Sfaturi gospodaresti

Redactia
Legumele au un gust mai delicat daca dupa fierbere le condimentam cu putin sos de soia, in loc de sare.

• Batutul carnii nu este intotdeauna metoda potrivita. Ea se foloseste doar in cazul carnii care se intareste la prajit. Dar si atunci, carnea trebuie batuta intre doua folii de plastic sau, si mai bine, cu pumnul sau cu lama lata a unui cutit (mai cu seama cea moale, de vitel, de pui, sau fileurile, in general).

•  Frisca pentru ornat torturile se mentine mai multa vreme tare si are - in plus - si o aroma placuta, de vanilie, daca se incorporeaza in ea putin praf de budinca (de vanilie) si se bat impreuna.

• Gentile de lac nu se "taie" asa de repede, daca sunt sterse cu un burete imbibat in putin lapte si lustruite apoi cu o carpa moale.

•  Pastele fierte al dente se digera mai usor decat cele moi si tin de foame vreme mai indelungata.

•  Castravetii murati satura repede si sunt saraci in calorii. Ei ar trebui consumati ca fel principal si nu doar ca garnitura.

• Daca vreti sa scapati de furnici (fara sa le omorati) presarati in drumul lor praf de copt sau scortisoara macinata. In felul acesta, este absolut sigur ca musafirii nepoftiti nu vor mai patrunde in locuinta dvs.