Minunile Sfantului Nectarie

Cititor Formula AS
"Lauda-Te-voi Doamne, din toata inima mea spune-voi toate minunile Tale"

"Pile" la Dumnezeu

In urma cu cateva luni duceam o viata obisnuita, cand, deodata, totul a luat o turnura tragica. Tatal meu a suferit o operatie pe cord deschis, agravata de o infectie grava localizata pe inima. Doctorii erau rezervati, iar noi - eu, mama si fratele meu - impietriti de durere. Operatia a trecut, nu fara emotii. Totul parea sa revina la normal, cand exact la doua saptamani dupa operatie, fara sa se simta rau, tatal meu drag a intrat in stop cardiac. A fost resuscitat abia dupa 10 minute, iar in ziua aceea a mai facut inca patru stopuri cardiace mici. In tot acest timp ne-am rugat puterilor ceresti sa ne ajute si am sperat intr-o minune divina. Era singura cale pe care o mai aveam. Intr-o buna zi, mama mea a aflat despre Sfantul Nectarie de la o calugarita. Din clipa aceea am inceput sa ne rugam cu ardoare si cu lacrimi fierbinti si suntem sigure ca ne-a ascultat in cele din urma dorinta, ducand rugaciunile noastre catre Domnul nostru Iisus Hristos, catre Sfanta Fecioara Maria si catre Preaputernicul Dumnezeu. Nu as putea explica de ce sunt atat de sigura ca salvarea de la moarte a tatalui meu i se datoreaza Sfantului Nectarie. Ca Sfantul Nectarie a fost cel care ne-a ajutat. Pur si simplu, simt asta din tot sufletul meu. De altfel, doctorul care a avut grija de tatal meu in tot acest timp i-a spus raspicat la externare: "Ai avut pile acolo, Sus". A avut mare dreptate. Acum tatal meu este acasa, se simte excelent, a renascut. La fel am simtit si noi toti: e ca si cum ne-am fi nascut a doua oara. Dupa luni intregi de chin si lacrimi, putem zambi din nou, din suflet. Mi-ar placea ca toata lumea sa afle despre puterile vindecatoare ale Sfantului Nectarie. Cu aceasta ocazie, macar o parte din oamenii cu frica de Dumnezeu vor afla despre el. Rugati-va cu credinta lui si va va ajuta. Avem sfinte moaste ale iubitului nostru Sfant Nectarie in tara, putem ajunge la el, totul e sa vrem si sa aflam despre puterea Lui.
Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti. Cu drag,
SIMONA DUMITRU - e-mail: simonelsim@yahoo.com

Minunea de pe ecograf

Ma numesc Stefania Pavel, am 30 de ani, si va rog din suflet sa publicati scrisoarea mea, ca sa li se faca cunoscut oamenilor aflati in grele suferinte si boli cum pot primi ajutor grabnic de la noul doctor fara de arginti, Sfantul Nectarie, marele facator de minuni.
Anul trecut, dupa doi ani de casatorie, in sfarsit am ramas insarcinata. Dar bucuria nu a durat prea mult. La prima vizita la medic, in Timisoara, am primit vestea ca sarcina se oprise din evolutie la cinci saptamani. Inima copilasului nu batea, singura solutie era indepartarea sarcinii. Dumnezeu m-a intarit si am trecut cu bine prin interventia chirurgicala. Dar intoarsa acasa, dupa putin timp, au inceput sa apara dureri abdominale care au crescut in intensitate asa de mult, incat dupa sapte zile au ajuns de nesuportat. Niciodata nu am crezut ca pot exista asemenea dureri. Dupa mai multe zile de chin, am ajuns din nou la acelasi medic, care mi-a spus inspaimantat ca el nu are nici o vina, dar uterul meu e plin de aderente. A intors ecranul ecografului spre mine, aratandu-mi acele formatiuni negre, amenintatoare. Mi-a mai spus sa revin, pentru ca va trebui sa-mi faca o noua interventie. Eu si sotul meu ne-am intors acasa foarte amarati. Ne-am sfatuit si am hotarat sa luam avionul si sa plecam la Bucuresti, la un medic pe care il cunosteam de la Spitalul "Elias". Spre seara, durerile au inceput sa ma copleseasca. Disperata, am inceput sa ma rog la Sfantul Nectarie. Avem in casa icoana Sfantului si ulei sfintit de la candela care arde tot timpul la moastele lui din insula Eghina, in Grecia. Fusesem cu un an in urma acolo, pe 9 noiembrie, chiar de ziua lui. Am stat atunci la Sfanta Liturghie, ne-am inchinat si ne-am rugat la moaste, am mers emotionati pe urmele pasilor Sfantului si in chilia sa. Pentru noi, Sfantul Nectarie este marele ocrotitor si purtator de grija, mereu alaturi de noi si foarte drag inimii noastre. In acea seara, sotul meu a inceput sa citeasca, si el, cu lacrimi in ochi, Acatistul Sfantului Nectarie. Desi icoana Sfantului e chiar deasupra patului meu si e destul de mare, din cauza durerilor abia puteam sa-i disting chipul. Dar prezenta lui era din ce in ce mai vie si mai aproape. Spre sfarsitul acatistului, m-am uns cu ulei sfintit din candela Sfantului, in timp ce-mi faceam semnul crucii. Dintr-o data, durerile au inceput sa scada din ce in ce mai mult. In clipa aceea am fost incredintata ca Sfantul m-a ajutat. Sfantul Nectarie mi-a scris in suflet ca sunt vindecata si nimeni si nimic nu ma mai putea convinge de altceva.
Dupa ce am terminat rugaciunea, i-am spus sotului meu ca nu mai e nevoie sa mergem la Bucuresti, pentru ca voi fi bine. El mi-a spus insa ca daca tot am cumparat biletele, e bine sa mergem. Ajunsi a doua zi la Spitalul "Elias", i-am povestit doctorului prin cate am trecut. Mi-a facut o ecografie. Eu n-am fost surprinsa deloc, dar el nu mai intelegea nimic. Cum de cu o zi in urma aveam uterul plin de aderente si acum... Mi-a aratat ecranul ecografului. In locul petelor negre, totul era alb si frumos. Bulversat, mi-a spus ca nu stie ce sa creada. Dar eu stiam. Era Sfantul Nectarie. Minunat e Dumnezeu intre sfintii Sai!
In acea seara, Sfantul Nectarie a fost acolo, la patul meu, asa cum e la patul atator si atator bolnavi vindecati de cancere si de boli grele. A fost acolo, in camera mea.
Din mila lui Dumnezeu, cu rugaciunile Maicii Domnului si ale Sfantului Nectarie, acum, cand va scriu, eu si sotul meu asteptam un copilas si toate ecografiile spun ca e un copilas voinicut si sanatos. Slavit fie Dumnezeu!
STEFANIA PAVEL

Mijlocirea

Am citit despre Sfantul Nectarie cu cativa ani in urma si am fost foarte impresionata de viata acestui sfant, de blandetea si bunatatea lui. Am citit si despre multele minuni savarsite de el pentru rugaciunile credinciosilor. Ma intrebam, atunci, daca eu, o fiinta destul de putin credincioasa, as fi, la nevoie, ajutata de Sfant. Si iata ca s-a ivit ocazia...
Intr-o clipa de neatentie, m-am impiedicat si am cazut in casa, pe parchet, si m-am lovit la genunchi. Lovitura a fost asa de puternica, incat nu am mai putut calca cu piciorul respectiv. Dupa vizita la medic, am plecat spre casa in carje. Diagnosticul - ruptura de ligament - trebuia doar confirmat de un RMN. Medicul insa m-a avertizat ca as putea avea nevoie de operatie, in cazul cand ruptura ar fi prea mare. Panica! Operatie dintr-o simpla cazatura? Atunci mi-am amintit de Sfantul Nectarie si de grabnicul sau ajutor. Si am inceput sa ma rog zi si noapte sa ma salveze de operatie. Sa nu trec printr-o asemenea incercare. I-am promis in schimb Sfantului ca voi scrie despre acest lucru, dupa ce ruga mea va fi ascultata.
Au urmat apoi zile grele, cand nu puteam merge decat putin si ajutata de carje. In tot acest timp, ma rugam si ungeam locul afectat cu ulei de la candela Sfantului. La cateva saptamani de la accident, am avut si RMN-ul. Mare mi-a fost bucuria cand medicul m-a anuntat ca ruptura nu este severa, deci nu va fi nevoie de operatie. Am urmat apoi cu strictete indicatiile medicale prescrise, iar acum sunt mult mai bine. Repararea unui ligament necesita mult timp, dar sunt pe drumul cel bun. In tot acest timp, am continuat sa ma rog Sfantului Nectarie. Multumesc, Doamne, ca m-ai ajutat! Si tie, Sfinte Nectarie, iti multumesc pentru mijlocire! Dumnezeu te iubeste cu adevarat.
IONELA GHEORGHIU - e-mail: ionela_gheorghiu@yahoo.com

Sfantul marilor sperante

La inceputul acestui an, in luna ianuarie, sotul meu a fost diagnosticat cu carcinomatoza peritoneala macromedulara si ascita neoplazica. Chirurgul la care am apelat ne-a spus, dupa ce l-a deschis, ca tumora nu poate fi operata, deoarece are metastaze in toata cavitatea peritoneala si sa asteptam rezultatul biopsiei. Rezultatul a venit dupa trei saptamani si a fost cumplit. Sotul meu avea adenocarcinom de tip intestinal, adica cancer in ultima faza. Chirurgul ne-a sfatuit ca sotul meu sa inceapa citostaticele, care ar fi singura speranta pentru a-i prelungi viata. In tot acest timp, cat a durat stabilirea diagnosticului, m-am rugat in fiecare zi la Maica Domnului si la Sfantul Nectarie. Am citit Acatistul Sfantului in fiecare zi si am mers si la Manastirea "Radu Voda", unde m-am rugat la Moastele Sfantului. Preotul cu care am stat de vorba mi-a dat ulei sfintit cu care l-am uns pe sotul meu pe locul bolnav. Ma rog in fiecare zi la Sfantul Nectarie sa il vindece pe sotul meu. Si harul Sfantului s-a dovedit aducator de speranta. Metastazele s-au micsorat cu 7 cm si am credinta ca sotul meu va fi mai bine pe zi ce trece. Multumesc Sfantului Nectarie si Maicutei Domnului pentru ajutor. Cred ca toti cei care se roaga Sfantului au o sansa, prin credinta si rugaciune. Doamne ajuta!
LILIANA AVRAM

Promisiune uitata

Anul trecut, fiul nostru a fost depistat si operat de adenocarcinom gastric. Atunci, in disperarea noastra, ne-am rugat Maicii Domnului si Sfantului Nectarie sa ne salveze copilul si am promis, in rugaciunea noastra, ca vom cumpara iconite cu chipul Sfantului pentru copiii nostri, pentru noi, si o icoana pentru biserica. Si ca vom face cunoscut tuturor ajutorul primit de la acest minunat si degraba ajutator sfant. Iconitele pentru copiii nostri si pentru noi le-am cumparat, dar pentru biserica, datorita problemelor financiare, nu am reusit inca sa cumparam. Nici despre minunata binefacere si ajutorul dat de Sfantul Parinte Nectarie nu am scris, desi am facut legamantul acesta, si unde pana in octombrie copilul nostru se simtea binisor, la o noua tomografie s-a observat ca aparusera noi adenoame, astfel ca in noiembrie a suferit o noua interventie chirurgicala. Acum situatia este din nou critica si incercam sa ne reparam greseala, daca se mai poate. Ne rugam Sfantului Parinte Nectarie sa ne ierte pentru ca nu ne-am respectat promisiunea si sa faca din nou o minune si sa ne faca copilul sanatos!
Dvs. va multumim pentru intelegere si pentru rabdarea de a ne citi confesiunea si va rugam, daca ramane un coltisor in paginile "Formulei AS", sa publicati aceasta marturisire, astfel incat tot mai multi credinciosi sa cunoasca ajutorul si minunile pe care Sfantul Parinte Nectarie le aduce celor aflati in suferinta si in necazuri. Doamne ajuta!
ECAT. R. - Iasi