


In primele 12 zile ale lunii, miscarile de culise pot fi mai importante decat ceea ce se intampla pe fata. Puteti fi pusi in situatia de-a consilia persoane care au nevoie de cineva competent si discret sau este posibil ca un prieten sa aiba nevoie de ajutorul dvs. In acest caz va fi nevoie sa renuntati la alte preocupari, ceea ce va poate incurca, in cazul in care aveti de respectat termene-limita. Daca puteti fi de ajutor, fara sa va simtiti victime, e bine s-o faceti. Din 13, micul benefic Venus intra in semnul dvs., urmata de Pluton, care se reintoarce aici pe 28. Veti avea ocazia de-a lua decizii importante, legate de viata dvs. personala, dar ii puteti inspira si pe altii.
BANI: 4 si 5 sunt zile total neindicate pentru orice tip de tranzactii financiare. La mijlocul lunii, dati bani imprumut doar daca sunteti pregatiti sa nu-i vedeti inapoi.
CARIERA: In cazul in care vreti sa faceti o mutare, puteti avea de castigat, in tratativele secrete pe care le purtati pana pe 12, de pe urma informatiilor pe care le puteti afla, daca sunteti cu urechile ciulite, pana pe 4.
DRAGOSTE: O relatie care se infiripa la inceputul lunii poate sa va trezeasca sentimente puternice pe data de 13, cand razele Lunii pline va lumineaza casa dragostei. Acest moment poate coincide cu marturisirea sentimentelor.
SANATATE: Solicitarile intense care apar din 17 va pot mari tensiunea sau provoca dureri de cap.

VARSATOR
Solicitari sociale


Scena sociala este plina de dinamism, luna aceasta, desi pe 3 si 4 in cercul dvs. de prieteni pot aparea si unele conflicte, care nu sunt insa de natura sa va afecteze direct. Atat ca sunteti genul care pune la suflet problemele amicilor. Interventia dvs. ca mediator va fi apreciata in masura in care o faceti firesc, fara a cauta cu tot dinadinsul sa fiti convingatori. Puteti face o excursie placuta pana pe 4, dar s-ar putea dovedi a fi destul de costisitoare.
BANI: O atitudine conservatoare, fara a fi rigida, este cea care va scoate din incurcatura luna asta. Zilele de risc maxim sunt 3 si 4, cand e indicat sa va tineti departe de tot ce implica preocupari banesti. Veti avea repere clare, dupa care sa va orientati, incepand cu data de 19.
CARIERA: Sefii pot fi dominatori si chiar agresivi, pe 4 si 5 si se pot lega de niste chestiuni pe care le-ati lasat sa treneze. S-ar putea sa fi si uitat de ele. Acceptati atentionarile, fara a va lasa insa descurajati. Din 17 raporturile cu sefii se pot schimba in bine, caci devin flexibili in comunicare.
DRAGOSTE: Un personaj mai exotic, cunoscut in cercul amicilor, va poate trezi curiozitatea pana pe 12, daca nu, asteptati zilele de 22-23 pentru a va deschide emotional. Cel mai important este insa sa va lamuriti dvs. insiva asupra nevoilor dvs. emotionale.
SANATATE: Odihna face minuni, dar va poate creste considerabil pofta de mancare, cu consecinte previzibile asupra siluetei.

PESTI
Schimbari dramatice


Energiile combinate ale lui Uranus, Saturn si Jupiter vor avea un puternic efect asupra vietii dvs., putand duce la schimbari dramatice in peisajul acesteia. Se vor pune in miscare evenimente care se vor desfasura pana in decembrie, implicand probabil o schimbare de context social, ce poate necesita desprinderea dvs. de oameni cu care ati fost strans asociati in trecut. Deciziile ar trebui cantarite cu atentie si evitata luarea lor pe 3 si 4, caci consecintele vor fi, dupa toate probabilitatile, ireversibile.
BANI: Grabiti-va sa va puneti la punct afacerile intreprinse cu coinvestitori, sa duceti ultimele tratative sau sa semnati contracte in primele patru zile ale lunii, cand planeta comunicarii si comertului, Mercur, va ajuta sa obtineti conditiile cele mai favorabile.
CARIERA: Mergeti ca pe oua pe 3 si 4, cand viata profesionala poate fi marcata de tensiuni care insa nu va privesc direct. Pana pe 12, relatiile cu sefii pot deveni amicale. Initiativele de la finele lunii presupun un ritm alert de munca, dar si ocazia de-a va remarca in jurul lui 28.
DRAGOSTE: Daca reactiile dvs. sunt coerente si conciliante pe 3 si 4, cand se pot produce ciocniri dure cu partenerul, si totusi nu ajungeti la vreo concluzie viabila, este probabil mai bine sa va luati ramas-bun, constienti fiind ca o reluare a relatiei devine imposibila.
SANATATE: Pe 4 si 5, orice solicitare fizica intensa va poate seca de energie si veti avea nevoie de ore lungi de somn pentru recuperare.