Zodiacul Lunii Octombrie

Tana Rosca
Vioiul Mercur, aflat in miscare retrograda pana pe 15, da note disonante in cuplu - e o perioada neprielnica discutarii problemelor din casnicii. Semnarea contractelor de asociere, in aceeasi perioada, este de asemenea contraindicata. Marte ne tine partea, inzestrandu-ne cu capacitatea de-a lua initiative sau decizii privitoare la afaceri sau probleme emotionale mai complicate. Marele malefic Saturn deseneaza toata luna un aspect agreabil cu marele benefic Jupiter. In schimb, pe masura ce luna inainteaza, opozitia Saturn - Uranus poate aduce crize in viata noastra profesionala

BERBEC
Noroc la bani


In octombrie, Luna plina se produce in semnul dvs., si anume pe data de 14. Ceea ce inseamna ca, pe masura ce ea creste, cresc si sansele dvs. de-a va face remarcati, precum si increderea in fortele proprii. In viata dvs. personala se pot aranja multe, in prima jumatate a lunii, dar cu o conditie: sa fiti receptivi la observatiile si ideile altora si sa fiti deschisi unor solutii, haideti sa nu le spunem de compromis, ci care sa tina seama de binele tuturor persoanelor implicate.
BANI: Desi semnarea contractelor de asociere se recomanda de-abia din 15 incolo, asta nu inseamna ca nu puteti face afaceri infloritoare toata luna, caci sunteti ajutati de insasi patroana banilor, Venus, pana pe 18, iar Marte va permite sa luati initiative rentabile din 3. Sansele optime de castig din cea de-a doua parte a lunii apar imediat dupa Luna noua din 28.
CARIERA: Totul va merge in favoarea dvs., in masura in care nu va inchideti noului. Situatiile care intervin pot fi bulversante, mai ales cele care apar catre sfarsitul lunii, dar schimbarile sunt necesare.
DRAGOSTE: Ajunge sa tineti cont ca Mercur retrograd afecteaza, pana pe 15, comunicarea in cuplu si veti avea o multime de satisfactii emotionale. Pana atunci e de dorit sa nu puneti la inima eventualele vorbe neplacute ale partenerului.
SANATATE: Stresul si tensiunile profesionale se pot manifesta sub forma problemelor nervoase si cardiace. Respectati cu strictete orele de somn.

TAUR
Ritm trepidant


Pregatiti-va pentru o luna foarte diferita de temperamentul dvs. cel egal si molcom. Va trebui sa evoluati intr-un ritm trepidant, ceea ce va deranjeaza intotdeauna. Acum este cazul sa faceti apel la talentul dvs. organizatoric. Cu o planificare inteleapta, va va ramane suficient timp pentru a va recastiga suflul. Va va tenta sa calatoriti sau va incepe sa va pasioneze un domeniu de studiu - este posibil sa aveti parte de un profesor care sa va inspire. Dati frau acestor porniri, rezultatele vor fi benefice.
BANI: Este posibil ca incepand din data de 19 sa vi se faca o propunere de afaceri cat se poate de avantajoasa, mai ales daca aceasta vine din partea unei femei.
CARIERA: Pe langa aglomeratia de proiecte care nu va lasa o clipa de ragaz, in prima jumatate a lunii, nici relatiile cu colegii nu sunt pe roze. In cea de-a doua jumatate, veti culege laurii si relatiile cu colegii vor reveni la normal.
DRAGOSTE: Fie ca sunteti la inceputul unei relatii, fie ca sunteti intr-o relatie stabila, octombrie va va aduce satisfactii. Acestea pot fi umbrite partial in primul caz de comentariile defavorabile ale prietenilor dvs. In cuplurile consacrate, romantismul si pasiunea merg mana-n mana. Romantismul predomina pana pe 18, pasiunea se intensifica din 21.
SANATATE: In prima parte a lunii, cea mai mare grija ar trebui sa fie odihna si mentinerea unei bunei reactivitati, de preferinta prin exercitii fizice usoare.

GEMENI
Dragoste dulce


Daca aveti copii si nazdravaniile lor va amuza si atunci cand pe altii ii deranjeaza, inseamna ca ati cam pierdut controlul. Rasfatul ar trebui controlat, iar una dintre formele ce se cer eradicate in prima jumatate a lunii este satisfacerea mofturilor costisitoare. Cu putina consecventa, veti constata ca un buget rezonabil si un regim ocazional de austeritate pot fi instrumente excelente in educatie. In cea de-a doua jumatate a lunii va va veni uneori foarte greu sa impacati cerintele familiale si cele profesionale. Ar fi indicat sa cereti ajutorul membrilor mai in varsta ai familiei dvs.
BANI: Intentiile de-a va dezvolta afacerile personale sau de-a va spori economiile pot reusi luna aceasta, in masura in care mergeti pe formule conservatoare. Este bine sa faceti pasul urmator, insa nu sa va dispersati in mai multe directii.
CARIERA: Energicul Marte aduce, incepand din data de 3, agitatie in viata dvs. profesionala. Daca sunteti pregatiti sa faceti fata provocarilor, Luna noua din data de 28 va poate aduce urmatorul pas inainte. Conditia este sa stiti clar ce vreti si sa nu va temeti sa luati decizii.
DRAGOSTE: Viata emotionala e dulce, cea a celor indragostiti, pana pe 20 (cu mici certuri pana pe 15), cea a cuplurilor stabile, de-abia din 19.
SANATATE: Beneficiati de o energie trepidanta din 3 incepand, dar ea se manifesta armonios doar pana pe 18. Din 21 pot aparea dureri de cap ori puseuri de tensiune.

RAC
Atentie pe cariera


Viata de familie este intensa pana la mijlocul lunii si in toata agitatia puteti lua in serios barfele care se vehiculeaza cu privire la unul sau altul dintre membrii familiei dvs. Mai ales spusele celor tineri ar trebui sa nu le bagati in seama, astfel echilibrul se va reinstaura dupa data de 14. Daca aveti de inceput proiecte casnice sau achizitii pentru casa este bine s-o faceti in intervalul 16-12. Calatoriile de week-end, in prima sau ultima saptamana a lunii, va pot face bine, in rest drumurile ar fi de evitat.
BANI: In primele 18 zile ale lunii sunteti inclinati catre cheltuieli, avand tendinta de a-i rasfata, poate in exces, pe copii sau persoanele iubite. Va face placere de asemenea sa va distrati, si nu intr-o maniera economicoasa. Important este sa va faca placere.
CARIERA: Incepand cu Luna plina din 14 si Luna noua din 28, aveti numai de castigat daca va focalizati atentia asupra carierei dvs. Vi se poate cere un angajament mai mare, deci mai multe ore de munca. Este bine sa nu evitati eforturile suplimentare, dar cereti sprijinul colegilor dvs. incepand din data de 19.
DRAGOSTE: Viata sentimentala poate fi tumultuoasa, dar nicidecum plicticoasa, incepand cu data de 3. Armonie exista pana pe 18, ulterior accentul cade pe pasiune, care din 21 poate fi excesiva.
SANATATE: Indiferent cum va simtiti la inceputul lunii, din 19 va veti simti foarte bine, atat ca pofta dvs. de mancare poate creste simtitor.

LEU
Feriti-va de "bisericute"


Aveti in continuare o viata sociala foarte activa, pana pe 21, atata doar ca pana pe 14 puteti cadea cu usurinta prada barfelor care se manipuleaza in societatea in care va invartiti. Cel mai bine ar fi daca v-ati distanta, politicos, de opiniile exprimate de diversele bisericute. In felul acesta, imaginea dvs. va ramane una pozitiva si veti sti si cine are gura sloboda din grupul dvs. social. Pana pe 19, orele petrecute acasa, cu familia, se pot dovedi deosebit de placute. Se poate sa primiti si cadouri. Daca organizati vreo petrecere, succesul este asigurat.
BANI: Puteti sa va faceti o strategie pe termen lung, cu privire la economii sau investitii, dar luna aceasta si cea viitoare ar fi gresit sa actionati pe frontul finantelor, mai cu seama daca asta presupune sa umblati la capital.
CARIERA: Sunteti pe directia cea buna si puteti face deja primii pasi catre un tel practic, pe care vi l-ati stabilit. Va puteti baza pe simpatia si ajutorul colegilor, care au incredere in simtul dvs. strategic.
DRAGOSTE: Pentru aceia dintre dvs. care au reusit sa scape de orice ambiguitate in domeniul vietii afective, ceva nou si frumos poate incepe odata cu ziua de 19. O relatie care incepe acum, debuteaza sub auspicii favorabile.
SANATATE: Tendinta de ingrasare se domoleste, cu putina miscare puteti slabi, insa ficatul dvs. si zona lombara a coloanei vertebrale ar trebui menajate in continuare.

FECIOARA
Nu apasati pe acceleratie


Planurile care au inceput sa capete contur luna trecuta prind avant luna aceasta. Dar este prea devreme sa va lasati pe tanjala - mai sunt suficiente detalii de pus la punct si, in afara de asta, nu e in firea dvs. sa aveti asteptari nerealiste, care sa va faca delasatori. Va simtiti din ce in ce mai aproape sufleteste de membrii familiei dvs., incepand din data de 19, iar daca aveti de gand sa achizitionati, sa vindeti sau sa infrumusetati o casa, conditiile propice incep sa se intruneasca.
BANI: In primele 16 zile ale lunii este indicat sa va abtineti sa va implicati in afaceri, nu sunteti catusi de putin in forma ca negociatori. Si cererile de marire de salariu ar trebui amanate pentru cea de-a doua parte a lunii, cand guvernatorul dvs., Mercur, revine la miscare directa.
CARIERA: Planurile facute cu amicii la un pahar suna grozav, dar in momentul in care incercati sa le aplicati, mai ales in jurul datei de 12, va veti da seama ca socoteala cu amicii nu se potriveste cu cea de la serviciu.
DRAGOSTE: In cuplurile consacrate, tensiunile cresc pe parcursul lunii, in masura in care dvs. incercati sa va impuneti, iar partenerul sa devina mai independent. In relatiile amoroase, directia este de stabilizare, intr-un cadru destins.
SANATATE: Mobilizati-va si treceti la un regim de viata ceva mai disciplinat, mai ales privind orele de somn, iar rezultatele bune vor aparea in cea de-a doua jumatate a lunii, cand si randamentul dvs. mental creste.

BALANTA
Iubiri romantice


In prima parte a lunii este de dorit sa va abtineti sa duceti tratative sau sa va implicati in actiuni de intermediere, pentru ca nu dati randamentul dvs. obisnuit. Planeta comunicarii, Mercur, se gaseste in miscare retrograda, chiar in semnul dvs. Va simtiti tot mai apropiati de familie, iar aceia dintre dvs. care se gandesc la un copil au toate sansele ca dorinta sa li se implineasca. Daca nu, va puteti bucura de prezenta unor prieteni din strainatate sau a unor rude prin alianta.
BANI: Micul benefic Venus, planeta ce va guverneaza si care se ocupa si de bunastarea materiala, va traverseaza casa banilor castigati prin munca, pana pe data de 18. Daca aveti idei noi de castig, le puteti pune in practica cu folos imediat dupa Luna noua din 28.
CARIERA: In aparenta, nimic nu se misca in directia dorita de dvs., dar va asiguram ca exista curenti subterani care va avantajeaza. Pentru a lasa efectele subtile sa se manifeste, trebuie sa fiti insa foarte atenti la relatiile cu colegii, mai ales in ultimele saptamani ale lunii.
DRAGOSTE: O noua poveste de iubire se poate inchega in primele doua saptamani ale lunii, iar lucrurile pot culmina odata cu Luna plina din 14, cand sentimentele dvs. pot atinge un punct culminant. Aveti parte de toate manifestarile de romantism, care va incanta atat de mult.
SANATATE: Treptat, oboseala cronica de care suferiti incepe sa se risipeasca, cu conditia de-a nu exagera cu munca, mai ales daca meseria dvs. presupune stat in picioare.

SCORPION
Mici dezamagiri


In primele saptamani ale lunii aveti tendinta sa fiti destul de retrasi si intr-un fel faceti bine ca treceti in revista trecutul, in mod special episoadele dezamagitoare. Incercati sa va dati seama cu cat au contribuit asteptarile dvs. la senzatia de dezamagire. Introspectia va poate lumina si cu privire la persoanele nesincere din anturajul dvs. Aveti claritatea necesara pentru a trece la actiune, in urma celor descoperite, incepand cu data de 16. Impactul pe care il aveti asupra celor din jur, luna aceasta, este deosebit de puternic si nu presupune nici un efort, este efectul lui Marte in zodia dvs. din 3, urmat de Soare pe 24. Micul benefic Venus va insoteste o bucata de drum, si anume pana pe 18.
BANI: Din 19, Venus, patroana banilor, se va ocupa personal de cresterea veniturilor dvs., vi se pot oferi noi modalitati de castig.
CARIERA: Proiectele nou incepute se pot precipita dupa Luna plina din 14, iar pentru a o scoate la capat cu bine ar trebui sa va ganditi din timp cum sa va organizati cat mai eficient timpul la serviciu.
DRAGOSTE: Cu numarul mare de planete care se perinda luna aceasta prin semnul dvs. zodiacal este greu de presupus ca nu sunteti asaltati din toate partile. Venus cea seducatoare si pasionalul Marte sunt impreuna in Scorpion, din 3 pana pe 18.
SANATATE: Multe dintre reactiile pe care le veti simti in corp inaintea Lunii pline din 14 se produc din pricina emotiilor reprimate, mai ales daca se manifesta in zona capului.

SAGETATOR
Masurati-va vorbele


Timpul petrecut printre prieteni pana pe 16 se poate dovedi contraproductiv, din mai multe puncte de vedere. Mai intai, va puteti ambala in discutii despre unele persoane din cercul dvs. social, pornind de la zvonuri, iar spusele dvs. sa ajunga la urechile persoanelor pe care le-ati comentat. Cel mai bine ar fi sa cautati compania prietenilor dvs. intre 17 si 23. Pana atunci, aveti mult mai mult de castigat reflectand asupra conflictelor care au existat sau mai exista in viata dvs. N-ar strica nici sa va faceti bilantul ultimului an din viata dvs. Pana pe 18 puteti discuta pe aceasta tema cu un prieten de a carui discretie sunteti siguri.
BANI: In prima si ultima saptamana a lunii este posibil ca sansa sa va surada la loto ori sa primiti un cadou neasteptat, poate sub forma de bani.
Propunerile de afaceri venite din partea amicilor ar trebui privite cu circumspectie, daca sosesc inainte de data de 16.
CARIERA: Conflictul de interese intre preocuparile dvs. familiale si cele profesionale se acutizeaza catre finele lunii. E necesar sa cereti ajutorul altora.
DRAGOSTE: Luna plina din 14 se produce in casa iubirilor, deci va puteti astepta la o dragoste la prima vedere sau macar la un inceput de relatie foarte tandru si afectuos, in prima parte a lunii.
Cuplurile stabile pot trece prin momente mai dificile in cea de-a doua parte a lunii.
SANATATE: Energia neconsumata va poate aduce belele sub forma de puseuri de tensiune ori migrene, incepand din 3 si intensificandu-se din 19.

CAPRICORN
Tineti drumul de mijloc


E foarte adevarat ca evoluati intr-un context nou, in care multe tensiuni si temeri au disparut, ceea ce nu inseamna insa ca trebuie sa va aruncati intr-o gramada de noi proiecte, "pentru ca puteti". Este mai bine sa va estimati corect limitele, decat sa ajungeti sa le cunoasteti. Alegandu-va obiective mai putine, dar clare, fezabile, satisfactiile dvs. nu vor fi umbrite de epuizare. Calatoriile, lungi sau scurte, ar trebui sa mai astepte, mai cu seama cele care ar urma sa se petreaca in ultimele saptamani ale lunii. Activitatile legate de casa si familie sunt favorizate de luna in crestere, pana la Luna plina din 14.
BANI: In jurul datei de 12 s-ar putea sa fiti in deruta cu privire la bani, in urma ideilor unuia dintre prietenii dvs. Mai bine asteptati sa treaca data de 16, pentru a trece la treaba.
CARIERA: In ciuda semnelor promitatoare, mai trebuie sa aveti rabdare. Talentele dvs. au fost remarcate, dar sefii sau autoritatile mai au de cugetat pana pe 16, cu privire la viitorul dvs.
DRAGOSTE: Puteti gasi foarte atragatoare persoanele nou aparute in cercul dvs. de prieteni. Daca doriti ca lucrurile sa evolueze, profitati de primele si ultimele zile ale lunii, cand prezenta dvs. sociala este deosebit de placuta.
SANATATE: Acordandu-va ragaz sa va odihniti si sa va ingrijiti, incepand din data de 19, va veti putea regenera organismul, in plus, ingrijirea corporala da rezultate deosebit de bune in acesta perioada.

VARSATOR
Cereti time-out


Octombrie este o luna in care ar trebui sa va ganditi la recreere, o schimbare de peisaj v-ar prinde bine. Un context foarte placut apare pe 12, mai apoi asteptati pana dupa data de 16, dar dupa aceea este imperios necesar sa va faceti timp macar pentru un week-end de rasfat, care va poate schimba radical in bine starea de spirit. Efectul schimbarii de mediu va fi benefic si pentru a pune lucrurile din viata dvs. in perspectiva. Multe drumuri scurte si interactiuni cu cei din mediul dvs. obisnuit se anunta dupa Luna plina din 14. Pe 15 si 16 este insa mai bine sa nu conduceti.
BANI: Situatia dvs. materiala nu este tocmai pe roze, iar in primele 18 zile ale lunii se pot produce anumite schimbari in bine. Totusi nu se va schimba situatia de fond, iar in ultimele saptamani ale lunii e cazul sa fiti foarte prudenti, mai ales in investitii.
DRAGOSTE: Ambitia dvs. se trezeste din 3, iar pe fondul relatiilor bune cu sefii, exista posibilitatea de-a va afirma. Cea mai buna perioada pentru initiative este 3-18.
DRAGOSTE: Norocul va surade in societate. Fiti atenti la fetele noi, incepand din data de 19, una dintre ele va poate pica cu tronc. Porniti usor, cu umor, si ajungeti la discutii filozofice, aceasta este abordarea optima.
SANATATE:Starea dvs. psihica foarte buna contribuie la rezolvarea problemelor de sanatate, desi ficatul trebuie protejat in continuare. Tendinta de ingrasare dispare.

PESTI
Usor cu prietenii, greu cu iubirea


Un interval foarte placut al acestei luni de toamna este cel cuprins intre data de 3 si 18, iar zilele cele mai frumoase sunt 7 si 12. Este de preferat ca atunci sa va aflati intr-o calatorie mai lunga sau macar intr-un week-end. Persoanele cu care veti intra in contact pot sa va inspire, sa va deschida noi orizonturi ori sa dati impresia ca le cunoasteti dintotdeauna. Prieteniile care se leaga acum pot sa dureze o viata. Preocuparile dvs. legate de studii sau calatorii vor fi foarte intense incepand din 3 si pana la mijlocul lunii viitoare.
BANI: Puneti-va in aplicare ideile noi privitoare la castigul material in primele doua saptamani ale lunii, respectiv inainte de Luna plina din 14. In felul acesta ele vor avea sanse optime de crestere. Investitiile ar fi insa bine sa mai astepte, pana dupa data de 16.
CARIERA: Aveti un alt control asupra vietii dvs. profesionale, insa progresele propriu-zise se realizeaza din 19, cand micul benefic Venus vine sa va imprieteneasca cu sefii si sa va deschida o noua perspectiva. In ultima zi a lunii este insa bine sa va feriti sa aveti reactii emotionale in fata superiorilor dvs.
DRAGOSTE: Capitol dificil, in care nevoia de control a partenerului dvs. se poate bate cap in cap cu nevoia dvs. crescanda de independenta. Impartiti cu intelepciune timpul dvs. intre prieteni si partener.
SANATATE: Intindeti-va cat va este plapuma din punctul de vedere al odihnei. Permiteti-va cele 9 ore necesare de somn, dar nu va lasati prada moleselii.